Let op: om deze website goed te kunnen gebruiken is het noodzakelijk om Cookies aan te zetten. Meer informatie...

Naardense bijbel

De Naardense Bijbel online kopen of een inkijkexemplaar inzien kan altijd bij Ichthusboekhandel.nl.

De gereviseerde Naardense Bijbel is de Nederlandse vertaling die zo dicht mogelijk bij de oorspronkelijke grondtekst uit het Grieks en Hebreeuws van de Bijbel is vertaald. Pieter Oussouren heeft 30 jaar gewerkt aan de Naardense Vertaling. Ichthusboekhandel.nl heeft de Naardense Bijbel in verschillende uitvoeringen altijd op voorraad.

Waarom de Naardense Vertaling?

Het is een letterlijke en literaire vertaling waarbij vertaalkeuzes consequent toepast zijn. Voor de Godsnaam is gekozen voor de "Ene". Daarmee vormt dit een zogenoemde "concordante Bijbel" of anders gezegd: een woord voor woord vertaling van de Bijbel. De slogan van de Naardense Bijbel is niet voor niets: een Bijbel in buitengewone taal!

De Naardense vertaling is in 2014 gereviseerd en nu leverbaar in een handzaam zakformaat en een praktische huis- kerkbijbel uitvoering (de zgn. Royaal-uitvoering) . De colometrische weergave maakt het tot een uniek hulpmiddel voor studie, persoonlijk Bijbellezen en om uit voor te lezen tijdens vergaderingen of bijeenkomsten.

(Inkijkexemplaar Naardense Bijbel Royaal

De Volkskrant: 'De Naardense Bijbel is een literaire prestatie van jewelste. Het nodigt uit tot verder lezen én tot nieuwe exegetische avonturen.'

Nederlands Dagblad: 'Wie heel dicht bij de grondtalen wil blijven en als taalliefhebber graag verrassingen tegenkomt, biedt deze uitgave veel stof tot overdenking.'

Het Parool: 'Zijn taal is geïnspireerd, zijn zinnen leven, hij is eigenzinnig, uitzinnig vaak. Het geheel is niet alleen een wonder, maar vooral grote literatuur.'

Maarten 't Hart: 'Weinig minder dan een openbaring.'

EO-Visie: 'Ideaal en verrijkend voor bijbelstudie.' *****

De Naardense Bijbel online kopen is eenvoudig via de webshop van Ichthusboekhandel.nl. Inzien kan altijd bij één van de Ichthuswinkels in Alphen aan den Rijn, den Haag of Zoetermeer.

NB: Er wordt relatief vaak gevraagd naar een tweedehands Naardense bijbel. Omdat dit voor veel mensen een persoonlijke studiebijbel is, is dit aanbod zeer gering. Een nieuw exemplaar is daarom vaak het beste alternatief.

Naardense Bijbel bordeaux Oussoren, Pieter
(1)
voorraad onbekend
€ 129,99
Naardense Bijbel Zwart Oussoren, Pieter
voorraad onbekend
€ 119,99
voorraad onbekend
€ 99,99
voorraad onbekend
€ 109,99
voorraad onbekend
€ 149,99
voorraad onbekend
€ 99,99
voorraad onbekend
€ 99,99
voorraad onbekend
€ 169,99
voorraad onbekend
€ 129,99
voorraad onbekend
€ 129,99
Voor de liefste een lofzang Oussoren, Pieter; Stellingwerf, J.
voorraad onbekend
€ 33,50