Let op: om deze website goed te kunnen gebruiken is het noodzakelijk om Cookies aan te zetten. Meer informatie...

Deze maand binnengekomen...!

Nieuwe christelijke boeken zijn er altijd direct bij Ichthusboekhandel.nl

Op zoek naar recent verschenen nieuwe christelijke boeken zoals romans, Bijbels, theologie of cadeauboeken? Op deze pagina een actueel overzicht van welke nieuwe christelijke titels bij Ichthusboekhandel.nl de afgelopen weken zijn binnengekomen.

Ichthusboekhandel loopt altijd voorop als het gaat om nieuwe christelijke romans en boeken. De nieuwste boeken zijn direct op voorraad in ons magazijn en worden snel beschikbaar gemaakt in de verschillende Ichthusboekwinkels.

Op dit moment is het spontane bezoek aan de boekhandel gelukkig weer mogelijk. Wanneer u goed op de hoogte wilt blijven van wat er aan nieuwe christelijke boeken en romans verschijnt, dan kunt u bij Ichthusboekhandel.nl alles vinden. De 90 meest recente titels in de christelijke boekenwereld laten wij u graag zien. Bestellen kan heel eenvoudig online, maar even langs gaan kan altijd bij de Ichthusboekhandel bij u in de buurt.

Ichthusboekhandel.nl heeft ook andere lijstjes met actuele boeken op onderwerp:

Top 10 christelijke boeken | Top 10 Theologie | Top 10 Bijbelse dagboeken | Top 10 christelijke romans

KLIK HIER als u wilt weten wat wat er de komende maanden NIEUW verwacht wordt.

Nieuwe Bijbels en christelijke boeken zijn altijd direct bij verschijnen leverbaar bij de webshop van Ichthusboekhandel.nl, waar u ze eenvoudig online kan bestellen of kopen in één van de Ichthusboekwinkels in Alphen aan den Rijn, den Haag, Leiden of Zoetermeer.

99 artikelen
pagina 1 van 10
Een thuis in Afrika (dl. 3)

De roman: Een thuis in Afrika is het derde deel van de serie / trilogie "Onderweg naar Afrika" van Irma Joubert. Opnieuw laat Irma Joubert zien dat ze geschiedenis met een hart schrijft. Een thuis in Afrika is de langverwachte opvolger van Hildegard en Het meisje uit het verscholen dorp.

Een INKIJKEXEMPLAAR voor wie thuis al wil beginnen in een Thuis in Afrika van Irma Joubert

Bestel nu. Let op: Gratis verzending.

De zevenjarige Charles wordt in 1940, vanwege de bombardementen op Londen, naar zijn tante op het platteland van Schotland geëvacueerd. Hij voelt zich thuis bij het leven en werken op de boerderij. Maar dan overlijdt tante Grace - waar moet hij nu naartoe?

Aan de andere kant van Europa trekt het Duitse Leger ten strijde tegen Rusland. Onder de manschappen bevindt zich een gedreven majoor, de jonge Oswald von Stein. Hem staan de Slag om Stalingrad en de Siberische krijgsgevangenenkampen te wachten.

De oorlog tekent de beide jongens voor het leven. Onafhankelijk van elkaar reizen ze naar Zuid-Afrika om daar een bestaan op te bouwen. Maar het moment dat hun levenskoers werkelijk omslaat houdt verband met een bijzonder Nederlands meisje met de naam Mentje de Vries........ .

Een thuis in Afrika is het 3e deel van de serie Onderweg naar Afrika, maar kan ook als losstaand boek gelezen worden.

Irma Joubert werkte 35 jaar als docente geschiedenis en Afrikaans in de bovenbouwklassen van een middelbare school. Ze noemt de puberteit de interessantste fase in een mensenleven. Kenmerkend is dan ook dat Joubert haar personages vaak binnen haar roman laat opgroeien van kind tot volwassene. Joubert: “Ik begin mijn boeken graag met de kinderjaren van mijn hoofdpersonen, omdat een mens in die tijd wordt gevormd. Zo kun je als lezer ook begrip opbrengen voor hoe iemand wordt zoals hij is. Voor het meest bizarre gedrag van een mens is namelijk meestal wel een verklaring te vinden.”

