Let op: om deze website goed te kunnen gebruiken is het noodzakelijk om Cookies aan te zetten. Meer informatie...

Irma Joubert

Informatie over de nieuwste roman van Irma Joubert ontdekken of een boek van haar kopen? Kijk dan bij Ichthusboekhandel.nl

Irma Joubert (1947) is inmiddels een zeer bekende Zuid-Afrikaanse schrijfster in Nederland van historische christelijke romans. Ichthusboekhandel.nl heeft altijd de actuele en nieuwste romans van Irma Joubert op voorraad en levert deze boeken snel via de webshop of één van de vier winkels.

Irma Joubert groeide op in Bosveld (Zuid-Afrika) op een boerderij. Na een studie geschiedenis gaf zij jarenlang les op een middelbare school. Ze besloot de ruimte die ze kreeg na haar pensioen nuttig te gaan besteden: ze nam de pen ter hand met als resultaat een aantal zeer geliefde boeken. Irma Joubert schrijft vaak in de vorm van een trilogie, waarbij verhaallijnen uit Duitsland, Nederland, Engeland en Schotland samenkomen in Zuid-Afrika.

Irma Joubert schrijft vooral historische fictie. Met haar achtergrond als geschiedkundige weet ze zeer accuraat historische feiten in haar romans te verweven met een mooie verhaallijn op een toegankelijke wijze. Daarbij schrijft ze voor een breed christelijk en algemeen publiek die haar boeken weten te waarderen.

Al geruime tijd wordt uitgezien naar een nieuw deel in de serie als vervolg op Hildegard en Het meisje uit het verscholen dorp. We kunnen aangeven dat de verwachting is dat dit in het najaarvan 2021 gaat verschijnen. Later dan veel hopen, maar ongetwijfeld de moeite van het wachten waard. Een titel is nog niet bekend.

Van alle romans van Irma Joubert is ook een e-boekversie beschikbaar. U kunt deze aanklikken links onder de foto van het boekomslag als "digitale download" als u kijkt op de betreffende pagina van het boek.

Onderstaand een actueel overzicht van de nieuwe romans van de Zuid-Afrikaanse auteur Irma Joubert die u online kan bestellen bij Ichthusboekhandel.nl of kopen in de Ichthus winkels in Alphen aan den Rijn, den Haag, Leiden of Zoetermeer:

Het meisje uit het verscholen dorp

Het meisje uit het verscholen dorp is het meest recente boek van Irma Joubert over een bijzondere onderduikplek tijdens de Tweede Wereldoorlog tussen Nunspeet en Vierhouten. Een prachtige roman gebaseerd op veel historisch onderzoek en internationale verbanden.

Nunspeet, 1943. Mentje is niet blij met de vreemde mensen die vader in het geheim op de stalzolder van hun boerderij laat wonen. Op een dag gaat het helemaal mis. De soldaten halen iedereen weg – behalve Mentje. Na een angstige vlucht komt ze midden in de nacht in een geheim dorp in de bossen, waar tientallen joodse mensen verborgen zitten. Maandenlang blijft ze daar wonen, tot het te gevaarlijk voor haar wordt en Mentje naar Arnhem moet. Maar hoe lang zal ze daar veilig zijn? En hoe moet vader haar nu vinden als hij vrij komt? Allemaal vragen waar een kind mee zit.

Irma Joubert groeide op in Bosveld (Zuid-Afrika) op een boerderij. Na een studie geschiedenis gaf zij jarenlang les op een middelbare school. Ze besloot de ruimte die ze kreeg na haar pensioen nuttig te gaan besteden: ze nam de pen ter hand met als resultaat een aantal zeer geliefde christelijke romans. Irma Joubert schrijft vaak in de vorm van een trilogie, waarbij verhaallijnen uit Duitsland, Nederland, Engeland en Schotland samenkomen in Zuid-Afrika

Het meisje uit het verscholen dorp Joubert, Irma
€ 24,99
voorraad onbekend
Hildegard

Hildegard von Plötzke is geraakt door de berichten over de Eerste Wereldoorlog, die in alle hevigheid is losgebarsten.

Ze besluit vrijwilligerswerk te gaan doen in het ziekenhuis van Königsberg en ziet met eigen ogen welke verschrikkingen de oorlog aanricht. Na de oorlog trouwt ze met de arts Ziegfried von Stein en samen vestigen ze zich in Berlijn. Ze krijgen twee zoons, de Weimar-republiek komt op en Hitler begint zich te roeren. Dan breekt de Tweede Wereldoorlog uit en wordt Hildegards derde kindje geboren.

Terwijl haar man en twee zoons dienen aan het front, probeert zij met haar kleine meisje stand te houden te midden van bombardementen, kou en honger.

