Let op: om deze website goed te kunnen gebruiken is het noodzakelijk om Cookies aan te zetten. Meer informatie...

Deze maand binnengekomen

Ichthusboekhandel is specialist als het gaat om nieuwe christelijke boeken en romans. De nieuwste titels zijn altijd direct op voorraad en worden snel beschikbaar gemaakt in de verschillende winkels. Hieronder een impressie van de nieuwste christelijke romans en boeken die recent binnenkwamen.

We hebben ook verschillende selecties relevante titels. Kijk maar eens bij voor u geselecteerd

35 artikelen
pagina 1 van 4
De lange weg naar huis

In 'De lange weg naar huis' van Joanne Bischof keert Haakon Norgaard na vier jaar terug naar degene die hij zo gekwetst heeft.

Vier jaar eerder vluchtte Haakon naar zee, nadat hij het vertrouwen had beschaamd van de vrouw naar wiens waardering hij juist het meest verlangde. Intussen heeft hij opnieuw de liefde leren kennen. Maar wat er jaren eerder is gebeurd, blijft aan hem knagen. Met lood in zijn schoenen keert hij terug naar huis, om te ontdekken dat zijn dove broer Thor hem nu harder nodig heeft dan ooit.

'De lange weg naar huis' is het los te lezen vervolg op 'De zoete geur van appelcider'.

De lange weg naar huis Bischof, Joanne
€ 22,99
voorraad onbekend
een nacht en daarna
een nacht en daarna Kruger, Heleen
€ 19,99
voorraad onbekend
De kunst van het schatbewaren

'De kunst van het schatbewaren' van Sandra Byrd: romantiek, kunst en kitsch in een verrassend debuut, voor liefhebbers van Julie Klassen.

Miss Eleanor Sheffield is antiekspecialist en ziet als geen ander het onderscheid tussen kunst en kitsch. Maar als haar vader overlijdt en haar oom gaat dementeren, staat het familiebedrijf onder druk. De dood van een trouwe klant maakt het nog ingewikkelder. Eleanor wordt aangesteld als de tijdelijke beheerder van zijn legendarische kunstcollectie. Het is aan haar om te beslissen of zijn schatten worden gedoneerd aan een museum of aan zijn enige nog levende zoon - de man die haar hart brak.

'Sandra Byrd is een van die zeldzame schrijvers van wie de ontroerende en sfeervolle woorden je grijpen en niet meer loslaten.' - Laura Frantz, auteur van o.a. 'Bruid in het maanlicht' en 'De bestemming van Elizabeth'

De kunst van het schatbewaren Byrd, Sandra
€ 22,99
voorraad onbekend
Geheimen van de vuurtoren

'Geheimen van de vuurtoren' van Emma Carroll is een hartverwarmend oorlogsverhaal voor jongere lezers. Het is Londen, 1941. Olivia gaat met haar broertje en zus Sukie naar de film. Maar dan gaat het luchtalarm, en volgt er een luchtaanval. Als Olivia wakker wordt in het ziekenhuis, is Sukie verdwenen.

Olivia en haar broertje worden geëvacueerd naar Budmouth, een dorpje aan zee. De enige bewoner die nog plek heeft is Ephraim, de vuurtorenwachter. Maar hij is niet gewend aan kinderen en gedraagt zich geheimzinnig. Olivia gaat op onderzoek uit en ontdekt dat er een groep Joodse vluchtelingen per boot aan zal komen vanuit Frankrijk.

Heeft het geheimzinnige briefje uit Sukies jas er iets mee te maken?
Zal ze haar zus binnenkort weer terugzien?

Geheimen van de vuurtoren Carroll, Emma
€ 16,99
voorraad onbekend
Gevaarlijke erfenis

Een gevaarlijke erfenis een roman door Elizabeth Camden, is het eerste deel in de serie Empire.

Telegrafiste Lucy Drake is erg bedreven in het decoderen van morsecode, waardoor ze een belangrijke werkneemster is voor het Amerikaanse persbureau de Associated Press. Maar de onverwachte komst van Sir Colin Beckwith bij het rivaliserend Britse persbureau Reuters verandert alles voor haar, Colin is aantrekkelijk en ongelooflijk charmant, maar ook heel slim, realiseert Lucy zich, als hij haar jarenlange geheim ontdekt.