Ook Irma's eigen jeugd is bepalend geweest. Haar jeugd bracht ze door op een boerderij of 'plaas' even buiten het dorpje Nylstroom in Transvaal (tegenwoordig Limpopo). Deze plaas, het dorp en de boerengemeenschap dienen nog altijd als decor voor haar verhalen. Ze wijst zelf naar het warme christelijke nest waar ze opgroeide, als een belangrijke oorzaak voor haar fascinatie voor menselijke relaties.

Online uw exemplaar van het boek: een Thuis in Afrika door Irma Joubert kopen kan bij de webshop van Ichthusboekhandel.nl, of bestel het in één van de Ichthuswinkels. Het boek wordt dan direct aan u opgestuurd of ligt klaar in één van de Ichthusboekwinkels.!

Een thuis in Afrika (dl. 3) Joubert, Irma
€ 24,99
voorraad onbekend
Niets ontgaat ons

De roman Niets ontgaat ons van een nieuw Nederlands talent: Janke Reitsma, vertelt het indringende en beklemmende verhaal over een gezinsdrama dat zich afspeelt aan de Waddenkust. Janke Reitsma schrijft vanuit haar ervaringen in de orthopedagogiek. Wie graag de boeken van Els Florijn leest, zal hier het hart aan kunnen ophalen.

Koen leidt samen met zijn ouders een geïsoleerd bestaan. Als zijn moeder zwanger raakt en met haar medicijnen stopt, keren haar psychische klachten terug. Aukje wordt geboren met een ernstige chromosoomafwijking, waardoor ze niet lang te leven heeft. Terwijl zijn vader op de achtergrond raakt, besluit Koen de zorg voor zijn zusje op zich te nemen. Een grote verantwoordelijkheid die zo ver voert dat hij besluit Aukje naar het wad te brengen, de plek die hij als het paradijs op aarde beschouwt en waarvan hij vindt dat ze die één keer moet zien.

Een evenzeer beklemmende als bevrijdende roman over een ontwricht gezin tegen het decor van het verraderlijk mooie Waddengebied. Een verhaal dat vragen stelt over hoe wij denken over leven en dood.

Janke Reitsma (1988) woont in Zwolle. Ze groeide op in Friesland en woonde daarna in Groningen. Als kind las ze al veel. ”Het Achterhuis” van Anne Frank fascineerde haar. „Ik ontdekte dat het normaal is dat je een soort binnenwereld hebt. ”Jane Eyre” sprak me ook erg aan, vanwege het feit dat zij grenzen opzoekt, echt haar eigen gang gaat.”

Reitsma studeerde orthopedagogiek, dat ze zelf typeert als „het vak dat kijkt naar de mens in zijn omgeving”. In 2019 won ze een verhalenwedstrijd georganiseerd door uitgeverij KokBoekencentrum, het ND en het Christelijk Literair Overleg.

Niets ontgaat ons Reitsma, Janke
€ 22,99
voorraad onbekend
Nachtvogel

Nachtvogel is de nieuwste roman van Gathy Gohlke. Een roman die zich afspeelt vlak voor de Tweede Wereldoorlog in de Appalachia (USA)

Als haar moeder overlijdt, verzamelt Lilliana alle moed en ontvlucht ze haar gewelddadige echtgenoot. Er is nog één familielid in leven: haar oudtante Hyacinth Belvidere. Hun vreugdevolle hereniging inspireert Lilliana om het landgoed van tante Hyacinth nieuw leven in te blazen. Ze opent er een bibliotheek waar iedereen welkom is, ongeacht de huidskleur.

Maar de plannen voor de bibliotheek roepen de woede op van de Ku Klux Klan - een terreurgroep die met grof geweld elke begunstiging van gekleurde medeburgers probeert te voorkomen. De gevaren van Lilliana's verleden en heden dreigen haar omver te werpen, nog voordat ze heeft geleerd op eigen benen te staan.

Een verhaal over moed en maatschappelijke bewogenheid dat zich afspeelt in het landelijke Appalachia (VS) aan de vooravond van de Tweede Wereldoorlog.

