Let op: om deze website goed te kunnen gebruiken is het noodzakelijk om Cookies aan te zetten. Meer informatie...

Christelijke Boeken Top 10

De Christelijke boeken top 10 bij de webshop van Ichthusboekhandel.nl en de verschillende Ichthusboekwinkels. Welke tips voor christelijke boeken heeft Ichthusboekhandel.nl?De christelijke boeken Top 10 wordt wekelijks samengesteld op basis van de recente verkopen in de winkels én de christelijke webshop van Ichthusboekhandel.nl. Daardoor heeft u steeds een goed overzicht van de meest gevraagde christelijke boeken.

In deze bestsellerlijst zijn uitsluitend christelijke boeken opgenomen (dus geen tijdschriften of kinderboeken). Bovendien is geen onderscheid gemaakt tussen fictie en non-fictie.

Ichthusboekhandel is de plek voor reviews van christelijke boeken en romans. De omgeving waar je ontdekt of iets een mustread is, een echte aanrader of ééntje die je beter maar kan laten liggen. Onze Top 10 christelijke boeken wijkt regelmatig af van wat er elders soms gepubliceerd wordt. Dat komt omdat we te maken hebben met onze regio en de specifieke expertise en kwaliteit vanuit de webshop en de winkels.

De Top 10 christelijke boeken van Ichthusboekhandel.nl vertelt u in minder dan één minuut wat er op dit moment actueel is in de christelijke boekhandels. We doen ons uiterste best om deze titels steeds op voorraad te hebben. De christelijke boeken top 10 is bovendien een goede reden om regelmatig één van de de Ichthusboekhandels even binnen te lopen en zo te ontdekken wat er leeft op het gebied van Bijbels en christelijke boeken.. Omdat inkijken van een boek nog altijd de beste manier is om te ontdekken of een boektitel echt iets is voor u zelf of een ander!

Voor wie verder wil kijken naar de andere Top 10's van christelijke thema's :

Top 10 Bijbels | Top 10 Studiebijbels | Top 10 Theologieboeken | Top 10 Christelijke romans | Top 10 Spannende Christelijke boeken | Top 10 Bijbelse dagboeken | Top 10 Kinderbijbels

Veel mensen geven zich op voor onze maandelijkse NIEUWSBRIEF omdat u dan regelmatig op de hoogte gehouden wordt van de Top 10 christelijke boeken en uiteraard all nieuwe christelijke boeken.

Ichthusboekhandel.nl is de online christelijke webshop waar u Bijbels en goede christelijke boeken koopt. De Ichthusboekwinkels in Alphen aan den Rijn, den Haag en Zoetermeer beschikken over een ruime en actuele voorraad.

Robbedoezen

Robbedoezen is geschreven door Gerjanne van Lagen en bevat veertig waardevolle adviezen uit de opvoedingspraktijk van Prof. Waterink. Een bijzonder boek wat inmiddels al verschillende keren herdrukt is na zeer korte tijd. Het lijkt nu al een bestseller!

Het gaat daarbij om vragen zoals:

* hoe ga je verstandig om met een driftige peuter?
* wat is een goede sexuele opvoeding
* en moet welk doel voor ogen voed ik mijn kinderen eigenlijk op?

Als ouder heb je te maken met tal van opvoeddilemma's en soms vraag je jezelf af: doe ik het wel goed? Gerjanne van Lagen ontdekte in een doos oude tijdschriften de opvoedadviezen van J. Waterink. In het destijds veelgelezen tijdschrift 'Moeder' beantwoordde de pedagoog jarenlang vragen van moeders.

Het verraste haar dat deze adviezen van bijna honderd jaar oud zó verfrissend waren: een verademing om te lezen. Gerjanne verzamelde in dit boek een veertigtal waardevolle opvoedingsadviezen en licht deze selectie per onderwerp persoonlijk toe, vanuit de wens om hiermee veel ouders van dienst te zijn.

