Let op: om deze website goed te kunnen gebruiken is het noodzakelijk om Cookies aan te zetten. Meer informatie...

Deborah Raney

deborah raney is een bekend schrijfster van christelijke romans die veel gelezen worden. U kunt haar romans gemakkelijk bestellen bij de webshop van Ichthusboekhandel.nl Deborah Raney, christelijk schrijfster heeft inmiddels een omvangrijk oeuvre geschreven waarvan ook verschillende boeken vertaald zijn in het Nederlands. Ze is bekend door chrsitelijke series als de de drie zussen Chandler en de Chicory Inn

Deborah Raney groeide op op een boerderij in Kansas. Ze keek als kind graag naar de film Het kleine huis op de prairie en probeerde op haar twaalfde haar eerste roman te schrijven. Toen bleek dat ze vliegtuigen had verwerkt in een verhaal dat zich afspeelde rond 1700, verscheurde ze uit frustratie haar manuscript.

Pas 25 jaar later durfde ze haar schrijverspen weer op te pakken. Hoewel ze het niet had durven dromen, veroverde ze met haar hartverscheurende debuutroman Toeverlaat vele harten. Inmiddels zijn er meer dan tien boeken van Deborah vertaald in het Nederlands.

Deborah Raney is vooral bekend om haar roman, A Vow to Cherish (1996), (= Toeverlaat wat niet meer verkrijgbaar is) die nationale aandacht vestigde op de alomtegenwoordige invloed van de ziekte van Alzheimer op een traditioneel Amerikaans gezin. Het boek werd later ontwikkeld tot een film die in 1999 werd uitgebracht door Billy Graham 's World Wide Pictures .

[h2]Bij Ichthusboekhandel vind je alle boeken van Deborah Raney, waaronder het nieuwste boek van Deborah Raney Kleurenspel. Bestellen kan eenvoudig online in de webshop of in één van de Ichthuswinkels. /h2]

Avondrood deel 3 - de drie zussen

De roman Avondrood van Deborah Raney vertelt het verhaal van Britt, de jongste van drie zussen. De afgelopen jaren heeft haar hele leven gedraaid om de mantelzorg voor haar ernstig zieke moeder. Nu haar moeder is overleden, denkt ze eindelijk tijd te krijgen voor zichzelf. Maar dan moet Britts oudste zus Phee bed houden wegens een gecompliceerde zwangerschap en opnieuw wordt Britts hulp ingeroepen.

Rafe Stuart is een ziekenhuismedewerker en niet in staat om zich fouten uit het verleden te vergeven. Om zijn leed te vergeten werkt hij hard om levens te redden, maar hij weet dat hij alle kans op liefde heeft verspeeld.

Als Britt en Rafe elkaar ontmoeten vanwege het ziekenhuisbezoek van Phee, vliegen de vonken over en weer. Maar Britt heeft geen tijd voor romantiek en Rafe heeft die afgezworen. Is het mogelijk om die afstand te overbruggen?

Avondrood is het derde deel in de serie over de drie zussen Chandler, maar is te lezen als een op zichzelf staande roman. De andere delen uit deze serie zijn Morgenlicht en Dagdroom.

Avondrood deel 3 - de drie zussen Raney, Deborah
€ 23,99
voorraad onbekend
Dagdroom

Dagdroom' van Deborah Raney is het tweede deel van de christelijke serie 'De drie zussen' over de zusjes Chandler. Dit keer staat de middelste zus Joanna centraal.

Nadat ze haar studie heeft stopgezet om voor haar stervende moeder te zorgen, weet ze niet meer wat ze wil. Als ze de bruiloft van haar zus Phee mag organiseren, ontdekt ze dat weddingplanner haar droombaan zou kunnen zijn, en de charmante DJ op het feest haar droomman.

Maar deze Lukas Blaine heeft de nodige bagage...

