Let op: om deze website goed te kunnen gebruiken is het noodzakelijk om Cookies aan te zetten. Meer informatie...

Deze maand binnengekomen

35 artikelen
pagina 3 van 4
Tijd waar blijf je

Cocky Drost van de muziekgroep Filiae die ze samen met haar zusjes vormt, schreef het boek: Tijd waar blijf je. Een boek over mijmeren, dromen, leven en hoe haal je alles uit de tijd die je gegeven is.

Tijd is een merkwaardig begrip, soms zelfs lastig. Wat neem jij mee uit je verleden, hoe laat je sommige dingen los, en wat doe je met toekomstdromen? Cocky Drost vertelt in Tijd waar blijf je over haar persoonlijke zoektocht naar betekenis in de tijd. Het leven is kort, hoe haal je er uit wat er in zit? Cocky geeft praktische tips en aanmoediging om het leven ten volle te leven.

Want hoe jong je ook bent en hoe oud je ook hoopt te worden, uiteindelijk leef je in het nu.

Cocky Drost (Rhenen) is relatietherapeut en muzikante. Samen met haar zusjes gaat ze dit najaar op tournee met Filiae. Ze heeft een bewogen tijd achter de rug waarin haar zwager voerleed, iets wat haar er extra van bewust gemaakt heeft hoe betrekkelijk de tijd van leven is.

Tijd waar blijf je Drost, Cocky
€ 11,99
voorraad onbekend
Vertrouwen op God

Het boek vertrouwen op God, vormt een hoogtepunt in de bijbeluitleg van de Vroege Kerk. Als geen ander weet Johannes Chrysostomus (344-407) de boodschap van het verhaal van Jozef (Gen. 37-47) dichtbij te brengen.

Jozef vertrouwt op God, zonder zich af te vragen waar alle beproevingen voor moeten dienen. Hij geeft zich niet over aan zelfbeklag, hij beschuldigt God niet, maar hij steunt op Hem.

De vertaler van de preken, dr. M.A. van Willigen, promoveerde in 2008 op de preek over Jozef van Ambrosius van Milaan. De nu ontsloten preken van Chrysostomus vormen een waardevolle aanvulling op dit proefschrift en laten zien hoe veelzijdig de vroegchristelijke bijbeluitleg geweest is. Chrysostomus' preken behandelen een zeer actueel thema: Hoe moet een christen omgaan met schrijnend onrecht en grote tegenspoed? Moet hij dit vergelden, of moet hij dit vergeven? Wat vraagt God van de gelovige die als een rechtvaardige voor Zijn aangezicht wil leven?

In totaal zijn er vijf preken van Chrysostomus die helemaal over de geschiedenis van Jozef gaan. Ze zijn integraal vertaald en zorgvuldig toegelicht in deze unieke uitgave van de Stichting Bijbeluitleg Vroege Kerk.

Vertrouwen op God Willigen, M.A. van
€ 15,50
voorraad onbekend
kort en krachtig over het gebed

Het handzame boekje Kort en krachtig door Ron van der Spoel is bedoeld voor mensen die geen dikke boeken willen lezen. Het bevat twaalf kernpunten over bidden die jou helpen om vaker en zinvoller te bidden.

Bidden heeft te maken met de intieme omgang met God en kan een mens blij maken. Tegelijkertijd voelen velen zich een beginneling als het om bidden gaat. Ze weten niet hoe moeten beginnen met gebed en hebben zo nog veel vragen.

Dit boek over het gebed, gaat over de belangrijkste aspecten van bidden, zoals het bidden en vertrouwen, bidden en verhoring, bidden en de Heilige Geest, luisterend bidden, etc. Hiermee beantwoord de auteur Ron van der Spoel vele vragen en maakte een mooi boek als geschenk.

Ds. Ron van der Spoel is predikant in Zuid-Limburg en werkt daar namens de IZB als gebedspionier. Daarnaast is hij verbonden aan Open Doors en leert veel over bidden door zijn ontmoetingen met de Vervolgde kerk.

kort en krachtig over het gebed Spoel, Ron van der
€ 9,99
voorraad onbekend
Ken jezelf!

Ken jezelf is een boek door Willem van der Horst is een boek over het bijbelse of christelijke mensbeeld.

Dit boek zet de lezer aan het denken over wie hij is. Sociaal wetenschapper en psychosociaal therapeut Willem van der Horst laat systematisch, stap voor stap, zien wat inzichten uit de sociale wetenschappen, de theologie en de filosofie ons kunnen vertellen over onszelf. Daarbij legt hij voortdurend verbanden met Bijbelse lijnen. Dat verklaart gelijk de ondertitel van dit boek: 'Bespiegelingen over een christelijk mens-beeld.' Het is een studieboek en tegelijk een boek voor iedere christen die open staat voor zelfreflectie.

