Let op: om deze website goed te kunnen gebruiken is het noodzakelijk om Cookies aan te zetten. Meer informatie...

Deze maand binnengekomen...!

Nieuwe christelijke boeken zijn er altijd direct bij Ichthusboekhandel.nl

Ben je op zoek naar recent verschenen nieuwe christelijke boeken zoals romans, bijbels, theologie of cadeauboeken? Op deze pagina vind je een overzicht van welke nieuwe boeken bij Ichthusboekhandel de afgelopen weken zijn binnengekomen.

Ichthusboekhandel loopt altijd voorop als het gaat om nieuwe christelijke romans en boeken. De nieuwste boeken zijn direct op voorraad in ons magazijn en worden snel beschikbaar gemaakt in de verschillende Ichthusboekwinkels.

Op dit moment is het spontane bezoek aan de boekhandel gelukkig weer mogelijk. Wanneer u goed op de hoogte wilt blijven van wat er aan nieuwe christelijke boeken en romans verschijnt, dan kunt u bij Ichthusboekhandel.nl alles vinden. De 90 meest recente titels in de christelijke boekenwereld laten wij u graag zien. Bestellen kan heel eenvoudig online, maar even langs gaan kan altijd bij de Ichthusboekhandel bij u in de buurt.

Ichthusboekhandel.nl heeft ook andere lijstjes met actuele boeken op onderwerp:

Top 10 christelijke boeken | Top 10 Theologie | Top 10 Bijbelse dagboeken | Top 10 christelijke romans

KLIK HIER als u wilt weten wat wat er de komende maanden NIEUW verwacht wordt.

Nieuwe christelijke boeken zijn altijd direct bij verschijnen leverbaar bij de webshop van Ichthusboekhandel, waar u ze eenvoudig online kan bestellen of kopen in één van de Ichthuswinkels in Alphen aan den Rijn, den Haag, Leiden of Zoetermeer.

98 artikelen
pagina 1 van 10
Leiderschap vanuit de oorsprong

In het nieuwe boek Leiderschap vanuit de oorsprong neemt Henk Stoorvogel je mee naar de Oerverhalen van de mens, verhalen die staan opgeschreven in het Bijbelboek Genesis. Meteen al in Genesis 1:26 lezen we dat God spreekt: 'Laten wij mensen maken die ons evenbeeld zijn, die op ons lijken; zij moeten heerschappij voeren over…'

God zegt feitelijk: We maken mensen naar ons beeld en we geven ze de opdracht om leider te zijn. Beelddrager zijn van God betekent leiderschap tonen. En daarmee is dit leiderschapsboek een boek voor iedereen.

Ook jij bent dus een geboren, geschapen, leider. Je bent geroepen om leider te zijn over het stukje schepping dat jou is toevertrouwd, en geroepen om leider te zijn over je eigen leven. Niet voor niets kennen we in het Nederlands de uitdrukking 'je leven leiden'. Groeien als mens is dan groeien als leider, en omgekeerd.

In dit boek vind je leiderschapslessen, levenslessen, vanuit de Oerverhalen uit Genesis 1-11 (Adam en Eva, Kaïn en Abel, Noach en de torenbouw van Babel) en vanuit de geschiedenissen van Abraham, Izak, Jakob en Jozef. Wat kunnen we leren vanuit deze Oerverhalen over leven en leiderschap? Hoe kunnen we als leider én als mens meer op God gaan lijken? Welke levensschatten kunnen we opdiepen uit de Oerverhalen? Welke levenslessen leren de aartsvaders ons?

Een goede leider kun je alleen zijn als je dicht bij de Bron blijft. Leiderschap vanuit de oorsprong neemt je mee naar de Bron van het leven, in de overtuiging dat jij daarvan een beter mens wordt en een betere leider!

Leiderschap vanuit de oorsprong Stoorvogel, Henk
€ 22,50
voorraad onbekend
Maria icoon van genade

'Het boek Maria, icoon van genade' van christelijk gereformeerd theoloog Arnold Huijgen is een doorwrocht theologische werk over de bijbelse figuur van Maria, de moeder van Christus en beschrijft haar vanuit verschillende invalshoeken. Maria is een voorbeeld van geloof en vertrouwen. Wie naar haar kijkt, wordt bemoedigd.

