Let op: om deze website goed te kunnen gebruiken is het noodzakelijk om Cookies aan te zetten. Meer informatie...

Francine Rivers

Zoekt u naar de boeken van Francine Rivers om te kopen? Ga naar Ichthusboekhandel.nl

Francine Rivers (1947) is een bekende en zeer geliefde Amerikaanse schrijfster van christelijke romans. Wilt u net als veel anderen haar nieuwste boeken ontdekken en alles van haar lezen? Kom dan langs bij Ichthusboekhandel.nl of kijk eerst hieronder eens even online rond in onze webshop.

Vanaf haar kindertijd leefde bij Francine Rivers het sterke verlangen om schrijfster te worden. Ze studeerde aan de Universiteit van Nevada, Reno waar ze een bachelorgraad haalde in Engels en journalistiek. Na haar afstuderen werkte ze als journalist bij een krant waar ze voornamelijk "human interest"-artikelen schreef.

In 1986 kwam Francine Rivers tot levend geloof in Christus en vervolgens lukte het haar drie jaar niet om een nieuwe roman te schrijven. Ze besteedde veel tijd aan Bijbelstudie en ze besloot zich vooral te gaan richten op Bijbelse thema's.

Haar eerste christelijke roman Bevrijdende liefde (Redeeming love) kwam in 1991 uit. Het boek plaatst de verhandelingen in het Bijbelboek Hosea in het middenwesten van de Verenigde Staten in het jaar 1850. Het gaat over een prostituee met de naam Angel die zich uiteindelijk bekeerd tot het christendom, dankzij het engelengeduld en de liefde van de boer Michael Hosea.

Van de Rome-trilogie werden al meer dan 500.000 exemplaren wereldwijd verkocht. In 2007 werd de roman de Zondeneter verfilmd door regisseur Michael Landon Jr. en geproduceerd door Fox Faith.

Van (bijna) alle boeken van Francine Rivers is ook een e-boek gemaakt. U ziet bij haar boek, links onder de foto van het boekomslag dan staan: "digitale download". U kunt daar op doorklikken en na betaling kunt u het dan direct downloaden.

Hieronder de actuele lijst met de christelijke romans van Francine Rivers die u gemakkelijk online kan bestellen bij de webshop van Ichthusboekhandel.nl of in één van de Ichthus winkels in Alphen aan den Rijn, den Haag, Leiden of Zoetermeer:

14 artikelen
pagina 1 van 2
Liefde die bevrijdt

In het bijzondere boek wat als dagboek voor een kortere periode gebruikt kan worden 'Liefde die bevrijdt' volgt Francine Rivers de thema's uit haar meest gelezen roman 'Bevrijdende liefde': afwijzing, opgeven, redding, bevrijding, verzoening en herstel.

Elk hoofdstuk begint met een fragment uit de roman, gevolgd door een Bijbeltekst en een overdenking van de auteur. Ze sluit af met een opdracht zoals verdiepende Bijbelstudie, een gebed of iets doen voor een ander. Zowel geschikt als verdieping bij het (her)lezen van de roman Bevrijdende liefde of gewoon los daarvan te gebruiken.

U kunt Liefde die bevrijdt van Francine Rivers online bestellen bij Ichthusboekhandel.nl of in één van de winkels in Alphen aan den Rijn, den Haag, Leiden of Zoetermeer:

Liefde die bevrijdt Rivers, Francine
€ 19,99
voorraad onbekend
Bevrijdende liefde

De meest bekende historische roman van Francine Rivers: Bevrijdende liefde is gebaseerd op het Bijbelse verhaal van de profeet Hosea, geplaatst in het Californië rond 1850. In een onveilige omgeving, met teleurstelling en bitterheid, wordt een onmogelijk herstel van een gevallen vrouw tegemoet getreden met liefde die blijft.

Deze roman speelt zich af omstreeks 1850 in Californië. De om haar schoonheid geroemde Angel verwacht niets van mannen dan leugens, bedrog en geweld. Als jong meisje werd zij verkocht en misbruikt en later gedwongen als publieke vrouw haar lichaam te exploiteren. De enige kracht die Angel in staat stelt om te overleven is de diepe haat die zij koestert. En het meest van alles haat zij de mannen die haar hebben gebruikten en haar innerlijk leeg en verkild hebben achtergelaten.

Dan ontmoet zij Michael Hosea, een man die God wil dienen en bij alles zoekt naar Zijn wil. Michael Hosea gehoorzaamt Gods roep om met Angel te trouwen en haar onvoorwaardelijk lief te hebben. Langzaam trotseert Michaels al Angels bittere verwachtingen en ondanks haar verzet begint haar bevroren hart uiteindelijk te smelten. Bij een naburig kolonistengezin vindt Angel een warmte die ze nooit eerder gevoelt heeft.

