Let op: om deze website goed te kunnen gebruiken is het noodzakelijk om Cookies aan te zetten. Meer informatie...

Telosvertaling

De Telosvertaling 2018 is een geliefde Bijbelvertaling gebaseerd op de oorspronkelijke Griekse tekst van het Nieuwe Testament. De Telosbijbel is direct leverbaar bij Ichthusboekhandel. Deze Telosvertaling is de heruitgave van de voorlopers in de Voorhoeve vertaling.

In 1982 is bij uitgeverij H. Medema de Herziene Voorhoevevertaling verschenen, bij velen bekend als de 'Telosvertaling'. Sinds enkele jaren was deze vertaling van het Nieuwe Testament tot teleurstelling van velen niet meer verkrijgbaar.

Door uitgeverij Grace Publishing House is het initiatief opgepakt om deze vertaling van het Nieuwe Testament opnieuw uit te geven.

INIJKEXEMPLAAR TELOS VERTALING (Download als PDF)

Op elke pagina is een brede kantlijnmarge aangehouden, waardoor het mogelijk is om aantekeningen te maken of eventueel ook voor Bijbeljournaling.

De Voorhoeve vertaling is altijd waardevol geweest om haar nauwkeurige vertaling uit de Griekse grondtekst van het Nieuwe Testament. Een team van redacteuren bestaande uit de heer J. Klein Haneveld, dr. G.H. Kramer, mr. H.P. Medema en dr. W.J. Ouweneel, heeft de Telosbijbel helemaal opnieuw doorgenomen en op (kleine) onderdelen zijn teksten geactualiseerd of hebben aanpassingen plaatsgevonden op basis van gegroeide inzichten vanuit de vertaalwetenschap en de grondtekst.

Deze uitgave van het Nieuwe Testament heeft een eigen geschiedenis. Het is de vierde herziening van de zgn. Voorhoevevertaling, waarvan de eerste versie reeds in 1877 tot stand was gebracht door verschillende leden van de familie Voorhoeve. De uitgangspunten van deze herziening zijn nog steeds: een vertaling te bieden die, uitgaande van het geloof in de woordelijke inspiratie van de Schrift, zo nauw mogelijk aansluit bij de grondtekst, en die toch leesbaar en begrijpelijk blijft. Getracht is die begrijpelijkheid nog te vergroten door middel van eigentijds woordgebruik, verklarende voetnoten, historische toelichtingen en talloze Schriftverwijzingen. De gebruikte Griekse tekst is gebaseerd op de nieuwste kennis van de Bijbelhandschriften.

U kunt de Telosvertaling eenvoudig online bestellen in de webshop van Ichthusboekhandel.nl of kopen in één van de vestigingen van de Ichthusboekwinkels in Alphen aan den Rijn, den Haag, Leiden of Zoetermeer. Snelle levering en gratis postverzending..

voorraad onbekend
€ 27,95
voorraad onbekend
€ 27,95