Let op: om deze website goed te kunnen gebruiken is het noodzakelijk om Cookies aan te zetten. Meer informatie...

C.S. Lewis

Online boeken kopen van C.S. Lewis doet u eenvoudig bij de christelijke webshop van Ichthusboekhandel.nl

De boeken van én over C.S. Lewis ontdekken, inzien of online kopen? Dat doet u bij Ichthusboekhandel.nl, de plek voor een actueel en relevant online aanbod van de apologetische boeken, essays en bijzondere verhalen van Clive Staples Lewis.

Clive Staples Lewis, vooral bekend als C.S. Lewis (1898 – 1963) was een in Ierland geboren Brits schrijver, letterkundige en bekende christelijk apologeet. Hij liet in zijn boeken een grote apologetische nalatenschap achter. Nog steeds ontdekken wereldwijd (jonge) mensen zijn actuele zeggingskracht. Heel veel van zijn boeken beleven vele herdrukken. Daar hoort Onversneden christendom (Mere Christianity) bij, maar ook "Brieven uit de Hel" (Screwtape letters) en niet te vergeten zijn fantasyserie "de Narnia Kronieken".

Deze pagina over C.S. Lewis geeft een actueel overzicht van relevante boeken door én over Lewis die u eenvoudig online kan bestellen bij de webshop van Ichthusboekhandel.nl of kopen in één van de Ichthusboekwinkels in Alphen aan den Rijn, den Haag of Zoetermeer. Snelle levering.

Het probleem van het lijden

C.S. Lewis gaat in het boek Het probleem van het lijden diep in op de hele lastige vraag van het waarom van het lijden als er een goede God is. 'Waar zijn individuen anders voor geschapen dan opdat God, die allen oneindig liefheeft, elk van hen verschillend liefheeft.' (C.S. Lewis)

Al eeuwenlang worstelen christenen met de vraag: Als God goed en almachtig is, waarom staat Hij dan toe dat mensen moeten lijden? C.S. Lewis, de grootste apologeet van het christelijk geloof in de twintigste eeuw, probeert in dit boek helderheid te verschaffen in deze ingewikkelde problematiek.

Lewis blijft niet steken in een abstracte theologische uiteenzetting, maar maakt het Bijbelse verhaal op een persoonlijke manier tot een prachtig geschenk.

Meer boeken van C.S. Lewis treft u hier: -->

Het probleem van het lijden Lewis, C.S.
€ 17,75
voorraad onbekend
De grote scheiding

Het boek "De grote scheiding" is een zeer bekende allegorie van C.S. Lewis waarin hij op een beeldende manier niet alleen de hel beschrijft, maar ook de dilemma's die het denken over hemel en hel met zich meebrengen. Als geen ander weet hij in eenvoudige taal, moeilijke thema's te ontsluiten.

De bewoners van de Hel maken per bus een uitstapje naar de hemel, maar vreemd genoeg niemand van hen wil er blijven. Hemel en hel passen niet bij elkaar, zomin als goed en kwaad. Tussen beide bestaat een absolute scheiding. Het boek is en blijft een allegorie en geeft ons geen informatie over datgene wat aan de andere kant van de dood op ons wacht. Maar een levensles brengt het ons wel!

Als is het maar dat dat het gesprek over hemel en hel toegankelijk blijft. En als geen ander maakt C.S. Lewis duidelijk dat de discussie over hemel en hel niet los staat van onze eigen verantwoordelijkheid en keuzes en dat God de hel niet verwijtbaar is.

Meer boeken van C.S. Lewis treft u hier: -->

De grote scheiding Lewis, C.S.
€ 17,75
voorraad onbekend
Oom tovenaar (Narnia 1)

In de bekende reeks boeken van C.S. Lewis over Narnia verschijnt nu een heruitgave van het deel Oom Tovenaar, wat eerder de titel had, het neefje van de tovenaar.

