Let op: om deze website goed te kunnen gebruiken is het noodzakelijk om Cookies aan te zetten. Meer informatie...

Deze maand binnengekomen...!

Nieuwe christelijke boeken zijn er altijd direct bij Ichthusboekhandel.nl

Op zoek naar recent verschenen nieuwe christelijke boeken zoals romans, Bijbels, theologie of cadeauboeken? Op deze pagina een actueel overzicht van nieuwe christelijke titels die bij Ichthusboekhandel.nl de afgelopen weken zijn binnengekomen.

Ichthusboekhandel krijgt de nieuwe christelijke romans en boeken direct op voorraad in ons magazijn en ze worden snel beschikbaar gemaakt in de verschillende Ichthusboekwinkels.

Wanneer u goed op de hoogte wilt blijven van wat er aan nieuwe christelijke boeken en romans verschijnt, dan kunt u bij Ichthusboekhandel.nl alles vinden. De 90 meest recente titels in de christelijke boekenwereld laten wij u graag zien. Bestellen kan heel eenvoudig online maar even langs gaan kan altijd bij de Ichthusboekhandel bij u in de buurt.

Ichthusboekhandel.nl heeft nog andere lijstjes met actuele boeken op onderwerp gemaakt voor u:

Top 10 christelijke boeken | Top 10 theologie | Top 10 Bijbelse dagboeken | Top 10 christelijke romans

KLIK HIER als u wilt weten wat wat er de komende maanden NIEUW verwacht wordt.

Nieuwe Bijbels en christelijke boeken zijn altijd direct bij verschijnen leverbaar bij de webshop van Ichthusboekhandel.nl, waar u ze eenvoudig online kan bestellen of kopen in één van de Ichthusboekwinkels in Alphen aan den Rijn, den Haag, Leiden of Zoetermeer.

97 artikelen
pagina 1 van 10
Lichtval

Lichtval is het memoir of de autobiografie van Philip Yancey. Het is zijn verbazende reis waarin hij zijn geloof weet te behouden van een wettische cultuur naar een wereld van genade en hoop.

Opgevoed door een verarmde weduwe die kost en inwoning verdiende als Bijbelleraar in Atlanta in de jaren vijftig, vonden Philip Yancey en zijn broer, Marshall, manieren om zich buiten de grenzen van hun acht voet brede caravan te wagen. Maar toen Yancey op de universiteit zat, ontdekte hij een schokkend geheim over de dood van zijn vader - een geheim dat de beweegredenen begon te verlichten die zijn moeder tot extreme, vaak vijandige religieuze overtuigingen dreven en het geloof dat haar zonen waren gewijd voor een goddelijke zaak.

Op zoek naar antwoorden duikt Yancey in de oorsprong van zijn familie en neemt ons mee op een suggestieve reis van het achterland van de Bible Belt naar de drukke straten van Philadelphia; van woonwagenparken tot kerkelijke heiligdommen; van vreemde eenlingen in het gezin tot predikers van vuur en zwavel en ontwaken uit de kindertijd door middel van natuur, muziek en literatuur.

Na verloop van tijd stuurde het gewicht van religieuze en gezinsdruk beide zonen op tegengestelde paden - de ene in de richting van genezing van de impact van wat hij een 'giftig geloof' noemt, de andere in een zelfdestructieve spiraal.

Lichtval is een aangrijpend familieverhaal dat zich afspeelt tegen een turbulente tijd in het Amerika van na de Tweede Wereldoorlog, gevormd door de botsing van zuidelijk fundamentalisme met de toenemende druk van de burgerrechtenbeweging en krachten uit de jaren zestig van sociale verandering. Door fragmenten uit zijn persoonlijke geschiedenis en zijn zoektocht naar verlossing samen te voegen, getuigt Yancey van de blijvende kracht van onze honger naar waarheid en de mogelijkheid van geloof dat geworteld is in genade in plaats van angst.

"Ik geloof echt dat dit het enige boek is waarvoor ik op aarde ben gezet om te schrijven", zegt Yancey. “Zoveel van de elementen uit mijn kindertijd – raciale vijandigheid, politieke verdeeldheid, culturele oorlogen – zijn in moderne vorm weer opgedoken. Terugkijken wijst me vooruit.”

