Let op: om deze website goed te kunnen gebruiken is het noodzakelijk om Cookies aan te zetten. Meer informatie...

Deze maand binnengekomen

35 artikelen
pagina 2 van 4
Woorden om te leven

Woorden om te leven van Kevin Deyoung gaat over de tijdloze waarde van de Tien Geboden voor vandaag de dag, voor jongeren en voor ouderen.

Zijn de Tien Geboden vandaag de dag nog steeds relevant? Moeten ze nog steeds toegepast worden? Wat betekenen ze in het licht van de genade van Jezus Christus?

Kevin DeYoung laat in zijn boek zien dat de Tien Geboden tijdloos en goed zijn. Hij bespreekt de betekenis van de geboden en geeft aan dat het belangrijk is om ze te kennen en toe te passen.
Woorden om te leven helpt je bij het begrijpen van, gehoorzamen van en verheugen in Gods wet. De 10 geboden leggen onze zonden bloot maar onthullen ook de geweldige genade van God door Jezus Christus

Kevin DeYoung is dominee en assistent-professor Systematische Theologie. Hij blogt en is auteur van verschillende boeken.

Woorden om te leven Deyoung, Kevin
€ 18,99
voorraad onbekend
Calvijn verzameld

Jean Cauvin wordt in Nederland al eeuwen Johannes Calvijn genoemd. Dat zegt alles over de enorme invloed die de reformator de eeuwen door heeft gehad op de Nederlandse kerk en cultuur. Nu is er door Dr. Herman Selderhuis een uitgave met verzameld werk van Calvijn.

Al vroeg verschenen vertalingen van met name zijn
Institutie en zijn commentaren, maar tegelijk bleven veel van zijn kleinere werken onvertaald. Daar brengt Calvijn Verzameld nu verandering in. Een team van Calvijn-deskundigen presenteert hier een veelheid van voor het eerst(!) of opnieuw vertaalde teksten, voorzien van een beknopte inleiding op elke tekst. Calvijn is meer dan 'de man van één boek' en hij is frisser, breder en actueler dan zijn portret doet vermoeden.

Luther zag dat ook en uitte zijn tevredenheid over Calvijns werk. Wie Calvijn verzameld ter hand neemt, zal het snel met Luther eens zijn.

Dr. Herman Selderhuis is hoogleraar kerkgeschiedenis en kerkrecht aan de Theologische Universiteit Apeldoorn en directeur van Refo500. Daarnaast is hij o.a. president van RefoRC (Reformation Research Consortium) en wetenschappelijk curator van de Johannes a Lasco Bibliotheek in Emden. In 2016 verscheen onder zijn redactie Luther Verzameld, een uitgave die enthousiast werd ontvangen.

Calvijn verzameld Selderhuis, Herman J.
€ 69,99
voorraad onbekend
Hoe ziet de hemel eruit?

Het nieuwste boek van Henk Binnendijk, Hoe ziet de Hemel er uit, is de weergave van zijn intense en doorleefde speurtocht in de bijbel naar de plek van de hemel in Gods plan met deze wereld. In dit nieuwe boek gaat Henk Binnendijk op zoek naar de vragen én antwoorden over de hemel.

Toen het hem eens gevraagd werd in een uitzending van Groot Nieuws Radio, wist Henk Binnendijk eigenlijk niet goed hoe de hemel er uit ziet en wat de bijbel er over zegt. Toch wilde hij er graag een boek over schrijven. Want de Bijbel begint met de woorden: in het begin schiep God de hemel. Het zou het begin worden van een zeer intensief denkproces.

De hemel is het zenuwcentrum waar de aarde uit voortgekomen is. En ook met de aarde heeft God een hemels doel. Enerzijds weten we niet wat de hemel is. De hemel is een geestelijke werkelijkheid die we niet onder woorden kunnen brengen. Anderzijds is er zoveel over te vragen en te zeggen. Alleen al het woord "hemel" wordt 700 keer gebruikt in de bijbel. Kortom genoeg redenen voor Henk Binnendijk om zich er in te verdiepen.

Henk Binnendijk zelf over dit boek:
Het heeft mij veel voldoening gegeven om een speurtocht naar de hemel te ondernemen. Mijn verlangen naar de hemel is er veel sterker door geworden. Ik hoop dat dit ook voor u het geval zal zijn.

Een concept van de inhoudsopgave van Hoe ziet de Hemel er uit:

* In het begin schiep God de hemel en de aarde
* De hemel nu, de aarde straks
* Je kunt de hemel beklimmen
* De aantrekkingskracht van de hemel
* Pasklaar gemaakt worden voor de hemel
* Is er ooit iemand teruggekomen?
* Schatrijk in de hemel
* Groot in de hemel
* De grote dag in de hemel
* Hoe ziet de hemel op aarde eruit?

NU VOLOP LEVERBAAR

Henk Binnendijk over: Hoe ziet de hemel er uit!