Als Digory samen met zijn buurmeisje Polly per ongeluk op de kamer van zijn oom Andrew komt, begint het grootste avontuur van hun leven. Oom Andrew is een tovenaar en wil zijn magie weleens op Digory en Polly uitproberen.

Ze komen terecht in vreemde werelden en uiteindelijk ook in Narnia. Ze maken mee hoe de eerste koning en koningin gekroond worden en hoe de leeuw Aslan de dieren leert praten. Maar ze hebben ook - tegen hun zin - de slechte koningin Jadis naar Narnia meegenomen, een kwaad dat niet zonder gevolgen zal blijven...

Voor kinderen vanaf 10 jaar.

Oom tovenaar (Narnia 1) Lewis, C.S.
€ 17,99
voorraad onbekend
De wereld achter de kastdeur (Narnia 2)

In de spannende en prachtige kinderboekenklassieker 'De wereld achter de kastdeur' (eerder verschenen als 'Het betoverde land achter de kleerkast') van C.S. Lewis staat het welbekende avontuur van de vier kinderen Pieter, Suze, Edmond en Lucy Pevensie op het punt van beginnen.

Reis mee naar het betoverde land achter de kleerkast en ga opnieuw op verkenning door het prachtige Narnia, nu in een sprankelende, nieuwe vertaling van Imme Dros, die weer generaties aan lezers zal weten te betoveren!

Als Pieter, Suze, Edmond en Lucy uit logeren gaan in het geheimzinnige, grote huis van een oude professor, komen ze op een dag een oude kleerkast tegen in een lege kamer. Lucy verstopt zich in de kast, maar tot haar schrik zit er helemaal geen achterkant in de kast... Via de kleerkast belandt zij, en later ook haar broers en zus, in het wonderlijke land Narnia, waar een strijd gaande is tussen de machtige leeuw Aslan en de boosaardige Witte Heks.

Deel 2 (De wereld achter de kastdeur), 4 (Prins Caspian) en 5 (De reis naar het Morgenland) zijn de bekendste en meest gelezen Narnia verhalen, en vormen een trilogie binnen De Kronieken van Narnia.

Voor kinderen vanaf 10 jaar.

De wereld achter de kastdeur (Narnia 2) Lewis, C.S.
€ 17,99
voorraad onbekend
Het paard en zijn jongen (Narnia 3)

In de bekende serie de Kronieken van Narnia door C.S. Lewis is deel 3 het boek: Het paard en zijn jongen.

Het is een grote verrassing voor Shasta om te ontdekken dat hij niet de zoon is van Arshiesh de visser. Dan ontmoet hij Brie, het sprekende paard. Ze komen terecht in de avonturen die hij zich zelfs in zijn wildste dromen niet had kunnen indenken. Samen vluchten ze naar Narnia, waar Peter als Hoge Koning regeert.

Het is een lange reis, eerst naar de hoofdstad van Calormen en daarna door de woestijn en over de bergen. Hun achtervolgers zitten hen op de hielen en ze worden bedreigd door wilde dieren. En kunnen ze het meisje Aravis, dat met hen meereist, werkelijk vertrouwen? Als Narnia eindelijk in zicht komt, weet Shasta dat hij zijn angst moet overwinnen. Want ook Narnia is in groot gevaar...

Voor kinderen vanaf 10 jaar.

Het paard en zijn jongen (Narnia 3) Lewis, C.S.
€ 17,99
voorraad onbekend
Prins Caspian (Narnia 4)

In de klassieker 'Prins Caspian', geschreven door C.S. Lewis, gaat het verhaal van de Kronieken van Narnia verder. Pieter, Suze, Edmond en Lucy Pevensie staan op het punt om op de trein te stappen als er iets vreemds gebeurt: het treinstation waar ze stonden verdwijnt en plotseling zijn ze weer terug in het magische land Narnia, waar ze zo veel hebben beleefd.

