Let op: om deze website goed te kunnen gebruiken is het noodzakelijk om Cookies aan te zetten. Meer informatie...

Cadeaukaarten (Boekenbon, VVV en Ichthus)

Saldo cadeaukaart opvragen

Het ontvangen van een een Nationale Boekenbon of VVV-cadeaukaart is altijd leuk! Je kunt ze heel goed besteden bij Ichthusboekhandel in de winkels of op de website. Nog leuker is de Ichthusbon, de christelijke cadeaubon! Daar kunt u alles mee kopen bij Ichthusboekhandel.nl

De vier winkels van Ichthusboekhandel nemen onderstaande bonnen in:

1. De nationale boekenbon
2. De VVV-bon (of Irischeque)
3. De Ichthuscadeaubon

We verkopen in elke winkel:

* de Nationale Boekenbon
* de Ichthuscadeaubon.

De Nationale Boekenbon werkt met een pasje waarop de waarde digitaal is vastgelegd. (U hoeft dus niet het volledige bedrag direct in één keer te besteden!) De VVV-cadeaukaart is eveneens digitaal. De Boekenbon en de VVV-bon zijn gegarandeerd door landelijke organisaties. De digitale boekenbon is meestal 3 jaar geldig na uitgifte, de papieren boekenbon was onbeperkt, de VVV-cadeaukaart is 5 jaar geldig, de oudere papieren editie was onbeperkt qua geldigheid. De digitale versie van de Ichthusbon die in 2019 overal ingevoerd zal worden, is beperkt qua geldigheid tot 3 jaar volgens Europese richtingen. De witte uniek genummerde papieren Ichthuscadeaubonnen zijn onbeperkt geldig.

Wanneer u gebruik maakt van een elektronische cadeaukaart is het verstandig deze te bewaren tot dat de transactie volledig afgewikkeld en u de bestelling heeft ontvangen. Wanneer uw bestelling geannuleerd moet worden, om welke reden dan ook, kan namelijk het bedrag weer worden teruggezet op uw kaart en heeft u zo weer de beschikking over de waarde van deze bon(nen).

NB: De digitale Boekencadeaubon en de VVV cadeaukaart kunnen uiteraard ook ingewisseld worden op onze website. Daarvoor neemt u de 19 cijfers onder de barcode over in het invulscherm bij het afrekenen op de website. Vervolgens wordt u gevraagd de zescijferige pincode die onder een kraslaag zit in te vullen. Daarna kunt u rustig verder gaan met betalen of de bestelling afronden.

Uw Nationale boekenbon en uw VVV-cadeaukaart zijn welkom bij Ichthusboekhandel in de winkels en op de website.

Nieuwe wetgeving Boekenbon en VVV - cadeaukaarten

Recent is de Europese anti-witwasrichtlijn AMLD5 in de Nederlandse wetgeving geïmplementeerd in de Wwft (Wet ter voorkoming van witwassen en financiering van terrorisme (Wwft). De invoering hiervan heeft impact op het verkopen én het accepteren van een aantal cadeaukaarten, waaronder de Boekenbon en de VVV-bon, omdat bij de Boekenbon en de VVV bon sprake is van 'elektronisch geld' (EGI), valt de Boekenbon en de VVV bon onder de werking van deze wet.

Verkopen van een Boekenbon
De maximale waarde die op een Boekenbon of VVV-bon kan worden gezet is vanaf 1 juli 2020 maximaal €150 (voorheen €250).

Accepteren van een Boekenbon
Met ingang van 1 juli 2020 mag het deel van online transacties met de Boekenbon of de VVV-bon niet meer zijn dan €50, -- (vijftig Euro) . Uiteraard kan de klant het resterende deel van de transactie betalen met iDeal of een andere betaalprovider. Onze technische partner Intersolve voor de afwikkeling van de VVV bon en de Boeken heeft deze wijziging doorgevoerd in hun technische instellingen waardoor een betaling van meer dan vijftig Euro voorkomen wordt en wij die via de website niet kunnen uitvoeren. In de winkelsituatie kunnen wij de volledige waarde wel in één keer afslaan in de kassa. Daar geld die beperking niet.

LET OP: PER BESTELLING MAG IN TOTAAL VOOR VIJFTIG EURO GEBRUIK GEMAAKT WORDEN VAN EEN BOEKENBON OF VVV BON ALS GEVOLG VAN EUROPESE WETGEVING.

Voorbeeld: een klant heeft een Boekenbon of VVV-bon met een waarde van €75. Koopt hij of zij in onze webshop een product van €60, dan kan men €50 betalen van het tegoed dat op zijn cadeaukaart staat. De resterende €10 met bijvoorbeeld IDeal of creditcard. Het overige tegoed op de cadeaukaart kan bij een volgende bestelling gebruikt worden.

De nationale Boekenbon kan ingeleverd worden bij de webshop van Ichthusboekhandel.nl of in één van de winkels

De VVV cadeaukaart kan ingewisseld worden bij Ichthusboekhandel