Let op: om deze website goed te kunnen gebruiken is het noodzakelijk om Cookies aan te zetten. Meer informatie...

Dagboek Andre Troost

Andre Troost is in Nederland de meest bekende schrijver als het gaat om een bijbels dagboek. Naast zijn andere boeken schreef hij een aantal bijbelse dagboeken die al generaties lang meegaan.

Onderstaand een impressie van de christelijke dagboeken die Ichthusboekhandel (bijna) altijd op voorraad heeft.

Aan stille wateren

Het bijbels Dagboek van Andre Troost aan Stille Wateren is een van de meest verkochte bijbelse dagboeken en sluit nu geheel aan bij de Nieuwe Bijbelvertaling.

Van dit dagboek zijn er inmiddels meer dan 100.000 verkocht en nog steeds is er grote vraag naar. Niet verwonderlijk. Ds. A.F. (Andre) Troost weet zo te schrijven dat zijn dagelijkse meditaties een heel breed publiek aanspreken. Hiermee is Aan stille wateren een dagboek voor elke lezer, ongeacht leeftijd.

In deze herziene druk is niet alleen het omslag vernieuwd, maar zijn alle bijbelteksten overgezet naar de Nieuwe Bijbelvertaling. Hiermee is Aan stille wateren een van de weinige dagboeken die al bij de Nieuwe Bijbelvertaling aansluiten.

Aan stille wateren is bedoeld om te gebruiken bij dagelijkse bijbellezing, persoonlijk of in gezinsverband.

Aan stille wateren Troost, A.F.
€ 18,99
voorraad onbekend
Hier is Mijn hand

Hier is mijn hand is als bijbels dagboek een klassieker van André Troost in een nieuw omslag.

Anders dan veel dagboeken volgt dit bijbels dagboek het kerkelijk jaar op de voet. Voor elke week heeft de auteur een eigen thema gekozen dat past bij het karakter van de zondag waarmee de week begint.

Na elke overdenking volgt een liedtekst en een kort gebed, waardoor dit dagboek zich goed leent voor het gebruik in huiselijke kring

Let op: Dit dagboek begint dus op 1 december en volgt zo het kerkelijk jaar als geheel!

Hier is Mijn hand Troost, A.F.
€ 23,-
voorraad onbekend
Alleen bij U

Alleen bij U is een bijbels dagboek bij de Psalmen geschreven door Andre (A.F.) Troost. Bekend auteur, theoloog en lieddichter.

Mijn vader zong er psalmen op de akker,
mijn moeder in de keuken't zelfde lied
en wat men zo ontvangt, dat sterft niet,
en als het slaapt, wordt het toch eens weer wakker.

h.m. van randwijk

Zolang hij leefde, hoorde de dichter Van Randwijk in gedachten de psalmen die zijn vader en moeder zongen. Zo is ook de auteur van dit bijbels dagboek opgegroeid met het liedboek van Israël.
Maarten't Hart schreef de psalmen af:'Boosaardige, twist en tweedracht propagerende dichtstukken...'Maar André F. Troost voelt zich thuis in de typering van een Engelse dichter:'De psalmen zijn het manna van de kerk.'Psalmen kunnen schreeuwen, ten hemel schreien.

Psalmen kunnen klagen, aanklagen. Maar psalmen kunnen ook geborgenheid bieden. Psalmen zijn als een spelonk, waarin je even schuilen mag:'Alleen bij U'.
In dit boek ligt voor lezing, vooróplezing, dagelijks een handjevol manna gereed. Ter afsluiting van de aansluitende overdenking is steeds een couplet uit de berijmde psalm en een kort gebed opgenomen.
Wie dit boek een jaar hanteert, leest stukje bij beetje alle 150 psalmen.

Dr. André F. Troost (1948 te's-Gravenhage) is theoloog, pastor, dichter, publicist.

Alleen bij U Troost, André F.
€ 23,99
voorraad onbekend
Gaandeweg Hem tegemoet i

Dit dagboek is geschreven voor jongeren en ouderen die met vallen en opstaan de weg van het christelijke geloof willen gaan. Het lat helder zien we op onze levensweg een betrouwbaar kompas nodig hebben.

In Gaandeweg Hem tegemoet werkt de auteur de hele bijbel door. In het eerste halfjaar het oude Testament en in het tweede halfjaar staat het Nieuwe Testament centraal. Omdat de bijbelse boodschap zo in alle veelzijdigheid naar voren komt, krijg je als lezer in één jaar in vogelvlucht zicht op heel de bijbel.

Het dagboek is recent geheel herzien en omgezet naar de Nieuwe Bijbelvertaling (NBV). Van dit dagboek zijn reeds 190.000 exemplaren verkocht.


Dr. André F. Troost (theoloog en dichter) werd geboren in 1948 te 's-Gravenhage, is predikant te Heusden en werkte daarvoor in de classis Heusden (als jeugdwerkpredikant), in Asperen, Ermelo, Zunderdorp en Amsterdam. Jarenlang leidde hij de Diensten met Belangstellenden in de Engelse Kerk aan het Begijnhof.
Hij publiceerde vele liederen, bijbelse dagboeken en tientallen boeken op het gebied van pastoraat en spiritualiteit.

Gaandeweg Hem tegemoet i Troost
€ 18,99
voorraad onbekend