Let op: om deze website goed te kunnen gebruiken is het noodzakelijk om Cookies aan te zetten. Meer informatie...

C.S. Lewis

Online de boeken kopen van CS Lewis doet u eenvoudig bij de christelijke webshop van Ichthusboekhandel.nl

De boeken van én over C.S. Lewis ontdekken, inzien of online kopen? Dat doet u bij Ichthusboekhandel.nl, de plek voor een actueel en relevant online aanbod van de apologetische boeken, essays en bijzondere verhalen van Clive Staples Lewis.

Clive Staples Lewis, vooral bekend als C.S. Lewis (1898 – 1963) was een in Ierland geboren Brits schrijver, letterkundige en bekende christelijk apologeet. Hij liet in zijn boeken een grote apologetische nalatenschap achter. Nog steeds ontdekken wereldwijd (jonge) mensen zijn actuele zeggingskracht. Heel veel van zijn boeken beleven vele herdrukken. Daar hoort Onversneden christendom (Mere Christianity) bij, maar ook "Brieven uit de Hel" (Screwtape letters) en niet te vergeten zijn fantasyserie "de Narnia Kronieken".

De pagina over C.S. Lewis geeft een actueel overzicht van relevante boeken door en over Lewis die u eenvoudig online kan bestellen bij de webshop van Ichthusboekhandel.nl of kopen in één van de Ichthusboekwinkels in Alphen aan den Rijn, den Haag, Leiden of Zoetermeer. Snelle levering.

31 artikelen
pagina 1 van 4
Onversneden Christendom

In het klassieke boek 'Onversneden Christendom' legt C.S. Lewis uit wat het hart is van het christelijk geloof. Deze vertaling van Mere Christianity gaat al generaties mee om de essentiële waarheden van het christelijke geloof te verduidelijken en uit te leggen. Er is geen boek van C.S. Lewis wat meer apologetisch is dan Onversneden Christendom.

Er is geen schrijver die zo helder en warm kan uitleggen wat het betekent om christen te zijn als C.S. Lewis. Hij blijft niet steken in een abstracte theologische uiteenzetting, maar maakt het Bijbelse verhaal op een persoonlijke manier tot een prachtig geschenk. Lewis blijft bij de kern van het geloof en hij verliest zich niet in details en morele kwesties.

Wie twijfelt aan het christelijk geloof of toe is aan een verfrissing en verdieping van zijn of haar geloofsleven kan heel goed bij C.S. Lewis terecht.

Voor veel mensen is het boek Onversneden Christendom een aanzet geweest om zich verder te verdiepen in het christelijk geloof. De eenvoud van de principes die Lewis aanreikt maken dat je jaren later je nog steeds realiseert dat je elementen daaruit je eigen hebt gemaakt.

Meer boeken van C.S. Lewis treft u hier: -->

Onversneden Christendom Lewis, C.S.
€ 22,99
voorraad onbekend
Brieven uit de hel

Het boek "Brieven uit de Hel" verschenen in 1942 onder de naam Screwtape letters, opgedragen aan Tolkien, maakte C.S. Lewis in één klap een bekende schrijver. In Nederland verscheen dit boek in 1947. Brieven uit de hel is een fictieve briefwisseling tussen Galsem en Schroefstrik die tijdloos actueel blijft.

Het boek is sindsdien voortdurend herdrukt. Hetzelfde geldt voor de Nederlandse vertaling Brieven uit de hel, die sinds 1947 meer dan twintig herdrukken beleefde.

Een ervaren duivel schrijft brieven naar zijn neefje (een duivel in opleiding) om hem de fijne kneepjes te leren hoe je christenen kunt verleiden om hun geloof te verloochenen. Het boek is een tot het eind toe volgehouden parodie, die van de 'andere' kant laat zien waar het op aankomt als je christen bent.