Dit boek gaat terug naar de Bijbel om Maria opnieuw in beeld te krijgen als Joods meisje, moeder van de Verlosser en moeder van de gelovigen. De traditie van de vroege kerk, de Reformatie en de moderne literatuur helpen om Maria als icoon van genade te zien. Transparant tot op Gods genade werpt zij licht op seksualiteit, kunst, de eenheid van de kerk en op de toekomst van Europa als christelijk continent na de coronapandemie.

INKIJKEXEMPLAAR MARIA ICOON VAN GENADE - DR. ARNOLD HUIJGEN

Dit is het voor het eerst weer eens sinds lange tijd een boek van een protestants theoloog over Maria. Het is sowieso tamelijk zeldzaam wanneer een protestants theoloog over Maria schrijft. 'Maria staat in een rij van sterke Bijbelse vrouwen die laten zien dat de kerk niet zonder de vrouwelijke stem kan,' aldus Arnold Huijgen.

Interview in Trouw met Arnold Huijgen. 24-7-2021

Arnold Huijgen is hoogleraar systematische theologie aan de Theologische Universiteit van de Christelijke Gereformeerde Kerken in Apeldoorn. Eerder verscheen van hem:Lezen en laten lezen.

Maria icoon van genade Huijgen, Arnold
€ 27,99
voorraad onbekend
Nieuwe voorspelen en begeleidingen bij h

Nieuwe voorspelen en begeleidingen bij het Liedboek' geeft materiaal voor organisten bij de begeleiding van liederen die niet in de eerdere liedboeken vanuit het Liedboek 2013 zijn opgenomen. Het bevat 200 liederen

Het 'nieuwe' Liedboek uit 2013 wordt inmiddels op grote schaal gebruikt. Bij organisten ontstaat een groeiende behoefte aan meer begeleidingsmateriaal, intonaties en voorspelen, vooral bij strofische liederen die niet in voorgaande liedboeken stonden. Een driekoppige redactie heeft een selectie gemaakt en een groep van zo'n tachtig componisten heeft bij deze liederen een voorspel, een intonatie en een begeleiding geschreven.

Deze nieuwe uitgave biedt organisten inspirerende keuzemogelijkheden en zal de afwisseling zeker bevorderen.

Een leidend criterium voor de componisten was dat de bewerkingen van de voorspelen en de begeleidingen, goed speelbaar moesten zijn voor een amateur kerkorganist op een bescheiden twee klaviersorgel met 16' - pedaal.

Nieuwe voorspelen en begeleidingen bij h
€ 139,90
voorraad onbekend
Geheime strijd

Geheime strijd is een jeugdboek over de oorlog en is geschreven door Cliff de Rouw.

Het is oorlog en boerenzoon Toon begint steeds meer mee te helpen in het verzet. Maar naast alle spanningen van de oorlog is Toon ook nog altijd een opgroeiende jongen en dat levert al genoeg problemen op: hij kijkt op tegen zijn grote neef, zijn vriendschap wordt op de proef gesteld, hij wordt voor het eerst verliefd en zelfs het vertrouwen in zijn eigen familie staat op het spel.

Een spannend oorlogsverhaal van de jonge auteur Cliff de Rouw, winnaar van de verhalenwedstrijd rondom het thema 'Bevrijding' die in 2020 door KokBoekencentrum werd georganiseerd.

Geheime strijd Rouw, Cliff de
€ 15,99
voorraad onbekend
De droom van God

De droom van God is het allereerste boek dat Henk Stoorvogel ooit schreef. Het verscheen in februari 2003. Speciaal ter gelegenheid van het verschijnen van zijn nieuwste boek , Leiderschap vanuit de oorsprong is zijn eerste boek weer beschikbaar.

Wat zijn jouw dromen? Hoe hoop jij dat jouw toekomst eruitziet? Wat zou je willen bereiken? Wat zou je willen doen? Met wie hoop je te z?n? Wat hoop je te hebben gezien? Welke rol speelt God in die plaatjes? Hoe gaaf zou het z?n als jouw droom en die van God samenvallen?

Die van God? Heeft God ook een droom dan? Jazeker. God droomt van een nieuwe hemel en een nieuwe aarde waarop gerechtigheid woont. God droomt van een groots bruiloftsfeest voor Zijn Zoon. Hij droomt dat er daar een massa mensen gelukkig bijeen zal zijn die niemand kan tellen. En het is Zijn diepste verlangen dat jij erbij bent, en eraan meewerkt.

