Let op: om deze website goed te kunnen gebruiken is het noodzakelijk om Cookies aan te zetten. Meer informatie...

C.S. Lewis

Online boeken kopen van CS Lewis doet u eenvoudig bij de webshop van Ichthusboekhandel.nl

De boeken van én over C.S. Lewis ontdekken, inzien of online kopen? Dat doet u bij Ichthusboekhandel.nl, de plek voor een actueel en relevant online aanbod van de apologetische boeken, essays en bijzondere verhalen van Clive Staples Lewis.

Clive Staples Lewis, vooral bekend als C.S. Lewis (1898 – 1963) was een in Ierland geboren Brits schrijver, letterkundige en bekende christelijk apologeet. Hij liet in zijn boeken een grote apologetische nalatenschap achter. Nog steeds ontdekken wereldwijd (jonge) mensen zijn actuele zeggingskracht. Heel veel van zijn boeken beleven vele herdrukken. Daar hoort Onversneden christendom (Mere Christianity) bij, maar ook "Brieven uit de Hel" (Screwtape letters) en niet te vergeten zijn fantasyserie "de Narnia Kronieken".

Op deze C.S. Lewis pagina een actueel overzicht van relevante boeken door en over Lewis die u eenvoudig online kan bestellen bij de webshop van Ichthusboekhandel.nl of kopen in één van de Ichthusboekwinkels in Alphen aan den Rijn, den Haag, Leiden of Zoetermeer.

29 artikelen
pagina 1 van 3
Onversneden Christendom

In het klassieke boek 'Onversneden Christendom' legt C.S. Lewis uit wat het hart is van het christelijk geloof. Deze vertaling van Mere Christianity gaat al generaties mee om de essentiële waarheden van het christelijke geloof te verduidelijken en uit te leggen. Er is geen boek van C.S. Lewis wat meer apologetisch is dan Onversneden Christendom.

Er is geen schrijver die zo helder en warm kan uitleggen wat het betekent om christen te zijn als C.S. Lewis. Hij blijft niet steken in een abstracte theologische uiteenzetting, maar maakt het Bijbelse verhaal op een persoonlijke manier tot een prachtig geschenk. Lewis blijft bij de kern van het geloof en hij verliest zich niet in details en morele kwesties.

Wie twijfelt aan het christelijk geloof of toe is aan een verfrissing en verdieping van zijn of haar geloofsleven kan heel goed bij C.S. Lewis terecht.

Voor veel mensen is het boek Onversneden Christendom een aanzet geweest om zich verder te verdiepen in het christelijk geloof. De eenvoud van de principes die Lewis aanreikt maken dat je jaren later je nog steeds realiseert dat je elementen daaruit je eigen hebt gemaakt.

Meer boeken van C.S. Lewis treft u hier: -->

Onversneden Christendom Lewis, C.S.
€ 22,99
voorraad onbekend
Brieven uit de hel

Het boek "Brieven uit de Hel" verschenen in 1942 onder de naam Screwtape letters, opgedragen aan Tolkien, maakte C.S. Lewis in één klap een bekende schrijver. In Nederland verscheen dit boek in 1947. Brieven uit de hel is een fictieve briefwisseling tussen Galsem en Schroefstrik die tijdloos actueel blijft.

Het boek is sindsdien voortdurend herdrukt. Hetzelfde geldt voor de Nederlandse vertaling Brieven uit de hel, die sinds 1947 meer dan twintig herdrukken beleefde.

Een ervaren duivel schrijft brieven naar zijn neefje (een duivel in opleiding) om hem de fijne kneepjes te leren hoe je christenen kunt verleiden om hun geloof te verloochenen. Het boek is een tot het eind toe volgehouden parodie, die van de 'andere' kant laat zien waar het op aankomt als je christen bent.