Maar er is iets helemaal mis. Hun prachtige kasteel is een ruïne en het land ligt er stil en verlaten bij. De dwerg Trumpkin vertelt hun het treurige verhaal van de burgeroorlog en de slechte koning Miraz, die de sprekende dieren onderdrukt. Prins Caspian wil de troon veroveren en de vrede terugbrengen naar Narnia, maar dat kan hij niet zonder Pieter, Suze, Edmond en Lucy. Lukt het de kinderen om Narnia opnieuw van de ondergang te redden?

Reis mee naar het magische koninkrijk Narnia. Nu in een nieuwe vertaling van Imme Dros, die weer generaties aan lezers zal weten te betoveren!

Deel 2 (De wereld achter de kastdeur), 4 (Prins Caspian) en 5 (De reis naar het Morgenland) zijn de bekendste en meest gelezen Narnia verhalen, en vormen een trilogie binnen De Kronieken van Narnia.'Prins Caspian' is het vierde deel in de reeks en het verhaal volgt op 'De wereld achter de kastdeur'.

Voor kinderen vanaf 10 jaar. Lees de Kronieken van Narnia, sprankelend vertaald door Imme Dros!

Prins Caspian (Narnia 4) Lewis, C.S.
€ 17,99
voorraad onbekend
De reis naar het Morgenland (Narnia 5)

Keer terug naar Narnia in deze prachtige nieuwe vertaling van het welbekende verhaal 'De reis naar het Morgenland' van C.S. Lewis! Edmond en Lucy vinden het maar niets dat ze in de zomervakantie bij hun vervelende neef Justus moeten logeren, maar het is niet anders.

Op een dag zitten ze verveeld naar het schilderij van een schip te kijken, als het schilderij plotseling tot leven komt. In een flits verdwijnt de lijst van het schilderij en liggen de drie kinderen in de golven. Ze klimmen aan boord van het schip en worden daar begroet door hun oude vriend Caspian. Ze zijn weer terug in Narnia! Daar zullen ze koning Caspian helpen om zeven vrienden van zijn vader te vinden. Vrienden die lang geleden een verre reis maakten naar de Eenzame Eilanden en van wie nooit meer iets is gehoord...

Reis mee naar het magische koninkrijk Narnia. Nu in een sprankelende, nieuwe vertaling van Imme Dros, die weer generaties aan lezers zal weten te boeien!

Deel 2 (De wereld achter de kastdeur), 4 (Prins Caspian) en 5 (De reis naar het Morgenland) zijn de bekendste en meest gelezen Narnia verhalen, en vormen een trilogie binnen De Kronieken van Narnia. 'De reis naar het Morgenland' (eerder verschenen onder de titel 'De reis van het drakenschip') is het vijfde deel in de Narnia-serie en volgt op 'Prins Caspian'.

Voor kinderen vanaf 10 jaar. Lees de Kronieken van Narnia, sprankelend vertaald door Imme Dros!

De reis naar het Morgenland (Narnia 5) Lewis, C.S.; Dros, Imme
€ 17,99
voorraad onbekend
De complete Kronieken van Narnia

Het boek 'De complete Kronieken van Narnia' van C.S. Lewis is een klassiek fantasyverhaal wat wereldwijd gelezen wordt. In deze prachtige, gebonden uitgave zijn de zeven delen uit de serie gebundeld. De prachtige kleurenillustraties maken het lezen tot een feest.

Al meer dan vijftig jaar heeft het land van Narnia miljoenen lezers over de hele wereld in zijn macht. Dit geweldig mooie boek zal velen, en zeker ook jonge kinderen, aanspreken. Het intrigerende verhaal van de leeuw Aslan bevat een analogie die een uniek perspectief biedt op het christelijk geloof.

