Let op: om deze website goed te kunnen gebruiken is het noodzakelijk om Cookies aan te zetten. Meer informatie...

Christelijke Boeken Top 10

De Christelijke boeken top 10 bij de webshop van Ichthusboekhandel.nl en de verschillende Ichthusboekwinkels. Welke tips voor christelijke boeken heeft Ichthusboekhandel.nl?De christelijke boeken Top 10 wordt wekelijks samengesteld op basis van de recente verkopen in de winkels én de christelijke webshop van Ichthusboekhandel.nl. Daardoor heeft u steeds een goed overzicht van de meest gevraagde christelijke boeken.

In deze bestsellerlijst zijn uitsluitend christelijke boeken opgenomen (dus geen tijdschriften of kinderboeken). Bovendien is geen onderscheid gemaakt tussen fictie en non-fictie.

Ichthusboekhandel is de plek voor reviews van christelijke boeken en romans. De omgeving waar je ontdekt of iets een mustread is, een echte aanrader of ééntje die je beter maar kan laten liggen. Onze Top 10 christelijke boeken wijkt regelmatig af van wat er elders soms gepubliceerd wordt. Dat komt omdat we te maken hebben met onze regio en de specifieke expertise en kwaliteit vanuit de webshop en de winkels.

De Top 10 christelijke boeken van Ichthusboekhandel.nl vertelt u in minder dan één minuut wat er op dit moment actueel is in de christelijke boekhandels. We doen ons uiterste best om deze titels steeds op voorraad te hebben. De christelijke boeken top 10 is bovendien een goede reden om regelmatig één van de de Ichthusboekhandels even binnen te lopen en zo te ontdekken wat er leeft op het gebied van Bijbels en christelijke boeken.. Omdat inkijken van een boek nog altijd de beste manier is om te ontdekken of een boektitel echt iets is voor u zelf of een ander!

Voor wie verder wil kijken naar de andere Top 10's van christelijke thema's :

Top 10 Bijbels | Top 10 Studiebijbels | Top 10 Theologieboeken | Top 10 Christelijke romans | Top 10 Spannende Christelijke boeken | Top 10 Bijbelse dagboeken | Top 10 Kinderbijbels

Veel mensen geven zich op voor onze maandelijkse NIEUWSBRIEF omdat u dan regelmatig op de hoogte gehouden wordt van de Top 10 christelijke boeken en uiteraard all nieuwe christelijke boeken.

Ichthusboekhandel.nl is de online christelijke webshop waar u Bijbels en goede christelijke boeken koopt. De Ichthusboekwinkels in Alphen aan den Rijn, den Haag en Zoetermeer beschikken over een ruime en actuele voorraad.

Vrede op aarde

Het boek "Vrede op aarde" over heil en redding in deze tijd door Stefan Paas gaat diep in op de vraag hoe relevant de christelijke boodschap is en bevat een heldere uitleg voor mensen anno 2023.

Het christelijk geloof vertelt een verhaal over God die goede plannen heeft met ons en met de schepping. Het is een verhaal vol hoop, troost, vergeving en blijdschap. Hoe kan dit verhaal zo verteld worden in een postchristelijke samenleving dat het mensen raakt?

Hoe kunnen christenen zelf weer enthousiast worden voor dit verhaal? In dit meeslepend geschreven boek onderzoekt Stefan Paas hoe heil en redding voor de samenleving van nu relevant worden. Hij doet dat aan de hand van concrete ervaringen en voorbeelden.

Dit goed leesbare en soms vlammende betoog van Paas laat zien dat 'heil' weerbarstig geleefde werkelijkheid is.
- Hans Schaeffer, hoogleraar praktische theologie aan de Theologische Universiteit Kampen | Utrecht

Paas' persoonlijke zoektocht naar de betekenis van heil geeft woorden aan mijn verlegenheid.
- Jan Martijn Abrahamse, docent systematische theologie en ethiek, Christelijke Hogeschool Ede

Stefan Paas (Baambrugge) is hoogleraar missiologie aan de Theologische Universiteit Kampen/Utrecht en hoogleraar missiologie aan de Vrije Universiteit in Amsterdam.

Vrede op aarde Paas, Stefan
€ 29,99
voorraad onbekend
Door misleiding Deel 2 Nir Tavor Serie

Het lang verwachte tweede deel in de serie van Nir Tavor door Amir Tsarfati en Steve Yohn is nu binnen. De titel is: Door misleiding. Opnieuw een spannende christelijke thriller rond een Mossad agent over nucleaire misleiding.

