Let op: om deze website goed te kunnen gebruiken is het noodzakelijk om Cookies aan te zetten. Meer informatie...

Charles Martin

Charles Martin schrijft spannende christelijke boeken die u kunt kopen bij de christelijke webshop van Ichthusboekhandel.nl

Charles Martin is schrijver van christelijke spannende boeken die zowel door mannen als door vrouwen zeer gewaardeerd worden. Hij weet de thematiek van hoop en herstel te verbinden aan een herkenbare en uitdagende verhaallijn. Wereldwijd worden zijn christelijke thrillers door veel mensen gelezen en hoog gewaardeerd.

Opvallend is dat hij daarin een consistente verhaallijn én elementen uit het evangelie weet te koppelen op een authentieke manier. In de afgelopen periode verscheen ongeveer elk jaar een nieuw boek van hem. Boeken die steeds opnieuw gewaardeerd worden door een groeiende groep van lezers.

In 2022 bouwt Charles Martin verder aan de Murphy Shepherd serie die hij in 2020 begon. Een episch verhaal over de strijd tegen mensenhandel en vrouwenhandel in het bijzonder.

Charles Martin (1969) ontving zijn B.A. in Engels van de Florida State University, en zijn M.A. in Journalistiek later een Ph.D. in Communicatie van Regent University. Hij werkte een jaar bij Hampton University als docent voor het vak Engels en als een doctoraal fellow bij Regent. In 1999 verliet hij een carrière in het bedrijfsleven om full-time te gaan schrijven.

Charles en zijn vrouw, Christy, wonen dicht bij de St. John's River in Jacksonville, Florida, met hun drie zoons: Charlie, John T. en Rives.

Een overzicht van de nieuwste boeken van Charles Martin die u gemakkelijk online kan bestellen bij Ichthusboekhandel.nl of kopen in één van de winkels in Alphen aan den Rijn, den Haag, Leiden of Zoetermeer:

De schreeuw van de hemel - deel 3

De christelijke thriller "De schreeuw van de hemel", is het 3e deel in de Murphy Shepherd Serie van Charles Martin. Het is een explosief slotdeel van de trilogie waarin het ultieme offer van een vriend centraal staat.

INKIJKEXEMPLAAR De schreeuw van de hemel, Charles Martin.

In het derde en laatste deel van de serie over Murphy Shepherd verlangt hij naar een rustig bestaan met zijn vrouw Summer en zijn dochters, zeker nadat zijn laatste reddingsmissie hem bijna het leven kostte. Maar als zijn beste vriend en mentor Bones melding krijgt van een schip met kinderen, die gered moeten worden, wil Murphy ondanks zijn verwondingen die bezig zijn te genezen, toch mee.

Maar de aartsvijand van Bones kent geen genade. Zijn kat-en-musspel stelt Murphy opnieuw op de proef. En dan gebeurt het ondenkbare: zijn mentor en vriend Bones verdwijnt spoorloos. Al snel blijkt dat Bones' tweelingbroer Frank achter de ontvoering zit. Murphy en zijn bondgenoten worden wederom op de proef gesteld en zullen alles op alles moeten zetten om Bones te vinden en Frank te slim af te zijn.

In zijn onnavolgbare proza laat Charles Martin zien wat het werkelijk betekent om de 99 schapen achter je te laten om die éne te vinden.

De schreeuw van de hemel - deel 3 Martin, Charles
€ 23,99
voorraad onbekend
Een weg door vuur en water

In de christelijke thriller 'Een weg door vuur en water' van Charles Martin krijgt Murphy Shepherd het zwaar te verduren, zelfs voor iemand die weet dat het leven niet over rozen gaat. Hij heeft er zijn levenswerk van gemaakt mensen te redden die slachtoffer geworden zijn van mensenhandel, maar dit keer komt dat wel heel dichtbij.

INKIJKEXEMPLAAR een weg door vuur en water van Charles Martin.