Meer boeken van C.S. Lewis treft u hier: -->

Clive Staples Lewis is geboren op 29 november 1898 in Belfast als tweede en laatste kind van de advocaat Albert Lewis en de domineesdochter Florence Hamilton, die op de universiteit blijk gegeven had van een grote aanleg voor wiskunde. C.S Lewis groeit op in een huis vol boeken, zijn ouders lezen veel. Op vijf jarige leeft laat Clive weten dat hij 'Jacksie' genoemd wil worden, en krijgt zijn zin; later wordt het 'Jack' en dat blijft het. In de zomer is hij meestal een maand met zijn broer en zijn moeder aan zee; zijn vader blijft thuis om te werken. Tot ongeveer hun tiende jaar krijgen de beide jongens onderwijs van hun moeder en van een gouvernante. In 1905 verhuist hij naar een nieuw, groot huis, 'Little Lea', aan de rand van Belfast. Op tienjarige leeftijd overlijdt zijn moeder. Hij gaat dat jaar naar een Engelse kostschool in Watford, nabij Londen. (In zijn autobiografische boek Surprised by Joy noemt hij deze school 'Belsen').

Het onderwijs is daar zeer slecht, Jack begint het christelijk geloof serieus te nemen. In januari 1911 gaat hij naar een Engelse Preparatory School, Cherbourg House ('Chartres' in Surprised by Joy) in Malvern, nabij de grens met Wales. In de loop van deze twee jaar neemt hij (tijdelijk) afscheid van het christelijk geloof. Het onderwijs is goed. Thuis schrijft en illustreert hij verhalen over 'Dierenland' en 'Boxen' (waarvan gedeeltes zijn uitgegeven in Boxen, 1985).

Brieven uit de hel Lewis, C.S.
€ 18,99
voorraad onbekend
Het probleem van het lijden

C.S. Lewis gaat in het boek Het probleem van het lijden diep in op de hele lastige vraag van het waarom van het lijden als er een goede God is. 'Waar zijn individuen anders voor geschapen dan opdat God, die allen oneindig liefheeft, elk van hen verschillend liefheeft.' (C.S. Lewis)

Al eeuwenlang worstelen christenen met de vraag: Als God goed en almachtig is, waarom staat Hij dan toe dat mensen moeten lijden? C.S. Lewis, de grootste apologeet van het christelijk geloof in de twintigste eeuw, probeert in dit boek helderheid te verschaffen in deze ingewikkelde problematiek.

Lewis blijft niet steken in een abstracte theologische uiteenzetting, maar maakt het Bijbelse verhaal op een persoonlijke manier tot een prachtig geschenk.

Meer boeken van C.S. Lewis treft u hier: -->

Het probleem van het lijden Lewis, C.S.
€ 17,50
voorraad onbekend
De grote scheiding

Het boek "De grote scheiding" is een zeer bekende allegorie van C.S. Lewis waarin hij op een beeldende manier niet alleen de hel beschrijft, maar ook de dilemma's die het denken over hemel en hel met zich meebrengen. Als geen ander weet hij in eenvoudige taal, moeilijke thema's te ontsluiten.

De bewoners van de Hel maken per bus een uitstapje naar de hemel, maar vreemd genoeg niemand van hen wil er blijven. Hemel en hel passen niet bij elkaar, zomin als goed en kwaad. Tussen beide bestaat een absolute scheiding. Het boek is en blijft een allegorie en geeft ons geen informatie over datgene wat aan de andere kant van de dood op ons wacht. Maar een levensles brengt het ons wel!

Als is het maar dat dat het gesprek over hemel en hel toegankelijk blijft. En als geen ander maakt C.S. Lewis duidelijk dat de discussie over hemel en hel niet los staat van onze eigen verantwoordelijkheid en keuzes en dat God de hel niet verwijtbaar is.

Meer boeken van C.S. Lewis treft u hier: -->

De grote scheiding Lewis, C.S.
€ 17,50
voorraad onbekend
Signature Classics (8 vol.)