De Mossad heeft de plannen van Iran ontdekt om onvindbare massavernietigingswapens Israël binnen te smokkelen. De klok tikt door en agenten Nir Tavor en Nicole le Roux kunnen niet snel genoeg handelen.

Nir en Nicole komen terecht in een wervelend complot van moord, spionage en undercoververkenningen, en vechten tegen de klok om deze dreiging in het Midden-Oosten te stoppen. Naarmate ze dichter bij het gevaar komen - en dichter bij elkaar - raken ze verstrikt in een dodelijk web van geheimen. Zullen ze hun eigen leven moeten opofferen om de levens van miljoenen te beschermen?

Geïnspireerd door echte gebeurtenissen, werkten auteurs Amir Tsarfati en Steve Yohn opnieuw samen voor dit spannende vervolg op de bestseller Operation Joktan. Gevuld met gevaar, romantiek en internationale intriges, laat deze Nir Tavor-thriller een op waarheid berustend adembenemend inzicht in de levens en de plichten van Mossad-agenten zien - en levert een verhaal dat je op het puntje van je stoel zal doen zitten.

Eerder verscheen in de Niv Tavor serie de thriller: operatie Joktan deel 1

Door misleiding Deel 2 Nir Tavor Serie Tsarfati, Amir
€ 22,95
voorraad onbekend
De stedelingen zullen bloeien

De stedelingen zullen bloeien, is het herdenkingsboek van 100 jaar geschiedenis van de Gereformeerde Gemeente van Zoetermeer. Het boek verscheen bij het 100 jarig bestaan van deze kerk op 7 oktober 2023. Een verslag met veel (kleuren)foto's en andere beelden over wat er zoal gebeurde in die jaren.

De Gereformeerde Gemeente ontstond in 1923 nadat er al heel lang bijeenkomsten waren geweest vanuit de bevindelijke richting waar deze kerkelijke gemeenschap toe gerekend wordt. Dat waren vooral preeklezers en mensen die zich niet meer thuis voelden in de Hervormde en Gereformeerde Kerk van die tijd. Het herdenkingsboek geeft een uitgebreid overzicht van alle ontwikkelingen die plaatsvonden. Daarbij komen eveneens de moeilijke tijden ter sprake waar deze gemeente doorheen ging en men steeds weer bevestiging vond om door te gaan.

De stedelingen zullen bloeien is een bijzonder overzicht en laat ook iets zien van hoe deze kerk zich ontwikkelde binnen een groeikern zoals Zoetermeer na 1966 werd. Omdat allerlei verschillende mensen uit onderdelen van het gemeentewerk aan bod komen in het boek is het een zeer lezenswaardige geschiedenis, die vaak de "kleine kerkgeschiedenis" genoemd wordt. Tegelijkertijd is het ook een herinnering aan hoe een bevindelijke kerk zich in een sterk geseculariseerde wereld een weg moest zoeken voor de toekomst.

De uitgave van dit herdenkingsboek is uiteraard als eerste bedoeld voor de leden van de gemeente, maar voor de velen die ooit in Zoetermeer gewoond hebben, of betrokken zijn geweest bij deze kerkelijke gemeente, is het een mooi verzorgde uitgave die opmerkelijk veel kleurenfoto's en reproducties van historische actes en notulen bevat. Tal va anekdotes komen ook voorbij en geven zo een inkijk in het dagelijks leven van deze gemeente.

Het herdenkingsboek van 100 jaar Gereformeerde Gemeente Zoetermeer is verkrijgbaar bij Ichthusboekhandel.nl en uiteraard in de winkel in Zoetermeer.

De stedelingen zullen bloeien 100 jaar Geref. Gemeente Zoetermeer
€ 29,95
voorraad onbekend
Gods smokkelaar

De wereldberoemde bestseller 'Gods smokkelaar' vertelt je het bijzondere levensverhaal van Anne van der Bijl, oprichter en leider van Open Doors. Hij vertelt hoe hij opgroeide in een klein dorp, maar door Gods stem te volgen op de meest onverwachte plekken op aarde terechtkwam. Anne nam grote risico's om Bijbels en bemoediging te brengen naar vervolgde christenen in gesloten gebieden. Zijn missie was gevaarlijk, vol geloof en doorspekt met wonderen.

