Let op: om deze website goed te kunnen gebruiken is het noodzakelijk om Cookies aan te zetten. Meer informatie...

Irma Joubert

Informatie over het nieuwste boek van Irma Joubert? Kijk dan bij Ichthusboekhandel.nl.

Irma Joubert (1947) is inmiddels een zeer bekende Zuid-Afrikaanse christelijke schrijfster in Nederland van historische romans. Ichthusboekhandel.nl heeft de nieuwe romans van Irma Joubert op voorraad en levert deze boeken snel via de webshop of één van de vier Ichthuswinkels.

Irma Joubert groeide op in Bosveld (Zuid-Afrika) op een boerderij. Na een studie geschiedenis gaf zij jarenlang les op een middelbare school. De ruimte die ze kreeg na haar pensioen besloot ze nuttig te gaan besteden: ze nam de pen ter hand met als resultaat een aantal zeer geliefde boeken. Irma Joubert schrijft vaak in de vorm van een trilogie, waarbij verhaallijnen uit Duitsland, Nederland, Engeland en Schotland samenkomen in Zuid-Afrika.

Na Hildegard en Het meisje uit het verscholen dorp van Irma Joubert is nu het derde deel: Een thuis in Afrikaverschenen.

Irma Joubert schrijft vooral historische fictie met een hart. Met haar achtergrond als geschiedkundige weet ze zeer accuraat historische feiten in haar romans te verweven met een mooie verhaallijn op een toegankelijke wijze. Daarbij schrijft ze voor een breed christelijk en algemeen publiek die haar boeken weten te waarderen.

Van alle romans van Irma Joubert is ook een e-boek beschikbaar. U kunt deze aanklikken links onder de foto van het boekomslag als "digitale download" als u kijkt op de betreffende pagina van het boek. U kunt direct na aankoop dan het boek downloaden als u ingelogd bent in de webshop van Ichthusboekhandel.nl en dan gelijk beginnen met lezen.

Onderstaand een actueel overzicht van de nieuwe boeken van de Zuid-Afrikaanse auteur Irma Joubert die u online kunt bestellen in de webshop van Ichthusboekhandel.nl of kopen in de Ichthusboekwinkels in Alphen aan den Rijn, den Haag, Leiden of Zoetermeer:

Een thuis in Afrika (dl. 3)

De roman: Een thuis in Afrika is het derde deel van de serie / trilogie "Onderweg naar Afrika" van Irma Joubert. Opnieuw laat Irma Joubert zien dat ze geschiedenis met een hart schrijft. Een thuis in Afrika is de langverwachte opvolger van Hildegard en Het meisje uit het verscholen dorp.

Een INKIJKEXEMPLAAR voor wie thuis al wil beginnen in een Thuis in Afrika van Irma Joubert

Bestel nu. Let op: Gratis verzending.

De zevenjarige Charles wordt in 1940, vanwege de bombardementen op Londen, naar zijn tante op het platteland van Schotland geëvacueerd. Hij voelt zich thuis bij het leven en werken op de boerderij. Maar dan overlijdt tante Grace - waar moet hij nu naartoe?

Aan de andere kant van Europa trekt het Duitse Leger ten strijde tegen Rusland. Onder de manschappen bevindt zich een gedreven majoor, de jonge Oswald von Stein. Hem staan de Slag om Stalingrad en de Siberische krijgsgevangenenkampen te wachten.

De oorlog tekent de beide jongens voor het leven. Onafhankelijk van elkaar reizen ze naar Zuid-Afrika om daar een bestaan op te bouwen. Maar het moment dat hun levenskoers werkelijk omslaat houdt verband met een bijzonder Nederlands meisje met de naam Mentje de Vries........ .

Een thuis in Afrika is het 3e deel van de serie Onderweg naar Afrika, maar kan ook als losstaand boek gelezen worden.

Irma Joubert werkte 35 jaar als docente geschiedenis en Afrikaans in de bovenbouwklassen van een middelbare school. Ze noemt de puberteit de interessantste fase in een mensenleven. Kenmerkend is dan ook dat Joubert haar personages vaak binnen haar roman laat opgroeien van kind tot volwassene. Joubert: “Ik begin mijn boeken graag met de kinderjaren van mijn hoofdpersonen, omdat een mens in die tijd wordt gevormd. Zo kun je als lezer ook begrip opbrengen voor hoe iemand wordt zoals hij is. Voor het meest bizarre gedrag van een mens is namelijk meestal wel een verklaring te vinden.”

