Let op: om deze website goed te kunnen gebruiken is het noodzakelijk om Cookies aan te zetten. Meer informatie...

Henk Binnendijk

Boeken en Bijbelstudies van Henk Binnendijk gemakkelijk bestellen of kopen? Kijk dan online bij de webshop van Ichthusboekhandel.nl of kom langs in één van de Ichthusboekwinkels

De boeken van Henk Binnendijk (1934) zijn al heel lang een begrip als het gaat om gezond geestelijk onderwijs en Bijbelstudiemateriaal. Hij schreef o.a. over de Hemel, de Bergrede en Openbaringen. Als presentator vroeger bij de Evangelische Omroep en nog meer als spreker op allerlei gelegenheden zoals de Familiedag en bij Mannendagen is hij al jarenlang een vertrouwde verschijning. De boeken van Henk Binnendijk worden door een grote groep als relevant, betrouwbaar en evenwichtig beschouwd. .

Het nieuwste boek van Henk Binnendijk in 2023 is: 'Het geheim van David, mediteren over de Psalmen'

Van verschillende boeken van Henk Binnendijk zijn ook E-boeken gemaakt. U kunt deze vinden bij het gewone boek in de webshop en links onder de foto van de boekomslag ziet u dan een button voor "digitale download". Als u daar aankoopt, kunt u direct de studie downloaden en er mee aan de slag gaan.

Onderstaand een overzicht op volgorde van recent verschenen van de nieuwste Bijbelstudieboeken van Henk Binnendijk die u online kunt bestellen in de webshop van Ichthusboekhandel of kopen in één van de Ichthusboekwinkels in Alphen aan den Rijn, den Haag of Zoetermeer :

Het geheim van David

Henk Binnendijk (1934) nu met 'Het geheim van David, mediteren met de Psalmen. Henk Binnendijk zegt over zijn nieuwste boek: Nooit heb ik een boek geschreven dat mij zo dicht bij God bracht. Ik ben door dit boek veel meer van God gaan houden. Wat een God hebben wij, die zo met mensen omgaat!

INKIJKEXEMPLAAR Het geheim van David mediteren over de Psalmen Henk Binnendijk

Henk Binnendijk vraagt zich af hoe David als koning van Israël, met zo'n druk en bedreigd leven, kans gezien heeft om toch telkens weer stil te zijn en een psalm te schrijven. Het zegt veel over zijn relatie met God. Dat ging hem boven alles. Door Davids psalmen te bestuderen is Henk Binnendijk achter het geheim van David gekomen. Het geheim dat David zijn hele leven bij zich droeg en dat hem kracht gaf in moeilijke momenten:

'Zelfs al ga ik door een dal van diepe duisternis, ik vrees geen kwaad, want Gij zijt bij mij.'

Mediteren met Henk Binnendijk over de Psalmen helpt je te ervaren wat de troostende kracht van Davids liederen is. Het geheim van David bevat gespreksvragen voor groepsbespreking en Bijbelstudie en persoonlijke meditatie..

Henk Binnendijk (Rijnsburg) is een geliefde en veelgelezen auteur. Hij werd bekend door zijn tv-programma's met gesprekken over het geloof. Tot zijn bekendste boeken behoren De Bergrede, Dichtbij God en Het Meesterwerk van God.

Het geheim van David Binnendijk, Henk
€ 20,99
voorraad onbekend
Niemand is als hij

Niemand is als Hij, is het nieuwe boek van Henk Binnendijk in 2021. Daarin maakt hij zijn persoonlijke weg zichtbaar rond het verdriet van het verlies van een zoon.

Een verdrietige gebeurtenis bracht Henk Binnendijk ertoe troost te zoeken in de Bijbel. Al gauw kwam hij uit bij het boek Job. Job is een man die veel geleden heeft. Zijn bezit verloren, zijn kinderen dood, een vrouw die niet naast hem staat, vrienden die hem veroordelen, een lichaam dat doodziek is en een God die afwezig is. En toch blijft hij standvastig in zijn geloof.