In de jubileumeditie van dit opwindende, waargebeurde verhaal worden lezers vanaf de eerste pagina gegrepen door het bijzondere relaas van een jonge man die zijn leven op het spel zette om Bijbels over de grenzen van gesloten naties te smokkelen. Nu, zestig jaar nadat Anne van der Bijl voor het eerst bad om Gods wonderbaarlijke bescherming, moedigt deze uitgebreide editie van een klassiek werk nieuwe lezers aan om deze opmerkelijke man en zijn missie voor het eerst te ontmoeten.

Undercover werken voor God, een missie die tot op de dag van vandaag voortduurt, heeft van Anne van der Bijl een van de helden van het geloof aller tijden gemaakt. Zijn ontsnappingen aan gevaar om de liefde van Jezus te delen, zullen gelovigen bemoedigen en aanmoedigen in hun eigen geloofswandel.

Het vertrouwen van Anne van der Bijl op de Here God en zijn radicale toewijding om het onmogelijke te doen, moedigen je aan om stevige stappen te zetten op jouw geloofsreis.

Anne van der Bijl was de oprichter van Open Doors. Hij verwierf bekendheid doordat hij Bijbels smokkelde naar plekken waar christenen vervolgd werden. Na zijn overlijden in 2022 mocht zijn bekendste boek, 'God's Smuggler', ook in het Nederlands verschijnen.

Gods smokkelaar Bijl, Anne van der
€ 25,-
voorraad onbekend
Waarom de wereld een hel nodig heeft

Prof. Arnold Huijgen , schreef met het boek "Waarom de wereld een hel nodig heeft", een nieuwe kijk op de onderwereld. Daarbij gaat hij uit van de hel als bestemming van het kwaad.

Lange tijd leek de hel wel afgeschaft. Ook gelovigen konden er niets meer mee. Maar de hel is terug, in waarschuwingen voor klimaatverandering, in boeken en films.

Dat is ook nodig: zonder de gedachte van de hel lukt het niet om plaats te geven aan existentiële dreiging, ultiem kwaad en echte vergeving. Dit essay put uit bijbelse bronnen en christelijke tradities om het denken over de duistere afgrond te vernieuwen. Door het contrast met de hel als totale uitsluiting blijkt des te helderder wat liefde is. Zo markeert denken over de hel als duistere grens juist het goede leven.

Met dit boek schreef Arnold Huijgen opnieuw een uiterst actueel boek over een thema, wat de één het liefst wil vergeten en waar de ander niet van los kan komen. Alleen al het concept dat de mens na dit leven nog een verantwoordingsmoment zou hebben, is voor menigeen een onhanteerbaar gegeven. Tegelijkertijd wordt er in het Nieuwe Testament vaker over de hel gesproken dan veel mensen, zelfs in de kerk, zich vaak bewust zijn.

Arnold Huijgen (Kampen) is hoogleraar systematische theologie aan de Protestantse Theologische Universiteit (PThU). Eerder schreef hij Lezen en laten lezen en de bestseller Maria. Dat laatste boek werd bekroond met de prijs voor het Beste Theologische Boek 2021/2022.

Waarom de wereld een hel nodig heeft Huijgen, Arnold
€ 14,99
voorraad onbekend
Onder de magnolia

De roman 'Onder de magnolia' van T. I. Lowe speelt zich af in South Carolina rond 1980. Austin Foster is nog maar een tiener als haar moeder sterft in het kraambed. Niet alleen een coming of age boek, maar ook een verhaal wat de gevolgen zijn van een geestelijk ambt en het proces van onverwerkte psychische problematiek, die een gezin en een kerkelijke gemeente doormaken.

Terwijl haar vader zich verliest in zijn verdriet, komt de zorg voor haar broertjes en zusjes volledig op Austins schouders terecht. In de jaren die volgen vindt ze steun en vriendschap bij de inwoners van het dorpje Magnolia. Ondertussen doet ze er alles aan om haar vaders extreme stemmingswisselingen voor de buitenwereld verborgen te houden.

Net wanneer Austins toekomst voorspoedig lijkt en ze Vance Cumberland, de zoon van een rijke familie, ontmoet, maakt haar vader een keuze waardoor alle familiegeheimen in één klap op straat komen te liggen. Ze zal moeten omgaan met de consequenties van haar vaders keuze en haar liefde voor een jongen zoals Vance.