Maar niet iedereen wil de vrouw vergeven die Angel was...als een ultieme beproeving van haar respect voor Hosea en haar prille geloof in God doemt er uit het verleden een demon op die zij onder ogen zal moeten zien en... overwinnen.

Francine Rivers (1947) is in 1997 opgenomen in de "Hall of Fame" van de Roman Schrijvers van Amerika (RWA). Ze heeft voor haar boeken verschillende prijzen gewonnen, variërend van "Golden Medallions" tot en met de "Silver Pens".

Zelf hecht ze meer waarde aan de personen in haar leven. Ze is al meer dan 40 jaar getrouwd met Rick. Samen hebben ze drie kinderen en drie kleinkinderen. De laatste maken dat ze jong van geest blijft.

Francine en Rick Rivers wonen in Noord California en hebben daar een eigen familiebedrijf. Zelf houdt ze zich voornamelijk bezig met schrijven. Ze heeft tot 1993 een aantal reguliere romans geschreven. In dat jaar verscheen haar eerste christelijke boek bij uitgeverij Tyndale House Publishers. Er zijn inmiddels enkele miljoenen boeken van haar hand verkocht.

Bevrijdende liefde Rivers, Francine
€ 17,50
voorraad onbekend
Het meesterwerk (Midprice)

Het meesterwerk' van Francine Rivers: Een onverwacht en ongedacht liefdesverhaal dat je eraan herinnert dat Gods zelfs de meest gebroken mensen een plek geeft in een prachtig meesterwerk.

De succesvolle kunstschilder Roman Valesco lijkt alles te hebben: rijkdom, vrouwen, roem. Alleen zijn assistente Grace Moore, die tegen haar zin voor hem werkt, weet hoe weinig hij eigenlijk heeft. Ze ziet hoe zijn verleden hem achtervolgt hem en echoot door de hallen en kamers van zijn lege villa. Maar Grace heeft geen idee van de manier waarop Roman in het geheim worstelt met zijn demonen: hij trekt er 's nachts op uit als The Bird, een beruchte maar nog niet geïdentificeerde graffitiartiest - een alter ego dat zijn carrière te gronde zou kunnen richten.

Ook Grace kan haar verleden niet achter zich laten. Na een zeer ongelukkig huwelijk heeft ze haar leven omgegooid en zich voorgenomen haar dromen nooit meer te laten stelen door iemand aan wie ze haar hart verliest. Als ze de man leert kennen achter het masker is het alsof hun gebroken geschiedenissen langzaam in elkaar schuiven... totdat er iets gebeurt dat zo onverwacht is dat het voor altijd hun levens zal bepalen.

Nu in een fraaie midprice editie voor uren leesgenoegen.

Het meesterwerk (Midprice) Rivers, Francine
€ 17,50
voorraad onbekend
Mijn moeders hoop (midprice)

Mijn moeders hoop' is het eerste deel van Francine Rivers' tweedelige familiesaga 'Marta's erfenis', over de gecompliceerde relaties tussen moeders en dochters van verschillende generaties.

Aan het begin van de twintigste eeuw verlaat Marta Schneider haar ouderlijk huis in Zwitserland. Ze is vastbesloten haar onrechtvaardige vader, haar lieve maar zwakke moeder, en de beperkingen die vrouwen in die tijd krijgen opgelegd, te ontvluchten. Haar zoektocht naar een eigen bestaan leidt haar door heel Europa en brengt haar uiteindelijk in Canada. Als de wereld in de greep is van de oorlog, staat Marta voor de moeilijkste keuze van haar leven: vasthouden aan alles waar ze zo hard voor heeft gevochten, of de man volgen die haar hart heeft veroverd?

De serie 'Marta's erfenis' is een aangrijpend portret van moeders en dochters, en de patronen die zij doorgeven. Het tweede deel is 'Mijn dochters droom'.

Mijn moeders hoop (midprice) Rivers, Francine
€ 17,50
voorraad onbekend
Mijn dochters droom (midprice)

'Mijn dochters droom' is het tweede deel van Francine Rivers' tweedelige familiesaga 'Marta's erfenis', over het stille verdriet dat een familie kan verdelen, maar ook over de vergeving die alle wonden heelt.

De kleine Carolyn Arundel voelt zich in de steek gelaten. Haar moeder heeft tuberculose en ligt in quarantaine. Grootmoeder Marta trekt ondanks haar gespannen verhouding met haar dochter bij het gezin in om voor Carolyn te zorgen. Er ontstaat een hechte band tussen oma en kleindochter. Maar als de strijd tussen Hildemara en Marta escaleert, denkt Carolyn dat het haar schuld is.

Na een aantal moeilijke jaren besluit Carolyn uiteindelijk de banden met het thuisfront te verbreken. De jaren verstrijken zonder dat Carolyn enig contact heeft met haar moeder. De kloof lijkt onoverbrugbaar. Is alle hoop op verzoening verloren of kan iets of iemand de vrouwen uit deze familie toch weer bij elkaar brengen?