In dit boek over de familiebanden en de aantrekkingskracht van extremistisch geloof, vertelt een van de meest gevierde christelijke schrijvers van vandaag zijn onverwachte reis van een strikt fundamentalistische opvoeding naar een leven van mededogen en genade - een onthullende memoire die "uitnodigt tot vergelijking met Hillbilly Elegy" (Publishers Weekly, recensie met ster).

"Dit verbluffende verhaal herinnert ons eraan dat de enige manier om te blijven leven is om God om het onmogelijke te vragen: liefde, vergeving en hoop." - Kate Bowler, New York Times bestsellerauteur van Everything Happens for a Reason

Lichtval Yancey, Philip
€ 22,50
voorraad onbekend
Zwarte ruiter en het raadsel rond topaci
Zwarte ruiter en het raadsel rond topaci Burghout, Adri
€ 12,95
voorraad onbekend
Doordacht spreken over God
Doordacht spreken over God Dekker, Dr. W.M. en E. van 't Slot
€ 39,99
voorraad onbekend
Groeien in mediawijsheid

Groeien in mediawijsheid is een handreiking voor onderwijsgevenden (en ouders) die "mediawijs " les willen geven. Het is geschreven door Jeroen van der Laan, practor mediawijsheid aan het Hoornbeeckcollege.

In onderwijs spelen veel vragen over het al dan niet inzetten van digitale middelen. Daarnaast is het nodig dat er kennis van de digitale wereld is om zo met leerlingen en kinderen een goed gesprek te kunnen voeren. In dit boek schetst Jeroen van der Laan de verschillende niveaus van mediawijsheid. Ieder onderwerp uit het mediawijsheidsmodel wordt ingeleid en voorzien van praktische handvatten: #voorindeklas.

Hoe maak je bijvoorbeeld goed gebruik van het digiboard? Daarnaast behandelt dit boek de online leefwereld van jongeren, zodat je helemaal op de hoogte bent. Al met al blijkt dat mediawijsheid veel breder is dan alleen het inzetten van PowerPoint en Microsoft Teams. Verrassend breed.

Groeien in mediawijsheid Laan, Jeroen van der
€ 11,95
voorraad onbekend
Uitzien naar morgen
Uitzien naar morgen Vijfhuizen, Piet
€ 11,95
voorraad onbekend
Storm over de wereld

Storm over de wereld van Eric Peels is een boeiende Bijbelstudie en Bijbelcommentaar over de profetieën van Jeremia uit het gelijknamige Bijbelboek.

Inkijkexemplaar Storm over de Wereld door prof. dr. Eric Peels.

Vlak voor de ondergang van Jeruzalem (6e eeuw v.Chr.) treedt de profeet Jeremia op. Niet alleen Israël, maar ook de volken rondom Israël komen in zijn profetische vizier. In Jeremia, het grootste boek van het Oude Testament, is een aparte bundel profetieën gewijd aan deze volken. In vlammende taal zegt de profeet het ene na het andere volk Gods oordeel aan, dat als een storm over de wereld gaat.

In een grondige taalkundige, literaire en historische analyse worden de teksten tot in detail beluisterd. De theologische doorlichting van de geopolitiek van die dagen blijkt voor vandaag verrassend actueel te zijn.

Storm over de wereld Peels, Erik
€ 52,50
voorraad onbekend
Vrouwen rond de Heiland, Dagboek

Vrouwen rond de Heiland is een bundeling van verhalen over vrouwen rond Jezus toegespitst op de heilsfeiten, door Annemarie van Heijningen.

Het geheel is een herziene uitgave van de destijds veel gevraagde advent en lijdenstijd dagboeken Vrouwen rond de kribbe en Vrouwen rond het kruis. Deze bundel is aangevuld met stukjes over Hemelvaart en Pinksteren, zodat er bij elke christelijke feestdag een korte en inspirerende overdenking is.