In dit boek beschrijft Henk Stoorvogel hoe hij werd gegrepen door de droom van God. Hoe Gods droom zijn droom werd. Henk Stoorvogel nodigt je uit om aan te haken bij een wereldwijde groep mensen die allen niets liever willen dan dat God de volledige heerschappij heeft over alles en iedereen. Een wereld waarin iedereen gezond is, niemand nog verdriet kent, iedereen God eert, iedereen deelt in de oneindige blijdschap van God. Doe je mee?

Henk Stoorvogel (1977) is getrouwd met Ruth en vader van twee zonen en twee dochters. Na jarenlang gewerkt te hebben als voorganger bij de VEZ (Zwolle), richt hij zich nu vooral op de door hemzelf opgerichte School voor Spreekvaardigheid en het Sermon Movement Center. Hij is auteur van vele boeken, waaronder het recent bij Gideon verschenen Leiderschap vanuit de oorsprong (2021).

De droom van God Stoorvogel, Henk
€ 14,95
voorraad onbekend
Sestra dagboek

Het Sestra Dagboek is een 365 dagen dagboek voor en door vrouwen. Het is een bijbels dagboek met oog voor natuur en wandelen.

Na een jaar waarin mensen vaak noodgedwongen binnen zaten, is er tegelijk een nieuwe waardering ontstaan voor de natuur - juist omdat die soms zo verrassend dichtbij te vinden is. Dit nieuwe 365 dagendagboek neemt christelijke vrouwen daarom mee op pad door allerlei landschappen. In elk landschap is iets te vinden wat raakt aan het leven van alledag én aan Gods aanwezigheid daarin.

Elke weekdag biedt de lezer een Bijbeltekst en een overdenking, en in het weekend wordt de week afgesloten met een praktische toepassing en een gebed. Een dagboek voor en door vrouwen die midden in het leven staan.

Dit dagboek is geschreven door diverse auteurs: Corinne Starreveld, Coby Kremer, Jolanda Kromhout, Elsje van Ommen, Grace, Arenda Haasnoot, Sarianne van Dalen, Joyce de Jongh, Liza de Jonge, Erica Duenk, Kari Vermunt, Mira de Boer en Annelies van Poelgeest.

Sestra dagboek Starreveld, Corinne; Duenk, Erica; Vermu
€ 20,-
voorraad onbekend
In naam van de kroon

'In naam van de kroon', geschreven door Michelle Griep, is een romantische en humoristische detective die zich afspeelt in het Victoriaans Londen van 1885.

Er is vaak maar een dun lijntje tussen een zondaar en een heilige.....

Het verhaal in Naam van de Kroon, levert een charmante geschiedenis over een getalenteerde dief, een stuntelige agent en hun onwillige samenwerking. Jackson Forge haast zich om zijn eerste dag als agent in 1885 Londen te beginnen, wanneer hij te grazen wordt genomen door Kit, die de bijnaam 'Robin Hood in een jurk' heeft gekregen. Zij leeft er van om de arme inwoners van Blackfriar's Lane te helpen door te stelen van rijke Londenaren.

Agent Jackson Forge's plan om de wereld veiliger te maken, of in ieder geval de straten van Victoriaans Londen wordt dan al heel snel een uitdaging. Want de straat is het domein van Kit Turner, een oplichtster die een groep leidt die op de ouderwetse manier geld verwerft - de rijken oplichten om aan de armen te geven.

Wanneer een lokale taxichauffeur vermist wordt, moet Jackson de man vinden, en de enige manier om dat te doen is door Kit's hulp in te roepen. Het dillemma: Als Jackson de taxichauffeur niet vindt, wordt hij ontslagen. Als Kit Jackson niet helpt, arresteert hij haar voor diefstal. Toch realiseren ze zich geen van beiden dat dit één van hun kleinste problemen is.

Joe had toevallig Kit jaren eerder in huis genomen. Kit laat Jackson kennismaken met veel personages uit de onderwereld van Londen, die aanvankelijk allemaal terughoudend zijn om te spreken, maar zich uiteindelijk openstellen voor Jackson.

Jacksons sterke gevoel voor ethiek en zijn diep geloof ontmaskeren ondertussen de leugens die Kit lang gelooft over haar leven van diefstal. Hoewel ze misschien verschillen in hun benadering van het vinden en nastreven van dat wat telt, ontwikkelen de twee een wederzijds respect dat zich ontwikkelt tot een voorspelbare maar aangenaam excentrieke romance. Jacksons gretigheid en Kit's durf blijken een perfecte match te zijn, waardoor in dit verhaal zowel de beproevingen van Victoriaanse armoede als de kracht van herstel zichtbaar kan worden.