Dit boek bevat de delen:

* Het neefje van de tovenaar
* Het betoverde land achter de kleerkast
* Het paard en de jongen
* Prins Caspian
* De reis van het Drakenschip
* De zilveren stoel
* Het laatste gevecht

Meer boeken van C.S. Lewis treft u hier: -->

De serie wordt beschouwd als een klassieker in de kinderliteratuur en is het bekendste werk van de schrijver, met meer dan honderd miljoen verkochte exemplaren in 47 talen. C.S. Lewis schreef de boeken in de periode 1949-1954, waarna ze door Pauline Baynes werden geïllustreerd en in Londen gepubliceerd tussen oktober 1950 en maart 1956. De Kronieken van Narnia werden verschillende keren voor radio, televisie, toneel en film opnieuw geredigeerd. Hoewel de serie primair Christelijke thema's behandelt, worden er ook veel aspecten teruggevonden uit de Griekse, Turkse en Romeinse mythologie. Britse en Ierse sprookjesverhalen komen eveneens aan bod.

De afzonderlijke delen vormen een duidelijke volgorde, maar ze zijn niet als zodanig in die volgorde geschreven en uitgegeven. Het neefje van de tovenaar (het eerste deel) en Het paard en de jongen (het derde deel) verschenen pas later. Hierboven staan de boeken vermeld in de verhaalvolgorde.

De complete Kronieken van Narnia Lewis, C.S.
€ 59,99
voorraad onbekend
Verdriet, dood en geloof / druk 8

Met het boek Verdriet, dood en geloof schreef C.S. Lewis een essay voor zichzelf na het overlijden van zijn vrouw. Als zijn vrouw door kanker wordt getroffen maakt hij notities over hetgeen hij voelt en denkt om zich tegen de chaos van gevoelens en angsten en overwegingen te beschermen. Zijn analyse is onbarmhartig scherp, intelligent, diep menselijk en, hoe vertwijfeld vaak, nochtans van een ongewone vroomheid.

Verdriet, dood en geloof verscheen in Engeland onder de titel 'A Grief Observed' in 1961onder het pseudoniem N.W. Clerk. Het boek werd ook in Nederland opgemerkt en door H.M. van Randwijk vertaald. Die beschouwde het als een van de vijf mooiste boeken die hij ooit gelezen had. Dat C.S. Lewis de auteur was werd pas na diens overlijden in 1963 bekend.

Clive Staples Lewis, vooral bekend als C.S. Lewis (1898 – 1963) was een in Ierland geboren Brits schrijver, letterkundige en bekende christelijk apologeet. Hij liet in zijn boeken een grote apologetische nalatenschap achter. Nog steeds ontdekken wereldwijd (jonge) mensen zijn actuele zeggingskracht. Heel veel van zijn boeken beleven vele herdrukken.

Verdriet, dood en geloof / druk 8 Lewis, C.S.
€ 9,95
voorraad onbekend
De vier liefdes / druk 6

In het boek "De vier liefdes" van C.S. Lewis staat de liefde centraal, in zijn veelzijdige verschijningen. C.S. Lewis, apologetisch auteur onderscheidt vier vormen, nml. Genegenheid, Vriendschap, Eros en Caritas. Daarin kijkt hij naar wat de Bijbel daar over zegt en wat de klassieken beschreven.

Zeer herkenbaar beschrijft hij de ervaringen van ons allen. Hij geeft aan hoe de verschillende gedaantes van de liefde door elkaar heen lopen, elkaar kunnen versterken maar ook in de weg zitten. En hij gaat diep en diepzinnig in op de verhouding tussen menselijke en goddelijke liefde.

Meer boeken van C.S. Lewis -->

De vier liefdes / druk 6 Lewis, C.S.
€ 13,50
voorraad onbekend
De tijdloze kern

Dit nieuwe boek van C.S. Lewis bevat essays die verschenen tussen 1939 en 1963.

C.S. Lewis (1898-1963) was één van de meest invloedrijkste schrijvers van de 20e eeuw.