Cathy Gohlke is getrouwd, heeft twee kinderen en woont in Elkton (Maryland, USA). Haar eerste twee romans werden direct bekroond met de Christy Award. In 2016 won zij deze prestigieuze prijs ook voor Het geheim van mijn moeder.

Nachtvogel Gohlke, Cathy
€ 24,90
voorraad onbekend
HSV Journal Bijbel

De HSV Journal Bijbel is een Bijbel in de Herziene Statenvertaling met veel extra ruimte om persoonlijke notities te maken bij een Bijbeltekst die je raakt, inspireert of motiveert. Meer extra witte pagina's bij elk Bijbelboek voor bewerking

Deze Journal Bijbel mag vanwege zijn fraaie uiterlijk gezien worden! De complete Bijbeltekst is opgemaakt in één brede kolom. Aan de buitenzijde van iedere pagina is een brede witruimte waarop je aantekeningen kunt maken. Deze Bijbel is ook geschikt om te gebruiken voor Bijbel journaling.

Wat mag u verwachten van de HSV Journal Bijbel

* Verbeterde papierkwaliteit!
* Sterke linnen omslag
* Op elke pagina ruimte om te schrijven, tekenen en meer!
* Na elk Bijbelboek 4 extra witte pagina's
* Geen schrijflijntjes, maar veel vrije ruimte voor journaling
* Bevat onderlegvel met schrijflijntjes
* Formaat: 15x22 cm

Hoewel zeer geschikt als journaling Bijbel, is het deze Bijbel ook zeer geschikt als Bijschrijfbijbel.

HSV Journal Bijbel Herzienene Statenvertaling
€ 52,50
voorraad onbekend
In ander licht

In ander licht is een boek geschreven door Caroline de Vente en is bedoeld om een Bijbels beeld te laten zien van wie we mogen zijn en hoe we bedoeld zijn.

Ze reist de wereld over, start een succesvol bedrijf en werkt voor bekende merken. Dat klinkt Insta-perfect, maar ondertussen beheersen schaamte en angst het leven van Caroline de Vente, met een burn-out en depressie als gevolg.

Totdat God tijdens een retraite in Oeganda tot haar spreekt. Beseft ze welke onbewuste overtuigingen haar leven controleren? In dit boek neemt Caroline je aan de hand van persoonlijke ervaringen, wetenschappelijke onderbouwingen en Bijbelse inzichten mee in haar zoektocht naar identiteit.

In ander licht Vente, Caroline de
€ 20,-
voorraad onbekend
Buiten sneeuwt het

Buiten sneeuwt het' met bijdrages van o.a. Marlies Medema, Els Florijn en Frans Willem Verbaas is een indrukwekkende verhalenbundel over en voor Kerst.

Een buschauffeur die de weg kwijtraakt en een bijzondere ontdekking doet. Een vader die zoekraakt en op een onverwachte plek wordt gevonden. Een vrouw die op zoek gaat naar een leuke man voor bij het kerstdiner, maar de verdwaalde poes toch gezelliger vindt.

De kerstverhalen in 'Buiten sneeuwt het' zitten vol verrassingen en zijn geschikt om te lezen bij kerstvieringen, of gewoon thuis als zinvol momentje voor jezelf.

Auteurs:

* Marlies Medema,
* Els Florijn,
* Frans Willem Verbaas,
* Corien Oranje,
* Josha Zwaan,
* Rikkert Zuiderveld,
* Elly Zuiderveld,
* Elsbeth Gruteke en
* Sarah van der Maas.

Buiten sneeuwt het Medema, Marlies; Florijn, Els; Verbaas,
€ 18,99
voorraad onbekend
Een woord voor elke dag

Een woord voor elke dag is een Bijbels dagboek van Gerrit ten Berge bedoeld voor kinderen die liever geen lange stukken zelf lezen. In het dagboek zijn illustraties opgenomen van Alexander ten Brge en enkele gedichten van Nelleke Scherpbier.

Bijbellezen is leuk. Of niet? Misschien vind je de Bijbel moeilijk. Of houd je niet van lezen. Je bent niet de enige. Daarom is dit dagboek gemaakt. Met korte spreuken uit de Bijbel. Zo word je wijs zonder lang te hoeven lezen. Er staan ook vrolijke strips in. En korte gedichten. Bijbellezen is leuk! Dit dagboek is bedoeld voor kinderen die liever geen lange stukken lezen. Daarom zijn de teksten kort en krachtig.