Henk Binnendijk merkte dat dit Bijbelboek Job hem nu veel meer aansprak dan voor die tijd. En hij ontdekte dat het geloof van Job weer vertrouwen en perspectief geeft voor de toekomst.

Na elk hoofdstuk staan er vragen voor een bijbelstudiegroep en voor persoonlijk gebruik.

Toen ik in mijn verdriet het boek Job opnieuw las, merkte ik dat het mij nu veel meer aansprak dan voor die tijd. Daardoor kwam een verlangen bij mij op om over Job een Bijbelstudie te schrijven. Ook omdat dit boek ons zoveel perspectief geeft voor de toekomst.

In deze coronacrisis kunnen we gemakkelijk neerslachtig worden. Het kan ons ook zo ver brengen dat we God vaarwel zeggen. Maar we kunnen ook staande blijven door Gods genade. God kan ons tonen dat Hij, juist in grote moeite, ons kan maken tot wat Hij voor ogen heeft.
– Henk Binnendijk in zijn Woord vooraf

Henk Binnendijk (Rijnsburg) is een geliefde en veelgelezen auteur. Hij werd bekend door zijn tv-programma's met bijbelstudies en gesprekken over het geloof. Hij sprak op EO jongerendagen en is nog steeds actief als spreker op conferenties, mannendagen e.d. Tot zijn bekendste boeken behoren De Bergrede, Het Meesterwerk van God, Hoe ziet de hemel eruit? (2019) en Op weg naar de hemel (2020).

Niemand is als hij Binnendijk, Henk
€ 21,-
voorraad onbekend
Op weg naar de hemel

"Op weg naar de hemel" is het nieuwste boek in 2020 van Henk Binnendijk. In dit boek laat Henk Binnendijk zien hoe de Tabernakel als wegwijzer uit het Oude Testament kan dienen in ons leven. De geloofsgroei van de christen aan de hand van de typologie van de Tabernakel staat daarbij centraal.

INKIJKEXEMPLAAR Op weg naar de Hemel - Henk Binnendijk

Henk Binnendijk wijst de weg naar de hemel aan de hand van een bijzonder beeld uit het Oude Testament: de Tabernakel. De tabernakel toont ons wie God is en hoe groot Gods plan met het leven van een mensen. Aan de hand van de tabernakel laat Henk Binnendijk zien wat het offer van Jezus betekent. En dat God garant wil staan, dat Hij zijn doel met de mens bereikt. De tabernakel is het mooiste beeldmateriaal dat God ons heeft gegeven. Tot in de kleinste details heeft Hij dit concept persoonlijk aan Mozes gedicteerd. Henk Binnendijk laat zien hoe het onderwijs van de Tabernakel in deze tijd nog steeds van grote waarde is.

Henk Binnendijk is een geliefde en veelgelezen schrijver. Hij werkte jarenlang als programmamaker en werd bekend door zijn tv-programma's met Bijbelstudies en gesprekken over het geloof. Hij sprak op EO jongerendagen en is nog steeds actief als spreker op conferenties, mannendagen, in kerkelijke gemeenten e.d. Onder zijn bekendste boeken behoren o.a. Het meesterwerk van God, (2018) Hoe ziet de hemel er uit? (2019)

TIP: Combineer uw bestelling met de Bijbelwijzer de Tabernakel u heeft dan een prachtige afbeelding van de Tabernakel en extra visuele informatie over de priesterdienst. Als pakket heeft u dan bovendien gratis verzending.

Het boek Op weg naar de hemel is naast persoonlijk gebruik, tevens zeer geschikt voor gebruik in Bijbelstudiegroepen.

Op weg naar de hemel Binnendijk, Henk
€ 21,-
voorraad onbekend
Hoe ziet de hemel eruit?

