Let op: om deze website goed te kunnen gebruiken is het noodzakelijk om Cookies aan te zetten. Meer informatie...

Henk Stoorvogel

Henk Stoorvogel is een veel gelezen schrijver van christelijke boeken die je gemakkelijk online kan kopen bij Ichthusboekhandel.nl.

Henk Stoorvogel is getrouwd met Ruth en vader van twee dochters en twee zoons. Hij was werkzaam als voorganger, schrijver en richtte samen met drie vrienden De 4e Musketier op. Hij is internationaal directeur van De 4e Musketier. Hij is een veelgelezen christelijke schrijver van boeke voor geloofsopbouw, preken en leiderschap.

Henk Stoorvogel studeerde theologie en communicatiewetenschappen, waarbij hij in 2019 promoveerde op een onderzoek naar de veranderkracht van preken. Hij was van 2004 tot 2006 voorganger van de Vrije Baptistengemeente De Ontmoeting in Veendam en tussen 2006 en 2020 pastor bij de evangelische gemeente VEZ in Zwolle. Hij is een van de organisatoren van jaarlijkse 'karakterweekenden' voor mannen onder de naam De 4e Musketier. Momenteel is hij actief met de organisatie van een sprekersopleiding.

De boeken van Henk Stoorvogel zijn online verkrijgbaar bij de christelijke webshop van Ichthusboekhandel.nl of in één van de Ichthusboekwinkels.

Storytelling in de Bijbel

Storytelling in de Bijbel van Henk Stoorvogel is een toegankelijke methode om oude Bijbelverhalen weer tot leven te laten komen. Henk Stoorvogel heeft de kennis van theologische specialisten over de interpretatie van de Bijbel gecomprimeerd tot een eenvoudige methode, waarmee hij het lezen van Bijbelverhalen aantrekkelijk maakt.

Het geheim dat tot nu toe alleen toegankelijk was voor sommige theologen, wordt zo toegankelijk voor een breed publiek. De Bijbel gaat van zwart-wit naar kleur. Je leert verhalen lezen alsof je ze voor het eerst ziet.

In dit boek deelt Henk Stoorvogel de vier poorten om Bijbelverhalen te ontsluiten en de schat in elk verhaal te ontdekken.

Van Henk Stoorvogel zijn al meer dan twintig boeken verschenen, waaronder Geboren om te vliegen, Jezus leven en Klink. Spreken met impact.

Storytelling in de Bijbel Stoorvogel, Henk
€ 20,-
voorraad onbekend
Vriendschap of je leven

Vrienden of je leven van Henk Stoorvogel en Pieter Struik is een boek wat elke man gelezen zou moeten hebben.

Henk Stoorvogel en Pieter Struik willen in Nederland een vriendschapsrevolutie ontketenen. Er is in deze tijd een enorme behoefte aan vriendschap. De meeste mannen hebben dat niet eens zo in de gaten, opgeslokt als ze worden door de hectiek van tijd en wereld. Dit boek is de eyeopener die mannen zal wakker schudden om meer tijd te investeren in vriendschap.

Stoorvogel en Struik weten uit eigen ervaring wat er in mannen omgaat, maar ze hebben ook onderzoek gedaan naar hoe mannenvriendschap werkt (en hoe niet). Ze leggen uit hoe je vrienden maakt (en hoe je ze kwijtraakt) en wat de positieve gevolgen zijn als mannen zich gezamenlijk inzetten voor de samenleving.

Enkele citaten uit het boek:

Rondom vriendschap hangt een zweem van verlegenheid en verlangen. Elke man verlangt naar vriendschap, maar voelt tegelijk vaak een vorm van verlegenheid rondom dit thema.

Vriendschap vraagt om rituelen. Vriendschappen hebben zo hun eigen vormen en manieren, die eigen zijn aan de vriendschap en een basis van vertrouwen geven.