Willem van der Horst biedt dan ook geen droge theorie, maar een boeiende zoektocht. De praktijk komt voortdurend langs en daagt de lezer uit om concreet te kijken naar het leven van elke dag.

Achtereenvolgens komen aan de orde:

* Wat maakt jou tot een herkenbaar en uniek mens?
* Hoe belangrijk is het verleden voor je eigen toekomst?
* Hoe belangrijk zijn je medemensen, ook voor het antwoord op de vraag wie jij bent?
* Wat betekent het dat je vrijheid, verantwoordelijkheid en bewustzijn hebt?
* Wat is je ziel?
* Hoe ben je spiegelbeeld van God?

Ken jezelf! Horst, Willem van der
€ 28,90
voorraad onbekend
Midden in het leven

In het boek Midden in het leven verkennen Kees en Margreet van der Kooi de christelijke toekomstverwachting. Vragen zoals: Is met de dood alles uit? Kunnen we over de grens heen iets zeggen, of weten we niets en is het beter te zwijgen?

Als God het geheim van de wereld is, dan biedt zijn trouw een perspectief van hoop. Dat zet de levens van mensen in al hun glorie en misère in het licht van Christus, en zet de geschiedenis van onze kosmos in al zijn radicale eindigheid in het licht van een even radicale nieuwheid vanuit de herschepping.

Midden in het leven is een boek voor gelovigen en ongelovigen, zoekers en twijfelaars, binnen en buiten de kerk.

Margriet van der Kooi is zielzorger in het St. Antonius Ziekenhuis en het Daan Theeuwes Centrum in Woerden. Haar man, Kees van der Kooi is emeritus hoogleraar systematische theologie aan de Vrije Universiteit te Amsterdam en distinguished lecturer aan ESA-EURAC van de Erasmus Universiteit in Rotterdam.

Midden in het leven Kooi, Kees van der; Kooi, Margriet van d
€ 14,99
voorraad onbekend
Het bezielde landschap

In het prachtige kunstboek Het bezielde landschap, stelt Kick Bras zich de vraag: Hoe laat het goddelijke of God zich zien in landschapsschilderijen? Kick Bras becommentarieert landschappen van William Turner tot Georgia O'Keeffe, van Vincent van Gogh tot Anselm Kiefer.

Een rijk geïllustreerd boek, dat niet alleen spreekt over spiritualiteit, maar ook spiritualiteit oproept. In het eerste deel maakt de lezer een onvergetelijke reis langs de mooiste kunstwerken van de landschapsschilderkunst door de eeuwen heen, de belangrijkste stromingen en hun vertegenwoordigers. Het tweede deel staat stil bij vele prachtige bekende en minder bekende schilderijen aan de hand van thema's. Dit deel maakt zichtbaar hoezeer het spirituele zoeken en tasten van mensen respons kan vinden in de natuur.

Met kunstwerken van onder andere Caspar David Friedrich, William Turner, Paul Gauguin, Vincent van Gogh, Ferdinand Hodler, Emil Nolde, Jacoba van Heemskerk, Georgia O'Keeffe, Emily Carr, Piet Mondriaan, Jan Mankes, Anselm Kiefer en Armando.

Dr. Kick Bras (1949) is theoloog en kunstkenner en publiceert regelmatig over spiritualiteit. In 2017 verscheen van zijn hand Oog in oog. Christelijke mystiek in woord en beeld.

'Om de christelijke mystiek te doorgronden heb je een kenner als Bras nodig'
Dagblad Trouw: (5 sterren)

Het bezielde landschap Bras, Kick
€ 32,50
voorraad onbekend
Een oceaan van hoop

Het boek 'Een oceaan van hoop' van Carrie Turansky: een meeslepende historische roman over een waargebeurde zoektocht naar verloren kinderen. Het is het eerste deel van de serie de familie McAlister

Tussen 1869 en 1939 zijn meer dan 100.000 kinderen uit arme Britse gezinnen weggevoerd naar Canada en Australië, om daar aan het werk gezet te worden. Aan de kinderen werd een paradijs beloofd, de werkelijkheid bleek echter heel anders. Als Laura McAllister, een jong dienstmeisje, ontdekt dat de drie jongste kinderen van hun gezin zonder medeweten van haar moeder naar Canada zijn gebracht, neemt ze zich voor hen te vinden en de familie te herenigen. Ze begint aan een reis die meer teweegbrengt dan ze ooit kon vermoeden.

Carrie Turansky is bekend geworden met haar 'Highland Hall'-serie en andere romans over de Edwardiaanse periode. Met deze serie slaat ze een nieuwe weg in en brengt ze een prachtige roman over een rauwe werkelijkheid.

