Let op: om deze website goed te kunnen gebruiken is het noodzakelijk om Cookies aan te zetten. Meer informatie...

Kerstboekjes kinderen

Met kerst elk kind een goed boek!

Kerstboekjes voor kinderen een begrip wat ons herinnert aan sfeervolle momenten in de kerk, de club of gewoon thuis in de familiekring.

Een heerlijk boek krijgen wat met kerst te maken heeft of én misschien nog wel leuker een kerstboekje weggeven. Aan uw kinderen, een kleinkind, uw buurkind of ......

Onderstaand een overzichtje van leuke kerstboekjes die u online kunt bestellen bij Ichthusboekhandel.nl of kopen in één van Ichthusboekwinkels.

Bent u op zoek naar Kerstboekjes voor kinderen van de kerk, een zondagsschool, kinderclub of een basisschool? Kijk dan eens naar deze pagina met kerstboekjes voor scholen en kerken.

mijn eerste kerstmis

Mijn eerste kerstmis is een prachtig kartonboek van Dick Bruna over het Kerstverhaal. Heel leuk om met je jonge kind te ontdekken wat er gebeurde met kerst en de komst van Christus.

Er is een bijzonder kindje geboren... De herders en de wijzen uit het oosten: allemaal komen ze kijken bij Jozef en Maria en het kindje in de kribbe.Dit kartonboek met doorkijkvensters is speciaal voor de allerkleinsten, die zo kunnen kennismaken met het kerstverhaal.

mijn eerste kerstmis Bruna, Dick
€ 10,95
voorraad onbekend
Een piepklein kerstfeest

Een piepklein Kerstfeest is een kerstprentenboek van Max Lucado met prachtige illustraties van Bruno Merz over een klein muisje.

De Koning is gekomen! Zelfs voor iemand zo klein als ik. Ken je die momenten dat je je te klein of te gewoontjes voelt? Dan weet je precies hoe de muisjes Ietje en Pietje zich voelden. Als deze twee lieve muisjes horen dat de Koning naar hun stadje Betlehem komt, gaan ze vol enthousiasme naar Hem op zoek. Maar ze vinden Hem nergens en aan wie ze ook om meer informatie vragen, iedereen lacht hen laatdunkend uit: een koning is toch niet geïnteresseerd in kleine muisjes als zij.

Op het moment dat Ietje en Pietje de moed opgeven, ontdekken ze het grote wonder. Christus, de Koning, is gekomen en wel voor iedereen. Meesterverteller Max Lucado weet met Een piepklein kerstfeest de boodschap van kerst begrijpelijk te maken voor kinderen. Gods liefde is zo groot dat Hij zijn Zoon stuurde voor iedereen - groot en klein, jong en oud.

Uitgegeven in een prachtig handzaam cadeauformaat. Een geschenk voor jong en oud.

Een piepklein kerstfeest Lucado, Max
€ 9,99
voorraad onbekend
Koningskind geboren

Prachtig (voor)leesboek over het kerstevangelie.

In dertien verhalen met prachtige illustraties vertelt Laura Zwoferink het kerstverhaal.

Aan het einde van elk verhaal staat een vraag om over door te praten. Dat maakt het boek heel geschikt voor gebruik in het gezin in de dagen rond Kerst.

Om voor te lezen aan kinderen vanaf 4 jaar. Oudere kinderen kunnen het boek zelf lezen.

Laura Zwoferink is al jaren actief in het onderwijs. Ze schreef de drie delen van Kijk en Luister, Bijbelse vertellingen voor kinderen vanaf twee jaar. Van haar hand verscheen eveneens Kijk &Lees, verhalen over kinderen in de Bijbel.

Peter Nuyten specialiseerde zich in het illustreren van educatieve en historische uitgaven en in Bijbel-georiënteerde onderwerpen.

Koningskind geboren Zwoferink, Laura
€ 11,50
voorraad onbekend
Bijzonder kerstwonder

Lavoe is een koeienjongen uit Zambia. Een vader en moeder heeft hij niet meer. Iedere dag moet hij nu met de koeien op pad.

Echt leuk vindt hij dit niet. Veel liever zou hij naar school gaan. Of naar de Bijbelclub van de witte juf. Maar dat gaat niet, want wie past er dan op de koeien? Op een dag laat Lavoe zijn koeien in de steek en gaat hij toch naar de Bijbelclub. En dan gebeurt er iets bijzonders...

Mirjam Hendriksen woont op een zendingspost. Daar zet ze zich in voor het opzetten van christelijk onderwijs in Zambiaanse dorpjes.

Bijzonder kerstwonder Hendriksen, Marjanne
€ 4,95
voorraad onbekend
Bijzondere kerstfeest van papa Panov

Papa Panov is het klassieke verhaal van Ruben Saillens over een eenvoudige schoenmaker in een klein Russisch dorp. Op kerstavond denkt hij aan zijn overleden vrouw en aan zijn kinderen, die niet meer bij hem wonen. Hij voelt zich erg eenzaam.