Deborah Raney kreeg veel lezers met haar hartverscheurende debuutroman 'Toeverlaat'. Inmiddels zijn er al heel wat romans van haar in het Nederlands verschenen, waaronder de meeslepende vijfdelige serie 'Chicory Inn'. Daarnaast verschenen diverse andere boeken zoals 'Moederhart', 'Familieband' en 'Kleurenspel' die zelfstandig te lezen zijn. Deborah Raney groeide op in Kansas, waar ze nog steeds woont, samen met haar echtgenoot Ken.

Dagdroom Raney, Deborah
€ 23,99
voorraad onbekend
Morgenlicht

In de nieuwe roman Morgenlicht van Deborah Raney maken we kennis met de zusjes Chandler. Zij moeten niet alleen het verdriet over de dood van hun moeder verwerken, maar hun vader heeft ook opeens een veel jongere vriendin.

De oudste zus, Phee, voelt zich nu verantwoordelijk voor het gezin. Dan ontmoet ze Quinn Mitchell, die verliefd op haar wordt. Hij is echter een heel stuk ouder dan Phee. Is zij in staat om zich open te stellen voor de liefde? Een verhaal dat tot nadenken stemt en hedendaagse thema's niet schuwt.

Deborah Raney verwerkt in deze roman, de kracht van families, op een hartverwarmende wijze en een belangrijk thema rond rouwverwerking.

Deborah Raney schrijft meeslepende romans over personages die voor ingewikkelde keuzes komen te staan. Er zijn al meer dan 20 romans van haar hand verschenen, waaronder de succesvolle serie Chicory Inn.

Morgenlicht Raney, Deborah
€ 23,99
voorraad onbekend
Kleurenspel

'Kleurenspel' is een echte nieuwe roman van Deborah Raney: een hartverwarmend liefdesverhaal over een jonge weduwe die een nieuwe liefde vindt met een heel bijzondere overeenkomst met haar eerste man.

Olivia Cline maakt plannen om met haar man Derek te verhuizen naar een andere stad, in de hoop daar Dereks affaire met een collega voor altijd achter hun te laten en zich beiden te focussen op hun huwelijk. Maar dan overlijdt Derek onverwacht en is Olivia plots eenzamer dan ooit. Zonder man, zonder inkomsten, in een vreemd huis en in een plaats waar ze niemand kent.

Ze vindt een baan als assistent in het atelier van kunstschilder Reed Vincent, die al snel Olivia's talenten ontdekt. Onder zijn bezielende begeleiding, komt Olivia tot bloei en krijgt ze nieuw vertrouwen in de toekomst.

Totdat ze met een schok beseft waarom zijn handtekening haar zo bekend voorkomt...

Deborah Raney is een auteur van christelijke romans die levensecht zijn en voor urenlang leesplezier zorgen.

Kleurenspel Raney, Deborah
€ 24,99
voorraad onbekend
Familieband

'Familieband' van Deborah Raney is een meeslepende familieroman die draait om de vraag: wat als de kersverse vader van je ongeboren kind al een dochter blijkt te hebben?

Judd en Evette zijn gelukkig getrouwd en in verwachting van hun eerste kindje. Maar alles komt op losse schroeven voor het het stel met een ultieme test als blijkt dat Judd al een kind heeft waar hij niets over wist; Jolie, een zes jaar oud Afro-Amerikaans meisje.

Evette dacht altijd dat ze heel ruimdenkend was, totdat verborgen vooroordelen binnen de familie de toekomst van Jolie en het huwelijk van Evette en Judd in gevaar brengen.

Judd en Everett realsieren zich allebei dat ditkind boven alles acceptatie en liefde nodig heeft. Judd moet zijn verleden onder ogne zien. Evette moet er, sneller dan ze dacht, achter komen wat het betekent om moeder te zijn.

Samen moeten ze een antwoord vinden op de vraag: wat houdt het in om een gezin te vormen.

