Let op: om deze website goed te kunnen gebruiken is het noodzakelijk om Cookies aan te zetten. Meer informatie...

Christelijke kinderboeken week 2019

Christelijke kinderboekenweek 2019

De christelijke boekenmaand wordt d.v. in de maand oktober 2019 voor de 25ste keer bij Ichthusboekhandel georganiseerd. Het thema "Reis mee" van de algemene Kinderboekenweek is vertaald en uitgewerkt door de slogan: "Op Reis".

Op reis! thema van de 25e Kinderboekenmaand, in 2019. Niet zozeer de bestemming, maar het vervoer erheen staan centraal, nieuwe dingen ervaren. Als je aan het lezen bent, ben je vaak op reis: Kun je met een boek niet elke reis maken die je wilt? Er zijn al veel kinderboeken bij dit thema geschreven. Zie deze uitgebreide titellijst hieronder.

Bij het thema Op reis! denken we aan nomaden, altijd onderweg. Reis met de fiets, autobus, taxi, huifkar, tractor, rolstoel, (vracht-)boot, cruiseschip, (hogesnelheids-)trein, tram, pont, (vracht-)auto, camper/caravan of ruimteschip. Ook in de Bijbel vinden we verhalen over reizen: de Exodusreis van Mozes door de woestijn, Paulus' zendingsreizen, de reis van Abraham, van Ruth en Naomi, de reis van Elia met wagens en paarden naar de hemel. Eerste christenen werden 'Mensen van de Weg' genoemd. We denken ook aan de Pilgrim Fathers die in 1620 vertrokken uit Leiden naar een onbekend land. Wat is een milieuvriendelijke manier van vervoer? Allemaal thema's die uitstekend bruikbaar zijn in onderwijs en clubwerk.

Drie auteurs
Het thema van de Christelijke Kinderboekenweek 2019 wordt in drie actieboeken uitgewerkt (zie hieronder) Voor de onderbouw een prentenboek van Hanneke Mostert en Hester Nijhof. Liesbet van Binsbergen met de wereldreis voor de middenbouw en Leanne van Spronsen maakt het boek Plan B voor de bovenbouw.

CD en werkmap
Voor scholen, kerken en clubs en uiteraard vooral voor thuis verschijnt een nieuwe cd in de serie Oké4kids die aansluit bij het Thema van de christelijke kinderboekenweek.

Voor leerkrachten van basisscholen wordt een werkmap christelijke kinderboekenmaand gemaakt met les suggesties en verwerkingen rond het thema en de actieboeken. Zodra die digitaal beschikbaar komt wordt die op verzoek toegezonden. Half september wordt het hele pakket dan toegezonden.

Het lespakket Christelijke Kinderboekenweek bestellen of het aktiepakket Christelijke kinderboekenmaand 2019? U vindt het bij Ichthusboekhandel.nl

31 artikelen
pagina 1 van 4
Op wereldreis

Op wereldreis is het actieboek voor de middenbouw van de christelijke kinderboekenmaand 2019 en is geschreven door Liesbeth van Binsbergen. De ondertitel is scouts in actie.

Lau weet niet zo goed wat hij zich moet voorstellen bij het thema van het scoutingweekend. Samen met zijn vrienden Luuk en Laila komt hij er al snel achter dat ze inderdaad 'op wereldreis' gaan. Met de Zwarte Hand op hun hielen doen ze hun best om alle puzzelstukjes van de schatkaart te vinden. Onderweg ontdekt Lau iets vreemds in het bos. Moet hij zijn geheim delen? En lukt het om uiteindelijk de schat ook echt te vinden?

Stap maar in, ga mee op reis! Onderweg leer je meer over allerlei landen in de wereld en de mensen die er wonen, en natuurlijk ook over de scouting

Het actieboek op wereldreis is 96 pagina's dik en bedoeld voor de groep van 6-9 jarigen

Op wereldreis Binsbergen, Liesbeth van
€ 11,99
voorraad onbekend
ACTIEPAKKET Kinderboeken Op Reis

Speciaal voor scholen, kerken en clubs is er tijdens de Christelijke kinderboekenmaand 2019 een actiepakket waarin alle items een plek hebben, waarvoor u een leuke aanbiedingsprijs betaald.

Het Aktiepakket Christelijke Kinderboeken Maand bevat:

* Prentenactieboek: Met Muisje Gijs op wereldreis
* Actieboek middenbouw: Op wereldreis
* Actieboek bovenbouw: Plan B
* Op reis, Werkmap voor basisscholen (+ digitale versie op verzoek)
* CD: Op reis
* Exemplaar Kinderboekenkrant CRIDZ Op reis
* Poster actieboeken op A2 formaat

Speciale actieprijs van € 39,30 voor € 35,00

Het aktiepakket is bedoeld voor gebruik tijdens de kinderboekenweek en de christelijke kinderboekenmaand. Scholen ontvangen dit eerder vanwege de voorbereidingen van de lessen.

ACTIEPAKKET Kinderboeken Op Reis KBM 2019
€ 35,-
voorraad onbekend
Op reis, liedjes voor kinderen

De jubileumcd van de christelijke kinderboekenmaand 2019 bevat de 15 beste liedjes rond het thema Op Reis. Daarmee is het de 25e aflevering van de CD's die elk jaar verschijnen tijdens de christelijke kinderboekenweek.

De liederen zijn o.a. van Elly & Rikkert, Marcel & Lydia, Herman Boon, Elise Mannah, Wim Bevelander en Gert-Jan & Hanneke Scherf.

Het speciaal geschreven themalied dit jaar is van Ron Schröder & Marianne Busser met muziek van Marcel Zimmer.

Bij de cd verschijnt een muziekboek met bladmuziek; de instrumentale versie is als download te verkrijgen.

Op reis, liedjes voor kinderen Actie CD 2019 (KBM)
€ 8,95
voorraad onbekend
Ga je mee op reis?
Ga je mee op reis? Dort, Evelien van
€ 12,50
voorraad onbekend
De avonturen van Mart en Meike

Mart en Meike zijn broer en zus. Meike zit in groep 6 en Martin groep 4.

Meike vindt school heel leuk en Mart helemaal niet.Maar ' ze houden wél allebei van reizen! Dat komt goed uit, want Mart en Meike mogen een weekje mee met de camper van opa en oma Wilgenboom.

Dat levert een super spannend avontuur op, want Mart en Meike komen een echte boef op het spoor!

Mart en Meike gaan ook naar Israël. Ze blijven er wel zes weken, en worden vriendjes met Ruthie en Nir. Samen beleven ze van alles. En ze leren veel over het land van de Bijbel.

De avonturen van Mart en Meike Hammenga, Lijda
€ 9,95
voorraad onbekend
Niks aan de hand
Niks aan de hand Oranje, Corien
€ 14,99
voorraad onbekend
Mees en tijn op de vlucht

Heel langzaam komt een grote politiemotor aanrijden. Vlak voor de struik waarachter de jongens zich verstopt hebben, staat hij stil. Mees en Tijn durven bijna geen adem meer te halen. Heeft de agent hen gezien?

De neefjes Mees en Tijn gaan een dag met papa naar Rotterdam. Maar als de jongens per ongeluk op een verkeerd station uit de trein stappen, loopt het mis. De conducteur is boos en wil de politie erbij halen. Dat is niet de bedoeling! Snel slaan Mees en Tijn op de vlucht, de stad in...

AVI M4

Mees en tijn op de vlucht Beek, Ina van der
€ 9,50
voorraad onbekend