Het boek van top auteur Henk Binnendijk, Hoe ziet de Hemel er uit, is de weergave van zijn intense en doorleefde speurtocht in de Bijbel naar de plaats van de hemel in Gods plan met deze wereld. In dit boek gaat Henk Binnendijk op zoek naar de vragen én antwoorden over de hemel. Het stond tijdenlang in de bestsellerlijsten van christelijke boeken.

Toen het hem eens gevraagd werd in een uitzending van Groot Nieuws Radio (GNR), wist Henk Binnendijk eigenlijk niet goed hoe de hemel er uit ziet en wat de Bijbel er over zegt. Toch wilde hij er graag een boek over schrijven. Want de Bijbel begint met de woorden: "In het begin schiep God de hemel". Het zou het begin worden van een zeer intensief denkproces.

De hemel is het zenuwcentrum waar de aarde uit voortgekomen is. En ook met de aarde heeft God een hemels doel. Enerzijds weten we niet wat de hemel is. De hemel is een geestelijke werkelijkheid die we niet onder woorden kunnen brengen. Anderzijds is er zoveel over te vragen en te zeggen. Alleen al het woord "hemel" wordt 700 keer gebruikt in de Bijbel. Kortom genoeg redenen voor Henk Binnendijk om zich er grondig in te verdiepen.

Henk Binnendijk zelf over dit boek:
Het heeft mij veel voldoening gegeven om een speurtocht naar de hemel te ondernemen. Mijn verlangen naar de hemel is er veel sterker door geworden. Ik hoop dat dit ook voor u het geval zal zijn.

Een impressie van de inhoudsopgave van Hoe ziet de Hemel er uit:

* In het begin schiep God de hemel en de aarde
* De hemel nu, de aarde straks
* Je kunt de hemel beklimmen
* De aantrekkingskracht van de hemel
* Pasklaar gemaakt worden voor de hemel
* Is er ooit iemand teruggekomen?
* Schatrijk in de hemel
* Groot in de hemel
* De grote dag in de hemel
* Hoe ziet de hemel op aarde eruit?

De boeken van Henk Binnendijk zijn online verkrijgbaar bij de webshop van Ichthusboekhandel.n of in één van de Ichthusboekwinkels.

Hoe ziet de hemel eruit? Binnendijk, Henk
€ 21,-
voorraad onbekend
Het Meesterwerk van God

In het Bijbelstudieboek Het meesterwerk van God schrijft Henk Binnendijk over het laatste Bijbelboek: de Openbaring aan Johannes. Een boek wat inmiddels vele herdrukken kreeg en vaak gebruikt wordt in bijbelstudiegroepen én voor persoonlijke studie.

Al schrijvend over het bijzondere Bijbelboek Openbaring brengt Binnendijk vele onderwerpen samen: leven, Bijbel, geloof, prediking en geschiedenis. Al deze thema's komen uit bij het hart van het evangelie. Waar loopt alles op uit en waar gaat het leven om?

Henk Binnendijk onthult een schitterend vergezicht: het onovertroffen meesterwerk waar God aan werkt en waar de mens alleen nog maar van kan dromen. Want: 'als God de Schepper is van een grenzeloos groot heelal met volgens de laatste schattingen 70 triljoen sterren [...] en Hij een plan heeft waar Hij al bijna zes millennia aan werkt, dan moet dat een grenzeloos groot plan zijn, een Meesterwerk!'

Waarom zou u het het boek Meesterwerk van God door Henk Binnendijk kopen:

* Evenwichtige uitleg van het Bijbelboek Openbaringen;
* Auteur met een brede waardering in Nederland;
* Praktisch en direct bruikbaar voor persoonlijk geloofsleven en -opbouw;
* Ideaal voor bijbelstudiegroepen en huiskringen.
* Cadeau met inhoud voor mannen en vrouwen.

Henk Binnendijk is een bekend geliefde auteur, die o.a. Dichtbij God, Het verlangen van God en Hier en daar schreef. Ook schreef hij over de Bergrede.