Ook Irma's eigen jeugd is bepalend geweest. Haar jeugd bracht ze door op een boerderij of 'plaas' even buiten het dorpje Nylstroom in Transvaal (tegenwoordig Limpopo). Deze plaas, het dorp en de boerengemeenschap dienen nog altijd als decor voor haar verhalen. Ze wijst zelf naar het warme christelijke nest waar ze opgroeide, als een belangrijke oorzaak voor haar fascinatie voor menselijke relaties.

Online uw exemplaar van het boek: een Thuis in Afrika door Irma Joubert kopen kan bij de webshop van Ichthusboekhandel.nl, of bestel het in één van de Ichthuswinkels. Het boek wordt dan direct aan u opgestuurd of ligt klaar in één van de Ichthusboekwinkels.!

Een thuis in Afrika (dl. 3) Joubert, Irma
€ 26,99
voorraad onbekend
Een thuis in Afrika - Eboek

Het Eboek: Onderweg naar Afrika van Irma Joubert is een historische roman en het laatste deel in de trilogie 'Onderweg naar Afrika', na Hildegard en Het meisje uit het verscholen dorp, en eveneens prima als stand alone te lezen.

De zevenjarige Charles wordt in 1940, vanwege de bombardementen op Londen, naar zijn tante op het platteland van Schotland geëvacueerd. Hij voelt zich thuis bij het leven en werken op de boerderij. Maar dan overlijdt tante Grace - waar moet hij nu naartoe?

Aan de andere kant van Europa trekt het Duitse Leger ten strijde tegen Rusland. Onder de manschappen bevindt zich een gedreven majoor, de jonge Oswald von Stein. Hem staan de Slag om Stalingrad en de Siberische krijgsgevangenenkampen te wachten.

De oorlog tekent de beide jongens voor het leven. Onafhankelijk van elkaar reizen ze naar Zuid-Afrika om daar een bestaan op te bouwen. Maar het moment dat hun levenskoers werkelijk omslaat houdt verband met een bijzonder Nederlands meisje met de naam Mentje de Vries.

Een thuis in Afrika - Eboek[ e-boeke-boek ] Joubert, Irma
€ 12,99
direct downloaden
Meisje uit het verscholen dorp (dl.2)

Het meisje uit het verscholen dorp is het meest recente boek van Irma Joubert over een bijzondere onderduikplek tijdens de Tweede Wereldoorlog tussen Nunspeet en Vierhouten. Een prachtige roman gebaseerd op veel historisch onderzoek in Nederland en legt ook internationale verbanden.

Nunspeet, 1943. Mentje is niet blij met de vreemde mensen die vader in het geheim op de stalzolder van hun boerderij laat wonen. Op een dag gaat het helemaal mis. De soldaten halen iedereen weg – behalve Mentje. Na een angstige vlucht komt ze midden in de nacht in een geheim dorp in de bossen, waar tientallen joodse mensen verborgen zitten. Maandenlang blijft ze daar wonen, tot het te gevaarlijk voor haar wordt en Mentje naar Arnhem moet. Maar hoe lang zal ze daar veilig zijn? En hoe moet vader haar nu vinden als hij vrij komt? Allemaal vragen waar een kind mee zit.

Irma Joubert groeide op in Bosveld (Zuid-Afrika) op een boerderij. Na een studie geschiedenis gaf zij jarenlang les op een middelbare school. Ze besloot de ruimte die ze kreeg na haar pensioen nuttig te gaan besteden: ze nam de pen ter hand met als resultaat een aantal zeer geliefde christelijke romans. Irma Joubert schrijft vaak in de vorm van een trilogie, waarbij verhaallijnen uit Duitsland, Nederland, Engeland en Schotland samenkomen in Zuid-Afrika

Het meisje uit het verscholen dorp kan eenvoudig online besteld worden bij de webshop van Ichthusboekhandel.nl. Kopen van deze roman kan in één van de Ichthuswinkels in Alphen aan den Rijn, den Haag, Leiden of Zoetermeer.

Meisje uit het verscholen dorp (dl.2) Joubert, Irma
€ 26,99
voorraad onbekend
Hildegard (dl. 1 Onderweg naar Afrika)

Hildegard is het eerste deel van de trilogie Onderweg naar Afrika van Irma Joubert. Hildegard von Plötzke is geraakt door de berichten over de Eerste Wereldoorlog, die in alle hevigheid is losgebarsten.

