Let op: om deze website goed te kunnen gebruiken is het noodzakelijk om Cookies aan te zetten. Meer informatie...

Deze maand binnengekomen

48 artikelen
pagina 3 van 5
Twee weken voor jou

In haar nieuwste boek 'Twee weken voor jou' van de bekende auteur van christelijke romans, Karen Kingsbury staat Elise Walker voor een hartverscheurende keuze: ze heeft nog twee weken de tijd om te beslissen over het lot van haar pasgeboren baby.

Nu ze gaat studeren is Elise Walker vastbesloten om haar leven te beteren, maar het duurt niet lang voordat ze ontdekt dat ze zwanger is. Aaron en Lucy Williams worstelen met hun kinderwens en zijn in de wolken als Elise voor hen kiest als adoptieouders. Tijdens het adoptieproces schrikken ze alle drie als ze erachter komen dat Elise na de geboorte nog twee weken heeft om een definitieve beslissing te maken...

Karen Kingsbury is één van de bekendste christelijke romanschrijvers. Ze studeerde journalistiek en werd na haar afstuderen sportverslaggever voor de Los Angeles Times (overigens met geen enkele kennis over sport). Haar schrijfcarrière begon met vier boeken over waargebeurde misdaden tot ze dit onderwerp niet meer kon verdragen. Ze legde haar uitgever haar plan voor om christelijke boeken te schrijven, maar dit werd afgewezen omdat deze verhalen geen buitenechtelijke seks, geweld, of grove taal bevatten. Kingsbury zette echter door en vond uiteindelijk een uitgever die wel bereid was haar"clean reads"uit te geven. Inmiddels zijn al haar boeken bestsellers geworden en heeft ze miljoenen boeken verkocht.

Twee weken voor jou Kingsbury, Karen
€ 21,99
voorraad onbekend
Het hart van de leeuw

De roman 'Het hart van de leeuw' van Joanne Bischof is een meervoudig bekroond historisch verhaal over een circus in Virginia waar de uiteenlopende werelden van dompteur Charlie Lionheart en verpleegster Ella samenkomen in een verboden vriendschap, die beiden hoop én liefde geeft.

Virginia, 1890. Een circus strijkt neer in de stad Raonoke. Dompteur Charlie Lionheart is wanhopig: zijn babynichtje Holland heeft hoge koorts. Hij brengt haar naar het ziekenhuis, waar verpleegster Ella haar uiterste best doet om Holland beter te maken, niet wetend welk afschuwelijk geheim Charlie en Holland met zich meedragen. Stukje bij beetje leert Ella het gouden hart van Charlie kennen.. En naarmate hun vriendschap dieper wordt, laat Charlie de geheime wereld achter de coulissen zien, waar Ella ontdekt hoe hoop geboren kan worden uit opoffering.

'Een warm geschreven roman... ik kijk uit naar meer!'
- recensie over 'De zoete geur van appelcider'

Het hart van de leeuw Bischof, Joanne
€ 21,99
voorraad onbekend
Stil, mijn ziel

Stil mijn ziel is een boek van Jos Douma en wil een gids zijn op de weg van contemplatie en stilte in een onrustige tijd. Je leert er door oefenen met stilte.

In een tijd waarin we allemaal zijn stilgezet, worden we ertoe uitgenodigd om echt iets van de stilte te proeven. Maar als je de stilte ingaat, merk je dat er nog steeds heel veel onrust en lawaai, drukte en gedoe is, vooral van binnen. Misschien denk je: aandacht voor stilte is niks voor mij. Maar niets is minder waar. Stilte is er voor iedereen. Je mag de stilte alleen leren kennen en er mee oefenen om er mee om te gaan.

Stil, mijn ziel Douma, Jos
€ 14,90
voorraad onbekend
Moraal

Opperrabbijn Jonathan Sacks stelt in het boek Moraal dat wij de moraal nodig hebben en weer kunnen vinden. In onze westerse cultuur zijn we Moraal als oriëntatiepunt kwijtgeraakt. Hij biedt de moraal als medicijn voor een samenleving op drift en laat zien dat angst daarvoor niet nodig is.