Meer boeken van C.S. Lewis treft u hier: -->

Clive Staples Lewis is geboren op 29 november 1898 in Belfast als tweede en laatste kind van de advocaat Albert Lewis en de domineesdochter Florence Hamilton, die op de universiteit blijk gegeven had van een grote aanleg voor wiskunde. C.S Lewis groeit op in een huis vol boeken, zijn ouders lezen veel. Op vijf jarige leeft laat Clive weten dat hij 'Jacksie' genoemd wil worden, en krijgt zijn zin; later wordt het 'Jack' en dat blijft het. In de zomer is hij meestal een maand met zijn broer en zijn moeder aan zee; zijn vader blijft thuis om te werken. Tot ongeveer hun tiende jaar krijgen de beide jongens onderwijs van hun moeder en van een gouvernante. In 1905 verhuist hij naar een nieuw, groot huis, 'Little Lea', aan de rand van Belfast. Op tienjarige leeftijd overlijdt zijn moeder. Hij gaat dat jaar naar een Engelse kostschool in Watford, nabij Londen. (In zijn autobiografische boek Surprised by Joy noemt hij deze school 'Belsen').

Het onderwijs is daar zeer slecht, Jack begint het christelijk geloof serieus te nemen. In januari 1911 gaat hij naar een Engelse Preparatory School, Cherbourg House ('Chartres' in Surprised by Joy) in Malvern, nabij de grens met Wales. In de loop van deze twee jaar neemt hij (tijdelijk) afscheid van het christelijk geloof. Het onderwijs is goed. Thuis schrijft en illustreert hij verhalen over 'Dierenland' en 'Boxen' (waarvan gedeeltes zijn uitgegeven in Boxen, 1985).

Brieven uit de hel Lewis, C.S.
€ 18,99
voorraad onbekend
Het probleem van het lijden

C.S. Lewis gaat in het boek Het probleem van het lijden diep in op de hele lastige vraag van het waarom van het lijden als er een goede God is. 'Waar zijn individuen anders voor geschapen dan opdat God, die allen oneindig liefheeft, elk van hen verschillend liefheeft.' (C.S. Lewis)

Al eeuwenlang worstelen christenen met de vraag: Als God goed en almachtig is, waarom staat Hij dan toe dat mensen moeten lijden? C.S. Lewis, de grootste apologeet van het christelijk geloof in de twintigste eeuw, probeert in dit boek helderheid te verschaffen in deze ingewikkelde problematiek.

Lewis blijft niet steken in een abstracte theologische uiteenzetting, maar maakt het Bijbelse verhaal op een persoonlijke manier tot een prachtig geschenk.

Meer boeken van C.S. Lewis treft u hier: -->

Het probleem van het lijden Lewis, C.S.
€ 17,50
voorraad onbekend
De grote scheiding

Het boek "De grote scheiding" is een zeer bekende allegorie van C.S. Lewis waarin hij op een beeldende manier niet alleen de hel beschrijft, maar ook de dilemma's die het denken over hemel en hel met zich meebrengen. Als geen ander weet hij in eenvoudige taal, moeilijke thema's te ontsluiten.

De bewoners van de Hel maken per bus een uitstapje naar de hemel, maar vreemd genoeg niemand van hen wil er blijven. Hemel en hel passen niet bij elkaar, zomin als goed en kwaad. Tussen beide bestaat een absolute scheiding. Het boek is en blijft een allegorie en geeft ons geen informatie over datgene wat aan de andere kant van de dood op ons wacht. Maar een levensles brengt het ons wel!

Als is het maar dat dat het gesprek over hemel en hel toegankelijk blijft. En als geen ander maakt C.S. Lewis duidelijk dat de discussie over hemel en hel niet los staat van onze eigen verantwoordelijkheid en keuzes en dat God de hel niet verwijtbaar is.

Meer boeken van C.S. Lewis treft u hier: -->

De grote scheiding Lewis, C.S.
€ 17,50
voorraad onbekend
Signature Classics (8 vol.)

A fantastic boxed set that includes all eight non-fictional paperback volumes of the C. S. Lewis Signature Classics.