Als hij het kerstverhaal leest, valt hij in slaap en droomt. In die droom zegt een stem dat de Heere Jezus morgen bij hem op bezoek komt. De volgende ochtend staat hij al vroeg op de uitkijk achter het raam van zijn werkplaats. Er komt een straatveger voorbij en papa Panov geeft hem koffie. Een arme moeder geeft hij een paar schoentjes voor haar kindje. Bedelaars krijgen te eten. Maar aan het eind van de dag is de Heere Jezus nog steeds niet langsgekomen. Papa Panov begrijpt het niet. Opeens hoort hij weer een stem, die zegt: Wat je voor die arme mensen hebt gedaan, dat heb je voor Mij gedaan. Dan begrijpt papa Panov dat Hij toch verschenen is.

Vanaf: 6 jaar

Illustraties van Michel de Boer.

Bijzondere kerstfeest van papa Panov Saillens, Ruben
€ 9,95
voorraad onbekend
In de stal van bethlehem

Eerste deel Nieuwe Testament in de nieuwe serie 'Lees je mee?'

Maria krijgt bezoek.
De engel vertelt iets moois.
Zij zal de moeder worden van de Heere Jezus!
'Wat de Heere doet, is goed,' zegt Maria blij.

Lees je mee? Dit boek gaat over het Kerstfeest. Aan het eind van elk hoofdstuk staan vragen. Om zelf over na te denken of om samen over te praten.

Lees je mee? is een nieuwe serie leesboeken van Laura Zwoferink over de hele Bijbel. Zij schreef ook Kijk & Luister en Kijk & Lees.

Geschikt om voor te lezen vanaf 4 jaar en om zelf te lezen vanaf 7 jaar.

Klik hier voor een leesfragment.

Ook verschenen:
- In het begin schiep God de hemel en de aarde

De illustraties zijn gemaakt door Peter Nuyten. Laura Zwoferink is de auteur van de peuterbijbels Kijk & Luister deel 1, 2 en 3 en de boeken Kijk & Lees, verhalen over kinderen in de Bijbel en Kijk & lees, verhalen over het leven van de Heere Jezus.

In de stal van bethlehem Zwoferink, Laura
€ 12,50
voorraad onbekend
Heere Jezus wordt geboren kartonboek

Een kartonboekje met het Kerstverhaal voor de allerkleinsten, vanaf anderhalf jaar.

De eenvoudige tekst is van de hand van Laura Zwoferink, auteur van de serie Kijk en Luister.

Met mooie tekeningen van Jaap Kramer voor veel kijkplezier.

Heere Jezus wordt geboren kartonboek Zwoferink, Laura
€ 6,90
voorraad onbekend
Kerstmis
Kerstmis Bruna, Dick
€ 12,95
voorraad onbekend
Kerstfeest knutselpakket

Het Kerstfeest knutselpakket van Annemarie Doggen is uiterst veelzijdig:

Het knutselpakket bestaat uit meerdere items:

* een kleurboekje met stickers,
* kerstboomhangers,
* maak een lampje,
* een loopengel,
* een plaatjesdobbelsteen en
* twee kerstkaarten om te versturen.

Het geheel is verpakt in een seal. Een pakket voor uren kerstplezier.

Kerstfeest knutselpakket Doggen, Annette
€ 7,95
voorraad onbekend
Het kerstverhaal voorleesboek

Het kerstverhaal verteld voor kinderen, door Vivian den Hollander. Een fraai prentenboek over de geboorte van het kindje Jezus met tekeningen van Mies van Hout.

Maria's buik is al heel dik. Bijna zal haar kindje geboren worden.
Een engel heeft haar verteld dat het een heel bijzonder kind zal zijn.

Maar dan moeten Maria en Jozef plotseling op reis naar Bethlehem.
En daar, in een stal net buiten de stad, gebeurt het: het kindje wordt geboren. Jezus heet hij.

Maria wikkelt hem in warme doeken.
En Jozef ontdekt een grote, heldere ster boven de stal.
Een ster die aan iedereen laat zien dat er iets bijzonders is gebeurd!

Een heerlijk voorleesverhaal voor kerst, met prachtige illustraties in kleur

Het kerstverhaal voorleesboek Hollander, Vivian den
€ 11,99
voorraad onbekend
Het kerstverhaal

Het klassieke kerstverhaal, poëtisch verteld door Marianne Busser en Ron Schroder en sfeervol geschilderd voor kleuters door Alex de Wolf. 

Heel lang geleden, in een land hier ver vandaan, woonden eens twee mensen die veel van elkaar hielden. Ze heetten Jozef en Maria. Jozef en Maria waren erg gelukkig met elkaar. En ze werden nog gelukkiger toen ze merkten dat ze een kindje zouden krijgen. Ze wisten dat het een heel bijzonder kind zou zijn. Een kind dat vrede zou gaan brengen voor alle mensen.

'Al jaren gebruik ik dit boek om het kerstverhaal op een begrijpelijke manier uit te leggen aan de kinderen. Ik ben dol op dit boek.'
- Jufsanne.com

'In sfeervolle pastelkleuren, voornamelijk bruin, geel en grijs in allerlei schakeringen, wordt het verhaal op de voet gevolgd.'
- NBD Biblion

'Het bij momenten harde Bijbelverhaal over de verwachting en komst van de Messias wordt hier op een serene en zachte manier herverteld.'
- De Leeswelp

Het kerstverhaal Busser, Marianne; Schröder, Ron
€ 16,99
voorraad onbekend