Er zijn vier soorten vrienden, zoals zo mooi verwoord in het Frans: connaissance (kennis), copain (kameraad), l'ami (vriend) en frère (boezemvriend). Elke soort vriend heeft zijn eigen waarde en rijkdom. Vrienden geven kleur aan het leven.

Henk Stoorvogel is oprichter van de internationale beweging 4M die zich richt op mind-body-soul adventures voor mannen en vrouwen. Hij is auteur van o.a. Jezus Leven, Geboren om te vliegen en Klink. Spreken met impact (samen met Mark van Vuuren; 2020).

Pieter Struik is ondernemer. Door de jaren heen bouwde hij aan een cultuur van verbinding binnen zijn organisaties WebNL creative studios, BEELDKRACHT en Rodesk.

Vriendschap of je leven Stoorvogel, Henk; Struik, Pieter
€ 17,99
voorraad onbekend
Geboren om te vliegen

Prachtig uitgevoerd opbouwend boek Met foto's en ornithologische achtergrondinfo

Mensen worden vergeleken met het jong van een arend dat moet leren vliegen. Mensen worden vergeleken met een arend van wie 'de jeugd zich vernieuwt'. In een fraai en prettig leesbaar boek werken de auteurs deze en tal van andere metaforen uit.

Geboren om te vliegen is een boek dat christenen helpt om hun bestemming te vinden: de evenwichtige persoon worden die God bedoeld heeft.

In de Bijbel wordt de arend als beeld gebruikt om ons dingen te leren over persoonlijke geloofsgroei en ontwikkeling. Henk Stoorvogel en Eugène Poppe houden de kennis over de arend tegen het licht en bestuderen opnieuw de plaatsen in de Bijbel waar deze metafoor voorkomt.

Geboren om te vliegen Stoorvogel, Henk
€ 18,99
voorraad onbekend
David, een man naar Gods hart

In 'David, een man naar Gods hart' van Henk Stoorvogel maak je in korte Bijbelstudies kennis met een van de markante mannen van God, zoals die beschreven worden in de Bijbel.

David inspireert, ontroert en daagt uit. Met zijn God sprong hij over muren. Geen Goliath boezemde hem angst in. Maar ook overtrad hij zo'n beetje elk gebod. David is menselijker dan wij zouden wensen en geestelijker dan de meesten van ons ooit zullen worden.Vind je het lastig om je persoonlijke tijd met God vorm te geven?

Het is bij uitstek geschikt voor persoonlijk gebruik of voor kleine groepen. In twintig hoofdstukken wordt een episode uit het leven van David belicht en vertaald naar onze tijd. Door middel van rake vragen word je geholpen oom zelf na te denken en persoonlijke toepassingen te maken.

Nu eindelijk weer beschikbaar als heruitgave!

David, een man naar Gods hart Stoorvogel, Henk
€ 9,95
voorraad onbekend
G-kracht

Henk Stoorvogel en Theo van de Heuvel schreven met G-kracht een boek wat mannen (en vrouwen) wil helpen om hun leven meer geestelijke diepgang te geven op allerlei vlak.

Wanneer wij het leven op eigen kracht proberen te leiden, worden we al snel vastgezogen in het moeras van de realiteit. we ploeteren voort door een mix van plezier en verdriet, feest en lijden, succes en mislukking, in de hoop dat het op een dag beter zal worden.

Het leven zonder God is als een leven met één G-kracht; het is op z'n best, gewoon... Leven met één G-kracht is leven vanuit je eigen kracht. God wil ons leven echter stuwkracht geven, zodat wij met vier keer G-kracht boven het alledaagse uit kunnen stijgen en een leven kunnen leiden in vrijheid en vreugde.

Ontdek het geheim van een leven vol G-kracht en dompel je onder in de dynamiek van een goede relatie met God, Gezin, Gemeente en Gerechtigheid.

Nu opnieuw beschikbaar!

