Let op: om deze website goed te kunnen gebruiken is het noodzakelijk om Cookies aan te zetten. Meer informatie...

Doelgroep Bijbels

Doelgroepbijbel: Opeens was het begrip er. Bijbels die vanuit een bepaald perspectief naar de Bijbeltekst kijken om voor kortere of langere tijd te gebruiken als ondersteuning van persoonlijk bijbellezen en/of bijbelstudie noemen wij doelgroepbijbels.

Op deze pagina een overzicht van Nederlandse doelgroep bijbels die leverbaar zijn bij Ichthusboekhandel. Deze bijbels bevatten meestal achtergronden, toelichting, kaarten, tabellen en tekstverwijzingen waardoor het bijbellezen op praktisch vlak toegankelijk wordt voor specifieke groepen zoals jongeren, mannen, vrouwen en studerenden.

Een voorbeeld van een doelgroep vertaling is de Bijbel in Gewone Taal. Bedoeld voor mensen die geen moeilijke woorden gebruiken of kunnen lezen.
In de praktijk zien we dat mensen vaak dit soort bijbels voor een periode lezen om zich meer in een onderwerp te verdiepen of om vanuit een bepaald perspectief naar de tekst te kijken. De praktijk is dat de bijbel lezen in de basistekst de hoofdstroom eis en de doelgroepbijbel is daar meestal een (tijdelijke) aanvulling op.

Een doelgroepbijbel kopen doet u bij Ichthusboekhandel.

voorraad onbekend
€ 62,50
(1)
voorraad onbekend
€ 57,50
(1)
voorraad onbekend
€ 62,50
voorraad onbekend
€ 8,95
voorraad onbekend
€ 49,95
voorraad onbekend
€ 49,95