Allerlei structuren vallen uit elkaar en een steeds feller publiekelijk debat stagneert maatschappelijke vooruitgang. Als we werkelijk geven om de toekomst van de westerse beschaving, moeten we bouwen aan een gemeenschappelijke morele basis.

Dit boek biedt een inspirerende visie op de wereld, waarin we allemaal onze plaats kunnen vinden en zonder angst hoeven te leven

Moraal Sacks, Jonathan
€ 27,50
voorraad onbekend
Leef dicht bij God

Leef dicht bij God is een nieuwe titel van de steeds meer bekende auteur Samuel Wells en gaat over de Desiderata en hoewel compact, biedt het veel om over na te denken.

Samuel Wells zegt in zijn woord vooraf: Dit is geen dik boek. Toch is het een boek dat je waarschijnlijk niet zomaar even uitleest. Het is bedoeld om erover na te denken, om het per hoofdstuk te proeven en te verwerken. Ik hoop dat de lezers, die niet gewend zijn om zulke ongegeneerde adviezen te krijgen, vrijwel meteen doorhebben dat ik voortdurend tegen me zelf spreek. Het is een uitnodiging tot een manier van zijn, een manier om waarlijk levend te worden.

Aan de hand van regels uit een beroemd gedicht ("Desiderata" van Max Ehrmann, 1927) schrijft Samuel Wells op heel directe wijze aansporingen om de lezer in beweging te brengen. Het gaat dan om begrippen zoals:

* Wees nederig
* Wees dankbaar
* Doe je niet groter voor dan je bent
* wees zachtmoedig
* Wees trouw
* Wees een zegen
* enzovoort

Leef dicht bij God is een inspirerend boekje vol diepe wijsheden en bemoedigingen.

Samuel Wells8718322000111 (1965) is voorganger in de kerk van St. Martin i the Fiels in het centrum van Londen en gasthoogleraar christelijke ethiek aan King's College.

Leef dicht bij God Wells, Samuel
€ 12,50
voorraad onbekend
Toekomst die groter is dan het verleden

Samuel Wells geeft met het boek De toekomst die groter is dan het verleden een blauwdruk voor een nieuwe kerk die open is naar de toekomst.

Volgens Samuel Wells draait het christendom niet zozeer om de grote thema's zonde en vergeving, maar vooral om bevrijd te worden van isolatie en eenzaamheid. Het christelijk geloof kan ons helpen om elkaar en God te hervinden.

Samuel Wells stelt dat de kerk zich minder op zichzelf en meer op de wereld moet richten. Zij moet samenwerken met het bedrijfsleven en de overheid en met voorstellen komen om de economie op een andere en meer sociale manier in te richten. Alleen dan blijft er een toekomst voor de kerk.

Samuel Wells is een gerenommeerd theoloog, priester in de Church of England en auteur van tientallen boeken over theologie en ethiek. Hij is gasthoogleraar Christelijk ethiek aan Duke University Chapel in Durham, North Carolina.

Je merkt aan alles dat Samuel Wells een geleerde is, die toch zijn hart heeft liggen bij het samenleven met mensen van de straat.
-Trouw

Wells lezen is een feest voor hart en hoofd tegelijk
- Reformatorisch dagblad.

Toekomst die groter is dan het verleden Wells, Samuel
€ 19,99
voorraad onbekend
Bewuster leven

In het boek 'Bewuster leven' neemt schrijfster Mirjam Looij je mee in haar zoektocht naar een duurzaam, minimalistisch en eenvoudiger leven.

Een jaar geleden gooiden zij en haar man het roer om en lieten een tiny house bouwen. In dit boek deelt ze haar verhalen, worstelingen en inzichten maar geeft ze ook handvatten voor een bewuster leven met een positieve en soms christelijke insteek. Iedere week staat er een ander onderwerp centraal m.b.t. duurzaamheid, eenvoud, het tiny house, (digitaal) minimaliseren, geloof en zelfliefde.

Wil jij nog (milieu-)bewuster leven? Dan is dit hét boek voor jou!

