Let op: om deze website goed te kunnen gebruiken is het noodzakelijk om Cookies aan te zetten. Meer informatie...

Christelijke Kookboeken

Ichthusboekhandel heeft een leuk plankje met kookboeken die helpen om maaltijden te maken die een christelijke, bijbelse of joodse betekenis hebben. De tweede week van November is de Kookboekenweek. Reden voor ons om deze originele en bijzondere bijbelse kookboeken wat meer aandacht te geven.

Eten als liefdestaal

Eten als liefdestaal van Arachne Molema is een intercultureel kookboek met 100 keukengeheimen en 19 interviews met migrantenvrouwen uit verschillende landen.

Vastberaden, veerkrachtig en moedig zijn de negentien vrouwen die hun levensverhaal en keukengeheimen delen. Sterke vrouwen, zeer verschillend - van Zuid-Afrika tot Mexico - die hun hart durfden te volgen door naar Nederland te komen.

Een ding hebben ze gemeenschappelijk: eten is hun liefdestaal. Het meest geheime ingrediënt is op alle continenten het zelfde, het is liefde die de maaltijd naar hoger niveau tilt. Samen eten zorgt voor verbinding en stilt de honger naar het thuisland. Lees, kook en geniet!

Neem de tijd oms amen in de keuken te staan want zoals Emauela uit Italië zegt: Haasten en eten is een vieze combinatie.

Arachne Molema is journalist, kookcolunist en reisleider. Ze studeerde Latijns-Amerika Studies, Internationale ontwikkelingstudies en behaalde een postmaster in Journalistiek. Voor dit boek reisde ze door Nederland en inverviewde 19 vrouwen in hun keuken. Samen kookte ze in totaal 100 wereldgerechten. Het resultaat is een kookboek vol verrukkelijke recepten en diepgaande interviews.

Eten als liefdestaal Molema, Arachne
€ 20,-
voorraad onbekend
Eten met Franciscus

Eten met Franciscus' is het unieke boek van Roberto Alborghetti over Paus Franciscus' bijzondere relatie met voedsel en eten.

Na zijn studie Voedingsmiddelentechnologie is Jorge Bergoglio een ander pad ingeslagen, maar eten is voor hem nog steeds dé manier om relaties te bouwen, om herinneringen en cultuur over te dragen en om bewust met de schepping om te gaan.

'Eten met Franciscus' van Alborghetti is dan ook meer dan een verzameling van de favoriete recepten én specialiteiten van Paus Franciscus, het is ook het verhaal van zijn leven, zijn memoires en visie. Spiritualiteit, vriendschap en gastronomie komen samen in dit persoonlijke kookboek.

Eten met Franciscus Alborghetti, R.
€ 22,50
voorraad onbekend
Je leven in balans

Koken, bakken, eten, bewegen én stille tijd. Overdenkingen voor een positief zelfbeeld en om te volharden in gezond leven, recepten, lichamelijke oefeningen, tips en planningen.

* Prachtige foodfotografie.
* Luxe papiersoort, gebonden mét leeslint.
* kreeg een beoordeling van 4,5 ster op Amazon.

Katie Farrell is een vlotte, gelovige jonge vrouw die vanuit eigen ervaring weet dat een gezondere levensstijl enorm bijdraagt aan meer energie om te genieten van het leven. Op haar blog dashingdish.com deelt ze haar wijsheid en wil ze andere vrouwen helpen hun verlangen naar een gezonder leven echt in praktijk te brengen!

Je leven in balans Farrell, Katie
€ 12,50
voorraad onbekend
Clara's Bron
Clara's Bron Corveleyn osc, Beatrijs; Luurtsema osc,
€ 19,95
voorraad onbekend
Bijbels culinair

In het kookboek Bijbels Culinair van Han Wilmink treffen we twaalf hoofdstukken aan die gelinkt zijn aan een bepaalde periode uit de Bijbel. Naast allerlei wetenswaardigheden over de tijd en informatie over diverse producten krijgen we in elke hoofdstuk de receptuur van een heuse 5 gangen-menu aangereikt. Het bereiden van de gerechten is op een zeer heldere en aansprekende manier beschreven als stond Han Wilmink op pollepelafstand.

Bijbels Culinair is een goed kookboek. Maar het is meer. Het is een lees- en kijkboek. Met een schat aan informatie, gerechten, verhalen en een start voor een avond tafelen.

Samenvattend:

* De recepten in het boek zijn ontwikkeld uit de Bijbelse en joodse traditie, maar wel met een eigentijdse (smaak)invulling: het moet écht lekker zijn!
* De receptuur wordt opgediend met (Bijbelse) achtergronden, symboliek en verhalen. Maar geen gepreek! Wel levendig, speels en met inhoud. Met een groot accent op de joodse traditie.
* De link met het hier en nu is steeds aanwezig: het gaat om het 'verbindend bezig zijn', de Bijbelse traditie is levend!
* Pure smaken en ingrediënten, gezond en light en zoveel mogelijk biologisch geproduceerd. Daarbij wordt informatie overgenomen over voedingsmiddelen en wijnen.
* In tien hoofdstukken zijn maaltijden in menu-vorm beschreven, gelinkt aan een bepaalde Bijbelse periode: van In de tent van Abraham tot de Joods-Romeinse keuken ten tijde van Marcus. Ook staat er een 'symbolisch kerstdiner' in. Het geheel is persoonlijk gemaakt door eigen ervaringen en mening van Han Wilmink.
* Het bereiden van de gerechten wordt helder en stapsgewijs weergegeven met de nodige (kleuren)illustraties van de gerechten. Ook voorbereiding en bereidingstijden worden vermeld. De recepten zijn voor zes (flink etende) personen.
* De menu's/buffetten worden vergezeld van een goed wijnadvies met toelichting.