Gerjanne van Lagen zelf: De woorden van Waterink waren als zalf voor mijn opvoedhart, omdat ze recht deden aan de blubber rond mijn sloffen én mij een soort diep inzicht verschaften dat mij vrijwel onmiddelijk als wijze waarheid overspoelde.

Gerjanne verzamelde in dit boek een veertigtal waardevolle opvoedingsadviezen en licht deze per onderwerp persoonlijk toe, vanuit de wens om hiermee veel ouders van nu van dienst te zijn.

Gerjanne van Lagen is getrouwd en moeder van vijf kinderen. Van haar hand verschenen onder andere "Geluksdg" en "Gezinsstilleven", boeken met mijmeringen over het moederschap

Robbedoezen Lagen, Gerjanne van
€ 14,95
voorraad onbekend
De weg volgen, bij Jezus zijn

De bekende Amerikaanse voorganger John Mark Comer gaat verder met het boek: De weg volgen met als ondertitel "bij Jezus zijn, van Jezus leren en op Jezus gaan lijken".

Jezus roept ons om gevormd te worden naar zijn beeld en nodigt ons uit om het leven te ervaren 'in al zijn volheid'. Maar soms voelt het alsof God ver weg is, je karakter zit je in de weg of je bent bang dat je geloof niet zoveel voorstelt. Hoe kun je leven naar Gods plan? Door bij Jezus in opleiding te gaan; door de Weg te volgen. Comer schetst in dit boek zijn hoopvolle visie op geestelijke groei. Hij zet de schijnwerper op onze cultuur en legt die naast inzichten uit de Bijbel over bijvoorbeeld de rustdag, eenvoud en de waarde van sociale verbanden.

Ga bij Jezus in de leer en ontwikkel nieuwe leefregels. Ontdek wat het leven voor je in petto heeft door bij Jezus te zijn, van Jezus te leren en op Jezus te gaan lijken.

John Mark Comer (1985) is momenteel een van de bekendste voorgangers in de VS. Hij schreef eerder de internationale bestseller De radicale uitbanning van haast, dat in ons land al in korte tijd een 3e druk beleefde.

De weg volgen, bij Jezus zijn Comer, John Mark
€ 24,99
voorraad onbekend
Al mijn geheimen

In het nieuwste boek van Lynn Austin, de familiesaga 'Al mijn geheimen' vertelt ze het verhaal van drie vrouwen die op zoek zijn naar geluk ten tijde van de Gilded Age. Wanneer haar man onverwacht overlijdt en haar niets nalaat van zijn grote fortuin, slikt Sylvia haar verdriet weg en doet ze er alles aan om haar dochter Addy te ontzien. Als ze een goede, rijke echtgenoot voor haar vindt, hoeft er misschien wel niets aan hun welgestelde leefstijl te veranderen.

New York, 1898. Het enige dat schokkender is dan de onverwachte dood van Arthur Stanhope III is de onthulling dat zijn testament zijn bedrijf – en het grootste deel van het enorme fortuin dat daarmee gepaard gaat – schenkt aan de dichtstbijzijnde mannelijke erfgenaam, waardoor zijn moeder, vrouw en dochter bijna verarmd achterblijven. Zijn weduwe, Sylvia, beseft al snel dat ze haar verdriet opzij moet zetten om ervoor te zorgen dat hun dochter, Adelaide, in de samenleving wordt geïntroduceerd zodra de juiste rouwperiode voorbij is. Als Sylvia een rijke echtgenoot voor Addy kan vinden voordat iemand beseft dat ze praktisch berooid zijn, zal er weinig verstoring zijn van de levensstijl waaraan ze gewend zijn.

Sylvia's schoonmoeder, Junietta, gelooft dat hun leven wel een beetje ontwrichting kan gebruiken. Ze heeft Sylvia haar rol als echtgenote van de society zien spelen, zoals Junietta ooit deed, ondanks wat het hen beiden kostte. Junietta zweert dat ze haar kleindochter de macht zal geven om een pad te kiezen dat verder gaat dan wat de maatschappij verwacht.

