Let op: om deze website goed te kunnen gebruiken is het noodzakelijk om Cookies aan te zetten. Meer informatie...

Cathy Gohlke

Cathy Gohlke is een geliefde christelijke schrijfster die al veel prijzen won. Haar boeken zijn gemakkelijk online te bestellen bij Ichthusboekhandel.nl.

Cathy Gohlke is inmiddels in Nederland een bekende schrijfster van christelijke romans. Inmiddels heeft ze meerdere romans geschreven die een bijzonder beeld geven over mensen tijdens de tweede Wereldoorlog .

Cathy Gohlke is getrouwd, heeft twee kinderen en woont in Elkton (Maryland, USA). Haar eerste twee romans werden direct bekroond met de Christy Award een belangrijke prijs voor christelijke romans in Amerika. In 2016 won zij deze prestigieuze prijs ook voor Het geheim van mijn moeder. In Nederland kregen haar boeken veel waarderende recensies.

Onderstaand een overzicht van de boeken van Gathy Gohlke: Bestellen is eenvoudig online via de webshop van Ichthusboekhandel.nl of u kunt ze kopen in één van de Ichthusboekwinkels in Alphen aan den Rijn, den Haag, Leiden en Zoetermeer.

Vriendinnen voor het leven

Vriendinnen voor het leven is de nieuwste roman van Cathy Gohlke en gaat over het tijdloze thema vriendschap.

Wat is er nodig om hen weer bij elkaar te brengen nadat de diepe vriendschapsband tussen twee jonge vrouwen is verscheurd? In de roman Vriendinnen voor het leven keert de geliefde auteur van Amelie en de Nachtvogel terug met een levensveranderende nieuwe historische roman over het wonder en de complexiteit van vriendschap, liefde en verbondenheid.

Wanneer ze na de dood van haar ouders haar geliefde Prince Edward Island moet verlaten om naar de Lakeside Ladies Academy te gaan, is het laatste wat Adelaide Rose MacNeill verwacht te vinden drie gelijkgestemden. De 'Ladies of the Lake', zoals de vier meisjes zichzelf noemen, krijgen snel een band als zussen en beloven dat waar het leven hen ook heen brengt, ze er altijd voor elkaar zullen zijn. Maar dat is voordat er liefde en jaloezie ontstaan tussen Adelaide en Dorothy, de twee meest verbonden van de vriendinnen.

Het aanbreken van de Eerste Wereldoorlog zet hun wereld op zijn kop en werpt een ongegronde verdenking op de Duits-Amerikaanse man van wie ze allebei houden. Voordat een vreselijke explosie in de haven van Halifax de verbondenheid onherroepelijk uit elkaar rukt.

Zeventien jaar later krijgt Rosaline Murray een nietsvermoedend telefoontje van Dorothy, nu directrice van Lakeside, waarin ze haar uitnodigt om de diploma-uitreiking van een nieuwe generatie meisjes bij te wonen, waaronder Rosaline's dochter. Met dat telefoontje wordt Rosaline meegesleept in een verleden dat ze vastbesloten was achter zich te laten. Vanwege herinneringen aan een man van wie ze ooit hield. . . om een verbondenheid die ze in de steek heeft gelaten. . . en van de dag dat ze niet langer Adelaide MacNeill meer was.

* Geschreven door een viervoudig Christy-bekroonde auteur!
* Ideaal voor boekenclubs - bevat nuttige discussievragen aan het eind!

Reserveer nu exemplaar bij Ichthusboekhandel.nl en het boek ligt direct bij verschijnen dan voor u klaar in één van de Ichthuswinkels of wordt zonder bijkomende verzendkosten aan u toegezonden.

Vriendinnen voor het leven Gohlke, Cathy
€ 26,50
voorraad onbekend
Weg van harmonie

Het boek 'Weg van harmonie' is de nieuwe roman van Gathy Gohlke die april 2023 verscheen. In oorlogen die tachtig jaar uit elkaar liggen, zijn twee jonge vrouwen die op hetzelfde landgoed in de Appalachen wonen, vastbesloten soldaten te helpen die hen dierbaar zijn en te vechten voor gerechtigheid, ongeacht wat het hen kost.

1944. Wanneer een gewelddadige storm door de Belvidere-zolder in No Creek, North Carolina raast en een verborgen kamer en lang vergeten koffer blootlegt, worden geheimen uit de burgeroorlog onthuld. Celia Percy, wiens familie thuis woont en werkt, vermoedt dat de waarheid de toekomst kan veranderen van haar vriend Marshall, die nu in het buitenland vecht, wiens voorouders ooit tot slaaf waren gemaakt door de familie Belvidere. Wanneer Joe, een vriend van Marshall uit het leger, terugkeert naar No Creek met schokkend nieuws voor de familie van Marshall, besluit Celia een langdurige fout recht te zetten, of de stad er nu klaar voor is of niet.