Murphy Shepherd is een redder van mensenlevens, zozeer dat hij er zijn carrière van heeft gemaakt. In de wereld van misbruik en mensenhandel zet hij alles op alles om de slachtoffers te vinden en te bevrijden uit hun benarde situaties.

Na de dood van zijn eerste vrouw Marie trouwt hij met Summer, een vrouw die hij eerder uit de hand van ontvoerders heeft gered. Maar wanneer ze op het punt staan op huwelijksreis te gaan, slaat het onheil toe. Zijn dochter Ellie, Summer, haar dochter en nog een tienermeisje worden ontvoerd.

De ellende die Murphy altijd bij anderen zag komt opeens heel dichtbij en de bodem valt onder zijn bestaan weg. Hij heeft geen idee waar hij moet beginnen met meer doodlopende paden dan sporen om te volgen om zijn geliefden op te sporen, ervaart tegenslag op tegenslag en raakt verzeild in levensgevaarlijke situaties. Maar hij is vastbesloten tot zijn laatste adem te vechten om zijn geliefden te redden.

Hope voelt zich verloren, maar Murphy is bereid zijn laatste adem uit te blazen om ze thuis te brengen.

Een weg door vuur en water is het tweede deel in de serie over Murphy Shepherd en zijn activiteiten rond mensenhandel (human-trafficking). Het is het vervolg op: Waar de wereld in de oceaan valt. Aan een derde deel wordt gewerkt.

Dwars door het schunnige, bloederige en vieze verhaal loopt de lijn van verzoening en bevrijding van alle foute keuzes en zonden.
– het Reformatorisch Dagblad over Waar de wereld in de oceaan valt (deel 1)

Een weg door vuur en water Martin, Charles
€ 23,99
voorraad onbekend
Een spel van licht

Het nieuwe boek van Charles Martin "Een spel van licht" leert je hoe moeilijk, maar ook hoe belangrijk het is om los te laten. het vertelt het verhaal van twee broers, een vader en verrast met de uitdaging van liefde en genade.

Begin nu alvast met het INKIJKEXEMPLAAR van een Spel van licht door Charles Martin's nieuwste boek in 2021.

De succesvolle fotograaf Tucker Mason weet precies hoe hij dingen vast kan leggen die anderen niet kunnen zien. Maar wat hij niet inziet, is hoe hij in het reine moet komen met zijn verleden en zijn vader kan vergeven. Als zijn halfbroer ontsnapt uit een psychiatrische instelling en zijn jeugdvriendin met haar zoon op zijn pad komt, wordt hij gedwongen de confrontatie met zijn verleden aan te gaan. Maar dat vraagt om een stap in de genade waarin hij nauwelijks gelooft.

"Tucker, ik wil je een geheim vertellen,"

Juffrouw Ella krulde mijn hand tot een vuist en liet die aan mij zien.

'Het leven is een strijd, maar je kunt er niet met je vuisten tegen vechten. Je moet er met je hart tegen vechten.'

Als internationaal bekende fotograaf heeft hij de wereld rondgereisd en zowel het serieuze als het vreemde gezien. Maar wanneer zijn broer uit een psychiatrisch ziekenhuis ontsnapt en een oude vriendin verschijnt met haar zoon en een blauw oog, wordt Tucker gedwongen naar huis terug te keren en de pijn van zijn eigen tragische verleden onder ogen te zien.

Terug op het platteland van Alabama komt Tucker in het reine met de geesten die hij heeft achtergelaten. Miss Ella Rain hield ooit van Tuck en zijn broer alsof ze haar kinderen waren. Haar inhuren om voor Waverly Hall te zorgen en hen uit het zicht te houden, was het enige goede dat hun vader ooit deed. En hoewel juffrouw Ella al vele jaren weg is, kan Tuck haar stem nog steeds horen.