'Raney heeft een aangrijpend, goed leesbaar boek geschreven over een heftig onderwerp. Geen moment wordt het ongeloofwaardig [...] de moeite van het lezen zeker waard.' - Nederlands Dagblad over 'Moederhart'

Familieband Raney, Deborah
€ 24,99
voorraad onbekend
Moederhart

In de roman Moederhart van Deborah Raney heeft Anna Marquette eindelijk de tijd om haar oude droom na te jagen en psychologie te studeren, nu haar dochters aan het studeren zijn en haar drukke jaren als moeder achter haar liggen.

Tijdens een collegevrije week vergezelt ze haar man Paul tijdens een zakenreis naar Orlando. Hun gelukkige reis verandert in een nachtmerrie als Anna wordt aangevallen.

Als ze hersteld is, proberen Anna en Paul zo snel mogelijk te vergeten wat haar is overkomen, maar hun liefde voor God en voor elkaar wordt zwaar op de proef gesteld: Anna blijkt zwanger.

Deborah Raney schuwt zware thema's niet in haar romans, maar weet als geen ander hoop te brengen. In Nederland zijn al meer dan 20 romans van haar hand verschenen, waaronder de familieserie 'De Chicory Inn'.

Moederhart Raney, Deborah
€ 22,99
voorraad onbekend
Danklied

In 'Danklied' van Deborah Raney, het vijfde en laatste deel van de serie Chicory Inn wint de liefde het van trots en vooroordeel.

Link Whitman is vrijgezel en baalt van zijn baan. Als de volgende Whitman-bruiloft zich aandient, beseft hij dat hij als enige van zijn familie ongetrouwd is. Dat zijn zussen er hun levenswerk van maken om hem aan een vrouw te koppelen, is niet langer grappig. Hij stort zich op zijn werk en helpt zijn ouders met hun bed&breakfast.

Al haar hele leven moet Shayla Michaels schipperen tussen twee werelden. Haar moeders blanke familie heeft geen goed woord over voor haar en haar Afro-Amerikaanse vader, en haar vaders familie heeft haar pas na een lange tijd geaccepteerd. Haar vader zelf is verbitterd geraakt na de dood van haar moeder en de arrestatie van haar broer Jerry, en Shayla draagt de zware verantwoordelijk voor hem en haar nichtje Portia.

Alles verandert als op een morgen Portia een straat in rent en Link haar bijna aanrijdt. Het volgende moment raakt hij in de ban van de Portia's tante, Shayla, een prachtige vrouw. Ze lijken in de verste verte niet op elkaar met hun culturele verschillen en hun eigen kijk op de samenleving. Kunnen ze die verschillen aan de kant schuiven en liefde een kans geven?

Danklied Raney, Deborah
€ 23,99
voorraad onbekend
Dierbaar

In het boek 'Dierbaar' van chrsitelijk schrijfster Deborah Raney, het vierde deel van de serie 'Chicory Inn', verlangt een jonge weduwe naar nieuwe liefde.

Ook al is ze aangetrouwde familie, Bree Cordel Whitman voelt zich thuis bij Grant, Audrey en hun kinderen. Haar overleden echtgenoot Timothy Whitman is omgekomen in Afghanistan en als ze tijd doorbrengt met zijn familie, voelt het alsof ze dicht bij hem is. Zo houden ze samen de herinnering aan Timothy levend. Maar het is nu vijf jaar geleden dat ze weduwe werd en het is tijd om door te gaan met haar leven. Ze voelt zich schuldig omdat ze verlangt naar nieuwe liefde, maar ze blijft erover dromen, in het speciaal over één man: Drew Brooks. Maar hoe kan ze op zijn avances ingaan als ze daarmee haar familie pijn doet?

Dierbaar Raney, Deborah
€ 23,99
voorraad onbekend
Droomwens

Bijzonder boek over ongewild kinderloos zijn.

In het boek Droomwens van Deborah Raney, het tweede deel van de serie 'De Chicory Inn', ervaren twee mensen dat God geeft wat je nodig hebt, op het moment dat je het het minst verwacht.