In naam van de kroon Griep, Michelle
€ 21,99
voorraad onbekend
Zangvogels

'Zangvogels' van Christy Lefteri, bekend van het boek 'De bijenhouder van Aleppo', is een geëngageerde roman waarin migranten in het Middellands Zeegebied een stem krijgen.

Nisha is op Cyprus huishoudster bij Petra en haar dochtertje, terwijl ze haar eigen dochtertje in Sri Lanka probeert op te voeden via haar telefoon. Yiannis vangt als stroper illegaal kleine trekvogels op Cyprus, maar droomt stiekem van een leven samen met Nisha. Als Nisha op een dag spoorloos is verdwenen, gaat Petra naar haar op zoek. Tijdens haar zoektocht ontdekt ze de duistere kanten van het migrantenbestaan.

'Door het lezen van dit boek kijk je voorgoed anders naar het vluchtelingenprobleem. Deze roman raakt je volop.'
- Gerda Aukes van Boekhandel Den Boer in Baarn over 'De bijenhouder van Aleppo'

'Ontroerend, hartverscheurend, liefdevol en met een glimpje hoop.'
- Boekhandel Verkaaik in Gouda over 'De bijenhouder van Aleppo'.

Zangvogels Lefteri, Christy
€ 21,99
voorraad onbekend
Houd stand Bijbelstudies - Wapenrusting

In de Artiosreeks nu een studie uit de Efezebrief onder de titel Houd stand, Bijbelstudies over de wapenrusting door ds. J.J. ten Brinke.

Het leven van de christen wordt gekenmerkt door de strijd van het geloof. De afloop van die geestelijke strijd is niet onzeker, maar gegarandeerd in de Heere Jezus Christus. Vanuit de hemel reikt Hij Gods wapenrusting aan, opdat Zijn gelovigen gesterkt zullen worden in de Heere. In Houd stand! behandelt de auteur vanuit het slot van de Efezebrief de verschillende onderdelen van Gods wapenrusting, met onderwijs voor hoofd en hart. Steeds lichten daarbij verbanden op vanuit het geheel van de Schrift en worden lijnen getrokken naar de praktijk van het geloofsleven. De acht Bijbelstudies zijn voorzien van gespreksvragen en liedsuggesties en daarmee goed bruikbaar voor kringen in de gemeente.

Ds. J.J. ten Brinke (1979) is predikant van de hervormde gemeente te Oud-Beijerland. Eerder was hij docent godsdienst in het voortgezet onderwijs en diende hij de gemeenten van Bleiswijk en Stolwijk. In de Artios-Bijbelstudiesreeks verscheen eerder van zijn hand Leven bij de Dag, Bijbelstudies uit Joël en Habakuk.

Houd stand Bijbelstudies - Wapenrusting Brinke, Ds. J.J. ten
€ 9,99
voorraad onbekend
Mensenzoon tussen de kandelaren

Mensenzoon tussen de kandelaren is een Bijbelstudie over het Bijbelboek Openbaring door ds. A.W.J. Theunisse in de Artiosreeks.

Hoe vaak hoor je niet over het beest en zijn merkteken, of over het zogenaamde duizendjarige rijk? Meestal zijn het echter flarden. Hoe zou de Openbaring klinken als hij gelezen wordt in het verband waarin hij gegeven is?

In deze Bijbelstudies neemt ds. A.W.J. Theunisse je mee in een samenhangende lezing van de gehele Openbaring. Vanuit de context van de eerste hoorders in Klein-Azië worden lijnen van dit profetische geschrift naar onze tijd getrokken, tot aan de verwachting van het nieuwe Jeruzalem. Zo worden lezers geoefend zelf dit bijzondere boek te lezen en toe te passen. De dertien bijbelstudies zijn voorzien van gespreksvragen en liedsuggesties en daarmee goed bruikbaar voor kringen in de gemeente.

Ds. A.W.J. Theunisse (1979) is predikant van de hervormde gemeente Beekbergen. Hij heeft zeven jaar lesgegeven over de Openbaring aan de Theologische Vorming voor Gemeenteleden.

Mensenzoon tussen de kandelaren Theunisse, Ds. A.W.J
€ 14,99
voorraad onbekend