Let op: om deze website goed te kunnen gebruiken is het noodzakelijk om Cookies aan te zetten. Meer informatie...

Het Boek

Het Boek is een bijzondere Bijbelvertaling. Dat betekent dat de oorspronkelijke Bijbeltekst niet zozeer letterlijk vertaald is, maar dat vooral gekeken is naar de uitleg of de bedoeling van de brontekst. Dat noem je een parafrasevertaling van de Bijbel. Daarnaast is bij deze Bijbel ook het principe van de Rode Letters toegepast. Dat wil zeggen bij alles wat een Godsspraak is in het Oude Testament of door Jezus Christus in het Nieuwe Testament gezegd is, afgedrukt wordt in de kleur rood. Daarom is de andere naam voor Het Boek, de Roodletter Bijbel. De afkorting die gebruikt wordt voor het Boek is HTB.

Voor veel mensen is "Het Boek" een mooi begin van het beginnen met Bijbellezen. We zien dat bijvoorbeeld veel jongeren deze Bijbel gebruiken. Het Boek is er in verschillende uitvoeringen. Bijzonder is de Studiebijbel die "Het Nieuwe Leven", praktische lessen uit Het Boek heet. Dit is een praktische gerichte Studiebijbel, gebaseerd op de Life Application Bible. Daarin worden de woorden zoals Christus die letterlijk gezegd heeft, in rode letters afgedrukt. Daarmee is het een zgn. Roodletterbijbel geworden. In de Engelstalige wereld is dat een bekend begrip: The red letters of Christ.

Het Boek is in 2008 geheel herzien en aangepast aan de actuele spelling. Sinds 1987 zijn meer dan 1 miljoen exemplaren uitgeleverd van het Boek. De gangbare afkorting voor Het Boek is HTB.

Het Boek kun u eenvoudig online bestellen als de Roodletterbijbel, bij de webshop van Ichthusboekhandel.nl of kopen in één van de Ichthuswinkels in Alphen aan den Rijn, den Haag, Leiden of Zoetermeer.

voorraad onbekend
€ 35,-
voorraad onbekend
€ 35,-
voorraad onbekend
€ 82,50