Ze besluit vrijwilligerswerk te gaan doen in het ziekenhuis van Königsberg en ziet met eigen ogen welke verschrikkingen de oorlog aanricht. Na de oorlog trouwt ze met de arts Ziegfried von Stein en samen vestigen ze zich in Berlijn. Ze krijgen twee zoons, de Weimar-republiek komt op en Hitler begint zich te roeren. Dan breekt de Tweede Wereldoorlog uit en wordt Hildegards derde kindje geboren.

Terwijl haar man en twee zoons dienen aan het front, probeert zij met haar kleine meisje stand te houden te midden van bombardementen, kou en honger.

Na de oorlog zit Hildegard tussen de scherven van haar leven. Alles wat haar lief was, is ze kwijt – behalve haar dochtertje. Ze besluit alles op alles te zetten om haar een goed leven te bieden. Als zich een kans aandient om naar Zuidwest Afrika te emigreren, grijpt Hildegard die dan ook met beide handen aan. Maar de werkelijkheid verschilt bitter van wat ze ervan verwachtte...

* Weer een ijzersterk verhaal van Irma Joubert
* In één mensenleven komen twee wereldoorlogen en een emigratie samen
* Toneel van deze roman is voornamelijk Europa
* Eerste deel van een nieuwe driedelige serie.

Irma Joubert schrijft historische romans. Ze was jarenlang docent geschiedenis. Haar romans zijn ongekende bestsellers.

Hildegard (dl. 1 Onderweg naar Afrika) Joubert, Irma
€ 26,99
voorraad onbekend
Kind van de rivier

In de meeslepende historische roman "Kind van de rivier" van bestsellerauteur Irma Joubert ontworstelt een Afrikaans meisje zich aan haar arme milieu en gaat als advocaat de confrontatie aan met het dorp - en met de liefde van haar leven.

Pérsomi woont in een hutje op het terrein van de rijke meneer Fourie. Het gezin is een typisch 'bijwonersgezin': arm, onderontwikkeld en sociaal zwak. Hoe ouder Pérsomi wordt, hoe meer ze zich gaat schamen voor de vuiligheid en het gebrek aan beschaving bij haar thuis. Als ze een beurs krijgt om naar school te gaan en later naar de universiteit, krijgt ze de kans om aan haar milieu te ontsnappen.

Tussen Pérsomi en Boelie, de oudste zoon van meneer Fourie, ontstaat een bijzondere vriendschap. Maar de groeiende apartheid in de Zuid-Afrikaanse samenleving zet ook hun relatie op scherp. Als in 1957 de Indische gemeenschap wordt gedwongen om uit het dorp te vertrekken, springt Pérsomi als advocaat voor hen in de bres. Haar besluit om haar Indische vrienden te verdedigen leidt tot een directe confrontatie met haar dorp - en met Boelie.

Een tijdloos verhaal vol hartzeer en triomf in Zuid-Afrika aan de vooravond van de apartheid.

Kind van de rivier Joubert, Irma
€ 20,-
voorraad onbekend
Pontenilo

Het boek Pontenilo van de bestsellerauteur Irma Joubert is een historische (christelijke) roman over een Zuid-Afrikaans gezin, dat tijdens de Tweede Wereldoorlog tot op het bot verdeeld raakt. De Engelsgezinde dochter komt tegenover haar vader en broer te staan die partij kiezen voor de Duitsers en Italianen.

De slagschaduw van de Tweede Wereldoorlog valt niet alleen over Europa, maar verspreidt zich tot diep in Zuid-Afrika. De politieke tegenstellingen in dat land ontwrichten ook het hechte Afrikaner gezin Fourie. De sfeer in huis wordt om te snijden. De gevoelige Klara, die een goede vriend verloor bij de slag om El Alamein, probeert de vrede in haar familie te bewaren.

Dan wordt op de plaas van Fourie een Italiaanse krijgsgevangene tewerkgesteld - gevangengenomen bij El Alamein. Tegen wil en dank groeit er bij Klara een intense woede tegen deze vreemdeling. Terwijl de Italiaan moet meebouwen aan een grote brug, wordt de kloof tussen de leden van het gezin Fourie steeds groter.

Pontenilo is het tweede deel in de trilogie 'Dochters van Zuid-Afrika', met Kind van de rivier en Kronkelpad.