Maar Lucy is niet de enige met een geheim, ook Colin heeft er een. Dat vertelt hij haar als ze hem op de hoogte brengt van de jarenlange juridische strijd om een rechtmatige erfenis, waarin zij en haar familie verwikkeld zijn. En dan besluiten ze, ondanks dat ze elkaars rivalen zijn, een bondgenootschap aan te gaan. Alleen gaat niet alles zoals ze hadden gehoopt, want al snel blijkt het web van verraad waarin ze zich begeven veel gevaarlijker te zijn dan ze ooit hadden kunnen denken.

Elizabeth Camden is de auteur van tien historische romans en twee historische novelles, en heeft zowel de RITA Award, als de Christy Award gewonnen. Ze heeft een graad in de geschiedenis en bibliotheekwetenschappen, en is overdag bibliotheekwetenschapper, terwijl ze ' s avonds aan haar volgende roman schrijft. Ze woont met haar man in Florida. Eerder verschenen van haar onder andere Mooier dan dromen en Wachten op het morgenlicht.

. Verder verschenen:
• Deel 2 Een gewaagde onderneming

Gevaarlijke erfenis Camden, Elizabeth
€ 22,50
voorraad onbekend
De schoenendoos (kerst- adventverhalen)

'De schoenendoos' van Francine Rivers vind je een ontroerend kerstverhaal en een serie overdenkingen voor de adventstijd. Nu in een vernieuwde editie als prachtig geschenk om aan anderen te geven.

Pleegkind Timmy heeft het niet gemakkelijk nu hij niet meer bij zijn moeder thuis kan wonen. Hij wordt opgevangen door lieve pleegouders, maar zelfs zij weten niet wat er in de schoenendoos zit die Timmy altijd met zich meedraagt. Pas wanneer Timmy meespeelt in het kerstspel op school, verandert alles.

Speciaal voor deze editie schreef Francine Rivers ook een serie overdenkingen voor de adventszondagen en kerstavond. Dit mooi vormgegeven boekje is een prachtige aanvulling op een toch al bijzondere tijd.

Francine Rivers is bekend van o.a. 'Bevrijdende liefde', 'Mijn moeders hoop' en 'Het meesterwerk'. Ze schreef het verhaal over Timmy en zijn schoenendoos bijna tien jaar nadat ze tot geloof kwam, geïnspireerd door haar eigen moeite om haar zorgen en dank bij God neer te leggen.

De schoenendoos (kerst- adventverhalen) Rivers, Francine
€ 14,99
voorraad onbekend
En God zag dat het goed was

In het boek: En God zag dat het goed was, gaan 25 auteurs vanuit uit een lopende visie in op de grote vragen rond schepping en evolutie. Ze delen hun christelijke achtergrond en komen tot verrassende en verschillende inzichten.

Christelijk geloof en evolutie: hoe verhouden die twee zich tot elkaar? Wat kan er van de evolutietheorie aanvaard worden als de Bijbel Gods openbaring is? En wat zijn de consequenties voor het christelijk geloof als de evolutietheorie waar is?

In 2017 riep het boek En de aarde bracht voort van Gijsbert van den Brink hierover veel verschillende reacties op. Over zijn antwoorden liepen de meningen uiteen, maar over het belang van zijn onderzoeksvraag was iedereen het wel eens. Zijn boek was het startschot van een verdere noodzakelijke bezinning. Die bezinning wordt in dit boek geboden. In En God zag dat het goed was nemen 25 deskundigen de handschoen op en onderzoeken zij op deelgebieden verder hoe een bepaald element uit het christelijk geloof zich nu precies verhoudt tot de evolutietheorie.

Een breed palet aan auteurs behandelt een scala aan vragen op wetenschapsfilosofisch (is de evolutietheorie een wereldbeeld?), exegetisch-hermeneutisch (was Adam een historisch persoon?) en systematisch-theologisch terrein (heeft de evolutietheorie gevolgen voor onze visie op verlossing?). Elke auteur trekt op zijn of haar deelgebied een eigen conclusie.

En God zag dat het goed was brengt de nodige bezinning op christelijk geloof en evolutietheorie verder. De redactie wordt gevormd door theoloog William den Boer, filosoof Rik Peels en bioloog / wetenschapsjournalist René Fransen.