Charles Martin is een bestsellerauteur in de New York Times van 13 eerdere romans, waaronder zijn meest recente 'Send Down The Rain'. Zijn werk is beschikbaar in meer dan 30 talen. Hij woont in Jacksonville, Florida met zijn vrouw en hun drie zonen. Charles Martin stapte uit het bedrijfsleven om zich volledig op het schrijven te kunnen richten. Inmiddels is hij de bestsellerauteur van romans als 'Ver van huis' en 'Over bergen heen'. Zijn werk is in meer dan vijftien talen vertaald.

KLIK HIER als je meer wilt lezen van Charles Martin

Reserveer nu: Gratis verzending

Een spel van licht Martin, Charles
€ 23,99
voorraad onbekend
Waar de wereld in de oceaan valt

Waar de wereld in de oceaan valt is een recente christelijke thriller van Charles Martin. Een boek rond de moderne en zeer rauwe wereld van de slavenhandel, een onverwachte kwetsbaarheid en een zoektocht naar dat wat verloren lijkt. Charles Martin is de auteur die je meeneemt op je vakantie! Waar de wereld in de oceaan valt is het eerste deel in de Murphy Shepherd serie van Charles Martin.

Murphy Shepherd is een man met veel geheimen. Hij woont alleen op een eiland, verzorgt het terrein van een kerk zonder parochianen, en hij zet zijn leven in om mensen in gevaar te redden. Maar terwijl hij rouwt om het verlies van zijn mentor en vriend, is Murphy zelf misschien meer verloren dan hij beseft.

Wanneer hij een vrouw met de naam Summer uit Florida's Intracoastal Waterway haalt, neemt Murphy's missie om zijn mentor aan het einde van de wereld te laten rusten een gevaarlijke wending. Tot Summer aangetrokken en wanhopig op zoek naar haar vermiste dochter, wordt Murphy dieper en dieper getrokken in de donkere en gevaarlijke wereld van de moderne slavernij.

Met de hulp van onverwachte nieuwe vrienden gaan ze de strijd met de klok aan om het meisje te vinden.

Waar de wereld in de oceaan valt is het eerste deel in de Murphy Shepherd serie van Charles Martin. DEEL 2 (!)

Charles Martin is een niet meer weg te denken auteur in de christelijke wereld. Steeds opnieuw weet hij verhalen te vertellen die mensen raken. Charles Martins romans karakteriseren zich door mannelijke hoofdpersonages, die je zou kunnen typeren als 'messiasfiguren'. Maar naar mate het verhaal vordert, komt hun eigen pijn aan het licht en blijken zijzelf net zo goed verlossing nodig te hebben.

Waar de wereld in de oceaan valt Martin, Charles
€ 23,99
voorraad onbekend
Laat je bevrijden

Laat je bevrijden van de bekende christelijke thriller auteur Charles Martin is een boek wat je diep zal raken. Hij laat op een bijzondere wijze zien hoe de waarheid van het Evangelie van Jezus jou kan bevrijden. Daarmee maakt hij de verhalen uit de bijbel spannender en relevanter dan zijn eigen boeken.

Wat als je Jezus' woorden echt ter harte neemt, hoe ziet je leven er dan uit? Met een oprechte en nederige houding gidst Charles Martin (bekend van Over bergen heen) de lezer in dit boek door Jezus' leven op aarde en gaat hij het gesprek aan over thema's als schaamte, dood, vergeving, en de transformerende kracht van liefde.

In elk hoofdstuk brengt Martin een bijbelverhaal tot leven zoals alleen een romanauteur dat kan, met een verhaal, een reflectie en een gebed. Daardoor is dit boek heel goed bruikbaar als dagboek tijdens een (zaken)reis of vakantie.

Charles Martin is fulltime schrijver en bekend van zijn romans Over bergen heen en Hemelwater. Zijn werk is in meer dan 30 talen vertaald.