Maar om Addy die kans te geven, moeten zowel moeder als grootmoeder eerst de pijnlijke waarheden over hun eigen keuzes onder ogen zien. Alleen door hun geheimen in het licht te brengen kunnen ze hun familie-erfenis hopen om te vormen tot een erfenis die meer voldoening geeft dan ze ooit hadden durven dromen.

EXTRA INFORMATIE OVER AL MIJN GEHEIMEN:
* In de zelfde stijl als Eva's dochters, haar tot nu nog steeds meest verkochte boek.
* Lynn Austin wordt verwacht als spreekster tijdens de Opwekkingsconferentie Pinksteren 2024 in Biddinghuizen.
* Reserveer nu uw exemplaar bij Ichthusboekhandel.nl via de webshop of in één van de winkels.

Al mijn geheimen Austin, Lynn
€ 25,99
voorraad onbekend
Uit het verre noorden deel 3 Nir Tavor

Uit het verre noorden is deel 3 in de Nir Tavor serie, een reeks Mossad thrillers door Amir Tsarfati en Steve Yohn. Mossad agent Nir Tavor en Nicole le Roux vervolgen hun weg in een dreigende wereld en zoektocht naar vrede voor Israël en elkaar.

Moskou is woedend – en zint op wraak. De spanningen bereiken een hoogtepunt. De westerse markten, die ooit van Russisch gas afhankelijk waren, proberen hun energiebehoefte nu via Israël te vervullen. Rusland is woedend en onderneemt heimelijk actie om zijn belangen te beschermen via zijn nieuwe bondgenoot Iran en de door Iran gesteunde milities.

Israëls elitestrijdkrachten en de Mossad gaan undercover en ontdekken dat het Kremlin een grote aanval op Israël voorbereidt. Op zoek naar aanwijzingen duiken Mossad-agenten Nir Tavor en Nicole le Roux in de verraderlijke onderwereld van Russische oligarchen, macht en decadentie.

Met elk gevaar dat hen belaagt, groeit Le Roux' pas gevonden, christelijke geloof. De moegestreden Nir Tavor wordt geplaagd door dromen uit zijn verleden en moet iets met de herinneringen en pijn die hij had weggestopt.

In deze opwindende christelijke thriller komt het geweld tot een uitbarsting, terwijl Nir Tavor en Nicole Le Roux er alles aan doen om een vernietigend conflict te voorkomen. Zijn ze de vijand te slim af of hebben hun daden rampzalige gevolgen? En hoe groot is de kans dat Kidon-team van Nir Tavor het overleeft wanneer onvoorziene krachten de hele operatie ontwrichten?

In de Nir Tavor serie komen levensechte ervaringen van Mossad agenten en ontwikkelingen in en rond Israël samen in een spannend boek. Een aanrader voor de vakantie.

1. Operatie Joktan, deel 1 serie Nir Tavor
2. Door misleiding deel 2 Nir Tavor serie

Uit het verre noorden deel 3 Nir Tavor Tsarfati, Amir
€ 22,95
voorraad onbekend
Jongerenbijbel 2024

De Jongerenbijbel NBV21 is een vernieuwde editie van de eerdere uitgave van de NBV 2004. De uitgave van deze unieke Jongerenbijbel is verschenen begin juni 2024 en bestellen kan volop bij Ichthusboekhandel.nl

De NBV21 Jongerenbijbel van het Nederlands Vlaams Bijbelgenootschap is tot stand gekomen in samenwerking met jongerenorganisaties BEAM (EO), MOVE (online community met duizenden jongvolwassenen, IJD (Katholieke jongerenorganisatie in België), WAY (jongerenbeweging van Mozaïek) en HGJB (Herv. Geref. Jeugdbond).

INKIJKEXEMPLAAR JONGERENBIJBEL NBV2021

De NBV21 Jongerenbijbel is een uitgebreide Jongerenbijbel bij de Nieuwe Bijbelvertaling van 2021, met bijdragen die geschreven zijn door een interconfessioneel team van auteurs. Deze nieuwe Jongerenbijbel helpt jonge mensen om zelf de Bijbel te lezen en de relevantie daarvan te ontdekken voor hun eigen leven.