Danae en haar man Dallas proberen al jaren in verwachting te raken, zonder succes. Danae is inmiddels zo ver dat ze wil adopteren, maar Dallas wil er niet eens over praten. Zonder hoop op een eigen gezin, stort Danae zich op vrijwilligerswerk in een pas geopend Blijf-van-mijn-lijfhuis.

In eerste instantie doet ze het om haar eenzame dagen op te vullen, maar al snel opent ze haar hart voor de vrouwen die ze in het opvanghuis ontmoet.

Droomwens Raney, Deborah
€ 23,99
voorraad onbekend
Draagkracht / 2

In Draagkracht, het tweede deel van de serie De Chicory Inn laat Deborah Raney zien hoe God een nieuwe weg kan banen te midden van wanhoop.

Na de roerige start van hun bed & breakfast komen Audrey en Grant voor een nieuwe uitdaging te staan. Een onschuldige flirt van hun schoonzoon Jesse loopt uit op grote problemen. Jesses vriendelijke persoonlijkheid werkte altijd in zijn voordeel.

Maar dan leiden valse beschuldigingen van een jaloerse collega ertoe dat het huwelijksgeluk van hem en Corinne bedreigd wordt. Kunnen Corinne en Jesse alle scherven van hun eens zo mooie leventje bijeenrapen, voordat alles versplinterd raakt?

Klik hier voor een leesfragment.

Draagkracht / 2 Raney, Deborah
€ 23,99
voorraad onbekend
Dochterlief

Ze wil een goede gastvrouw zijn: voor haar gasten én haar kinderen.....

De droom van Audrey Whitman gaat eindelijk uitkomen. Nu haar vijf kinderen volwassen zijn, gaat ze met haar echtgenoot Grant haar huis aan Chicory Lane omtoveren tot een knus Bed & Breakfast.

Maar vlak na het feestelijke openingsweekend slaan de zenuwen toe als haar haar dochter Landyn met een verhuiswagen het erf op rijdt. Lukt het Audrey om haar droom na te jagen met de Chicory Inn en tegelijkertijd het warme huis te bieden dat haar dochter nu zo hard nodig heeft?

Dochterlief Raney, Deborah
€ 21,50
voorraad onbekend
Wat er ook gebeurt / druk 1

Lucas Vermontez was net als zijn vader ooit een trotse brandweerman. Nu heeft hij zijn vader en beste vriend verloren en is zelf arbeidsongeschikt geraakt. Ligt zijn hele toekomst aan diggelen?

Jenna Morgan rouwt om haar man, hoewel ze eigenlijk nooit echt van hem heeft gehouden. Ze probeert een nieuw leven op te bouwen, maar dat valt tegen nu ze haar huis en de financiële hulp van haar schoonfamilie moet missen. Bovendien lijken de geheimen uit haar verleden haar toekomst te verwoesten...

deel 1 Hanover Falls: Zo goed als altijd
deel 2 Hanover Falls: Wat er ook gebeurt

Deborah Raney groeide op op een boerderij in Kansas. Ze keek als kind graag naar Het kleine huis op de prairie en probeerde op haar twaalfde haar eerste roman te schrijven. Toen bleek dat ze vliegtuigen had verwerkt in een verhaal dat zich afspeelde rond 1700, verscheurde ze uit frustratie haar manuscript.
Pas 25 jaar later durfde ze haar schrijverspen weer op te pakken. A Vow to Cherish was haar eerste roman. Dit boek gaat over een stel waarbij bij de vrouw op jonge leeftijd Alzheimer wordt geconstateerd. Een hartverscheurend verhaal. In de zomer van 2009 zal dit boek in Nederland verschijnen onder de titel Toeverlaat.
Raney geniet samen met haar man van het leven in een klein stadje in Kansas. Haar oudste drie kinderen zijn de deur uit, de jongste woont nog thuis. Ze is oma van twee kleinzoons.

Wat er ook gebeurt / druk 1 Raney, D.
€ 23,99
voorraad onbekend