Let op: om deze website goed te kunnen gebruiken is het noodzakelijk om Cookies aan te zetten. Meer informatie...

Jody Hedlund

Jody Hedlund is schrijfster van christelijke romansJody Hedlund wordt breed gewaardeerd als christelijke schrijfster van historische romans. Ze schrijft zowel voor volwassenen als voor jongvolwassenen. Haar personages baseert ze liefst op vrouwen die echt geleefd hebben. Daardoor zijn er verschillende boeken die als kerkhistorische roman gelezen kunnen worden. Haar boeken rond het thema vuurtorens zijn een genre op zichzelf geworden.

Jody Hedlund is de bestseller auteur van meer dan een dozijn romans, waaronder één over Luther en Katharina , winnaar van de Christian Book Award 2016. Ze behaalde een bachelor aan de Taylor University en een master aan de University of Wisconsin, beiden in sociaal werk. Momenteel woont ze in Midland, Michigan, waar ze leeft met haar man en vijf drukke kinderen.

Onderstaand een overzicht van de boeken van Jody Hedlund: Bestellen is eenvoudig online via de webshop van Ichthusboekhandel.nl of u kunt ze kopen in één van de Ichthuswinkels in Alphen aan den Rijn, den Haag, Leiden en Zoetermeer.

18 artikelen
pagina 1 van 2
De juiste keuze

De juiste keuze' van Jody Hedlund is een rijke historische roman over morele dilemma's tegen de achtergrond van 19e-eeuws Canada.

De rijke Arabella Lawrence vlucht naar British Columbia op een bruidsschip, hoewel ze nog steeds de littekens van fouten uit het verleden draagt. Als een van de weinige alleenstaande vrouwen in de stad, ze heeft onmiddellijk huwelijkskandidaten, maar ze is vastbesloten om niet opnieuw vast te zitten in een slechte keuze.

Twee heel verschillende mannen strijden om haar hand. Luitenant Richard Drummond is een heer bij de marine en staat in hoog aanzien. Peter Kelly is de bakker van de stad en heeft hard gewerkt om een ??bloeiend bedrijf op te bouwen. Hij en Drummond strijden niet alleen om Arabella's genegenheid, maar botsen ook over hun opvattingen over hoe de inboorlingen moeten worden behandeld te midden van een pokken epidemie.

Terwijl Arabella haar angsten begint te overwinnen, ontdekt ze iemand die hulp harder nodig heeft dan zij zelf: een uitgehongerd meisje dat door haar stam in de steek is gelaten. Arabella wil het meisje helpen en steunt op Peters advies en begeleiding. Zal ze de wijsheid hebben om de juiste beslissing te nemen of zal het zoeken naar het goede zowel haar als Peter alles kosten?

Jody Hedlund is de bestseller auteur van meer dan 30 historische romans voor zowel volwassenen als tieners en heeft talloze prijzen gewonnen, waaronder de Christy, Carol en Christian Book Awards. Jody woont in Michigan met haar man, een druk gezin en vijf verwende katten. Ze vindt het heerlijk om zich voor te stellen dat ze echt het verleden kan bezoeken, hoewel dat nog moet gaan lukken, overigens wel heel goed via de vele boeken die ze leest.

De juiste keuze Hedlund, Jody
€ 24,99
voorraad onbekend
Waar het geluk wacht

Met de ontroerende historische roman 'Waar het geluk wacht' werpt Jody Hedlund een licht op de verschrikkelijke omstandigheden van vrouwen in zowel het New York van eind 19e eeuw en het zich ontwikkelende Westen van de Verenigde Staten.

Elise Neumann en haar twee zusjes hebben hun ouders verloren en staan op straat. Ze hebben geen idee hoe ze moeten overleven in het door een grote financiële crisis geraakte New York van 1850. Dan hoort Elise van de zogenaamde 'orphan trains', de kindertreinen waarmee een hulporganisatie wezen naar het Westen stuurt: de jonge kinderen worden geadopteerd en de oudere kunnen werk vinden in de nieuwe stadjes die worden gebouwd langs het spoor.

Elise voelt er niets voor om haar zusjes in de steek te laten, maar ze ziet geen andere uitweg en stapt op de trein. 'Waar het geluk wacht' is het eerste deel in de serie 'De kindertrein'.

Paperback, 384 pagina's

Waar het geluk wacht Hedlund, Jody
€ 24,99
voorraad onbekend
Een stap in het licht

De historische christelijke roman 'Een stap in het licht' van Jody Hedlund is een verhaal vol liefde over de onbreekbare band tussen zussen.

New York, 1858. Marianne Neumann heeft nog maar één doel: haar verdwenen zusje Sophie opsporen. Marianne bemachtigt een baan als plaatsingsagente bij een kinderhulporganisatie, waar ze niet alleen in staat is om kinderen een beter leven te geven, maar waar ze ook hoopt te ontdekken of Sophie de stad heeft verlaten via het kindertransport. Haar collega Andrew Brady vergezelt Marianne op haar eerste reis. Hij was vroeger leraar en kan erg goed met de kinderen omgaan. Maar onder al zijn charme schuilt een groot verdriet en net als Marianne probeert hij ook een verkeerde keuze uit het verleden recht te zetten.

Marianne wint zijn vertrouwen en voor het eerst sinds lange tijd laat Andrew iemand toe... totdat een tragedie hun levens voorgoed verandert.

Een stap in het licht Hedlund, Jody
€ 24,99
voorraad onbekend
Wat blijft is liefde

Wat blijft is de liefde vormt het laatste deel van de serie De kindertrein door Jody Hedlund. We lezen dan over de jongste van de Neumann-zusjes, Sofie. Zij komt voor een aantal moeilijke keuzes te staan. Dit deel vormt een aangrijpend slot van deze trilogie.