G-kracht Stoorvogel, Henk; Heuvel, Theo van den
€ 16,95
voorraad onbekend
Klink

Klink is een boek wat je helpt stap voor stap naar een optimale communicatie. Het is geschreven door Henk Stoorvogel en Mark van Vuuren en is, kort, helder, bevat visuals, infographics en praktische voorbeelden. Het helpt om te spreken met impact.

Presenteren is belangrijker dan ooit. Op hogescholen en universiteiten is spreken een vast onderdeel en in de maatschappij is de vaardigheid tot presenteren voor professionals een must. Iedereen moet tegenwoordig op overtuigende en innemende wijze een verhaal kunnen brengen.

Dit toegankelijke boek verbindt het beste van de klassieke retorica met het beste van de moderne communicatiewetenschap.

Henk Stoorvogel en Mark van Vuuren nemen de lezer mee in de geheimen van impactvolle communicatie en laten stapsgewijs zien hoe je de beste presentatie of toespraak kunt houden.

Henk Stoorvogel en Mark van Vuuren zijn beiden communicatiewetenschappers en hebben ruime ervaring opgedaan in het spreken en presenteren. Zij zijn de ideale coach voor iedere spreker die zijn skills wil verbeteren

Dr. Mark van Vuuren is Universitair Hoofddocent Communicatiewetenschap aan de Universiteit Twente. Hij schreef eerder o.a. Mooi Werk (2011), Mooier Werk (2018) en Gespreksfluisteraar (2016).

Dr. Henk Stoorvogel is oprichter van de internationale beweging 4M die zich richt op mind-body-soul adventures voor mannen en vrouwen. Hij is auteur van o.a. Jezus Leven, Geboren om te vliegen en Knock Out.

Klink Stoorvogel, Henk; Vuuren, Mark van
€ 32,50
voorraad onbekend
Man zijn in de tweede helft

'Man zijn in de tweede helft' van bekende auteurs Henk Stoorvogel en Eugène Poppe is een boek voor mannen over de midlifefase. Rond hun veertigste belanden mannen in een overgangsfase: ze bewegen zich richting de tweede helft van hun leven.

Voor veel mannen is dit een verwarrende fase. Wanneer deze midlifefase niet goed doorleefd wordt, kan die uitlopen op een midlifecrisis. In het traject van eerste naar tweede helft verschuift het waardensysteem van de man: van prestatie naar relatie, van doen naar zijn, van nemen naar geven.

Het boek geeft inzicht in de dynamiek die op gang komt en helpt mannen (opnieuw) richting te vinden.

Een perfect cadeau voor Vaderdag!

Man zijn in de tweede helft Stoorvogel, Henk; Poppe, Eugène
€ 21,-
voorraad onbekend
Onderweg met Ruth

In 'Onderweg met Ruth', het nieuwe boek van Henk Stoorvogel, staan twintig Bijbelstudies over het leven van Ruth.

Het bibjelstudieboekje is geschikt voor persoonlijke verdieping en kan daarnaast uitstekend dienen als Bijbelstudiemateriaal voor gespreksgroepen. Elk hoofdstuk bevat een gespreksvraag en een kort gebed ter afsluiting.

Als geen andere schrijver weet Henk Stoorvogel de Bijbelse boodschap dicht bij de lezer te brengen: alsof je er zelf bij bent!

Onderweg met Ruth Stoorvogel, Henk
€ 14,99
voorraad onbekend
Onderweg met Jozef
Onderweg met Jozef Stoorvogel, Henk
€ 14,99
voorraad onbekend
Onderweg met Jozua
Onderweg met Jozua Stoorvogel, Henk
€ 14,50
voorraad onbekend
Onderweg met Simson
Onderweg met Simson Stoorvogel, Henk
€ 14,99
voorraad onbekend
Onderweg met de Samaritaan
Onderweg met de Samaritaan Stoorvogel, Henk
€ 14,99
voorraad onbekend