Na de oorlog zit Hildegard tussen de scherven van haar leven. Alles wat haar lief was, is ze kwijt – behalve haar dochtertje. Ze besluit alles op alles te zetten om haar een goed leven te bieden. Als zich een kans aandient om naar Zuidwest Afrika te emigreren, grijpt Hildegard die dan ook met beide handen aan. Maar de werkelijkheid verschilt bitter van wat ze ervan verwachtte...

* Weer een ijzersterk verhaal van Irma Joubert
* In één mensenleven komen twee wereldoorlogen en een emigratie samen
* Toneel van deze roman is voornamelijk Europa
* Eerste deel van een nieuwe driedelige serie.

Irma Joubert schrijft historische romans. Ze was jarenlang docent geschiedenis. Haar romans zijn ongekende bestsellers.

LEES HET INKIJK EXEMPLAAR OF KIJK EEN VIDEO VAN IRMA

Hildegard Joubert, Irma
€ 24,99
voorraad onbekend
Pontenilo

TOP-AUTEUR IRMA JOUBERT met: PONTENILO , parallelverhaal bij Kind van de rivier

De slagschaduw van de Tweede Wereldoorlog verspreidt zich tot diep in Zuid-Afrika. De politieke tegenstellingen in dat land ontwrichten ook het hechte Afrikaner gezin Fourie.

De sfeer in huis wordt om te snijden. De gevoelige Klara, die een goede vriend verloor bij de slag om El Alamein, probeert de vrede in haar familie te bewaren.

Dan wordt op de plaas van Fourie een Italiaanse krijgsgevangene tewerkgesteld – gevangengenomen bij El Alamein. Tegen wil en dank groeit er bij Klara een verschrikkelijke woede tegen deze vreemdeling. Terwijl de Italiaan moet meebouwen aan een grote brug, wordt de kloof tussen de leden van het gezin Fourie steeds groter.

Sinds twee jaar zijn de romans van Irma Joubert in Nederland verkrijgbaar. Irma Joubert was 35 jaar lang docent geschiedenis. Deze ervaring komt haar goed van pas bij het schrijven van haar historische romans.

Ze groeide uit tot een van de topauteurs van historische fictie in het fonds van Boekencentrum / Mozaiek.

Pontenilo is een parallelverhaal bij: Kind van de rivier

Pontenilo Joubert, Irma
€ 24,99
voorraad onbekend
Kronkelpad

Lettie Louw is een zachtaardige, talentvolle jonge vrouw. Na haar studie keert ze terug naar het dorp waar ze opgroeide, om daar als huisarts aan de slag te gaan in de praktijk die ze van haar vader heeft overgenomen.

Marco Romanelli, die ternauwernood het concentratiekamp overleefde, keert in 1945 terug naar zijn ouderlijk huis is Noord-Italië. Zijn gezondheid is verwoest. Op aanraden van zijn broer Antonio, die zich als architect in Zuid-Afrika heeft gevestigd, vertrekt ook Marco naar Zuid-Afrika, in de hoop dat het warme, droge klimaat hem goed zal doen. Zo komt hij terecht in hetzelfde dorp als Lettie en wordt hij een van haar patiënten.

Samen vinden zij liefde en geluk – maar dan breekt er polio uit…

'Jouberts grote passie is verhalen vertellen. En dat kan ze als geen ander, daar is dit boek opnieuw het bewijs van. Wie van Kind van de rivier heeft genoten, doet zichzelf beslist tekort als hij/zij Pontenilo niet leest. En beide romans zijn prima op zichzelf te lezen.' Nederlands Dagblad

Kronkelpad is het laatste deel in de trilogie met Kind van de rivier en Pontenilo

Kronkelpad Joubert, Irma
€ 24,99
voorraad onbekend
Spoor van de liefde

Irma Joubert schrijft historische romans en was jarenlang docent geschiedenis. Eerder verscheen van haar de roman Het meisje uit de trein.

LEESFRAGMENT
Lof voor Het meisje uit de trein:
'Absoluut een aangrijpend verhaal!' – Els Florijn, auteur van "het meisje dat verdween"
'De mooiste Afrikaanse roman van de afgelopen 10 jaar.' – Cornee van der Wind-Ferreira, docent Driestar College Gouda

Spoor van de liefde Joubert, I.
€ 22,99
voorraad onbekend
Tolbos

De tienjarige Katrien Neethling hoort op de radio dat de politie heeft geschoten op de betogende schoolkinderen van Soweto.

In diezelfde week raakt de vijftienjarige Wladek Kowalski in Polen betrokken bij een demonstratie tegen het communisme.