Een woord voor elke dag Berge, Gerrit ten
€ 14,99
voorraad onbekend
Bijbel HSV + berijmde Psalmen 1773

De basiseditie van de HSV met een duurzaam krasvast omslag in het standaard formaat. Deze editie bevat de volledige tekst van de Herziene Statenvertaling en de aanvulling met de berijmde Psalmen van 1773.

Deze uitvoering is bijzonder geschikt:

* om neer te leggen voor bezoekers van de kerk
* als Schoolbijbel voor gebruik in het klaslokaal
* om weg te geven bij evangelisatieacties.
* om mee te geven als afscheidscadeau schoolverlaters.

formaat: 12 x 18 cm.

(Bij deze bijbel is gezien het gebruik geen koker of foedraal beschikbaar)

Bijbel HSV + berijmde Psalmen 1773 Herziene Statenvertaling
€ 43,99
voorraad onbekend
Jezus geneest vandaag

Het boek: Jezus geneest vandaag is een indringende studie over genezing door gebed van Wim Kok en Raymond Hausoul en wil zicht geven op hoe God geneest vanuit studie van de Bijbel en d (soms) ingewikkelde praktijk.

Als Jezus zieken genas, waarom geneest Hij mij dan niet? Heeft God een doel met mijn ziekte? Houdt God wel van me, als Hij anderen wel, maar mijn kinderen niet geneest? Wie gelooft dat God liefdevol en almachtig is, botst bij het onderwerp genezing dikwijls op een muur van niet zulke gemakkelijke vragen.

Op de vele vragen die er zijn, krijg je in christelijke kringen verschillende antwoorden. Wat moet je nu geloven? De één zegt dat je een arts moet bezoeken, de ander ziet dat als een slag in Gods gezicht. Genezingstheorieën in het ene boek spreken die in een ander boek tegen. Verwarrend!

Velen zeggen het gewoon niet te weten. Dat klinkt nederig, maar lost niets op. Je blijft immers wel zitten met je vragen. De Bijbelse boodschap over ziekte en genezing blijft dan een mysterie. Omdat daarmee niemand geholpen is, gaan de auteurs in dit boek wat meer de diepte in.

Allereerst zetten ze vier bekende christelijke visies op genezing naast elkaar en vergelijken en waarderen die in hun samenhang. Gegarandeerd zit de jou bekende visie daartussen.

In het tweede deel gaan ze in op vragen rondom wetenschap en genezing, genezing en geloof, geloof en Gods soevereiniteit en Gods soevereiniteit en Gods koninkrijk.

In het laatste deel roepen we op tot meer aandacht voor het lijden en de strijd in de omgang met genezing.

Een theologie van genezing is immers niet af als er geen theologie van het lijden én een theologie van het strijden mee gemoeid is.

Wil jij een visie vormen op God en genezing? Dan is dit boek een goudmijn!

Jezus geneest vandaag Hausoel, Raymond en Wim Kok
€ 24,95
voorraad onbekend
De weg van de hoogtijden

Het boek "de weg van de hoogtijden" door Willem Ouweneel nodigt de lezer uit op ontdekkingsreis te gaan langs het kerkelijk jaar, van de eerste Adventszondag (rond 1 december) tot de naamdag van Sint-Andries (30 november), met Kerst, Pasen en Pinksteren natuurlijk als hoogtepunten.

Wandelen langs de christelijke hoogtijdagen aan de hand van de cantates van Johann Sebastian Bach, de Bijbelse schilderijen van Rembrandt van Rijn en de rijke volksgebruiken zoals beschreven door de volkskundige Hendrik Willem Heuvel.

Bij elke halte houden we even stil, en dan mediteren we over die hoogtijden - met Bach in de oren, Rembrandt voor ogen en Heuvels volkswijsheid in het diepst van ons gemoed. Een spannende reis begint!

De weg van de hoogtijden Ouweneel, Willem
€ 22,50
voorraad onbekend