1861. Na de dood van haar moeder werkt Minnie Belvidere wanhopig om haar huishouden draaiende te houden en haar gezin bij elkaar te houden terwijl North Carolina zich afscheidt. Haar geliefde oudere broer klampt zich vast aan zijn loyaliteit aan de Unie, ondanks groot gevaar, terwijl haar heethoofdige jongere broer zichzelf en de financiën van de familie verstrikt in de Confederatie. Terwijl het land en haar eigen huis in tweeën worden gescheurd, riskeert Minnie haar leven en toekomst in een wanhopige strijd om vrijheid en land te krijgen voor degenen die haar ouders wilden bevrijden voordat het te laat is.

Met verhalen en beschrijvingen van een kleine zuidelijke stad "die doet denken aan boeken van Lisa Wingate" (zie ook de Nachtvogel), levert Cathy Gohlke een aangrijpend, emotioneel verhaal over vriendschap en de blijvende belofte van gerechtigheid.

Reserveer nu online uw exemplaar van Weg van harmonie door Gathy Gohlke bij de christelijke webshop Ichthusboekhandel.nl of in één van de Ichthusboekwinkels.

Weg van harmonie Gohlke, Cathy
€ 26,50
voorraad onbekend
Nachtvogel

Nachtvogel is de nieuwste roman van Gathy Gohlke. Een roman die zich afspeelt vlak voor de Tweede Wereldoorlog in de Appalachia (USA)

Als haar moeder overlijdt, verzamelt Lilliana alle moed en ontvlucht ze haar gewelddadige echtgenoot. Er is nog één familielid in leven: haar oudtante Hyacinth Belvidere. Hun vreugdevolle hereniging inspireert Lilliana om het landgoed van tante Hyacinth nieuw leven in te blazen. Ze opent er een bibliotheek waar iedereen welkom is, ongeacht de huidskleur.

Maar de plannen voor de bibliotheek roepen de woede op van de Ku Klux Klan - een terreurgroep die met grof geweld elke begunstiging van gekleurde medeburgers probeert te voorkomen. De gevaren van Lilliana's verleden en heden dreigen haar omver te werpen, nog voordat ze heeft geleerd op eigen benen te staan.

Een verhaal over moed en maatschappelijke bewogenheid dat zich afspeelt in het landelijke Appalachia (VS) aan de vooravond van de Tweede Wereldoorlog.

Cathy Gohlke is getrouwd, heeft twee kinderen en woont in Elkton (Maryland, USA). Haar eerste twee romans werden direct bekroond met de Christy Award. In 2016 won zij deze prestigieuze prijs ook voor Het geheim van mijn moeder.

Nachtvogel Gohlke, Cathy
€ 26,50
voorraad onbekend
Het medaillon

Het Medaillon van Cathy Gohlke is haar nieuwste roman over wat er gebeurde in het Getto van Warschau. Te midden van alle verwarring en de waanzin van Hitlers Krieg, blijkt de hoop niet gedoofd te kunnen worden.Het leven van twee jonge stellen wordt verwoest door de waanzin van Hitlers oorlog, maar raakt voor altijd verbonden door het lot van één klein meisje

Warschau, 1939. De Duitse Blitzkrieg heeft de stad verwoest. Sophie Kumiega wacht op nieuws van haar echtgenoot, piloot bij de Poolse luchtmacht. Ze richt zich op de veiligheid van haar ongeboren baby. Maar als de buren haar hulp nodig hebben, begeeft zij zich in een uiterst gevaarlijke situatie. Nooit hadden Rosa en Itzhak Dunovich kunnen denken dat hun eerste kindje, waarnaar ze zo hadden verlangd, in het Joodse getto ter wereld zou komen.

En al helemaal niet dat hun gezinnetje uiteengerukt zou worden. Maar Rosa wordt al snel geconfronteerd met een angstaanjagende realiteit: om het leven van hun dochtertje te redden, moet ze haar laten onderduiken. Haar enige hoop om hun kind na de oorlog te vinden áls een van hen al overleeft is het halve medaillon dat ze haar dochtertje meegeeft.

Cathy Gohlke vertelt in Het medaillon een meesterlijk verhaal over de oorlog en de nasleep ervan. Wanneer alles verloren lijkt, opent God onverwachte wegen.

Het medaillon Gohlke, Cathy
€ 26,50
voorraad onbekend
Totdat we thuis zijn

Het nieuwste boek van Cathy Gohlke, Totdat we thuis zijn, gaat over het Britse thuisfront tijdens de Tweede wereldoorlog

Meedoen aan het Franse verzet ... het klonk romantisch voor Claire Stewart. Totdat ze op de Engelse kust gestrand is met vijf Frans-Joodse kinderen. Ze heeft hen over het Kanaal gesmokkeld vóórdat de nazi's Frankrijk in de greep kregen. De realiteit en het geweld brengt Claire echter meer angst dan romantiek.