Vertaald door Roeleke Meijer

Onder de magnolia Lowe, T.I.
€ 22,99
voorraad onbekend
Jouw hart, Gods huis

Jouw hart, Gods huis, van Beth Moore is een aansprekende 10-weekse Bijbelstudie voor groepen. De studie vormt een unieke combinatie van zelfstudie, video's en groepsbespreking. Thuis doe je iedere dag een persoonlijke Bijbelstudie. Daarnaast kom je wekelijks bijeen met een groep vrouwen.

De bouw van de tabernakel laat duidelijk zien dat het Gods verlangen is om een relatie met zijn kinderen te hebben. Deze intensieve Bijbelstudie gaat in op de bouw van de tabernakel, de betekenis van het gedetailleerde ontwerp en de belangrijke rol die dit gebouw speelt in Gods eeuwige plan. Ook zie je de waarde ervan voor je dagelijkse wandel met God en de geweldige vervulling door Jezus Christus. Deze studie daagt je uit je hart te maken tot een heilige plaats waar zijn liefde en heerlijkheid kunnen neerdalen... tot een woon plaats voor de allerhoogste God.

In deze gespreksgroep bespreek je wat je thuis geleerd hebt uit Gods Woord en deel je je leven met elkaar. Ook kijk je samen naar onderwijs van Beth Moore.De Bijbelstudies van Beth Moore worden al jaren door Bijbelstudie groepen in het hele land gebruikt. Veel vrouwen ervaren zegen door de verdieping die de Bijbelstudies hen bieden. In deze nieuwe vorm worden de handleiding voor groepsleiders en het werkboek met elkaar gecombineerd in één uitgave (inclusief video's), om het gebruik ervan toegankelijker te maken.

Zo kunnen de Bijbelstudie boeken eenvoudiger voor zowel individueel gebruik als voor groepsgebruik worden ingezet en is alle inhoud overzichtelijk gebundeld in één boek. Ook hebben de boeken een modern, nieuw omslag gekregen: dezelfde tijdloze en verdiepende inhoud in een fris, nieuw jasje.

Jouw hart, Gods huis Moore, Beth
€ 34,99
voorraad onbekend
Gaan op Gods weg

In deze serie bijbelstudies volgen wij de weg die God met Zijn volk gaat via de uittocht uit Egypte, de weg van Mozes en het volk Israël in de woestijn en het ontvangen van Gods geboden.

Door de ontmoetingen met Mozes leren we God kennen als de bevrijder van Zijn volk en als de God van het verbond.

Acht bijbelstudies die ons inspireren om Gods weg te gaan.

Tanno Verboom is predikant binnen de PKN. Na zijn studie Theologie werd hij uitgezonden naa rcolombia en Mexico. Na terugkeer werd hij predikant in dehervormde gemeente van Nieuwendijk (NB). Sind s2012 is hij predikant in de wijkgemeente de Oostpoort te Gouda.

Gaan op Gods weg Verboom, Tanno
€ 9,99
voorraad onbekend
Kom naar de Levensbron

Kom naar de Levensbron, van J. Mauritz, gaat over het jonge leven van Robert Murray McCheyne een bekende jong overleden Puriteinse prediker.

'Het is nog maar zo kort geleden dat ik even oud was als jij en plezier had in dezelfde dingen als waar jij nu van geniet. (...) Ik hoop dat ik je vriend mag zijnen dat je wilt geloven dat mijn Zaligmaker ook de jouwe wil zijn.' Zo begint een brief die Robert Murray McCheyne schreef aan een jongen uit zijn gemeente. Hij kwam tot bekering toen hij achttien jaar oud was en overleed toen hij nog maar negenentwintig was.

Zijn leven is nog van grote betekenis voor jonge mensen vandaag. Wat ging er in de jonge Robert om? Hoe leerde hij zo jong zijn vertrouwen op de Heere te stellen? Uit zijn dagboeken en preken is daarover veel te leren. In dit boek heeft de auteur deze kernpunten uit het leven van McCheyne samengevat en dichtbij gebracht voor jonge mensen.

Kom naar de Levensbron Mauritz, J.H.
€ 12,95
voorraad onbekend
Koninklijk gezelschap

Negen praktische bijbelstudies over mensen uit de directe kring rondom Koning David door Rene van Loon.

Het leven van David, belicht vanuit diverse personen verschijnt nu in de bekende kringserie.

Inspiratie om te leven in dienst van God.

Voor kringgebruik en persoonlijke bijbelstudie. Bij elk hoofdstuk zijn bijbelstudievragen opgenomen.

Koninklijk gezelschap Loon, Rene van
€ 9,99
voorraad onbekend