In de woelige jaren tachtig leert de opgroeiende Katrien een heel andere kant van haar geliefde Zuid- Afrika kennen. Als een Tolbossie, ontworteld en door de wind voortgedreven, zwalkt ze heen en weer tussen haar politieke overtuiging en haar liefhebbende, maar oerconservatieve familie. Dan blijkt dat ze in beeld is bij veiligheidsdienst vanwege ondergrondse activiteiten tegen de apartheid...

Ook Wladek betaalt de prijs voor zijn verzet tegen het regime. Hij vertrekt naar zijn oom Jakób in Zuid-Afrika om daar een nieuw leven op te bouwen.

Het heimwee is haast ondraaglijk – maar er is ook het nichtje van oom Jakób, die koppige, Afrikaanse meid, onuitstaanbaar en onvolwassen, en toch zo fascinerend.
Hoewel ze in politiek opzicht lijnrecht tegenover elkaar staan, herkennen Katrien en Wladek in elkaar de vurige betrokkenheid bij een revolutie tegen de gevestigde orde. Uiteindelijk triomfeert het menselijk hart.

Irma Joubert was jarenlang docent geschiedenis. Inmiddels is zij een bestsellerauteur, zowel in Zuid-Afrika als in Nederland. In twee jaar tijd werden zo'n 40.000 exemplaren van haar Nederlandse boeken verkocht. Dorienke de Vries is haar vaste vertaalster.

Vertaalster Dorienke de Vries: 'Het geheim van Irma Joubert'

Bingo! Irma Joubert ontdekt in Nederland

'Als kind maakte ik apartheid van dichtbij mee'

Irma Joubert: 'Nooit meer zo'n dik boek!'

Ook in Zuid-Afrika valt het op – Die Burger over het Nederlandse enthousiasme voor Irma's romans
zie LINK

De media over Het meisje uit de trein:

'Deze roman raakt je in je hart.' – EO-Visie
'Een historische roman die met kop en schouders boven de hedendaagse christelijke romans uitsteekt.' – Reformatorisch Dagblad

'Een indringende, ontroerende roman die niet alleen erg goed laat zien wat de gevolgen van een oorlog zijn voor burgers, vooral kinderen, maar ook de nuances in goed en kwaad. Goede vertaling.' – NBD | Biblion

De media over Het spoor van de liefde:

'Opnieuw verrast de auteur met een kleurrijke historie, die zich afspeelt in het roerige Zuid-Afrika in de jaren 30 van de vorige eeuw. Daarbij confronteert ze de lezer met de grote kloof tussen rijk en arm. Haar schrijfstijl is origineel en doorspekt met Zuid-Afrikaanse woorden, die het verhaal een eigen charme geven.'
– Reformatorisch Dagblad

'Irma Joubert weet heel mooi en levensecht de karakters van haar personen neer te zetten.' – Elisabet

'Het spoor van de liefde boeit van a tot z.' – Friesch Dagblad

Tolbos Joubert, Irma
€ 24,99
voorraad onbekend
Kind van de rivier

Pérsomi woont met haar analfabete moeder, haar zusje en broers in een hutje op het terrein van de rijke meneer Fourie. Ze vormen een typisch 'bijwonersgezin': arm, onderontwikkeld en sociaal zwak.

Hoe ouder Pérsomi wordt, hoe meer ze zich gaat schamen voor de vuiligheid en het gebrek aan beschaving bij haar thuis. Gelukkig is ze intelligent. Ze krijgt een beurs van de staat waarmee ze eerst naar de middelbare school kan, en vervolgens naar de universiteit. Ze zet alles op alles om aan haar milieu te ontsnappen.

Tussen Pérsomi en Boelie, de oudste zoon van meneer Fourie, ontstaat een bijzondere vriendschap. Maar de groeiende apartheid in de Zuid-Afrikaanse samenleving zet ook hun relatie op scherp. Als in 1957 de Indische gemeenschap wordt gedwongen om uit het dorp te vertrekken, springt Pérsomi als advocaat voor hen in de bres. Haar besluit om haar Indische vrienden te verdedigen leidt tot een directe confrontatie met haar dorp – en met Boelie.

Irma Joubert was 35 jaar lang docent geschiedenis. Deze ervaring komt haar goed van pas bij het schrijven van haar historische romans.

Kind van de rivier Joubert, Irma
€ 24,99
voorraad onbekend
Meisje uit de trein

Tip: hoe Grietjies nieuwe mama mevrouw Neethling werd, beschrijft Joubert in haar roman Het spoor van de liefde, die in april in het Nederlands is verschenen.

In Visie 9 staat een recensie met een heel goede beoordeling: ☺☺☺☺☺.

Lees ook de recensie uit het ND

Meisje uit de trein Joubert, I.
€ 24,99
voorraad onbekend