Het Meesterwerk van God Binnendijk, Henk
€ 21,-
voorraad onbekend
Bergrede  jubileumuitgave

De Bergrede: de grondwet van het Koninkrijk der Hemelen. 'Ik geloof met mijn hele hart dat God de Bijbel heeft gegeven aan gewone mensen', schrijft Henk Binnendijk in zijn voorwoord bij het Bijbelstudieboek 'De Bergrede' wat hij schreef.

Daarom, zo zegt hij, wil hij met dit boek op de achtergrond blijven en de Bijbel op de voorgrond plaatsen. Want naast de gave van zijn Zoon is de Bijbel het grootste geschenk van God aan de mensen.

Henk Binnendijk weet met zijn bondige schrijfstijl de Bijbelse waarheden te verduidelijken voor een groot publiek. 'De Bergrede' is een handzame leidraad voor Bijbellezers - beginnend of (ver)gevorderd. het is een ideale uitgave voor bijbelstudiegroepen en huiskringen en wordt door velen gebruikt. Bevat ook gespreksvragen.

Bergrede jubileumuitgave Binnendijk, Henk
€ 18,99
voorraad onbekend
Onderkoning bij de gratie Gods / druk 1

Onderkoning bij de gratie Gods is een boek van Henk Binnendijk over de bekende figuur van Jozef, de onderkoning van Egypte en bespreekt het thema van lijden tot heerlijkheid.

Het boek bevat bijzondere lessen voor iedere christen. Henk Binnendijk was er niet bij. Maar soms zou je het haast denken. Met inlevingsvermogen voor Jozef en diep ontzag voor de God van Jozef bespreekt Binnendijk de geschiedenis van Jozef en laat zien hoe dit ook voor ons in deze tijd betekenis heeft.

Bewerkte heruitgave met gespreksvragen, ideaal voor gebruik in Bijbelstudiegroepen

Onderkoning bij de gratie Gods / druk 1 Binnendijk, Henk
€ 21,-
voorraad onbekend
Hier en daar

Christenen die naar de hemel gaan, mogen wat meenemen: hun ervaring en bovenal hun relatie met God. In dit boek start Henk Binnendijk zijn zoektocht naar de betekenis van de hemel en hoe wij daar zullen zijn.

Sprekend vanuit zijn hart laat Henk Binnendijk zien hoe belangrijk het is om bewust te leven. Ons leven op aarde is gegeven als een voorbereidingstijd op de hemel. We zullen voor eeuwig bij God zijn. Het is van het grootste belang om daarop voorbereid te zijn. En dat wil God in ons leven bewerken.

Met verwerkingsvragen, bedoeld voor Bijbelstudiegroepen of persoonlijke reflectie(!)

Hier en daar Binnendijk, H.
€ 21,-
voorraad onbekend
Dichtbij God / druk 1

In het boek Dichtbij God, laat de schrijver Henk Binnendijk in zijn hart kijken, maar hij laat ons ook in het hart van God kijken. God wil dichtbij mensen zijn en Hij wil graag dat mensen dichtbij Hem zijn. Dat vertrouwelijke contact met Hem is weggelegd voor iedereen. Je moet er wel naar zoeken en het kost inspanning, maar het is de moeite waard.

Christenen die naar de hemel gaan, mogen wat meenemen: hun ervaring en bovenal hun relatie met God.

Sprekend vanuit zijn hart laat Henk Binnendijk zien hoe belangrijk het is om bewust te leven. Ons leven op aarde is gegeven als een voorbereidingstijd op de hemel. We zullen voor eeuwig bij God zijn. Het is van het grootste belang om daarop voorbereid te zijn. En dat wil God in ons leven bewerken.

'Je zult dáár zijn wat God hier van jou heeft kunnen maken.

Dichtbij God / druk 1 Binnendijk, H.
€ 21,-
voorraad onbekend