De tijdloze kern Lewis, C.S.
€ 10,-
voorraad onbekend
Verrast door vreugde / druk 4

[b]Over C.S. Lewis (1898-1963) zijn al heel wat boeken verschenen, maar het boeiendste boek blijft nog altijd dat van zijn eigen hand: Surprised by Joy. Daarbij gaat het hem met name om de weg naar het christelijk geloof die hij is gegaan. Om zijn eigen visie kan natuurlijk niemand heen. Bovendien schrijft Lewis zelf nog altijd boeiender dan bijna iedereen die óver hem schrijft. [/b.

Het boek verscheen voor het eerst in 1955 en was vooral bedoeld als antwoord op de vraag aan C.S. Lewis hoe hij van atheïst in een christen veranderd was. Natuurlijk werd het meer dan een autobiografisch bekeringsverhaal. De barre toestanden aan Lewis' eerste kostschool, een tragikomisch generatieconflict, zijn fascinerende privé-leraar Kirkpatrick en een reeks extatische gelukservaringen zijn elk voor zich al goed voor onvergetelijke passages.

Meer boeken van C.S. Lewis -->

Verrast door vreugde / druk 4 Lewis, C.S.
€ 17,50
voorraad onbekend
C.S. Lewis

November 2013 was het precies 50 jaar geleden dat C.S. Lewis stierf. Ter gelegenheid van deze herdenking van zijn sterfjaar verscheen toen in het Nederlands de biografie zoals Alister Mcgrath die samenstelde.

C.S. Lewis was excentriek, een onwillige profeet, een genie, maar ook een mens.

In deze biografie gaat Allister Mcgrath op zoek naar de betekenis van de nalatenschap van Lewis, komen allerlei onbekende verhalen aan bod en wordt ook inzicht gegeven in zijn vriendschap met o.a. Tolkien.

Deze biografie is vertaald door Mevr. M. Visser-Slofstra.

Speciaal voor wie alles wil weten over C.S. Lewis.

C.S. Lewis McGrath, Alister
€ 26,-
voorraad onbekend
Joy, de vrouw die C.S. Lewis liefhad

Joy, de vrouw die C.S. Lewis liefhad, is een boek van Patti Callahan en vormt het indrukwekkende liefdesverhaal over hun relatie en het proces waarin Joy ziek wordt en sterft.

Joy Davidman, een briljant schrijfster en een strijdbare moeder, zit gevangen in een relatie met een alcoholistische man. Als ze in aanraking komt met het gedachtegoed van C.S. Lewis raakt Joy gefascineerd. Heel voorzichtig ontwikkelt zich een vriendschap, die uiteindelijk uitmondt in een huwelijk. Dan wordt Joy ernstig ziek...

Dit is het verhaal van de vrouw die het hart van C.S. Lewis veroverde en hem inspireerde tot het schrijven van zijn vele, nog steeds alom bekende boeken (o.a. de Narnia-reeks).

Joy, de vrouw die C.S. Lewis liefhad Callahan Henry, Patti
€ 22,99
voorraad onbekend
Afschaffing van de mens

Het boek De afschaffing van de mens is in 1943 geschreven door C.S. Lewis en richt zich tegen de tijdgeest. Ht hoofdthema gaat over de universele orde in Gods schepping als grondslag voor normen en waarden. In De afschaffing van de mens zien wij C.S. Lewis in de rol van een strijdlustige, gevierde en verguisde intellectueel die met grote kracht van woorden de tijdgeest verjaagt.

Opmerkelijk genoeg is deze cultuurkritiek uit 1943 meer dan een 75 jaar na dato juist nu nog steeds actueel. Het boekje bestaat uit drie lezingen die Lewis in februari 1943 op drie achtereenvolgende avonden aan de universiteit van Durham heeft gegeven.

Hij bestrijdt daarin de opvatting dat waarden alleen maar op subjectieve gevoelens berusten. Hij toont aan dat het denkbeeld dat normen en waarden geheel uit het verschijnsel mens te verklaren zijn, op onoverkomelijke bezwaren stuit, zowel op praktische als theoretische. Het schept "mensen zonder hart". Deze bestrijding mondt uit in de stelling dat waarden geen conclusies, maar premissen of axioma's zijn.