Claire smeekt haar tante, Lady Miranda Langford, om de kinderen op te nemen in haar prachtige landhuis. Tante Miranda heeft zo haar eigen zorgen, maar stemt toe onder voorwaarde dat Claire blijft om te helpen.

Ondanks haar verlangen om terug te keren naar Frankrijk en naar de man van wie ze houdt, heeft Claire geen keus. Maar ze blijkt nauwelijks opgewassen tegen haar taak om de kinderen op te voeden, of tegen David Campbell, een sympathieke gast in huize Langford. En nooit kon ze vermoeden dat de tentakels van de oorlog zelfs daar zouden binnendringen om de bewoners dodelijk te bedreigen.

Een ontroerend verhaal over het Britse thuisfront tijdens de Tweede Wereldoorlog.

Eerder verschenen van Cathy Gohlke de succesvolle romans Amelie, het meisje dat er niet mocht zijn en Het geheim van mijn moeder. Meerdere van haar romans werden bekroond met de prestigieuze Christy Award.

De website van Cathy Gohlke

Totdat we thuis zijn Gohlke, Cathy
€ 26,50
voorraad onbekend
Geheim van mijn moeder

Na het succes van 'Amelie, het meisje dat er niet mocht zijn', verschijnt opnieuw een meeslepend verhaal over de Tweede Wereldoorlog.

Hannah Sterling heeft altijd verlangd naar een betere relatie met haar moeder, maar zij bleef van haar vervreemd. Na de dood van moeder Lieselotte is Hannah vastbesloten het geheimzinnige verleden van haar ouders te ontrafelen. Zij komt tot de ontdekking dat ze nog een grootvader heeft in Duitsland.

Dertig jaar eerder maakt Lieselottes vader snel carrière in de Nazi-partij. Een goed huwelijk van zijn dochter kan hem daarbij helpen. Lieselotte is verliefd, maar haar geliefde Lukas is bepaald niet de ideale partner. In het diepste geheim werkt hij voor het verzet tegen Hitlers Derde Rijk. Lieselotte heeft geen vermoeden hoe ver haar vader zal gaan om haar medewerking af te dwingen.

Langzaam maar zeker komt het levensverhaal van Lieselotte aan het licht als Hannah naar Duitsland reist voor een ontmoeting met haar grootvader. Die probeert zijn eigen oorlogsgeheimen te verbergen. Hannah verlangt naar verzoening, maar hoe zal dat ooit kunnen na al haar schokkende ontdekkingen?

Liefhebbers van fictie, mannen en vrouwen zullen veel genoegen aan het lezen van dit boek ontlenen.

Klik hier om een leesfragment te openen.

Meerdere romans van Cathy Gohlke werden bekroond met de prestigieuze Christy Award. Cathy is getrouwd, heeft twee kinderen en woont in Elkton (Maryland, USA). Voor meer informatie: www.cathygohlke.com

Geheim van mijn moeder Gohlke, Cathy
€ 26,50
voorraad onbekend
Amelie

Ontroerende roman over de Tweede Wereldoorlog, door een succesvolle auteur.

Zomer 1939. Rachel Kramer is met haar vader op reis naar Duitsland als ze een geheimzinnige hulpvraag ontvangt van een vriendin met wie ze geen contact meer heeft. Kristine is getrouwd met SS-officier Gerhardt Schlick en ziet hoe de situatie in Duitsland steeds dreigender wordt. Ze is bang voor haar man, die hun dochtertje Amelie - doof vanaf haar geboorte - beschouwt als een smet in zijn Arische bloedlijn.

Gerhardt Schlick begint Rachel het hof te maken, maar ze weet dat hij gevaarlijk is. Ze vreest dat haar vader, een vooraanstaand wetenschapper in de eugenetica, op de hoogte is van Hitlers plannen voor mensen als Amelie, die het regime het leven onwaardig acht.

Inmiddels jaagt de SS op Rachel. Ze wendt zich tot Jason Young, een gedreven Amerikaanse journalist. Rachel en Jason handelen op het scherpst van de snede, waarbij ze voortdurend hun leven riskeren voor mensen die ze nauwelijks kennen, maar van wie ze steeds meer gaan houden.

Meerdere romans van Cathy Gohlke werden bekroond met de prestigieuze Christy Award. Cathy is getrouwd, heeft twee kinderen en woont in Elkton (Maryland,

Amelie Gohlke, Cathy
€ 26,50
voorraad onbekend