De Jongerenbijbel NBV21 bevat veel extra content zoals themaroutes, personenpagina's en themapagina's met uitleg. Daarmee is deze Jongerenbijbel een gids die je helpt om de Bijbel beter te ontdekken en je mening te vormen over actuele thema's en zote groeien in je geloof.

Unieke kenmerken van de Jongerenbijbel NBV21 zijn:

* Bijbel met veel extra content, zoals themaroutes om je weg door de Bijbel te vinden en je te verdiepen in Bijbelse thema's.
* Met personenpagina's en themapagina's die aansluiten bij de leefwereld en (geloofs)vragen van jongeren van verschillende leeftijden.
* Geen pasklare antwoorden, maar wel concrete handvatten om zelf op zoek te gaan.
* Bijdragen geschreven door een team van auteurs uit verschillende kerken in Nederland en Vlaanderen, onder wie Bram van Putten, Corine Zonnenberg, Corjan Matsinger, Ilse Visser, Pieter Both, Raymond Hausoul, Stephen van der Leij en Tabitha van Krimpen.
* Jongerenbijbel die aansluit bij de tekst van nieuwste Bijbelvertaling (NBV21).
* De inhoud van de Jongerenbijbel sluit aan bij de belevingswereld van jongeren die naar de middelbare school gaan en oudere jongeren.

Extra's:
Wordt geleverd met een hoes met 6 unieke en eigentijdse covers: 1 standaardcover en 5 covers van verschillende jongerenorganisaties. Dankzij de flexibele band slaat de Bijbel goed open.

De uitgave van de NBV21 Jongerenbijbel is verschenen en vanaf juni 2024 volop verkrijgbaar..

Afmeting: 16 x 24
Omslag: paperback met PCV omslag
Koker: nee
Pagina's: ca 1700
Kleur binnenwerk: zwart met steunkleur, 8 full color katernen
Afwerking: 6 unieke covers voor insteekhoes

De jongerenbijbel 2024 van de Nieuwe Bijbelvertaling 2021 kopen kan nu gemakkelijk online bij Ichthusboekhandel.nl of kom langs in één van de Ichthuswinkels.

Jongerenbijbel 2024 NBV21
€ 59,95
voorraad onbekend
Geestspraak, hoe we de Bijbel kunnen

Het boek Geestspraak van Prof. Henk van de Belt gaat over de vraag hoe we de Bijbel kunnen verstaan, anders gezegd: Hoe lees je de Bijbel in deze tijd.

Het gezag van de Bijbel staat ter discussie. Niet zozeer om de wonderen die erin staan of om de historiciteit van de bijbelverhalen, maar doordat christenen de Bijbel in de praktijk heel verschillend toepassen. In dit boek betoogt theoloog Henk van den Belt dat de Bijbel onfeilbaar betrouwbaar is omdat de heilige Geest daarin spreekt. Dit boek belicht hoe de Geest werkt bij de inspiratie van de bijbelschrijvers, hoe Hij zorgt voor de acceptatie van de Schrift en hoe Hij ons leidt bij de interpretatie. Het is een intrigerende bijdrage aan het gesprek over de hermeneutiek, aan de bezinning op de vraag hoe wij de Bijbel verstaan.

Henk van den Belt (Woudenberg) is hoogleraar systematische theologie aan de Faculteit Religie en Theologie van de Vrije Universiteit te Amsterdam.

Geestspraak, hoe we de Bijbel kunnen Belt, H.v.d.
€ 29,99
voorraad onbekend
Alles wordt lichter

In de nieuwe psychologische roman 'Alles wordt lichter' van Janke Reitsma is Ylva eenentwintig als ze op de eerste dag van de zomervakantie in een willekeurige bus stapt in een poging iets van haar leven te maken. Ze komt bij de eenzelvige Jacob op een afgelegen boerderij in het Noorse binnenland terecht.