Daarmee bedoelt Lewis het absolute besef van goed en kwaad dat ieder mens aangeboren is en daarom niet alleen in de Bijbel is neergeslagen, maar ook te vinden is bij de oude Grieken, Romeinen, Egyptenaren, Babyloniërs en Chinezen, bij de Noormannen, de indianen en de Australische aborigines. In een bijlage geeft Lewis een reeks voorbeelden.

Afschaffing van de mens Lewis, C.S.
€ 20,-
voorraad onbekend
Met reden geloven / druk 1

Met reden geloven is een apologetisch boek van C.S. Lewis. De belangstelling voor C.S. Lewis is groter dan die lange tijd was. De verklaring daarvan is deels te zoeken in de verfilmingen eind vorige eeuw van het leven van deze Engelse literatuur-wetenschapper, schrijver van geliefde kinderboeken en apologeet van het christelijke geloof.

De verfilming van The Lion, the Witch and the Wardrobe door Walt Disney zal de belangstelling ook het eerste decennium van de 21e eeuw zeker niet minder doen worden.

Met reden geloven is een unieke bloemlezing van Lewis' werk die met name zijn apologetische teksten belicht. Door het 'running commentary' bij de met zorg gekozen fragmenten wordt de lezer in korte tijd bekendgemaakt met kernthema's uit het denken van deze invloedrijke schrijver. Het nodigt uit tot meer... Gelukkig is Lewis' werk goed verkrijgbaar. Ook in het Nederlandse taalgebied.

Lewis is voor veel christenen en inspirator en gids - dit boek is een goede wegwijzer in zijn werk

Met reden geloven / druk 1 Lewis, C.S.
€ 18,99
voorraad onbekend
Herbetovering

Na de twee vorige titels van de grote C. S. Lewis (1898-1963) is deze nieuwe Nederlandse bundel Herbetovering met een aantal verspreide stukken niet slechts meer van hetzelfde , wat op zich zelf al verheugend genoeg zou zijn. De twintig stukken in 'Herbetovering' zijn merendeels aan kranten en tijdschriften ontleend. Ze gaan dan ook directer en duidelijker in op de actualiteit van Lewis' dagen. Dit lijkt een recept voor veroudering.

Het bijzondere is dat Lewis nergens zo consequent actueel voor onze tijd blijkt te zijn als hier. Soms is het bijvoorbeeld alsof hij, rond het einde van de Tweede Wereldoorlog, de vroeg-eenentwintigste-eeuwse crisis van de moderne democratische rechtsstaat in enkele woorden tot op het bot analyseert op de priemend-bescheiden manier, kort door de bocht en toch o zo verstandig en subtiel, waar hij patent op had. Suggesties voor herstel doet hij ook.

Eén stuk, 'Een kerstpreek voor heidenen', werd tijdens de voorbereiding van deze Nederlandse bundel aan de vergetelheid ontrukt en in 2017 voor het eerst opnieuw in het Engels gepubliceerd. Het bleek perfect in deze verzameling te passen, dus hebben we het graag meegenomen.

Die vorige twee bundels waren 'De zeebries der eeuwen' (2013) en 'De tijdloze kern' (2016).

Stefan Paas, Theoloog des Vaderlands 2018-2019, schreef een aanbevelend woord vooraf.

VERTALING: Arend Smilde

C.S. Lewis was een van de invloedrijkste schrijvers van de twintigste eeuw. Deze teksten verschijnen voor het eerst in Nederlandse vertaling

Herbetovering Lewis, C S
€ 14,95
voorraad onbekend
experiment in criticism

Why do we read literature and how do we judge it?

C. S. Lewis's classic An Experiment in Criticism springs from the conviction that literature exists for the joy of the reader and that books should be judged by the kind of reading they invite. He argues that 'good reading', like moral action or religious experience, involves surrender to the work in hand and a process of entering fully into the opinions of others: 'in reading great literature I become a thousand men and yet remain myself'.