Pontenilo Joubert, Irma
€ 20,-
voorraad onbekend
Kronkelpad

Het boek Kronkelpad van bestsellerauteur Irma Joubert is een historische (christelijke) roman die zich medio 20e eeuw afspeelt in Zuid-Afrika, vlak na de Tweede Wereldoorlog.

Lettie Louw is een zachtaardige, talentvolle jonge vrouw. Na haar studie keert ze terug naar het dorp waar ze opgroeide, om daar als huisarts aan de slag te gaan in de praktijk die ze van haar vader heeft overgenomen. Marco Romanelli, die ternauwernood het concentratiekamp overleefde, keert in 1945 terug naar zijn ouderlijk huis is Noord-Italië. Zijn gezondheid is verwoest. Op aanraden van zijn broer Antonio, die zich als architect in Zuid-Afrika heeft gevestigd, vertrekt ook Marco naar Zuid-Afrika, in de hoop dat het warme, droge klimaat hem goed zal doen. Zo komt hij terecht in hetzelfde dorp als Lettie en wordt hij een van haar patiënten. Samen vinden zij liefde en geluk maar dan breekt er polio uit...

Kronkelpad is het laatste deel in de trilogie 'Dochters van Zuid-Afrika' met de boeken: Kind van de rivier en Pontenilo.

Kronkelpad Joubert, Irma
€ 15,-
voorraad onbekend
Spoor van de liefde

Het boek Spoor van de liefde is de hartverwarmende voorgeschiedenis van Gretls Zuid-Afrikaanse ouders - een liefdesverhaal dat ontroert en bemoedigt. Johannesburg, begin jaren '30.

Kate Woodroffe is een beschermd leven gewend. Als ze besluit haar studie sociologie af te sluiten met een veldonderzoek onder arme blanke Zuid- Afrikanen, zijn haar ouders dan ook niet enthousiast. Kates vader is directeur van een mijn. Hij vraagt aan Bernard Neethling, zijn felste tegenstander bij de vakbond, zijn dochter te begeleiden in de achterbuurten van Johannesburg. Zo hoopt hij dat Kate veilig is en dat hij tegelijk Bernhard voor zijn ideeën kan winnen. Er gebeuren echter hele andere dingen. Kate en Bernard raken hopeloos verliefd - een relatie die vanwege het standsverschil tot mislukken gedoemd is.

Irma Joubert schrijft historische romans en was jarenlang docent geschiedenis. Eerder verscheen van haar de roman Het meisje uit de trein.

Spoor van de liefde Joubert, I.
€ 22,99
voorraad onbekend
Tolbos

De tienjarige Katrien Neethling hoort op de radio dat de politie heeft geschoten op de betogende schoolkinderen van Soweto.

In diezelfde week raakt de vijftienjarige Wladek Kowalski in Polen betrokken bij een demonstratie tegen het communisme.

In de woelige jaren tachtig leert de opgroeiende Katrien een heel andere kant van haar geliefde Zuid- Afrika kennen. Als een Tolbossie, ontworteld en door de wind voortgedreven, zwalkt ze heen en weer tussen haar politieke overtuiging en haar liefhebbende, maar oerconservatieve familie. Dan blijkt dat ze in beeld is bij veiligheidsdienst vanwege ondergrondse activiteiten tegen de apartheid...

Ook Wladek betaalt de prijs voor zijn verzet tegen het regime. Hij vertrekt naar zijn oom Jakób in Zuid-Afrika om daar een nieuw leven op te bouwen.

Het heimwee is haast ondraaglijk – maar er is ook het nichtje van oom Jakób, die koppige, Afrikaanse meid, onuitstaanbaar en onvolwassen, en toch zo fascinerend.
Hoewel ze in politiek opzicht lijnrecht tegenover elkaar staan, herkennen Katrien en Wladek in elkaar de vurige betrokkenheid bij een revolutie tegen de gevestigde orde. Uiteindelijk triomfeert het menselijk hart.

Irma Joubert was jarenlang docent geschiedenis. Inmiddels is zij een bestsellerauteur, zowel in Zuid-Afrika als in Nederland. In twee jaar tijd werden zo'n 40.000 exemplaren van haar Nederlandse boeken verkocht. Dorienke de Vries is haar vaste vertaalster.

Vertaalster Dorienke de Vries: 'Het geheim van Irma Joubert'

Bingo! Irma Joubert ontdekt in Nederland

'Als kind maakte ik apartheid van dichtbij mee'

Irma Joubert: 'Nooit meer zo'n dik boek!'

