Let op: om deze website goed te kunnen gebruiken is het noodzakelijk om Cookies aan te zetten. Meer informatie...

James Mallon

Father James Mallon is auteur van het boek Divine Renovation: From maintenance to mission (2014), in Nederlandse vertaling Als God renoveert. De parochie van onderhoud naar bloei (2019). Hij schrijft gepassioneerd over vernieuwing van de plaatselijke parochie binnen de Rooms Katholieke Kerk.

Fr. Mallon is in de coronatijd op eigen verzoek benoemd tot pastoor van een nieuwe parochie in het aartsbisdom Halifax-Yarmouth, OLV (Onze Lieve Vrouw) van Guadalupe in Dartmouth. Daarnaast is hij nog steeds nauw betrokken bij het internationale werk van Divine Renovation. Hij is een veelgevraagd spreker over de thema's van parochievernieuwing en evangelisatie.

Fr. Mallon beschrijft in zijn boek hoe hij en zijn team de omslag van een onderhoudspastoraal naar een missionaire parochie hebben vormgegeven in de Sint-Benedictus parochie in Halifax, Canada. Het blijkt dat het mogelijk is: een bloeiende parochie, waar mensen van alle leeftijden en achtergronden graag komen en zorg dragen voor elkaar en voor mensen in hun omgeving!

Inmiddels zijn ook in het Verenigd Koninkrijk, Duitsland, Frankrijk en Nederland positieve verhalen terug te beluisteren van parochies, die proberen de principes van Als God renoveert in hun eigen parochie vorm te geven en te vertalen.

Als God renoveert, Missionaire kerk meer

Het boek Missionaire kerk meer dan parochie alleen, is de titel van de lang verwachte opvolger van de bestseller van James Mallon, Als God Renoveert. Dit boek beleefde zes drukken, veroverde de harten van duizenden katholieken en protestanten en liet een andere wind waaien in christelijk Nederland.

James Mallon werkt zijn thema: leerling van Christus zijn en nieuwe leerlingen werven in zijn nieuwe boek verder uit. Want het niet alleen de parochie die het voortouw moet nemen. Als de missionaire parochie niet in alle geledingen van de kerk centraal staat, wordt het een moeilijk verhaal.

James Mallon blijft niet steken in deze analyse, hij wijst een nieuwe weg voor christenen in deze tijd.

De Nederlandse vertaling van het nieuwe boek van Father James Mallon waarin meer praktische tips zijn te vinden en ook verhalen over wat niet werkt!

Als God renoveert, Missionaire kerk meer Mallon, James
€ 25,99
voorraad onbekend
Als God renoveert

Als God renoveert door James Mallon is een standaardwerk over vernieuwing van de parochie binnen de Rooms Katholieke traditie en hoe men daar mee om kan gaan.

Dit is een boek dat iedere kerk kan helpen bij de opbouw van de geloofsgemeenschap. Nooit eerder was er zo'n urgentie voor kerken om na te denken over de toekomst en te investeren in geloofsopbouw.

Dit boek is eerst verschenen in het Engels en blijkt een standaardwerk op andere plekken in de wereld. Alpha Centrum Nederland en Parochie Spiritualiteit juichen dit boek toe als hét modelboek voor de komende tien jaar. Voor iedere geloofsgemeenschap die wil investeren in de toekomst, voor iedere kerk die een toekomst met Christus voor zich ziet, voor iedere christen om geloof en kerk te verinnerlijken. Een internationale aanrader voor katholieke kerken en geloofsgemeenschappen.

* Wereldwijd hét standaardwerk in geloofsopbouw
* Eerder vertaald in Frans, Duits, Spaans, Italiaans, Tjechisch, Lets.
* Praktisch en gericht op inzet en betrokkenheid van de parochianen.
* Verschijnt ook in Portugees en Chinees

* www.divinerenovation.net
* www.alphanederland.org

Father James Mallon is bisschoppelijk vicaris voor parochievernieuwing en leiderschapsondersteuning voor het aartsbisdom Halifax-Yarmouth in Canada. Hoewel hij geen pastoor meer is van de Sint-Benedictusparochies in Halifax, is hij nog steeds sterk verbonden met deze gemeenschap. Father James heeft het Divine Renovation pastoraat ontwikkeld, een methode voor opbouw van een levendige missionaire kerkgemeenschap.Hij werd in Schotland geboren, verhuisde in 1982 naar Canada en werd in 1997 tot RK priester gewijd.

Als God renoveert Mallon, James
€ 25,99
voorraad onbekend
Als God renoveert werkboek

James Mallon schreef met het boek Als God renoveert een essentiële gids voor pastores die zoeken naar handvatten om gezonde parochies uit te bouwen. Om dit concreter te maken is er nu ook het werkboek voor pastorale teams om deze visie stap voor stap in werking te stellen.

Sinds de verschijning van Divine Renovation (Als God renoveert) zoeken pastores en parochiebesturen van over de hele wereld begeleiding om de principes van zijn visie over vernieuwing en missie te implementeren in de eigen parochie. Daarmee was dit handboek of werkboek noodzakelijk geworden.

Als God renoveert werkboek Mallon, James
€ 25,-
voorraad onbekend
Missionaire parochie magazine
Missionaire parochie magazine
€ 9,99
voorraad onbekend