Thema's als schuld, verlatenheid en vergeving brengen diepte in dit aangrijpende verhaal over liefde en verlangen. In deze coming of age-roman brengt Hedlund de grote armoede in het Amerika van de negentiende eeuw als geen ander tot leven.

Wat blijft is liefde Hedlund, Jody
€ 24,99
voorraad onbekend
Baken van hoop

De heldin in de nieuwe roman van Jody Hedlund is Tessa Taylor,' die verhuist naar het stadje Upper Peninsula om daar les te geven.

Bij aankomst blijkt er alleen sprake van een tamelijk groot misverstand: de stad zoekt een mannelijke docent.

Maar ze mag voorlopig blijven tot er iemand gevonden is die wel bedoeld was. Terwijl ze door twee broers het hof wordt gemaakt, houdt iemand met kwade bedoelingen haar in de gaten.

Baken van hoop Hedlund, Jody
€ 24,99
voorraad onbekend
Beteugeld door liefde

In 'Beteugeld door liefde' plaatst schrijfster Jody Hedlund haar personages voor een dilemma. Kiezen ze voor hun liefde of voor hun land?

1814, Michigan. Handelaar Pierre Durant keert na jaren terug naar zijn geboortegrond Mackinac Island. Tot zijn ontsteltenis ziet hij dat zijn familie is overgeleverd aan de genade van Britse onderdrukkers. Hij blijft op het eiland om zijn familie te helpen en te strijden voor hun vrijheid. Op een dag ontmoet hij de knappe Angelique Labelle en wordt op slag verliefd. Wat hij niet weet is dat ze goed bevriend is met de dochter van de Britse bevelhebber. Aan wiens kant staat ze eigenlijk

Beteugeld door liefde Hedlund, J.
€ 24,99
voorraad onbekend
De lichtwachter

'De lichtwachter' van Jody Hedlund is een heerlijke mix van historie en romantiek, met een vleugje mysterie.

Alles wat Emma Chambers wil is een thuis, maar nu ze is gestrand bij Presque Isle, lijkt haar droom verder weg dan ooit. Ze kan niet eens een slaapplaats vinden. De oplossing dient zich aan in een haastig gesloten huwelijk met de knappe, maar stille vuurtorenwachter, die onlangs zijn vrouw heeft verloren en worstelt met de opvoeding van zijn zoon.

Pas na hun bruiloft hoort Emma de geruchten rond de dood van zijn vorige vrouw. Durft ze hem en de liefde een kans te geven?

De lichtwachter Hedlund, Jody
€ 24,99
voorraad onbekend
De predikersbruid / druk

Engeland 1659. Elizabeth Whitbread moet en zal een familie in nood helpen. John Costin is vastbesloten Gods woord te verkondigen.

Maar dan komt de liefde onverwacht tussenbeide. Hoewel Elizabeth probeert te doen wat goed is in Gods ogen, wijst John haar aanbod om te helpen met de kinderen en het huishouden herhaaldelijk af. Als een vreemdeling het heeft gemunt op Elizabeth om daarmee Johns werk als prediker een halt toe te roepen, ontdekt John zijn ware gevoelens voor haar.

Info over de auteur vindt u op haar website.

Het Nederlands dagblad noemde haar "een nieuwe ster aan het firmament"

De predikersbruid / druk Hedlund, Jody
€ 24,99
voorraad onbekend
Een lied in de storm

Een lied in de storm van Jody Hedlund, vertelt het verhaal over de liefde tussen Polly Catlett en John Newton, de schrijver van het bekende lied 'Amazing Grace'.

John Newton is op slag volslagen verliefd als hij Polly Catlett voor het eerst ontmoet. Maar Polly beantwoordt zijn aandacht voor haar niet. Haar vader probeert hem bij haar uit de buurt te houden en dwingt hem bij de marine te gaan, maar ze blijft altijd in Johns gedachten.

Vier jaar later vraagt Johns familie hem terug te keren, maar hij heeft zich in de lucratieve slavenhandel gestort en peinst er niet over om aan de oproep gehoor te geven. Zijn vader gebruikt Johns liefde voor Polly om hem naar huis te lokken. Tijdens de terugreis belandt Johns schip in een verschrikkelijke storm. Midden in het woeste natuurgeweld komt John tot inkeer en levend geloof: het begin van zijn strijd tegen de slavernij.

Thuisgekomen doet hij er alles aan om Polly ervan te overtuigen dat hij zijn leven gebeterd heeft en een man is geworden die haar liefde waard is.

Jody Hedlund baseert haar historische romans graag op vrouwen die echt hebben geleefd. Eerder schreef ze onder andere Luthers bruid, over Katharina von Bora, de vrouw van Maarten Luther.

Een lied in de storm Hedlund, Jody
€ 24,99
voorraad onbekend
De zendelingsvrouw

Priscilla White droomt er niet van om te trouwen of moeder te worden, maar voelt zich door God geroepen om zendingswerk te verrichten in India.

Helaas krijgt ze slecht nieuws van de zendingsorganisatie. Ze willen niet langer ongetrouwde mannen en vrouwen het veld in sturen. Priscilla bekijkt alle mogelijkheden om onder deze eis uit te komen, maar realiseert zich dat een huwelijk op papier met Dr. Eli Ernest waarschijnlijk de enige mogelijkheid is om haar droom te verwezenlijken.

Van Jody Hedlund verscheen eerder de Predikersbruid

Verwachte verschijningsdatum juli 2012

De zendelingsvrouw Hedlund, Jody
€ 24,99
voorraad onbekend