Bewust leven gaat niet alleen over kikkererwten en onhaalbare challenges. Het gaat over het gewone leven van elke dag. Mirjam Looij laat ons delen in spannende keuzes, in een nieuw begin, in haar tiny house, maar ook in onzekerheid en teleurstellingen en verlangen naar God.
- Janneke Burger-Niemeijer, redacteur Sestra

Bewuster leven Looij, Mirjam
€ 15,99
voorraad onbekend
Het bruidsschip

Jody Hedlund laat in de roman: het Bruidsschip, een nieuwe serie van haar, zien dat je soms tijdens de reis al je bestemming bereikt.

Mercy is opgegroeid in het armste deel van negentiende-eeuws Londen. Als ze de kans krijgt om aan de andere kant van de oceaan een nieuw leven te beginnen, grijpt ze die met beide handen aan, in de veronderstelling dat ze daar werk zal kunnen vinden als kindermeisje of bediende.

Ze weet niet dat er al een bruidegom op haar staat te wachten. Als ze op het schip de welgestelde arts Joseph ontmoet en ze zijn assistente wordt, blijkt de ontluikende maar onmogelijke liefde tussen hen heel moeilijk te negeren.

Het bruidsschip' van Jody Hedlund is een romantische historische roman die begint in een van de armste wijken van het negentiende-eeuwse Londen.

'Het bruidsschip' is het eerste deel in Jody Hedlunds serie 'De postorderbruiden'.

Het bruidsschip hedlund, Jody
€ 22,99
voorraad onbekend
De verborgen kinderen

Elizabeth Byler Younts schetst in de roman 'De verborgen kinderen' een aangrijpend beeld van de psychiatrie in Pennsylvania, 1937. De veertienjarige Brighton kent alleen het leven binnen de grauwe muren van gesticht Riverside.

Hier wordt ze opgevoed en onderwezen door verpleegster Joann. Brighton weet niet dat Joann geheimen bewaart die een sleutel vormen tot haar verborgen verleden. Een verleden dat Brighton vasthoudt in het sombere Riverside.

Brightons enige vriend en lotgenoot is de albinojongen Angel. Samen besluiten ze te ontsnappen. Maar weglopen is één ding, voorbereid zijn op de buitenwereld is iets heel anders. Zonder geboorteakte en geld zijn ze overgeleverd aan de genade van vreemdelingen, die niet altijd het beste met hen voor hebben...

'De verborgen kinderen' is een hartverscheurende historische roman over de kracht van vriendschap en de schoonheid die schuilt in de grote en bedreigende buitenwereld.

''De verborgen kinderen' fascineert van begin tot eind.'
-Susan Meissner, auteur van o.a. 'Het laatste jaar van de oorlog'

De verborgen kinderen Byler Younts, Elizabeth
€ 22,99
voorraad onbekend
Een Nazaret-manifest

'Een Nazaret-manifest' van de bekende theoloog en ethicus Samuel Wels is een aansprekend en hartstochtelijk pleidooi voor een nieuwe manier van maatschappelijke betrokkenheid in de wereld: niet langer voor de mensen werken, maar bij de mensen zijn.

Wells zet vraagtekens bij de huidige aanpak van het oplossen van problemen van mensen in moeilijke en achtergestelde omstandigheden. Hij betoogt dat Jezus voor het grootste deel van zijn leven gewoon tussen de mensen van Nazaret woonde, delend in hun verwachtingen en worstelingen. Daarom zouden christenen veel meer de nadruk moeten leggen op het dicht bij mensen in nood zijn, in plaats van het jagen naar geforceerde oplossingen.

Zijn verhaal ondersteunt hij met historische, eigentijdse, exegetische en anekdotische illustraties.Dit boek is niets minder dan een oproep om christelijk getuigen en zendingswerk te heroverwegen, gebaseerd op een diepgaande analyse van onze relatie met elkaar en met God.

Samuel Wells is voorganger in de kerk van St. Martin-in-the-Fields in het centrum van Londen en gasthoogleraar christelijke ethiek aan King's College London.Eerder verscheen van hem Wees niet bang (tweede druk).

'Geen fastfood, maar gezonde kost voor de ziel.'

(Trouw)

Een Nazaret-manifest Wells, Samuel
€ 24,95
voorraad onbekend