Let op: om deze website goed te kunnen gebruiken is het noodzakelijk om Cookies aan te zetten. Meer informatie...

Basisbijbel

De Basisbijbel is een Nederlandse Bijbel in gemakkelijk leesbare taal, met veel aandacht voor een zo letterlijk mogelijke actuele vertaling. De verschillende uitvoeringen van de Basis Bijbel kunt u online bestellen bij Ichthusboekhandel.nl.

Kenmerk van de Basisbijbel is de leesbare taal. Deze Bijbel is bedoeld voor iedereen die de Bijbel graag beter wil begrijpen en is daarmee ook geschikt voor beginnende Bijbellezers. De tekst is gebaseerd op de Statenvertaling en is dus niet rechtstreeks vertaald uit de oorspronkelijke talen.

INKIJKEXEMPLAAR (pdf) BASISBIJBEL

Deze vertaling is gemaakt door een moeder die de Bijbel graag wilde voorlezen aan haar kinderen. Wel had ze moeite met de lange zinnen en de woordkeus zoals bijv. in de Statenvertaling. Door die consequent aan te pakken en te hertalen ontstond de Basisbijbel. Het resultaat is een Bijbel die heel goed leesbaar is. Door de aansluiting op de grondtekst is veel aandacht besteed aan de oorspronkelijke betekenis van woorden.

Door korte zinnen en eenvoudige woorden is de Basisbijbel een erg makkelijk leesbare Bijbel. Daarom is deze Bijbel eenvoudiger te lezen voor mensen die bijvoorbeeld dyslectisch zijn. Met het oog op deze doelgroep is er gekozen voor een schreefloos lettertype.

De Basisbijbel is (o.a.vanwege de aantrekkelijke prijs) uitstekend geschikt als evangelisatiebijbel / uitdeelbijbel en voor zondagsscholen voor gebruik of als afscheidscadeau..

De verschillende uitvoeringen (paperback, hardcover, huisbijbel en trouwbijbel) van de Basisbijbel kopen of bestellen doet u bij Ichthusboekhandel.nl. Online via de webshop, of in één van de vier Ichthuswinkels in Alphen aan den Rijn, den Haag, Leiden en Zoetermeer.

voorraad onbekend
€ 34,95
voorraad onbekend
€ 39,95
voorraad onbekend
€ 39,95
voorraad onbekend
€ 12,95
voorraad onbekend
€ 22,95
voorraad onbekend
€ 4,99