Let op: om deze website goed te kunnen gebruiken is het noodzakelijk om Cookies aan te zetten. Meer informatie...

John Bunyan

De boeken van John Bunyan, zoals de christenreis, zijn verkrijgbaar bij Ichthusboekhandel.nlh2]John Bunyan (1628 - 1688) was een Engelse puriteinse prediker, ook wel een calvinistische baptist genoemd. Hij was van eenvoudige afkomst. Hij werd op latere leeftijd prediker in baptistengemeenten. Zijn prediking was eenvoudig, direct, Bijbels en werd gekenmerkt door een vers-voor-vers verklaring. Hij heeft verschillende boeken geschreven.[/h2]

Zijn bekendheid is vooral gebaseerd op zijn boek de Christenreis (1678) Het tweede deel, wat minder bekend is, de Christinnereis,verscheen in 1684. Dit boek is in vele talen vertaald, ook in het Nederlands, onder de titel De christenreis naar de eeuwigheid. Het boek behandelt in de vorm van een allegorie het leven van een christen op aarde.

Wereldwijd is Bunyan een nog steeds veel gelezen auteur. In bevindelijk gereformeerden kring on Nederland is Bunyan tot op de dag van vandaag bekend en worden zijn boeken veel gelezen.

De Christenreis (3)

De Christenreis op weg naar de eeuwigheid van John Bunyan is een van de belangrijkste werken uit de wereldliteratuur. Nu als deel 3 in de serie Puriteinse Klassieken. Er zijn ook talloze vertalingen en bewerkingen van in het Nederlands. Deze nieuwe vertaling wil zoveel mogelijk recht doen aan de letterlijke tekst van Bunyan met al zijn eigenaardigheden.

Tegelijk is gezocht naar Nederlandse tekst die goed leesbaar is voor lezers van deze tijd. Bovendien gaat het hier om de volledige vertaling van de definitieve tekst van De Christenreis, inclusief de lange gedichten aan het begin en aan het einde. Ook zijn de kanttekeningen die Bunyan zelf in de kantlijn heeft aangebracht volledig opgenomen. Daarnaast heeft de vertaler talrijke kanttekeningen gemaakt. Zij bevatten toespelingen op Bijbelteksten die Bunyan zelf niet noemt, historische bijzonderheden, theologische verduidelijkingen en toelichting op spreekwoorden en gezegden. Bovendien zijn in dit boek alle oorspronkelijke illustraties bij De Christenreis te vinden.

De inleiding biedt een uitvoerige schets van het leven van Bunyan waarbij voortdurend verwezen wordt naar autobiografische elementen die in De Christenreis vele malen voorkomen.

Vertaald en ingeleid door dr. A. Baars.

Andere delen uit de serie Puriteinse Klassieken

De Christenreis (3) Bunyan, John
€ 26,95
voorraad onbekend
De Christinnereis (4)

De Christinnereis (1684) van John Bunyan hoort met De Christenreis tot de belangrijkste werken die uit Bunyans pen voortkwamen. Oudere vertalingen zijn vaak moeilijk leesbaar of bieden slechts een bewerking van de tekst. Redenen waarom nu tot een volledige nieuwe uitgave besloten is als deel 4 in de serie Puriteinse Klassieken.

Deze goed leesbare nieuwe vertaling doet weer recht aan de oorspronkelijke uitgave. De vertaler heeft ook de kanttekeningen uit de oorspronkelijke uitgave opgenomen. Die helpen het boek te verstaan en laten zien dat de auteur steeds teruggrijpt op de Bijbel. In voetnoten licht de vertaler historische en biografische bijzonderheden toe, geeft hij theologische verduidelijkingen en wijst hij op Bijbelse toespelingen.

Zijn inleiding maakt duidelijk waarom Bunyan De Christinnereis schreef als vervolg op De Christenreis. Zo wilde hij De Christenreis in dit vervolg verduidelijken, mogelijke misverstanden wegnemen en aanvullingen geven. Hierdoor komen in De Christinnereis bijvoorbeeld het christelijk gezinsleven, de kerk en de ambten scherper in beeld

Vertaald en ingeleid door prof. dr. A. Baars.

Andere delen uit de serie Puriteinse Klassieken

De Christinnereis (4) Bunyan, John
€ 26,95
voorraad onbekend
De heilige oorlog
De heilige oorlog Bunyan, John
€ 10,-
voorraad onbekend
Heilige oorlog luxe ed
Heilige oorlog luxe ed Bunyan
€ 36,50
voorraad onbekend
John bunyan
John bunyan Carr, Simonetta
€ 16,95
voorraad onbekend
Christen en christinnereis luxe ed
Christen en christinnereis luxe ed Bunyan
€ 44,50
voorraad onbekend
Gij hoort hen die uw heill verwachten
Gij hoort hen die uw heill verwachten Bunyan, J.
€ 16,50
voorraad onbekend
De Heilige Oorlog
De Heilige Oorlog Bunyan, John
€ 24,95
voorraad onbekend
De Christenreis / druk 1

De Christenreis van John Bunyan is al generaties lang een veel gelezen boek. Nu in een nieuwe teksteditie met illustraties om een jonge generatie bekend te maken met de inhoud van dit zeer veel gelezen boek.

Op een dag vind Christen een oud boek op zijn zolder. Dat boek verandert zijn leven. Tot zijn grote schrik leest hij dat de stad Verderf verwoest zal worden. Maar niemand gelooft hem...