A fantastic boxed set that includes all eight non-fictional paperback volumes of the C. S. Lewis Signature Classics.

Boxed together for the first time, here are the signature spiritual works of one of the most celebrated literary figures of our time. Perfect for gift-giving,

The C. S. Lewis Signature Classics (8-Volume Box Set) contains:

* Mere Christianity
* The Screwtape Letters
* The Great Divorce
* The Problem of Pain
* Miracles
* A Grief Observed
* Abolition of Man
* The Four Loves

Signature Classics (8 vol.) Lewis, C.S.
€ 75,-
voorraad onbekend
Oom tovenaar (Narnia 1)

In de bekende reeks boeken van C.S. Lewis over Narnia verschijnt nu een heruitgave van het deel Oom Tovenaar, wat eerder de titel had, het neefje van de tovenaar.

Als Digory samen met zijn buurmeisje Polly per ongeluk op de kamer van zijn oom Andrew komt, begint het grootste avontuur van hun leven. Oom Andrew is een tovenaar en wil zijn magie weleens op Digory en Polly uitproberen.

Ze komen terecht in vreemde werelden en uiteindelijk ook in Narnia. Ze maken mee hoe de eerste koning en koningin gekroond worden en hoe de leeuw Aslan de dieren leert praten. Maar ze hebben ook - tegen hun zin - de slechte koningin Jadis naar Narnia meegenomen, een kwaad dat niet zonder gevolgen zal blijven...

Voor kinderen vanaf 10 jaar.

Oom tovenaar (Narnia 1) Lewis, C.S.
€ 17,99
voorraad onbekend
De wereld achter de kastdeur (Narnia 2)

In de spannende en prachtige kinderboekenklassieker 'De wereld achter de kastdeur' (eerder verschenen als 'Het betoverde land achter de kleerkast') van C.S. Lewis staat het welbekende avontuur van de vier kinderen Pieter, Suze, Edmond en Lucy Pevensie op het punt van beginnen.

Reis mee naar het betoverde land achter de kleerkast en ga opnieuw op verkenning door het prachtige Narnia, nu in een sprankelende, nieuwe vertaling van Imme Dros, die weer generaties aan lezers zal weten te betoveren!

Als Pieter, Suze, Edmond en Lucy uit logeren gaan in het geheimzinnige, grote huis van een oude professor, komen ze op een dag een oude kleerkast tegen in een lege kamer. Lucy verstopt zich in de kast, maar tot haar schrik zit er helemaal geen achterkant in de kast... Via de kleerkast belandt zij, en later ook haar broers en zus, in het wonderlijke land Narnia, waar een strijd gaande is tussen de machtige leeuw Aslan en de boosaardige Witte Heks.

Deel 2 (De wereld achter de kastdeur), 4 (Prins Caspian) en 5 (De reis naar het Morgenland) zijn de bekendste en meest gelezen Narnia verhalen, en vormen een trilogie binnen De Kronieken van Narnia.

Voor kinderen vanaf 10 jaar.

De wereld achter de kastdeur (Narnia 2) Lewis, C.S.
€ 17,99
voorraad onbekend
Het paard en zijn jongen (Narnia 3)

In de bekende serie de Kronieken van Narnia door C.S. Lewis is deel 3 het boek: Het paard en zijn jongen.

Het is een grote verrassing voor Shasta om te ontdekken dat hij niet de zoon is van Arshiesh de visser. Dan ontmoet hij Brie, het sprekende paard. Ze komen terecht in de avonturen die hij zich zelfs in zijn wildste dromen niet had kunnen indenken. Samen vluchten ze naar Narnia, waar Peter als Hoge Koning regeert.

Het is een lange reis, eerst naar de hoofdstad van Calormen en daarna door de woestijn en over de bergen. Hun achtervolgers zitten hen op de hielen en ze worden bedreigd door wilde dieren. En kunnen ze het meisje Aravis, dat met hen meereist, werkelijk vertrouwen? Als Narnia eindelijk in zicht komt, weet Shasta dat hij zijn angst moet overwinnen. Want ook Narnia is in groot gevaar...