Crucial to his notion of judging literature is a commitment to laying aside expectations and values extraneous to the work, in order to approach it with an open mind. Amid the complex welter of current critical theories, C. S. Lewis's wisdom is valuably down-to-earth, refreshing and stimulating in the questions it raises about the experience of reading.

Contents

1. The few and the many;
2. False characterisations;
3. How the few and the many use pictures and music;
4. The reading of the unliterary;
5. On myth;
6. The meanings of fantasy;
7. On realisms;
8. On misreading by the literary;
9. Survey;
10. Poetry;
11. The experiment;
Epilogue;
Appendix.
Reviews

'Lewis is at one and the same time provocative, tactful, biased, open-minded, old-fashioned, far-seeing, very annoying and very wise.' Church Times

'Genuinely provocative … makes the best case against evaluative criticism that I have read.' David Daiches, New York Times Book Review

experiment in criticism Lewis, C.S.
€ 19,95
voorraad onbekend
Christelijk leven

In het boekje Christelijk leven laat C.S. Lewis zien wat het christelijk geloof behelst en wat de gevolgen zijn voor een christelijke levensstijl. Oorspronkelijk verschenen deze radiolezingen in het boek Christelijke levenshouding. Later verschenen zij (ook) als onderdeel in het boek Onversneden christendom.

C.S. Lewis kan als geen ander uitleggen wat de kern is van het christelijk geloof en wat het betekent om christen te zijn in het alledaagse leven. Hij weet daarbij als geen ander de hoofd- en bijzaken van elkaar te onderscheiden. Lewis' teksten weten daarom nog steeds te overtuigen.

Clive Staples Lewis, vooral bekend als C.S. Lewis (1898 – 1963) was een in Ierland geboren Brits schrijver, letterkundige en bekende christelijk apologeet. Hij liet in zijn boeken een grote apologetische nalatenschap achter. Nog steeds ontdekken wereldwijd (jonge) mensen zijn actuele zeggingskracht. Heel veel van zijn boeken beleven vele herdrukken.

Christelijk leven Lewis, C.S.
€ 15,99
voorraad onbekend
Mere christianity

The book: Mere Christianity is wirtten bij probably the 20th century's most influential Christian writer, C.S. Lewis. He sought to explain and defend the beliefs that nearly all Christians at all times hold in common.

His simple yet deeply profound classic, originally delivered as a series of radio broadcasts, is a book to be thoroughly digested by believers and generously shared with skeptics.

Bringing together Lewis' legendary broadcast talks during World War Two from his three previous books The Case for Christianity, Christian Behavior, and Beyond Personality, Mere Christianity provides an unequaled opportunity for believers and nonbelievers alike to hear this powerful apologetic for the Christian faith.

Rejecting the boundaries that divide Christianity's many denominations, 'Mere Christianity' provides an unequalled opportunity for believers and nonbelievers alike to absorb a powerful, rational case for the Christian faith.

Mere christianity Lewis, C.S.
€ 15,95
voorraad onbekend
The four loves

The four loves by C.S. Lewis , a classic work that examines the four types of human love: affection, friendship, erotic love, and the love of God.

C.S. Lewis—the great British writer, scholar, lay theologian, broadcaster, Christian apologist, and bestselling author of Mere Christianity, The Screwtape Letters, The Great Divorce, The Chronicles of Narnia, and many other beloved classics—contemplates the essence of love and how it works in our daily lives in one of his most famous works of nonfiction. Lewis examines four varieties of human love: affection, the most basic form; friendship, the rarest and perhaps most insightful; Eros, passionate love; charity, the greatest and least selfish. Throughout this compassionate and reasoned study, he encourages readers to open themselves to all forms of love—the key to understanding that brings us closer to God.