Annemarie van Heijningen-Steenbergen (1977) is echtgenote en moeder, schrijver en spreker. Met haar sprankelende, spitsvondige schrijfstijl weet ze lezers te boeien en te raken. Herkenbaarheid is daarbij het sleutelwoord. Boeken die op haar naam staan, zijn o.a. Refomeisje, Getrouwd zijn is de hemel niet, het succesvolle psalmendagboek Het geheim van de Hoogste en Gewijde chaos, het christelijke actieboek voor 2021.

Vrouwen rond de Heiland, Dagboek Heijningen-Steenbergen, Annemarie van
€ 20,-
voorraad onbekend
Overal is God

Het boek Overal is God van Andrew Wilson is een verfrissende reflectie die je uitdaagt om God te ontdekken in alledaagse dingen. In het Oude Testament laat God zien hoe wonderen uit de schepping, zoals een rots of een adelaar, wijzen op zijn reddingswerk. En Jezus gebruikte een lelie, een mus en een schaap om het koninkrijk van God zichtbaar te maken.

In Overal is God beschrijft de auteur van 30 scheppingswerken op verrassende wijze hoe ze iets van God laten zien. Hierdoor gaat de Bijbel opnieuw voor je open en zul je meer ontzag krijgen voor God en zijn schepping. Geschikt voor Bijbelstudie en voor de preekvoorbereiding.

Origineel, diepzinnig, ontroerend.
– Dr. William den Boer

Verfrissend en inspirerend!
– Jan-Maarten Goedhart

Andrew Wilson is onderwijzend predikant aan de King's Church in Londen en is afgestudeerd in Theologie aan Cambridge, London School of Theology, en King's College London. Wilson heeft verscheidene boeken geschreven, waaronder Echoes of Exodus en Spirit and Sacrament.

Overal is God Wilson, Andrew
€ 22,50
voorraad onbekend
Bemoedingen voor moeders - dagboek

De twee boeken "100 en 101 bemoedigingen voor moeders" van Marieke den Butter en Wilma Samyn, zijn in dit boek Bemoedigingen voor moeders samengevoegd tot een halfjaar dagboek met 180 stukjes.

Een mooi, compleet boek met bemoedigingen voor moeders! Het moederschap is een verantwoordelijke, zware, maar vooral heel mooie taak. Veel vrouwen en moeders zijn niet zo op de hoogte van de taak en roeping die God in Zijn Woord aan hen schenkt. De Bijbel bevat veel lessen en bemoedigingen voor moeders. In dit dagboek wordt de rol van de vrouw en de moeder in korte stukjes uitgelegd en praktisch toepasbaar gemaakt in het alledaagse leven. Zo kunnen vrouwen
met nog meer vreugde en toewijding hun taken in hun gezin uitoefenen.

Marieke den Butter-Kommers is getrouwd met Jaap en zij zijn gezegend met acht kinderen.

Wilma Samyn-Oudshoorn is getrouwd met Marc en samen hebben zij vier kinderen en een pleegzoon. Samen schreven Marieke en Wilma al verschillende boeken.

Bemoedingen voor moeders - dagboek Butter-Kommers, Mariek den, Wilma Samyn
€ 24,99
voorraad onbekend
Aan tafel met Jezus - 40 dagen boek

'Aan tafel met Jezus' onder redactie van René de Reuver met bijdragen van Arnold Huijgen, Niels de Jong, Trinette Verhoeven, Engele Wijnsma, Carmen Melisant, Dirk-Jan Bierenbroodspot en Riegonda van Welie is een bezinningsboek over bijzondere ontmoetingen met Jezus.

Tijdens zijn leven op aarde had Jezus vele ontmoetingen. Juist in deze ontmoetingen leren we wie Jezus is en wat zijn boodschap is. In dit boek worden zeven ontmoetingen met Jezus beschreven. Iemand schuift aan bij Jezus en gaat met hem in gesprek. Zo leren we Jezus steeds op een andere manier kennen.

INKIJKEXEMPLAAR aan tafel met Jezus - 40 dagen boek

Het boek Aan tafel met Jezus is geschreven als bezinningsboek voor de 40-dagentijd. Het is geschikt voor persoonlijke lezing, voor bespreking in een groep, of om te lezen in vieringen of vergaderingen.

Aan tafel met Jezus - 40 dagen boek Reuver, René de
€ 9,99
voorraad onbekend