Hoe ziet de hemel eruit? Binnendijk, Henk
€ 18,99
voorraad onbekend
Oracle

The Oracle by Jonathan Cahn will reveal the mystery behind everything… the past, the present, currents events, even what is yet to come! Open the seven doors of revelation- And prepare to be blown away!

Jonathan Cahn, author of the New York Times bestsellers The Harbinger, The Mystery of the Shemitah, The Book of Mysteries, and The Paradigm, now unveils The Oracle, in which he opens up the Jubilean mysteries and a revelation so big that it lies behind everything from the rise and fall 4nhand empires (even America), to the current events of our aday, to the future, to end-time prophecy, and much more.

* Could an ancient prophecy and a mysterious ordinance given in a Middle Eastern desert over three thousand years ago be determining the events of our day?
* Could some of the most famous people of modern history and current events be secretly linked to this mystery-even a modern president of the United States.
* Could this ancient revelation pinpoint the events of our times down to the year, month, and day of theiroccuring?
* Could a mysterious phenomenon be manifesting on the world stage on an exact timetable determined from ancient times?
* Could these manifestations have altered-and now be altering-the course of world events?

Jonathan Cahn takes the reader on a journey to find the man called the Oracle. One by one each of the Jubilean mysteries will be revealed through the giving of a vision. The Oracle will uncover the mysteries of The Stranger, The Lost City, The Man With the Measuring Line, The Land of Seven Wells, The Birds, The Number of the End, The Man in the Black Robe, The Prophet's Song, The Matrix of Years, The Day of the Lions, The Awakening of the Dragon, and much more.

The reader will discover the ancient scrolls that contain the appointed words that have determined the course of world history from the onset of modren times up to our day. The revelation is so big that it will involve and open up the mysteries of everything and everyone from Mark Twain to Moses, from King Nebuchadnezzar to Donald Trump, from the fall of empires to the rise of America, from a mystery hidden in a desert cave to another in an ancient scroll, from the palace of the Persian Empire to the US Senate, from the Summer of Love to the Code of Babylon, and much, much more.

Ultimately the Oracle will reveal the secret that lies behind end-time prophecy and the mystery of the end of the age.

As with The Harbinger and The Book of Mysteries, Cahn reveals the mysteries through a narrative. A traveler is given seven keys; each will open up one of seven doors. Behind each doors lies a stream of mysteries. The reader will be taken on a journey of angels and prophetic revelations waiting to be discovered behind each of the seven doors-the ancient secrets that lie behind the world-changing events of modern times-and revelations of what is yet to come.

Hailed as a mind-blowing masterpiece, The Oraclewill reveal mysteries that are absolutely real, amazing, stunning, mind-blowing, and life-changing.

Oracle Cahn, Jonathan
€ 24,95
voorraad onbekend
de engel en het kind (graphic novel)

De Engel en het Kind is een graphic novel van WIlleke Brouwer waar ze tekenend en schrijvend ons laat kennisnamen van oude verhalen in een prachtige nieuwe vorm.

Wille Brouwer vertelt daar zelf over:

Het is de tijd van de Romeinse overheersing. De joden hebben het zwaar. Het leven is gevaarlijk en donker. Onder elkaar spreken de joden over een Kind dat hen zal redden. Er bestaan voorspellingen over dat Kind. Onbegrijpelijke voorspellingen. Er zijn geleerden die de teksten kennen, maar die het niet met elkaar eens zijn. Er gebeuren vreemde dingen. Een engel bezoekt de aarde en heeft een boodschap. Twee vrouwen raken onverwacht zwanger. Een man krijgt twee dromen die zijn leven veranderen. Is dit de tijd van het Kind? Willeke Brouwer: 'In de Bijbel staan prachtige, spannende en meeslepende verhalen over moedige mensen, koningen, strijders, en hun levens vol gevaren, redding, intriges, liefdes, ruzies, hoop en vertrouwen. In kinderbijbels worden die verhalen wat afgezwakt verteld, zodat kinderen het niet al te spannend vinden. De boodschap is vaak het belangrijkst: als je God volgt komt alles goed. Wat als je wel de spanning, de strijd en de twijfels laat zien? En de hitte van de woestijn? De koude nachten in de tenten? Hoe wist Abraham dat God tot hem sprak? Wat doe je als er een engel voor je neus staat? Welke route liepen Jozef en Maria naar Betlehem? Hoe gevaarlijk was het als je zei dat je Jezus volgde?

Met al deze vragen in mijn achterhoofd ben ik gaan schrijven en tekenen, uit diep respect voor de Bijbel. Het werd een boeiende tocht. Ik nodig je uit om mee te gaan.'

Wille Brouwer is bekend door haar tekeningen en haar boeken.

de engel en het kind (graphic novel) Brouwer, Willeke
€ 22,90
voorraad onbekend
Je bent het al!

