Let op: om deze website goed te kunnen gebruiken is het noodzakelijk om Cookies aan te zetten. Meer informatie...

Christelijke kinderboeken prijzen 2019

Stichting Platform Christelijke Kinderboeken heeft de nominaties voor de christelijke kinderboekenprijzen van 2019 bekend gemaakt.

”Het Hoogste Woord” –voor het beste christelijke boek van het jaar– wordt toegekend door een vakjury. Genomineerd zijn hiervoor: Willeke Brouwer (”Lotte laat maar. De verwoestende puppy”), Elizabeth Visser (”De macht van het Wonderwoud”) en Willemijn de Weerd (”Kikkervisjes in de soep”).

In het najaar van 2018 zijn negen titels aangemeld voor Het Hoogste Woord. De winnaar ontvangt een geldbedrag en een beeld van keramiek, ontworpen en vervaardigd door Henny van Hartingsveldt.

Willeke Brouwer heeft zaterdag de 23e Hoogste Woordprijs gewonnen. Brouwer won met haar boek “Lotte laat maar. De verwoestende puppy”.

Voor de EigenWijsPrijs koos een kinderjury Welkom bij de welpen van Liesbeth van Binsbergen en Vast van Leanne van Spronsen als winnaars.

Voor de EigenWijsPrijs brengen leerlingen van christelijke basisscholen hun stem uit. Ook hiervoor konden uitgeverijen boektitels aandragen. Daaruit is een shortlist van 14 titels samengesteld; bijna 2.500 leerlingen lazen deze boeken als klas of als EigenWijsLeesraad en brachten hun stem uit.

De auteurs die de meeste stemmen kregen zijn genomineerd voor de EigenWijsPrijs. Dat zijn: Liesbeth van Binsbergen (”Welkom bij de welpen”), Gisette van Dalen (”Het geheim van groep 6”) en Bram Kasse (”Pas op voor de boef”) voor de categorie groep 3-5 en Willeke Brouwer (”Silvester en de onhandige dief”), Leanne van Spronsen (”Vast”) en Leendert van Weezel (”De laatste valkenjacht”) voor de categorie groep 6-8.

De bekendmaking van de winnaars van deze prijzen zal plaatsvinden op een feestelijke bijeenkomst op een nog nader te bepalen datum en locatie.

BRON: www.christelijkekinderboeken.nl

De verwoestende puppy

Maak in de verwoestende Puppy kennis met Lotte, de hoofdpersoon in de graphic novel serie 'Lotte laat maar' van Willeke Brouwer.

Lotte is 12 en heeft haar dat eigenlijk nooit goed zit. Samen met haar moeder en haar twee broertjes woont in een vinexwijk. Ze is net klaar met groep 8, en gaat na de vakantie naar de middelbare school. Spannend! Haar broertje Max is heel druk, maar wel lief, en Daan kan zich heel goed verstoppen als Lotte moet oppassen.

Haar vader is overleden en haar moeder heeft sinds kort een nieuwe vriend. Lottes beste vriendin is Tessa, waar ze vaak mee afspreekt. Ze droomt ze al jaren van een eigen puppy, waarvan ze foto's op Instagram kan posten. Als haar moeder iets doms zegt, roept Lotte heel hard: Laat maar! Willeke Brouwer is ook de auteur en illustrator van de succesvolle Silvester-serie.

De verwoestende puppy Brouwer, Willeke
€ 15,50
voorraad onbekend
De macht van Wonderwoud

'De macht van het Wonderwoud' is het spannende fantasy-debuut van Elizabeth Visser. Revan en Yvalana wonen ieder aan een kant van het magische Wonderwoud. Hun twee volken voeren al eeuwenlang oorlog om de magie van dit woud, maar ze kunnen elkaar nooit verslaan.

Door de moord op de koningin van de Ershai dreigt er een nieuwe oorlog, en deze oorlog zal alles veranderen. Revan en Yvalana komen erachter dat deze oorlog niet het grootste kwaad is. Ze verdwalen in een donker woud, waar niemand ooit levend uit is gekomen. Hier komen ze achter geheimen die het woud lang heeft verborgen. 'De macht van het Wonderwoud' is een spannend en magisch verhaal met tekst en illustraties van Elizabeth Visser.

De macht van Wonderwoud Visser, Elizabeth
€ 16,99
voorraad onbekend
Kikkervisjes in de soep
Kikkervisjes in de soep Weerd, Willemijn de
€ 16,95
voorraad onbekend
Welkom bij de welpen
Welkom bij de welpen Binsbergen, Liesbeth van
€ 11,99
voorraad onbekend
Het geheim van groep 6
Het geheim van groep 6 Dalen, Gisette van
€ 9,95
voorraad onbekend
Pas op voor de boef
Pas op voor de boef Kasse, Bram
€ 9,50
voorraad onbekend
Silvester en de onhandige dief

'Silvester en de onhandige dief' is het vierde deel in de succesvolle serie graphic novels over Silvester, geschreven en getekend door Willeke Brouwer.

Silvester is druk met school en zijn vrienden in de keet. Maar op een dag wordt er ingebroken in het dorp. Met een mes is de deur opengebroken en al het geld is weg. De politie gaat de inbraak onderzoeken en ze komen ook op school. Het hele dorp praat erover. En dan ziet Sil verdachte mensen bij Engelbert naar binnen gaan, en hij belt 112. En wat is het enge geluid dat hij hoort als hij een avond alleen thuis is?

Willeke Brouwer won de Eigenwijsprijs 2016 voor 'Silvester en de bizarre verhuizing'. 'Silvester en de onhandige dief' is weer een hilarisch nieuw Silvester-verhaal vol misverstanden en gekke acties. Het boek sluit aan bij het thema van de Kinderboekenweerk 2017: Griezelen.

Silvester en de onhandige dief Brouwer, Willeke
€ 15,50
voorraad onbekend
Vast
Vast Spronsen, Leanne van
€ 10,50
voorraad onbekend
De laatste valkenjacht
De laatste valkenjacht Wezel, Leendert van
€ 6,99
voorraad onbekend