Ook in Zuid-Afrika valt het op – Die Burger over het Nederlandse enthousiasme voor Irma's romans
zie LINK

De media over Het meisje uit de trein:

'Deze roman raakt je in je hart.' – EO-Visie
'Een historische roman die met kop en schouders boven de hedendaagse christelijke romans uitsteekt.' – Reformatorisch Dagblad

'Een indringende, ontroerende roman die niet alleen erg goed laat zien wat de gevolgen van een oorlog zijn voor burgers, vooral kinderen, maar ook de nuances in goed en kwaad. Goede vertaling.' – NBD | Biblion

De media over Het spoor van de liefde:

'Opnieuw verrast de auteur met een kleurrijke historie, die zich afspeelt in het roerige Zuid-Afrika in de jaren 30 van de vorige eeuw. Daarbij confronteert ze de lezer met de grote kloof tussen rijk en arm. Haar schrijfstijl is origineel en doorspekt met Zuid-Afrikaanse woorden, die het verhaal een eigen charme geven.'
– Reformatorisch Dagblad

'Irma Joubert weet heel mooi en levensecht de karakters van haar personen neer te zetten.' – Elisabet

'Het spoor van de liefde boeit van a tot z.' – Friesch Dagblad

Tolbos Joubert, Irma
€ 26,99
voorraad onbekend
Kind van de rivier

Pérsomi woont met haar analfabete moeder, haar zusje en broers in een hutje op het terrein van de rijke meneer Fourie. Ze vormen een typisch 'bijwonersgezin': arm, onderontwikkeld en sociaal zwak.

Hoe ouder Pérsomi wordt, hoe meer ze zich gaat schamen voor de vuiligheid en het gebrek aan beschaving bij haar thuis. Gelukkig is ze intelligent. Ze krijgt een beurs van de staat waarmee ze eerst naar de middelbare school kan, en vervolgens naar de universiteit. Ze zet alles op alles om aan haar milieu te ontsnappen.

Tussen Pérsomi en Boelie, de oudste zoon van meneer Fourie, ontstaat een bijzondere vriendschap. Maar de groeiende apartheid in de Zuid-Afrikaanse samenleving zet ook hun relatie op scherp. Als in 1957 de Indische gemeenschap wordt gedwongen om uit het dorp te vertrekken, springt Pérsomi als advocaat voor hen in de bres. Haar besluit om haar Indische vrienden te verdedigen leidt tot een directe confrontatie met haar dorp – en met Boelie.

Irma Joubert was 35 jaar lang docent geschiedenis. Deze ervaring komt haar goed van pas bij het schrijven van haar historische romans.

Kind van de rivier Joubert, Irma
€ 24,99
voorraad onbekend
Meisje uit de trein

Tip: hoe Grietjies nieuwe mama mevrouw Neethling werd, beschrijft Joubert in haar roman Het spoor van de liefde, die in april in het Nederlands is verschenen.

In Visie 9 staat een recensie met een heel goede beoordeling: ☺☺☺☺☺.

Lees ook de recensie uit het ND

Meisje uit de trein Joubert, I.
€ 24,99
voorraad onbekend
Kronkelpad

Lettie Louw is een zachtaardige, talentvolle jonge vrouw. Na haar studie keert ze terug naar het dorp waar ze opgroeide, om daar als huisarts aan de slag te gaan in de praktijk die ze van haar vader heeft overgenomen.

Marco Romanelli, die ternauwernood het concentratiekamp overleefde, keert in 1945 terug naar zijn ouderlijk huis is Noord-Italië. Zijn gezondheid is verwoest. Op aanraden van zijn broer Antonio, die zich als architect in Zuid-Afrika heeft gevestigd, vertrekt ook Marco naar Zuid-Afrika, in de hoop dat het warme, droge klimaat hem goed zal doen. Zo komt hij terecht in hetzelfde dorp als Lettie en wordt hij een van haar patiënten.

Samen vinden zij liefde en geluk – maar dan breekt er polio uit…

'Jouberts grote passie is verhalen vertellen. En dat kan ze als geen ander, daar is dit boek opnieuw het bewijs van. Wie van Kind van de rivier heeft genoten, doet zichzelf beslist tekort als hij/zij Pontenilo niet leest. En beide romans zijn prima op zichzelf te lezen.' Nederlands Dagblad

Kronkelpad Joubert, Irma
€ 24,99
voorraad onbekend