Let op: om deze website goed te kunnen gebruiken is het noodzakelijk om Cookies aan te zetten. Meer informatie...

Chris Fabry

Chris Fabry schrijver van christelijke romans Chris Fabry is schrijver van christelijke romans. Als kind schreef hij al verhalen, liederen en gedichten. Inmiddels heeft hij een omvangrijk oeuvre op zijn naam staan,

Na afronding van de High school en de school voor Journalistiek van Marshall University in Huntington, West Virgina zocht hij naar verdieping en wilde hij meer bijbels onderwijs volgen. Samen met zijn vrouw volgde hij het Moody Bible Institute. Daar leerde hij Jerry Jenkins kennen die samen met Tim Lahaye de bekende serie Left behind schreef. Op verzoek van hen schreef hij de Kinderserie van Left behind.

Inmiddels heeft Chris Fabry zelfstandig een status opgebouwd als auteur en kreeg hij vijf keer een Christy Award en werd zo opgenomen in de Christy Award Hall of Fame, een Amerikaanse prijs voor het beste christelijke boek.

In de afgelopen jaren heeft Chris Fabry eveneens meegewerkt aan het bewerken van romans naar aanleiding van films. Bekend is The song, War Room en binnenkort word The Overcomer verwacht. Chris Fabry is altijd verbonden geweest met radiowerk waarin hij o.a. samen werkt met Gary Chapman.

Chris en Andrea Fabry zijn getrouwd in 1982 en samen zijn ze de ouders van 9 kinderen. Zelf zegt Chris Fabry: "Mijn familie is wat mij energie geeft. Het meest van alles wil ik een goede man en vader zijn."

Chris Fabry is voor mij één van de beste christelijke romanauteurs en het is een beetje onbegrijpelijk dat er niet meer boeken van hem in Nederland beschikbaar zijn.
Reactie bezoeker Ichthusboekhandel.nl

Onderstaand een impressie van de boeken van Chris Fabry:

Onder een bloedrode hemel

"Onder een bloedrode hemel" is de nieuwste christelijke roman van Chris Fabry en nu in het Nederlands vertaalt. Het gaat over de geschiedenis uit 1921 van het Tulsa Race Massacre. Hij is een in Amerika zeer gevierd christelijk schrijver. Hij heeft reeds met vijf romans een Christy Award gewonnen.

In een mijnwerkersdorp (Beulah) groeien de meisjes Ruby en Bean samen op, zonder enig besef van de onvrede in het dorp en de tragedie die hen voor altijd zal scheiden. Jaren later klopt er plotseling een verslaggever bij Ruby aan met vragen over het bloedbad van 1933 en wordt ze geconfronteerd met de herinneringen aan die vreselijke dag.

Ze gaat terug naar het dorp, waar nu een nieuwe crisis dreigt en alleen het geheim dat ze al die jaren zorgvuldig heeft bewaard het verschil kan maken.

De basis van dit verhaal wordt gevormd door wat genoemd wordt het Tulsa Race Massacre. Een gewelddadige staking van mijnwerkers en onderdrukking daarvan door de mijneigenaren en de politie. Er vielen doden en de onderlinge verhoudingen stonden generaties op scherp. Onderliggend was de raciale problematiek die hier haar grootste gewelddadige uitbarsting kreeg in de Verenigde Staten.

Waardering:
Dit boek pakt me vanaf de eerste bladzijde. Het is een geweldige leeservaring
Francine Rivers (auteur)

Chris Fabry is auteur van heel veel boeken die zowel een spannende als meer romantische component kennen. Hij is ook de auteur van boeken rond de films War room, The Song en won veel prijzen met zijn romans. Hij is opgenomen in de Christy Award Hall of Fame in de USA.

Onder een bloedrode hemel Fabry, Chris
€ 20,99
voorraad onbekend
De Song

Jed King is gevormd en verwond door de liederen en fouten van zijn beroemde vader. Hij wil zijn eigen lied zingen, maar de woorden en melodie zijn ongrijpbaar.

Totdat hij Rose ontmoet. Geïnspireerd door zijn liefde voor haar, schrijft Jed een nieuw lied, een Song met zoveel kracht en verlangen dat het
hem direct beroemd maakt. Maar met deze roem komt ook verleiding, verleiding die Jeds huwelijk in gevaar brengt.

Door de Song maken Jed en Rose een reis die ze dwingt om met falen om te gaan, maar ook met pijn, verlies, en het verlangen om te zijn zoals God hen gemaakt heeft.

Kan echte liefde genezen? De Song, geïnspireerd op het verhaal van Salomo, is een lyrisch en eerlijk boek dat moeilijke vragen over liefde en vergeving niet uit de weg gaat.

EEN HERKENBARE HEDENDAAGSE HERTELLING VAN HET SALOMO VERHAAL GEBASEERD OP GELIJKNAMIGE FILMSCRIPT RICHARD L. RAMSEY OOK GESCHIKT VOOR BESPREKING IN HUISKRING OF KERKELIJKE GEMEENTE

Chris Fabry is radiopresentator en auteur van meer dan 70 boeken, waarmee hij meerdere
prijzen heeft gewonnen

De Song Fabry, Chris
€ 17,90
voorraad onbekend
War room

The book War Room is written by Chris Fabry and is a novel based on the film about prayer and spiritual warfare.

Tony and Elizabeth Jordan are constantly arguing. When Elizabeth's job as a real-estate agent brings her into a home with a prayer room, she's challenged to create her own. With tensions increasing, she begins praying for her family---aware that she can't change the situation herself. What'll happen if she steps out in blind faith? 425 pages, softcover from Tyndale.'

War room Fabry, Chris
€ 17,95
voorraad onbekend