'Carrie Turansky is een meester in het beschrijven van vervlogen tijden.'
- Friesch Dagblad

Een oceaan van hoop Turansky, Carrie
€ 21,99
voorraad onbekend
Ik laat je niet achter

De roman 'Ik laat je niet achter' van Gemma Liviero is een adembenemend boek vol geheimen, leugens en verraad, die zich afspeelt in de nasleep van de Tweede Wereldoorlog.

Augustus, 1945. Stefano, een Italiaanse krijgsgevangene, doorkruist het door de oorlog verwoeste Duitsland, wanneer hij een jongetje vindt dat naast het lichaam van zijn dode moeder ligt. Stefano ontfermt zich over de jongen en zoekt onderdak in een ogenschijnlijk verlaten huis. Maar het huis is verre van verlaten. Het wordt bewoond door Erich, een voormalige Duitse soldaat, wiens schuchtere buurvrouw Rosalind een afschuwelijk geheim met zich meedraagt. Allemaal zijn ze getekend door de keuzes die ze in de oorlog hebben gemaakt en zijn ze onzeker over hun plek in de nieuwe, verwoeste wereld om hen heen. En allemaal houden ze hun adem in voor het moment dat de waarheid aan het licht komt...

Gemma Liviero kwam op het idee om romans te schrijven over de Tweede Wereldoorlog toen ze veteranen - onder meer uit haar eigen familie - interviewde voor een studieproject. In 2018 verscheen haar roman 'Scherven van hoop'.

Over 'Scherven van hoop':

'Een boek dat je bij de keel grijpt en niet meer loslaat. Gemma Liviero is een topper.' - Hebban.nl

'Een emotioneel, hartverscheurend verhaal dat buitengewoon boeiend en spannend geschreven is.' - Tracesofwar.nl

Ik laat je niet achter Liviero, Gemma
€ 22,99
voorraad onbekend
Waarom werken we zo hard?

Waarom werken we zo hard van Govert Buijs is een essay over economie en werken. De economie is wellicht hét centrale voortbrengsel van homo sapiens. Govert Buijs wijst ons de weg naar 'een economie van de vreugde', een wereld waarin de economie de mens dient in plaats van andersom.

Waartoe is de economie op aarde? Waarom werken we zo hard? Zouden we niet gewoon toe kunnen met vijftien uur werk in de week, zoals Keynes ooit voorspelde? En waarom tellen we al dit gewerk dan ook nog eens bij elkaar op, zodat we één verzamelnaam kunnen gebruiken: 'de economie', waarmee het nu eens slecht kan gaan en dan weer goed, die kan groeien, krimpen, tot stilstand komen of juist floreren – en waar we dan ook nog voortdurend zorgen over hebben?

Inmiddels hebben we een economie die zo ongeveer het hele gelaat van de aarde bedekt, met overal bouwwerken, wegen, verontreinigde lucht en vervuilde zeeën. In dit aanstekelijk geschreven essay probeert Govert Buijs de vraag naar het waarom van die economie als product van menselijke activiteit te beantwoorden en een hoger doel te formuleren: een economie van de vreugde.

Govert Buijs is co-auteur van Het goede leven en de vrije markt, winnaar van de Socratesbeker 2019

Waarom werken we zo hard? Buijs, Govert
€ 17,50
voorraad onbekend
Acti€f besparen

Actief Besparen is een praktisch boek van Adrianne Hooimeijer-Mourits bedoeld om gezinnen en alleenstaanden te helpen om tot een beter financieel beheer te komenv an het huishoudbudget.

Besparen, dat willen we allemaal wel. Maar de praktijk is vaak dat we gemakkelijker geld uitgeven dan dat het erin komt.

In dit boek geeft Adrianne Hooimeijer (bekend van haar blog Aad adctief) tips en inspiratie om in het gewone dagelijkse leven vaker de hand op de knip te houden. Bewustwording en overzicht zijn de kernwoorden van haar aanpak. Door je in het huishouden bewust te zijn van wat je op allerlei gebieden verbruikt, wordt het veel makkelijker om bij tal van zaken de bespaarknop in te drukken. Door overzicht te houden op je financiën, wordt het veel makkelijker om te kiezen op welke onderdelen je wil besparen.

Dat besparen alles te maken heeft met een groen en duurzaam leven is een extra reden om met het stappenplan in dit boek aan de slag te gaan.

De gezellig en humoristische illustraties van Sief benadrukken dat besparen niet in de eerste plaats lastig, maar vooral ook een leuk avontuur is!

Adrianne Hooimeijer-Mourits is getrouwd en moeder van drie jonge kinderen. Ze bespaart actief sinds 2017 en houdt een veelgelezen blog bij met laagdrempelige bespaartips: aad-actief.blogspot.nl.

Met handige extra's, zoals een gratis excelbestand of leuke printvoorbeelden voor overzicht in je financiën.

Acti€f besparen Hooimeijer- Mourits, Adrianne
€ 19,95
voorraad onbekend