Alleen en met een zwaar pak op zijn rug, vlucht Christen hals over kop de stad uit. Dan begint een spannende reis naar veiligheid: Eerst moet hij naar de smalle poort en daarna naar de Hemelse Stad. De wijze Uitlegger maakt duidelijk dat hij nooit van het smalle pad mag afwijken. Maar die weg is niet zonder gevaar... overal liggen mensen op de loer die het op het leven van reizigers gemunt hebben. Zal het Christen lukken om aan reus Wanhoop en de draak Appolyon te ontkomen en de Hemelse Stad te bereiken?

De Christenreis is het bekendste werk van de puriteinse schrijver John Bunyan. In het boek beschrijft hij in allerlei beelden het leven van een christen. Jean Watson bewerkte deze klassieker voor kinderen en maakte het verhaal toegankelijk door haar meeslepende vertelstijl en interessante uitleg in kaders naast de tekst. Haar boek biedt aan kinderen een opstapje naar het werk van John Bunyan.

Vanaf 8 jaar.

De Christenreis / druk 1 Bunyan, John / Watson, Jean
€ 18,90
voorraad onbekend
Komen tot Jezus Christus

Komen tot Jezus Christus is een vertaling van Bunyans boek Come and welcome to Jesus Christ dat algemeen als een van de beste praktisch-geestelijke geschriften wordt beschouwd.

Bunyan laat zien wat komen tot Christus eigenlijk is. Op pastorale wijze gaat hij daarbij in op allerlei bezwaren die kunnen opkomen in het hart van christenen. Veel persoonlijke en herkenbare vragen komen aan de orde.

Komen tot Jezus Christus Bunyan
€ 19,99
voorraad onbekend
Met christen op reis
Met christen op reis Bunyan, John
€ 14,95
voorraad onbekend
Wet en genade
Wet en genade Bunyan, John
€ 22,95
voorraad onbekend
Dien Hem
Dien Hem Bunyan, John
€ 19,95
voorraad onbekend
Een ding is nodig

John Bunyan is één van de zeldzaam begaafde mensen geweest die de Heere heeft willen gebruiken in Zijn dienst.

De zegen op zijn werk is na het overlijden ook bijzonder groot geweest, want hij was niet alleen een vermaard prediker, maar ook een zeer begaafd schrijver.

Bunyan heeft veel geschriften nagelaten en uit zijn praktische geschriften is dit dagboek samengesteld.

Bijbels dagboek voor persoonlijk en gezinsgebruik.

Een ding is nodig Bunyan, J.
€ 21,50
voorraad onbekend
Een waar gebed
Een waar gebed Bunyan, John
€ 7,50
voorraad onbekend
Genade in overvloed kleine ed
Genade in overvloed kleine ed Bunyan, J.
€ 5,-
voorraad onbekend
Reisgids voor pelgrims
Reisgids voor pelgrims Bunyan, John
€ 19,95
voorraad onbekend
De christenreis

John Bunyans 'De Christenreis' wordt vaak het belangrijkste boek na de bijbel genoemd. Deze klassieker is nu ook als animatiefilm te zien. Dit geïllustreerde filmboek toont veel van de tot de verbeelding sprekende scènes, kleurrijke karakters en klassieke uitspraken uit de animatiefilm 'De Christenreis'.

Nadat Christen een boek ontdekt heeft, gaat hij op reis met een grote last op zijn rug. Die last lijkt alleen maar groter te worden, en voorbij de verboden grenzen van zijn woonplaats begint hij zijn zoektocht naar de hemelse stad en zijn Koning.

Dit geïllustreerde filmboek is behulpzaam bij het gesprek in de groep of thuis in het gezin bij het kijken naar de film: De christenreis.

De christenreis Bunyan, John
€ 14,99
voorraad onbekend
De kleine pelgrim

Stripboek met daarin het wereldberoemde verhaal van de Pelgrimsreis zoals John Bunyan dat ooit geschreven heeft.

Christen woont met zijn vader in de stad Verwoesting. Zijn moeder heeft hij nooit gekend, maar zij schijnt in de hemelse stad te wonen. Dan komt Evangelist in de stad. Hij vertelt Christen en de andere inwoners over een goede koning, over een kruis, bevrijding van zonden en een prachtige hemelse stad. Christen wordt nieuwsgierig, en samen met zijn hondje Dapper gaat hij op reis. Een reis vol spannende avonturen.

Auteur John Bunyan zat gevangen vanwege zijn geloof, toen hij in de 17e eeuw zijn boek De christenreis naar de eeuwigheid schreef. Het boek verscheen in 1678 en nog voor zijn overlijden in 1688 was er al een Nederlandse vertaling beschikbaar. Nog altijd wordt zijn boek overal op de wereld door christenen gelezen.

Arjan Niezen, striptekenaar heeft een stripversie gemaakt van het verhaal van Christen op zijn pelgrimsreis zodat kinderen zouden ontdekken dat er altijd hoop is. In alles wat Christen meemaakt kunnen zij een rolmodel vinden om te ontdekken hoe je omgaat met misstappen, verleidingen, misleidingen en gevaren.

Er is gekozen voor een middeleeuwse setting, juist omdat de meer epische verhalen op dit moment zo populair zijn.

Het is een prachtig cadeauboek voor verjaardagen, ook voor kinderen die (nog) niet geloven.

De kleine pelgrim Bunyan, John
€ 9,95
voorraad onbekend
De Christenreis (Pilgrim''s Progress)
De Christenreis (Pilgrim''s Progress) Film
€ 2,50
voorraad onbekend