Let op: om deze website goed te kunnen gebruiken is het noodzakelijk om Cookies aan te zetten. Meer informatie...

Basisbijbel

De Basisbijbel is geschreven in gemakkelijk leesbare taal, met veel aandacht voor een zo letterlijk mogelijke vertaling in actueel Nederlands. De verschillende uitvoeringen van de Basis Bijbel kunt u online bestellen bij Ichthusboekhandel.nl of vinden in de Ichthuswinkels.

Kenmerk van de Basis Bijbel is de leesbare taal. Deze Bijbel is bedoeld voor iedereen die de Bijbel graag beter wil begrijpen en is daarmee juist geschikt voor beginnende Bijbellezers. De tekst is gebaseerd op de Statenvertaling en is dus niet rechtstreeks vertaald uit de oorspronkelijke talen.

INKIJKEXEMPLAAR (pdf) BASIS BIJBEL

De Basisbijbel is als vertaling gemaakt door een moeder die de Bijbel graag wilde voorlezen aan haar kinderen. Wel had zij (en haar kinderen) moeite met de lange zinnen en de woordkeus zoals bijv. in de Statenvertaling. Door die consequent aan te pakken en te hertalen ontstond de Basisbijbel. Het resultaat is een Bijbel die heel goed leesbaar is. Door de aansluiting op de grondtekst is veel aandacht besteed aan de oorspronkelijke betekenis van woorden.

Door korte zinnen en eenvoudige, begrijpelijke woorden is de Basisbijbel een makkelijk leesbare Bijbel. Daarom is deze Bijbel eenvoudiger te lezen voor mensen die bijvoorbeeld dyslectisch zijn of een kleine leesbeperking hebben . Met het oog op deze doelgroep is er gekozen voor een schreefloos lettertype.

De Basisbijbel is (o.a.vanwege de aantrekkelijke prijs) uitstekend geschikt als evangelisatiebijbel / uitdeelbijbel en voor zondagsscholen / basisscholen voor gebruik of als afscheidscadeau voor schoolverlaters.

De verschillende uitvoeringen (paperback, hardcover, huisbijbel en huwelijksbijbel) van de Basisbijbel kopen of bestellen kan eenvoudig online bij de webshop van Ichthusboekhandel.nl. of in één van de Ichthusboekwinkels.

Huisbijbel 14 x 21 Basisbijbel
voorraad onbekend
€ 34,95
voorraad onbekend
€ 59,95
voorraad onbekend
€ 39,95
voorraad onbekend
€ 39,95
voorraad onbekend
€ 14,95
voorraad onbekend
€ 24,95
voorraad onbekend
€ 4,99