Han Wilmink is naast predikant ook een gepassioneerd kok. Hij is de drijvende kracht achter de activiteiten van Bijbels Culinair en geeft workshops in het hele land. .

Han Wilmink is predikant in Zwolle. Een aantal jaar geleden kreeg hij bekendheid als docu-dominee. Hij werd gevolgd in doen en laten in een reeks uitzendingen van het programma Spiritus van de NCRV. Wanneer hij geen dominee zou zijn geworden was hij nu kok geweest.

Maar soms combineert hij zaken. Zo is hij de drijvende kracht achter de culinaire activiteit Bijbels culinair Zwolle, en is hij actief in de Slowfood beweging. Daarnaast organiseert hij ook voor zijn gemeente speciale kook- en eetavonden. Want 'eten verbindt en is de kiem van de toekomst' (Jacobine Geel)

Bijbels culinair Wilmink, Han
€ 25,-
voorraad onbekend
Vers van het land

Vers van het land door Wanda Brunstetter is een mooi gebonden kookboek uit de Amish keuken met veel extra's.

(H)eerlijke recepten (meer dan 240!) met producten die vers van het land komen. Met handige en authentieke tips van de Amish voor (moes)tuinieren, maar ook over het gebruik van planten en groenten op andere manieren. Met prachtige foodfotografie.

Auteur Wanda Brunstetter is onder andere bekend van haar romans over de Amish.

Vers van het land Brunstetter, Wanda
€ 12,50
voorraad onbekend
Natuurlijk gezond

De natuurlijke weg tot een betere gezondheid... je hele leven lang! Don Colbert met voorbeelden, praktijkgevallen en veel (bijbelse) tip voor een vitaal bestaan!

Wees eens eerlijk... hoe is het met je gezondheid gesteld? Ben je tevreden, of heb je het idee dat je je beter zou moeten voelen? Ontbreekt er iets in jouw persoonlijke gezondheidssituatie? Heb je alle mogelijke diëten geprobeerd, maar voel je je nog steeds niet gezond?

Het is tijd om je gezondheid serieus te nemen. Onderzoek wijst uit dat het mogelijk is om het risico op het ontwikkelen van hart- en vaatziekten met meer dan tachtig procent te verminderen, en het risico op kanker met zestig procent. Eenvoudigweg door het maken van gezonde keuzes op het gebied van voeding en levensstijl.

Stel je voor dat het mogelijk is om, in slechts vijftig dagen, meer energie te hebben, je beter te voelen, er beter uit te zien, minder stress te ervaren, ziekte te voorkomen, efficiënter en effectiever te zijn in je werk en te genieten van elke dag? Lijkt dat je wat? In dit boek deelt dokter Don Colbert tijdloze bijbelse waarheden en maak je voor het eerst of opnieuw, kennis met de basisprincipes van een goede gezondheid: water, slaap en ontspanning, onbewerkt voedsel, beweging, ontgifting, voedingssupplementen, en omgaan met stress. Door dagelijks op basis van deze principes goede keuzes te maken, ga jij op weg naar een betere gezondheid... je hele leven lang!

Natuurlijk gezond Colbert, Don
€ 24,95
voorraad onbekend
Het geheim van de bakker

Van Friese dúmkes tot Limburgse vlaai. Achttien bakkers geven hun geheimen prijs en vertellen samen het verhaal van de rijke bakkershistorie in Nederland.

In dit boek zijn kleine dorpsbakkers te vinden, maar ook grote bakkersbedrijven. Deze variatie zorgt voor een mooie dwarsdoorsnede van de vele soorten bakkers in Nederland.

De veelzijdigheid wordt versterkt door de streekgerelateerde verhalen. Zo is er bijvoorbeeld het verhaal over de herkomst van het saffraanbrood in Zeeland en van de cranberries op het eiland Terschelling.

Het boek bevat bovendien een dertigtal originele recepten van de heerlijkste brood- en banketproducten. Deze zijn afkomstig van de bakkers zelf en klaar voor thuisgebruik.

Het geheim van de bakker Helmink, Anja
€ 16,95
voorraad onbekend
Smakelijk Israel

Smakelijk Israel bevat vierenvijftig overheerlijke recepten uit de Joodse keuken! Elk recept heeft betrekking op een bepaalde Joodse feestdag.

De recepten zijn ook nauw verbonden aan de Bijbel, daarom worden de recepten op een unieke manier in verband gebracht met de vierenvijftig Toralezingen voor elke Shabbat.

De recepten zijn in de praktijk uitgeprobeerd, en dankzij stap-voor-stap-illustraties is het geen probleem om ze in uw eigen keuken tot leven te brengen met ingrediënten die normaliter verkrijgbaar zijn in Nederlandse winkels.

Smakelijk Israel
€ 22,50
voorraad onbekend