[h2]Je bent het al is geschreven door Gabiëlle Dik-Agteres en gaat over hoe je maar beter kan stoppen met worden. [/h2[

Worden wie je bent - dat klinkt vast bekend. Veel christenen zien zichzelf als 'werk in uitvoering' en zijn voortdurend op zoek naar Gods plan voor hun leven. Maar is dit wel wat Hij van je vraagt? Dit boek daagt je uit om deze én andere overtuigingen eens scherp onder de loep te nemen. Want wat geloof jij allemaal over jezelf én over God? Wat is waarheid en wat zijn leugens? Gabriëlle vertelt over haar bijzondere genezing en hoe angst haar leven beheerste vanwege haar godsbeeld. Aan de hand van sprekende voorbeelden uit de Bijbel en de dagelijkse praktijk laat ze zien wat er gebeurt als je Gods waarheid over jouw identiteit gaat omarmen.

Gabrieëlle Dik Agteres is getrouwd en heeft een zoon. Ze is eigenaar van eht bedrijf Stafgecall en geeft presentatie- en communicatietrainingen. Daarbij spreeks ze, zingt ze en schrijft over onderwerpen als genade, identiteit en vrijheid.

Je bent het al! Dik-Agteres, Gabriëlle
€ 17,90
voorraad onbekend
Weg met het perfecte plaatje

In het boek Weg met het perfecte plaatje deelt Annemarie ten Brinke haar ervaringen rondom moederschap. Fris, eerlijk en inspirerend.

Moeder-zijn is geweldig. Je beleeft met je kinderen veel mooie momenten. Toch is opvoeden vaak ook gewoon heel hard werken. Met vallen en opstaan, want perfecte moeders bestaan niet. Met openheid en humor neemt Annemarie ten Brinke de lezers in haar columns en overdenkingen mee op een zoektocht naar balans in het moederschap. Daarnaast delen andere moeders hun ervaringen en tips.

Weg met het perfecte plaatje Brinke, Annemarie ten
€ 14,99
voorraad onbekend
Jeremia

Het boek Jeremia van Johan Kriekaard gaat over éé van de bekendste profeten uit het Oude Testament. Door sommigen wordt hij ook wel de 'wenende' of 'klagende' profeet genoemd. Door de Heere werd hij geroepen om in Zijn Naam het Woord tot de mensen te brengen.

Jeremia zag het niet zitten. Hij was jong, en hij kon toch niet spreken? Je ontmoet Jeremia op verschillende momenten. Veel lijden heeft hij moeten doorstaan. Hij is gevangen genomen, geslagen, veracht, en toch was hij dienstbaar. In het leven van Jeremia liggen allerlei geestelijke en praktische lessen voor jongeren en volwassenen. Wanneer je dit boek nauwkeurig bestudeert en de Bijbelgedeelten erbij leest, kan dit het Bijbelboek Jeremia voor jou verduidelijken.

Dit boek is zondermeer geschikt voor persoonlijk gebruik, maar ook als leidraad voor (jeugd)verenigingen

Jeremia Kriekaard, J.
€ 11,95
voorraad onbekend
Luister vandaag naar Mijn stem

Luister vandaag naar Mijn stem is een christelijk dagboek met elke dag overdenkingen door Jos Douma.

De korte meditaties in dit dagboek zijn geschreven vanuit het perspectief van God die zelf aan het woord is. Deze bijbelse bemoedigingen heeft Jos Douma zo geschreven dat ze uitnodigen om in een sfeer van gebed gelezen te worden. De overdenkingen zijn steeds heel direct aan een bijbeltekst verbonden. Een aansprekend dagboek met een krachtige, persoonlijk boodschap!

Luister vandaag naar Mijn stem Douma, Jos
€ 21,99
voorraad onbekend
Aansporing tot het martelaarschap

De klassieker van Origenes over het martelaarschap en welke vruchten dit mee zich meedraagt.

Het woord 'martelaarschap' heeft in Europa een negatieve lading gekregen door moslimfundamentalistische zelfmoordaanslagen. Het christelijke martelaarschap is van een geheel andere orde. In het christelijk martelaarschap gaat het allereerst om het getuigenis van Jezus Christus, want het woord martelaar betekent eigenlijk 'getuige'. Dat getuigenis kan vervolging en lijden tot gevolg hebben. Dat is een lijden vanwege het geloof dat niet gezocht wordt, maar dat opgelegd wordt en ondergaan moet worden.

In de vroege kerk waren er vele martelaren. De bekende Origenes van Alexandrië schreef een boek voor zijn tijdgenoten over het christelijk martelaarschap. In een tijd waarin het christelijk geloof weer net zo marginaal dreigt te worden als in het begin van de jaartelling, is het goed dat christenen zich erop voorbereiden te moeten lijden om hun geloof, al is het misschien op een andere manier dan toen. Dat geeft dit oude boek opnieuw een hoogst actuele waarde.

Het christelijk martelaarschap van de vroege kerk als voorbeeld voor nu.

Aansporing tot het martelaarschap Origenes
€ 19,50
voorraad onbekend