The four loves Lewis, C.S
€ 19,99
voorraad onbekend
Screwtape letters

The Screwtape Letters by C.S. Lewis is a classic masterpiece of religious satire that entertains readers with its sly and ironic portrayal of human life and foibles from the vantage point of Screwtape, a highly placed assistant to "Our Father Below." At once wildly comic, deadly serious, and strikingly original, C.S. Lewis's The Screwtape Letters is the most engaging account of temptation, the triumph over it, wich was ever written.

Wormwood, a demon apprentice, must secure the damnation of a young man who's just become a Christian. He seeks the advice of an experienced devil, his uncle Screwtape. Their correspondence offers invaluable---and often humorous---insights on temptation, pride, and the ultimate victory of faith over evil forces. Paperback with French flaps and deckled page edges.

Screwtape letters Lewis, C.S.
€ 21,-
voorraad onbekend
The Great Divorce

The great Divorce is C.S. Lewis's highly influential fantasy about heaven and hell. In Grey Town the inhabitants keep moving farther apart because of their quarrels, while in the Country, sunrise always seems a moment away. Heaven is real and the redeemed quite solid, while hell is minuscule and the damned insubstantial.

The Great Divorce Lewis, C. S.
€ 19,99
voorraad onbekend
Problem of pain

In The Problem of Pain, C.S. Lewis, one of the most renowned Christian authors and thinkers, examines a universally applicable question within the human condition: “If God is good and all-powerful, why does he allow his creatures to suffer pain?”

With his signature wealth of compassion and insight, C.S. Lewis offers answers to these crucial questions and shares his hope and wisdom to help heal a world hungering for a true understanding of human nature

Problem of pain Lewis, C.S.
€ 19,99
voorraad onbekend
Miracles

In the classic Miracles, C.S. Lewis, the most important Christian writer of the 20th century, argues that a Christian must not only accept but rejoice in miracles as a testimony of the unique personal involvement of God in his creation.

Do miracles really happen? Can we know if the supernatural world exists? "The central miracle asserted by Christians is the Incarnation. They say that God became Man. Every other miracle prepares the way for this, or results from this." In Miracles, C. S. Lewis takes this key idea and shows that a Christian must not only accept but rejoice in miracles as a testimony of the unique personal involvement of God in creation. Using his characteristic warmth, lucidity, and wit, Lewis challenges the rationalists and cynics who are mired in their lack of imagination and provides a poetic and joyous affirmation that miracles really do occur in everyday lives.

Miracles Lewis, C. S.
€ 15,99
voorraad onbekend
A Grief Observed

A grief observed is the story about the loss of a friend and spouse and forms a classic by C.S. Lewis.

'In April 1956, Lewis, a confirmed bachelor, married Joy Davidman, an American poet with two small children. After four brief, intensely happy years, Lewis found himself alone and inconsolable. This is the unflinching account of how a stalwart believer lost his sense of bearings in the ''mad midnight moment'' of grief in the loss of a spouse. Paperback with French flaps and deckled page edges.'

A Grief Observed Lewis, C. S.
€ 19,99
voorraad onbekend
The Abolition of Man

C. S. Lewis sets out to persuade his audience of the importance and relevance of universal values such as courage and honor in contemporary society.

About C. S. Lewis

Clive Staples Lewis (1898-1963) was one of the intellectual giants of the twentieth century and arguably one of the most influential writers of his day. He was a Fellow and Tutor in English Literature at Oxford University until 1954, when he was unanimously elected to the Chair of Medieval and Renaissance Literature at Cambridge University, a position he held until his retirement. He wrote more than thirty books, allowing him to reach a vast audience, and his works continue to attract thousands of new readers every year. His most distinguished and popular accomplishments include Mere Christianity, Out of the Silent Planet, The Great Divorce, The Screwtape Letters, and the universally acknowledged classics The Chronicles of Narnia. To date, the Narnia books have sold over 100 million copies and been transformed into three major motion pictures.

The Abolition of Man Lewis, C. S.
€ 21,-
voorraad onbekend