Ze besluit te blijven en samen krijgen ze een kind, Magnus. Tien jaar later speelt Ylva's leven zich voornamelijk af in het donker. 's Nachts maakt ze treinen schoon, overdag verschuilt ze zich in haar flat. Ze heeft zich neergelegd bij haar verborgen bestaan, tot ze op een dag aan haar collega vertelt dat ze een kind heeft dat ze al sinds hij een half jaar is niet meer heeft gezien.

Ze kan aan niets anders meer denken: ze wil naar hem toe. Ze trekt de ruige Noorse natuur in, op weg naar de boerderij waar ze tien jaar geleden de vader van haar kind ontmoette. De stilte van het landschap en de ontmoetingen met andere reizigers brengt naar boven wat ze al die tijd verborgen hield.

Janke Reitsma debuteerde met: Niets ontgaat ons een psychologische roman over een gezinsdrama.

Janke Reitsma (1988) woont in Zwolle. Ze groeide op in Friesland en woonde daarna in Groningen. Als kind las ze al veel. ”Het Achterhuis” van Anne Frank fascineerde haar. „Ik ontdekte dat het normaal is dat je een soort binnenwereld hebt. ”Jane Eyre” sprak me ook erg aan, vanwege het feit dat zij grenzen opzoekt en echt haar eigen gang gaat.”

Janke Reitsma studeerde orthopedagogiek, dat ze zelf typeert als „het vak dat kijkt naar de mens in zijn omgeving”. In 2019 won ze een verhalenwedstrijd georganiseerd door uitgeverij KokBoekencentrum, het ND en het Christelijk Literair Overleg. Ze werkt als orthopedagoog, schrijfster en docent.

Alles wordt lichter Reitsma, Janke
€ 23,99
voorraad onbekend
De vlieger en de vanger

De vlieger en de vanger van Henri Nouwen is een postuum verschenen boek met zijn observaties van trapeze artiesten en de geestelijke les die we daar in kunnen ontdekken. Gebaseerd op zijn aantekeningen maakte Carolyn Whitney Brown er alsnog een boek van.

Henri Nouwen is al meer dan een kwart eeuw geleden overleden, maar zijn erfenis is nog steeds actueel, zo actueel dat er zelfs een nieuw boek van zijn hand verschijnt.

Want in de laatste jaren van zijn leven, dat eindigde in 1996, was deze Nederlandse priester gefascineerd door de trapeze artiesten in het circus. Hij volgde hen in verschillende landen en bleef naar hen kijken. Hij schreef er hele dagboekteksten over vol. Die worden nu postuum gepubliceerd onder de titel De vlieger en de vanger.

En zijn boodschap is troostend en bevrijdend: als je vliegt in het circus is dat alleen maar mogelijk omdat je gevangen wordt, als je vliegt in het leven en dreigt te vallen word je gevangen door de barmhartigheid van God.

Carolyn Whitney-Brown heeft Henri Nouwen goed gekend.Zij nam de uitdaging aan om ruim een kwart eeuw na zijn dood alle aantekeningen over de trapezewereld door te spitten. En ze realiseerde zich goed dat het niet haar taak was om het boek te schrijven dat Henri had willen maken. Ze zag een andere taak voor zich: om het verhaal vast te leggen van Henri en de Flying Rodleighs. En dat doet ze op een onderscheidende wijze. De laatste uren van Henri's leven zijn verweven met de aantekeningen en gedachten die hij de laatste jaren van zijn leven over de trapezewereld papier zette. En zo is dit boek er uiteindelijk toch gekomen: Als een ode aan de vlieger en de vanger.

Henri Nouwen behoort tot de meest gelezen spirituele schrijvers, met wereldwijd miljoenen lezers. Hij is geliefd vanwege de manier waarop hij woorden geeft aan een authentiek geloof.

De vlieger en de vanger Nouwen, Henri en Carolyn Whitney-Brown
€ 22,99
voorraad onbekend
Koning van het volk

In de Bijbels historische roman: 'Koning van het volk' van Tessa Afshar, het los te lezen vervolg op 'Prins van Perzië', wordt een beroemd schrijfster aan het hof van koning Cyrus ontvoerd. Dochter Jemma besluit samen met haar zus naar haar op zoek te gaan. Daarvoor moeten ze wel onopgemerkt vijandig gebied binnensluipen en gevaarlijke bergpassen beklimmen.