Laat je bevrijden Martin, Charles
€ 25,-
voorraad onbekend
Twaalf jaar hoop

'Twaalf jaar hoop' is het nieuwste boek van Charles Martin in mei 2019: een hoopvolle roman over een man die vals beschuldigd is en zijn jeugdliefde waar hij mee getrouwd was probeert terug te winnen.

Ooit was Matthew Rising een befaamde quarterback. Totdat hij werd beschuldigd van iets verschrikkelijks. Nu wordt hij door iedereen verguisd. Maar dat weerhoudt Matthew er niet van terug te keren naar zijn vroegere woonplaats. Na twaalf jaar gevangenis heeft hij maar één doel: zijn grote liefde Audrey van zijn onschuld overtuigen en haar liefde terugwinnen.

Als hij haar eenmaal heeft gevonden in een klooster, lijkt de kans op verzoening zo goed als nul. De enige strohalm is Dalton, de getalenteerde jongen die Audrey onder haar hoede heeft genomen en die een goede coach nodig heeft.

Overtuigd van zijn schuld, was zijn vrouw Audrey gevlucht naar dat klooster waar ze Dalton een weesjongen die daar op groeide leerde kennen. Een jongen met meer talent en toekomst op het voetbalveld alleen al in zijn pink dan Matthew ooit had gehad. Maar deze jongen ontbeerde een behoorlijke en gedegen coaching...... In een poging haar liefde en vertrouwen terug te winnen, stemt Matthew ermee in de jongen te coachen, hoewel hij daarmee de voorwaarden van zijn voorwaardelijke vrijlating overtreed en zijn vrijheid riskeert, alleen maar voor de kans om zichzelf te bewijzen aan de vrouw van wie hij houdt.........

Nadat Charles Martin dezelfde gevoelens van ontoereikendheid en uitzichtloosheid had ervaren nadat een blessure zijn eigen voetbalcarrière had beëindigd, erkent hij: "Ik had een idool van voetbal gemaakt en ben op die leugen ingegaan dat ik er toe deed zolang ik ik me verbond aan de wereld van de voetbal.Toen dat instortte, bevond ik me in een gevangenis die ik zelf gebouwd had.

Charles Martin is een begenadigd auteur en schreef al heel veel boeken, die telkens weer verrassen door hun plot, spannend zijn tot het laatste moment en je aan het denken zetten.

Charles Martin (1969) studeerde Engels, Journalistiek en Communicatie. Eind jaren negentig stapte hij uit het bedrijfsleven om zich volledig op het schrijven te kunnen richten. Samen met zijn vrouw Christy en hun drie zoons woont hij in Jacksonville, Florida. Martin weet karakters neer te zetten, is goed in het oproepen van sfeer en doet dat alles in zorgvuldige bewoordingen. Op fenomenale wijze weet hij de lezer tot het einde toe te boeien met een verrassende samenloop van verhaallijnen. Hij schrijft prachtige christelijke psychologische romans, die ontroeren en fascineren. In Amerika ontving hij in 2007 de Christian Book Award voor beste fictie.

Twaalf jaar hoop Martin, Charles
€ 23,99
voorraad onbekend
Hemelwater

Charles Martin, bekend van de film, The Mountin between us, grijpt je beet in "Hemelwater". Een indringende roman over opoffering, overgave en nieuwe kansen in de wereld van een Vietnamveteraan.

De Vietnamveteraan Joseph (Jo-Jo voor vrienden) heeft zich met zijn hond Rosco teruggetrokken in een chalet in de bergen. Gewond in zijn lichaam en zijn geest moet hij de trauma's uit Vietnam onder ogen zien te krijgen.

Allie, die kort daarvoor haar man heeft verloren bij een afschuwelijk ongeluk verloor eerder ook het familiebedrijf, een geweldig restaurant aan de kust van Florida. Diep teleurgesteld en bezig de hoop te verliezen voor de toekomst, tot dat een persoon uit haar verleden opduikt.