De serie 'Marta's erfenis' is een aangrijpend portret van moeders en dochters, en de patronen die zij doorgeven. Het eerste deel is 'Mijn moeders hoop'.

Mijn dochters droom (midprice) Rivers, Francine
€ 17,50
voorraad onbekend
Strijders voor God

In het Eboek 'Strijders voor God' van Francine Rivers zijn vijf prachtige Bijbels-historische romans over mannen gebundeld.

De levens van Aäron, Kaleb, Jonatan, Amos en Silas worden door Francine Rivers tot leven gebracht. Deze mannen uit de Bijbel vervulden op de achtergrond een belangrijke rol en beantwoordden aan de roeping van God. Ze gaven hun leven aan God, en streden de goede strijd van het geloof. Een indrukwekkend boek over moed en vertrouwen, op een beeldende manier geschreven.

Eerder verscheen van Francine Rivers 'Een spoor van genade', waarin vijf Bijbels-historische romans over vrouwen zijn gebundeld.

Strijders voor God[ e-boeke-boek ] Rivers, Francine
€ 9,99
direct downloaden
De schoenendoos (kerst- adventverhalen)

'De schoenendoos' van Francine Rivers vind je een ontroerend kerstverhaal en een serie overdenkingen voor de adventstijd. Nu in een vernieuwde editie als prachtig geschenk om aan anderen te geven.

Pleegkind Timmy heeft het niet gemakkelijk nu hij niet meer bij zijn moeder thuis kan wonen. Hij wordt opgevangen door lieve pleegouders, maar zelfs zij weten niet wat er in de schoenendoos zit die Timmy altijd met zich meedraagt. Pas wanneer Timmy meespeelt in het kerstspel op school, verandert alles.

Speciaal voor deze editie schreef Francine Rivers ook een serie overdenkingen voor de adventszondagen en kerstavond. Dit mooi vormgegeven boekje is een prachtige aanvulling op een toch al bijzondere tijd.

Francine Rivers is bekend van o.a. 'Bevrijdende liefde', 'Mijn moeders hoop' en 'Het meesterwerk'. Ze schreef het verhaal over Timmy en zijn schoenendoos bijna tien jaar nadat ze tot geloof kwam, geïnspireerd door haar eigen moeite om haar zorgen en dank bij God neer te leggen.

De schoenendoos (kerst- adventverhalen) Rivers, Francine
€ 10,-
voorraad onbekend
Verdwaalde ster

Francine Rivers schreef met het boek: Verdwaalde ster een sprankelende roman die op het verhaal van de verloren zoon geïnspireerd is. Nu voor een mooie mid-price

1950. Ezekiel Freeman herinnert zich nog als de dag van gisteren dat hij Abra vond, een klein meisje, te vondeling gelegd onder een brug in zijn woonplaats Haven. Hij heeft haar zien opgroeien tot een schoonheid, maar weet dat er onder die prachtige buitenkant een diep litteken schuilgaat dat haar kwetsbaar maakt.

Zo kwetsbaar dat ze zich liet verleiden door de praatjes van een knappe jongen die haar meetrok in de glamourwereld van Hollywood. Nu is Abra Lena Schott de meest aanbeden artiest op het witte doek sinds Marilyn Monroe. Ze heeft snel geleerd wat er verwacht wordt van een ambitieuze jonge vrouw als zij, maar ook dat er voor roem een hoge prijs betaald moet worden. Ze heeft al haar schepen achter zich verbrand om te komen waar ze nu is, maar eigenlijk wil ze het liefst weer terug naar huis.

Verdwaalde ster Rivers, Francine
€ 15,-
voorraad onbekend
Leota's tuin

'Leota's tuin' van Francine Rivers is een ontroerende roman over een vrouw die terugblikt op de puinhopen van haar leven en nieuwe hoop vindt.

Eens was de tuin van Leota een prachtige plek, waar bloemen bloeiden en hoop gedijde. Het was haar toevluchtsoord na de oorlog. Nu is de 84-jarige Leota alleen en haar tuin is verwoest.

Al Leota's pogingen om zich met haar volwassen kinderen te verzoenen, zijn vruchteloos gebleken. Ze spreekt haar wanhoop uit tot God. Hij brengt twee mensen in haar leven: enerzijds een student die denkt dat hij alle antwoorden weet, anderzijds de kleindochter waar ze niet op had durven hopen.

Hoewel ze christelijk werd opgevoed, kwam Francine Rivers pas later in haar leven tot geloof. Niet lang daarna verscheen 'Bevrijdende liefde', waarmee ze de harten van miljoenen lezers veroverde. Al snel volgden meer romans zoals 'De laatste zondeneter', 'Een kind van verzoening' en 'Leota's tuin'.

Leota's tuin Rivers, Francine
€ 15,-
voorraad onbekend