Jemmah heeft zichzelf altijd als volkomen gewoon beschouwd. . . totdat ze met buitengewone omstandigheden wordt geconfronteerd.

Wanneer haar moeder, de beroemde schrijfster van de Perzische koning, wordt ontvoerd, moeten Jemmah en haar zus onopgemerkt vijandelijk gebied binnensluipen om haar te redden. Maar het infiltreren van het land van hun tegenstander blijkt gemakkelijker dan eraan te ontsnappen. Terwijl ze door gevaarlijke bergpassen vluchten, hangt hun overleving af van de vaardigheden van een vreemdeling die ze uit de gevangenis bevrijden: een mysterieuze prins genaamd Asher.

Asher is niet wie de wereld denkt dat hij is. Ondanks zijn koninklijke bloed heeft hij zich een weg uit de armoede moeten banen om vanuit het niets succes te kunnen smeden. Als fabrikant van enkele van de beste wapens in het Oosten heeft Asher maar één doel: zijn vader vernietigen. Maar na zijn ontsnapping uit de gevangenis voelt Asher zich onweerstaanbaar aangetrokken tot Jemmah, niet wetende dat ook zij haar eigen geheim bewaart.

Jemmah moet Asher overtuigen om alles op te geven waarvoor hij heeft gewerkt, allemaal ter wille van een hoger doel waarvan hij niet zeker weet of hij erin gelooft. Het lot van het Perzische rijk – en mogelijk het Joodse volk – staat op het spel. overtuigingskracht van een gewone vrouw.

Reserveer nu uw exemplaar bij Ichthusboekhandel.nl, de christelijke webshop met verschillende winkels.

Koning van het volk is het vervolg op het boek: Prins van Perzië

Koning van het volk Afshar, Tessa
€ 24,99
voorraad onbekend
Zie Ik kom spoedig

Ontdek de diepgaande studies van Bijbelleraar Wim Grandia in het boek "Zie Ik kom spoedig," waarin hij diep ingaat op het Bijbelboek Openbaringen. De 40 studies zijn ideaal voor zowel persoonlijk gebruik als voor groepen die een diepere duik willen nemen in deze Bijbelteksten.

Het Bijbelboek Openbaring roept vragen op:

* Waarom de moeite nemen om het te lezen en te bestuderen?
* Hoe om te gaan met apocalyptische beelden en complexe symboliek?
* En wat te denken van de diverse meningen over de eindtijd, wederkomst, opname vóór, tijdens of na de grote verdrukking - leidt dat niet tot verwarring in de kerk?

Het lijkt er eerder op dat het Bijbelboek Openbaring zijn naam niet waarmaakt, en dit zou ons aan het denken moeten zetten. Moet een boek dat begint met de veelbelovende woorden 'Openbaring van Jezus Christus' niet juist helderheid verschaffen? Lopen we het risico te missen wat God ons wil vertellen?

In het Oude Testament maakt de profeet Amos duidelijk dat God niets doet zonder dit aan Zijn dienaren, de profeten, te onthullen. Als dat waar is, is het van groot belang dat we ontdekken wat God ons in Openbaring wil vertellen.

We leven in een fascinerende, maar ook donkere tijd. Juist in deze tijd is het belangrijk dat het licht van het profetisch woord helder schijnt. In "Zie, Ik kom spoedig" onthult Wim Grandia op toegankelijke wijze wat God ons te zeggen heeft door Openbaring. Als een gedegen én bescheiden Bijbelleraar deelt hij deze inzichten, niet vanuit het idee de absolute waarheid te bezitten, maar met het verlangen het lichaam van Christus toe te rusten voor de tijd die voor ons ligt.

Volop verkrijgbaar bij de webshop van Ichthusboekhandel.nl of in één van de Ichthusboekwinkels.

Zie Ik kom spoedig Grandia, Wim
€ 29,95
voorraad onbekend