Teruggetrokken in een berghut in de bergen van Carolina, ontdekt Joseph een moeder met twee kleine kinderen verdwaald in het woud. Arbeidsmigranten die vluchten voor een gewelddadige vader. Instinctief besluit hij hen te helpen om terug te keren naar hun familie in Florida. Als hij daar zijn geboorteplaats bezoekt, is er een bitterzoete ontmoeting met zijn jeugdliefde Allie.......

Terwijl Joseph Allie helpt om haar leven weer op de rit te krijgen, valt dat van hem juist steeds meer uit elkaar. De geheimen die Joseph al 45 jaar bewaart, keren zich nu tegen hem en dreigen alle hoop te vernietigen voor een tweede kans in het leven en de liefde.

In Hemelwater toont Charles Martin zich een bijzondere verhalenverteller, van grote wijsheid en compassie en sluit hij heel diep aan bij onze dromen die we koesteren, de strijd die we daarmee hebben en de moed die we moeten opbrengen wanneer het leven ons lijkt te verraden, wanneer we het liefste wat we hebben proberen te omarmen.

Charles Martin, New York Times bestseller auteur, schreef eerder o.a. Ver van huis en Vrij als water. Zijn boek Over bergen heen, werd in 2017 verfilmd als The mountain between us. In Nederland werden reeds meer dan 20.000 boeken van deze auteur verkocht. Als auteur heeft hij een connectie met Jeugd met een Opdracht. Hij weet op een natuurlijke wijze bijbelse noties als liefde, hoop en herstel te combineren met een spannende context die altijd verrassend en authentiek is......!

Goodreads.com over het boek Send down the Rain, de engelse titel van dit boek door Charles Martin

Recensie Reformatorisch Dagblad Hemelwater door Charles Martin

Hemelwater Martin, Charles
€ 25,-
voorraad onbekend
Ver van huis

'Ver van huis' van auteur Charles Martin is een nieuwe, prachtige christelijke thriller over een verloren zoon en de helende kracht van muziek.

Op zijn achttiende verlaat singer-songwriter Cooper O'Connor het huis van zijn vader voorgoed, op naar een glanzende muziekcarrière. Althans, dat verwacht hij.

Maar al snel is hij alles kwijt. Na vijf moeizame jaren wordt hij verliefd op Daley Cross en haar prachtige stem. Hun vriendschap groeit, maar voor hij zijn liefde kan bekennen, wordt hem een misdaad in de schoenen geschoven, schiet iemand hem neer en laat hem achterin een brandend huis. Wonder boven wonder overleeft hij, maar zijn stem is voor altijd beschadigd: hij zal nooit meer zingen.

Hij keert terug naar de bergen van Colorado. Daar hoopt hij antwoorden te vinden op zijn vragen. Op vergeving en verzoening met zijn vader is geen kans meer, maar hij besluit zijn gave in te zetten om anderen te helpen, hopend dat er op een dag bevrijding komt.

Recensie Reformatorisch Dagblad

Ver van huis Martin, Charles
€ 17,50
voorraad onbekend
Over bergen heen

Over bergen heen van Charles Martin is het verhaal van twee mensen, gestrand op een vliegveld. Hij wil naar huis voor zijn werk, zij staat op het punt om te trouwen. Nu verfilmd als The mountain between us.

Een vlucht met een klein vliegtuigje lijkt uitkomst te bieden. Maar als de piloot een hartaanval krijgt, storten Ben en Ashley midden in de hoge Rocky Mountains neer. Ashley raakt door de crash zwaargewond aan haar been. Chirurg Ben Payne komt er met een paar gekneusde ribben goed van af. Maar kunnen ze de lage temperaturen en sneeuw overleven?