Voor kinderen vanaf 10 jaar.

Het paard en zijn jongen (Narnia 3) Lewis, C.S.
€ 17,99
voorraad onbekend
Prins Caspian (Narnia 4)

In de klassieker 'Prins Caspian', geschreven door C.S. Lewis, gaat het verhaal van de Kronieken van Narnia verder. Pieter, Suze, Edmond en Lucy Pevensie staan op het punt om op de trein te stappen als er iets vreemds gebeurt: het treinstation waar ze stonden verdwijnt en plotseling zijn ze weer terug in het magische land Narnia, waar ze zo veel hebben beleefd.

Maar er is iets helemaal mis. Hun prachtige kasteel is een ruïne en het land ligt er stil en verlaten bij. De dwerg Trumpkin vertelt hun het treurige verhaal van de burgeroorlog en de slechte koning Miraz, die de sprekende dieren onderdrukt. Prins Caspian wil de troon veroveren en de vrede terugbrengen naar Narnia, maar dat kan hij niet zonder Pieter, Suze, Edmond en Lucy. Lukt het de kinderen om Narnia opnieuw van de ondergang te redden?

Reis mee naar het magische koninkrijk Narnia. Nu in een nieuwe vertaling van Imme Dros, die weer generaties aan lezers zal weten te betoveren!

Deel 2 (De wereld achter de kastdeur), 4 (Prins Caspian) en 5 (De reis naar het Morgenland) zijn de bekendste en meest gelezen Narnia verhalen, en vormen een trilogie binnen De Kronieken van Narnia.'Prins Caspian' is het vierde deel in de reeks en het verhaal volgt op 'De wereld achter de kastdeur'.

Voor kinderen vanaf 10 jaar. Lees de Kronieken van Narnia, sprankelend vertaald door Imme Dros!

Prins Caspian (Narnia 4) Lewis, C.S.
€ 17,99
voorraad onbekend
De reis naar het Morgenland (Narnia 5)

Keer terug naar Narnia in deze prachtige nieuwe vertaling van het welbekende verhaal 'De reis naar het Morgenland' van C.S. Lewis! Edmond en Lucy vinden het maar niets dat ze in de zomervakantie bij hun vervelende neef Justus moeten logeren, maar het is niet anders.

Op een dag zitten ze verveeld naar het schilderij van een schip te kijken, als het schilderij plotseling tot leven komt. In een flits verdwijnt de lijst van het schilderij en liggen de drie kinderen in de golven. Ze klimmen aan boord van het schip en worden daar begroet door hun oude vriend Caspian. Ze zijn weer terug in Narnia! Daar zullen ze koning Caspian helpen om zeven vrienden van zijn vader te vinden. Vrienden die lang geleden een verre reis maakten naar de Eenzame Eilanden en van wie nooit meer iets is gehoord...

Reis mee naar het magische koninkrijk Narnia. Nu in een sprankelende, nieuwe vertaling van Imme Dros, die weer generaties aan lezers zal weten te boeien!

Deel 2 (De wereld achter de kastdeur), 4 (Prins Caspian) en 5 (De reis naar het Morgenland) zijn de bekendste en meest gelezen Narnia verhalen, en vormen een trilogie binnen De Kronieken van Narnia. 'De reis naar het Morgenland' (eerder verschenen onder de titel 'De reis van het drakenschip') is het vijfde deel in de Narnia-serie en volgt op 'Prins Caspian'.

Voor kinderen vanaf 10 jaar. Lees de Kronieken van Narnia, sprankelend vertaald door Imme Dros!

De reis naar het Morgenland (Narnia 5) Lewis, C.S.; Dros, Imme
€ 17,99
voorraad onbekend