Boxed together for the first time, here are the signature spiritual works of one of the most celebrated literary figures of our time. Perfect for gift-giving,

The C. S. Lewis Signature Classics (8-Volume Box Set) contains:

* Mere Christianity
* The Screwtape Letters
* The Great Divorce
* The Problem of Pain
* Miracles
* A Grief Observed
* Abolition of Man
* The Four Loves

Signature Classics (8 vol.) Lewis, C.S.
€ 75,-
voorraad onbekend
De wereld achter de kastdeur
De wereld achter de kastdeur Lewis, C.S.
€ 17,99
voorraad onbekend
Prins Caspian
Prins Caspian Lewis, C.S.
€ 17,99
voorraad onbekend
De reis naar het Morgenland
De reis naar het Morgenland Lewis, C.S.; Dros, Imme
€ 17,99
voorraad onbekend
De complete Kronieken van Narnia

Het boek 'De complete Kronieken van Narnia' van C.S. Lewis is een klassiek fantasyverhaal wat wereldwijd gelezen wordt. In deze prachtige, gebonden uitgave zijn de zeven delen uit de serie gebundeld. De prachtige kleurenillustraties maken het lezen tot een feest.

Al meer dan vijftig jaar heeft het land van Narnia miljoenen lezers over de hele wereld in zijn macht. Dit geweldig mooie boek zal velen, en zeker ook jonge kinderen, aanspreken. Het intrigerende verhaal van de leeuw Aslan bevat een analogie die een uniek perspectief biedt op het christelijk geloof.

Dit boek bevat de delen:

* Het neefje van de tovenaar
* Het betoverde land achter de kleerkast
* Het paard en de jongen
* Prins Caspian
* De reis van het Drakenschip
* De zilveren stoel
* Het laatste gevecht

Meer boeken van C.S. Lewis treft u hier: -->

De serie wordt beschouwd als een klassieker in de kinderliteratuur en is het bekendste werk van de schrijver, met meer dan honderd miljoen verkochte exemplaren in 47 talen. C.S. Lewis schreef de boeken in de periode 1949-1954, waarna ze door Pauline Baynes werden geïllustreerd en in Londen gepubliceerd tussen oktober 1950 en maart 1956. De Kronieken van Narnia werden verschillende keren voor radio, televisie, toneel en film opnieuw geredigeerd. Hoewel de serie primair Christelijke thema's behandelt, worden er ook veel aspecten teruggevonden uit de Griekse, Turkse en Romeinse mythologie. Britse en Ierse sprookjesverhalen komen eveneens aan bod.

De afzonderlijke delen vormen een duidelijke volgorde, maar ze zijn niet als zodanig in die volgorde geschreven en uitgegeven. Het neefje van de tovenaar (het eerste deel) en Het paard en de jongen (het derde deel) verschenen pas later. Hierboven staan de boeken vermeld in de verhaalvolgorde.

De complete Kronieken van Narnia Lewis, C.S.
€ 55,-
voorraad onbekend
Verdriet, dood en geloof / druk 8

Met het boek Verdriet, dood en geloof schreef C.S. Lewis een essay voor zichzelf na het overlijden van zijn vrouw. Als zijn vrouw door kanker wordt getroffen maakt hij notities over hetgeen hij voelt en denkt om zich tegen de chaos van gevoelens en angsten en overwegingen te beschermen. Zijn analyse is onbarmhartig scherp, intelligent, diep menselijk en, hoe vertwijfeld vaak, nochtans van een ongewone vroomheid.

Verdriet, dood en geloof verscheen in Engeland onder de titel 'A Grief Observed' in 1961onder het pseudoniem N.W. Clerk. Het boek werd ook in Nederland opgemerkt en door H.M. van Randwijk vertaald. Die beschouwde het als een van de vijf mooiste boeken die hij ooit gelezen had. Dat C.S. Lewis de auteur was werd pas na diens overlijden in 1963 bekend.

Clive Staples Lewis, vooral bekend als C.S. Lewis (1898 – 1963) was een in Ierland geboren Brits schrijver, letterkundige en bekende christelijk apologeet. Hij liet in zijn boeken een grote apologetische nalatenschap achter. Nog steeds ontdekken wereldwijd (jonge) mensen zijn actuele zeggingskracht. Heel veel van zijn boeken beleven vele herdrukken.

Verdriet, dood en geloof / druk 8 Lewis, C.S.
€ 9,95
voorraad onbekend