Verder werken mee (alf.):

* Henk Bakker
* Henk van den Belt
* Koert van Bekkum
* Gijsbert van den Brink
* Hans Burger
* Ab Flipse
* Arnold Huijgen
* Marjo Korpel
* Gert Kwakkel
* Almatine Leene
* Ronald Meester
* Michael Mulder
* Stefan Paas
* Mart-Jan Paul
* Eric Peels
* Jeroen de Ridder
* Marcel Sarot
* Benno van den Toren
* Dolf te Velde
* Bert van Veluw
* Wim van Vlastuin
* René van Woudenberg

En God zag dat het goed was
€ 22,99
voorraad onbekend
Niet zonder hoop

Tomas Halik schrijft met zijn nieuwste theologische boek: Niet zonder hoop, een nieuwe titel over geloven in een postoptimistische tijd. Hoop wordt juist in tijden van crisis ervaren, zowel in het persoonlijke leven als in een samenleving.

Hoop is dan een opening waardoor de toekomst een lichtstraal in het heden werpt. In dit boek gaat Tomas Halik op zoek naar hoop voor vandaag de dag. Hij beschrijft de verschillende vormen van menselijke hoop en laat zien wat zij kan bieden. Vragen en antwoorden wanneer we in het leven stuiten op existentiële vragen of ingrijpende ervaringen.

Tomas Halik (1948) is priester en hoogleraar filosofie en Sociologie te Praag. Hij was de vertrouweling en raadsman van president Havel, de Tsjechische aartsbisschop Tomasek en Paus Johannes Paulus II. Eerder verschenen van Tomas Halik:

* Geduld met God

* De nacht van de biechtvader

* Ik wil dat jij bent.

* Geloven op de tast

* Raak de wonden aan.

Niet zonder hoop Halik, Tomas
€ 19,99
voorraad onbekend
Luisterend leven

Luisterend leven van Adam S. McHugh heeft als ondertitel aandacht in een wereld vol afleiding. Onze aandacht is veel waard voor de wereld. Onze aandacht voor God en elkaar is meer waard. Een intrigerend boek waardoor we weer aandacht krijgen voor wat waardevol is.

Onze westerse maatschappij is gevuld met lawaai en afleiding, waardoor het vaak moeilijk is om écht te luisteren. Mensen praten langs elkaar heen. Ze willen graag gehoord worden, maar zijn aan de andere kant vaak doof voor wat er wordt gezegd. In zijn boek Luisterend leven stelt McHugh dat luisteren noodzakelijk is voor gezonde relaties, zowel met God als met andere mensen. Maar meer nog is luisteren een manier van leven. McHugh plaatst luisteren in het hart van ons geloof, onze relaties en onze missie in deze wereld. God zelf is een God die hoort en ook wij kunnen leren om te horen wat God zegt door zijn schepping, door zijn Woord en door mensen.

Adam S. McHugh was een presbyteriaans predikant en is een schrijver en spreker. Hij was o.a. werkzaam als pastor bij Intervarsity Christian Fellowship. Zijn boek Luisterend leven won in 2017 de Christianity Today Book of the Year Award. Hij woont in Californië, Amerika. Hij zoekt op dit moment naar een nieuwe weg in zijn leven. Een hoofdthema is hoe je om gaat met een introvert karakter in een extraverte wereld.

Luisterend leven McHugh, Adam S.
€ 20,-
voorraad onbekend
Heilige schijn

Heilige schijn door Adrian Plass gaat over de niet zo subtiele kunst van het kerkmanschap. Een satirische roman over het jaarverslag van het kerkmanschap, de organisatie die mensen traint in de kunst van het verijdelen van de doorwerking van het evangelie.

De Britse auteur Arian Plass staat bekend om zijn mix van trefzekere observaties, kurkdroge humor en verfrissende geloofswaarheden. Met het boek Heilige Schijn bewijst hij opnieuw nog steeds over die vaardigheden te beschikken.

Heb jij je ooit afgevraagd hoe en waarom het lichaam van Christus constant over haar eigen voeten struikelt, zijn eigen missie flink laat ontsporen en de wereld afstoot? Heb je je ooit er over verwonderd hoe minder geestelijk ontwikkelde mensen dan jij in leiderschapsposities terecht komen? Ooit het onbestemd gevoel gehad dat er een andere kracht aan het werkw as tijdens een kerkelijke vergadering? Je bent echt neit de enige! In dit jaarverslag van het Kerkmanschap worden alle geheimen onthuld.

Heilige schijn Plass, Adrian
€ 17,99
voorraad onbekend