Ben is gehard in zijn leven en vastbesloten met Ashley terug te keren naar de bewoonde wereld - een besluit dat het begin is van een onmogelijke tocht door de bergen, met veel pijn, enorme kou en nauwelijks iets te eten of drinken. Gedreven door overlevingsdrang, schuldgevoel en de liefde voor zijn vrouw is Ben in staat onmogelijke krachtsinspanningen te leveren. De kracht om het verdriet te uiten dat hij met zich meedraagt, ontbreekt hem echter.

Over bergen heen Martin, Charles
€ 25,-
voorraad onbekend
Vrij als water POD

'Vrij als water' van de inmiddels zeer bekende auteur Charles Martin is een verhaal over een noodlottige ontmoeting die leidt naar onverwachte en ongedachte vergeving en liefde.

Charlie Finn heeft zich al vanaf zijn zestiende zelf moeten redden. Dankzij zijn hoge IQ kreeg hij een beurs aan Harvard, waar hij leerde overleven en gedijen aan het randje van de wereld, waar alleen zeer bevoorrechten toegang tot hadden. .Die vaardigheid komt nu uitstekend van pas bij zijn lucratieve ondernemingen. Als hij keuzes maakt die verwoestende gevolgen blijken te hebben, reist hij in gewetenswroeging af naar Centraal-Amerika. Daar wonen de mensen die betaald hebben voor één van zijn acties, onder wie een vrouw en haar dochtertje.Charles Martin weet zijn lezers tot het einde toe in spanning te houden met een zeer verrassende samenloop van verhaallijnen. Lijnen die uitlopen in een catastrofe, waarin er ruimte komt voor iets nieuws.

Chris Martin is een auteur die schrijft op een hoog niveau met een verrassend perspectief. Veel mensen zien hem als de christelijke evenknie van John Grisham. Hij heeft o.a. gewerkt voor Jeugd met een Opdracht. Eerder verschenen van hem onder andere 'Zonder script' en 'Over bergen heen'.

Vrij als water POD Martin, Charles
€ 25,-
voorraad onbekend
Zonder script

Pastor Capri Steady heeft een zwak voor Katie Quinn, een wereldberoemde actrice met een maar al te bekend levensverhaal: van succes naar zelfdestructie.

Als één van de weinigen begrijpt hij dat ze verlangt naar een einde aan haar leven. Het lukt hem niet haar op andere gedachten te brengen, maar hij zoekt voor haar contact met een die die zich liever niet in de bewoonde wereld begeeft.

Deze man leeft als kluizenaar op de eilanden voor de kust van Florida. Is hij in staat Katie te helpen?

Charles Martin is een bekende auteur van romans.

Zonder script Martin, Charles
€ 25,-
voorraad onbekend
Noodweer / druk 1

Samantha en haar dochter staan met autopech in de regen , op de vlucht voor een groot gevaar.

Dan komt Tyler Steele langs, een ex-politieman uit één stuk; moedig, behulpzaam en met eens terk gevoel voor goed en kwaad. Zijn enige gebrek is dat hij zijn grootste zwakheid niet ziet. Daardoor strandde zijn huwelijk en kwam hij alleen voor de zorg voor zijn zoontje te staan. Wanneer Tyler en Samantha steeds nader tot elkaar komen, beseft hij dat hij die zwakte onder ogen zal moeten zien.

Charles Martin studeerde Engels, Journalistiek en Communicatie. Eind jaren negentig stapte hij uit het bedrijfsleven om zich volledig op het schrijven te kunnen richten. Samen met zijn vrouw Christy en hun drie zoons woont hij in Jacksonville, Florida. Hij is 38 jaar.

Martin weet karakters neer te zetten, is goed in het oproepen van sfeer en doet dat alles in zorgvuldige bewoordingen. Op fenomenale wijze weet hij de lezer tot het einde toe te boeien met een verrassende samenloop van verhaallijnen. Hij schrijft prachtige christelijke psychologische romans, die ontroeren en fascineren. In Amerika ontving hij in 2007 de Christian Book Award voor beste fictie.

Noodweer / druk 1 Martin, Charles
€ 25,-
voorraad onbekend