Let op: om deze website goed te kunnen gebruiken is het noodzakelijk om Cookies aan te zetten. Meer informatie...

Kerstcadeaus met meerwaarde

Boeken met meerwaardeIn steeds meer gezinnen, families en andere gezelschappen wordt tijdens het kerstdiner cadeau aan elkaar gegeven. En wat is er mooier dan dat er dit jaar op ieder bord een boek van blijvende waarde ligt? Zo'n boek waar je een heel jaar of misschien wel je hele leven plezier van hebt...

Ook dit jaar zijn er weer boeken verschenen, nieuw of in herdruk, die goed zouden passen op een bord voor het kerstdiner. Hieronder een selectie.

22 artikelen
pagina 1 van 3
Psalmendagboek

In het Psalmendagboek geeft Tim Keller ons 365 dagen inzicht in het liederenboek van de Bijbel. Jezus was zeer met de Psalmen vertrouwd en kon in elke situatie op ze terugvallen, tot in de laatste uren voor zijn sterven.

Tim Keller geeft niet voor niets de ondertitel aan dit unieke dagboek mee: Een jaar lang leven met de liederen van Jezus. Ook hij haalt elke dag inspiratie uit de Psalmen.

Twee decennia geleden is Tim Keller begonnen om elke maand het hele boek van de Psalmen te lezen. Dit Psalmendagboek is gebaseerd op zijn jarenlange omgang met dit Bijbelboek, van zijn studie, inzichten en inspiratie die hij noteerde in zijn gebedsjournals.

Kathy Keller kwam tot het lezen van de Psalmen als ondersteuning tijdens een langdurige ziekte. Samen leggen zij de betekenis van de teksten uit en laten ze hun lezers de diepe wijsheid van de Psalmen zien.

Het Psalmen dagboek biedt een prachtige handreiking om een jaar lang intensief met de Psalmen bezig te zijn, levenslessen eruit te leren en zo dagelijks het geloofsleven een krachtige impuls te geven.

Tim Keller (1950) is senior pastor van de Redeemer Presbyterian Church in New York City. Eerder verscheen een groot aantal titels van hem, waaronder de bestsellers In alle redelijkheid en De vrijgevige
God.

Kathy Keller studeerde theologie aan het Gordon-Conwell Theological Seminary. Ze schreef samen met Tim Het huwelijk – Gods wijsheid over gevende liefde (zie blz. 9). Dit is hun tweede gezamenlijke boek.

Het Psalmendagboek kopen doet u bij Ichthusboekhandel.nl in één van de winkels of haar christelijke webshop.

Psalmendagboek Keller, Tim
€ 22,50
voorraad onbekend
Vrouwenbijbel - HSV

De Vrouwenbijbel is een complete Herziene Statenvertaling (HSV) aangevuld met extra studiemateriaal en praktische toelichting speciaal bedoeld voor vrouwen. Deze studiebijbel voor vrouwen is verkrijgbaar bij Ichthusboekhandel.

Meer dan zeventig vrouwen hebben samen teksten geschreven bij de bijbeltekst. Het extra materiaal gaat vooral in op de relatie die God met ons heeft en onze onderlinge relaties. Er is ruimte voor emotie, eerbied, blijdschap en waardering.

INKIJKEXEMPLAAR VROUWENBIJBEL (HSV)

De Vrouwenbijbel wil vrouwen helpen de verbinding te maken tussen de boodschap van de Bijbel en hun dagelijkse leven in het hier en nu. De toegevoegde teksten bestaan uit biografieën, themapagina's, meditaties, inleidingen op bijbelboeken, strooiers en een encyclopedie van vrouwen die in de Bijbel voorkomen. De Vrouwenbijbel brengt bekende en minder bekende Bijbelse vrouwen voor het voetlicht en nodigt vrouwen van vandaag uit bewust te leven in afhankelijkheid van God.

De Vrouwenbijbel bevat de complete bijbeltekst van de Herziene Statenvertaling (HSV).

Naast dr. Hanneke Schaap-Jonker werd de kernredactie gevormd door Rieke den Hertog-van 't Spijker MA, dr. Almatine Leene, dr. Hennie Marsman, Magda Reinders-Kater, drs. Eline van Vreeswijk, Paulien Zeeman-Lens MA en Christien Bos MA

De vrouwenbijbel in het kort:

* Verbinding tussen Bijbel en dagelijks leven
* Aandacht voor Bijbelse vrouwen
* Eye-openers over je relatie met God
* Eye-openers over je relatie met anderen
* Extra's: thema's, inleidingen, meditaties, biografieën, encyclopedie

De vrouwenbijbel online kopen doet u bij Ichthusboekhandel, de specialist als het gaat om goede bijbels.

Vrouwenbijbel - HSV Herziene Statenvertaling
€ 62,50
voorraad onbekend
Verklaring van de brief aan de galaten

Herdruk van één van Luthers belangrijkste werken, mede naar aanleiding van het Reformatiejaar 2017.

Luthers uitleg van de Galatenbrief is een samenvatting van zijn gehele theologie. Van alle brieven in de Bijbel was de Galatenbrief Luther het liefst.

Luther spreekt in dit commentaar over een groot aantal thema's die ook vandaag nog belangrijk zijn. Vooral wat hij over de rechtvaardiging uiteenzet, is van groot belang. De reformator ontvouwt dit thema in al haar rijkdom. Tegelijkertijd weert hij zich hartstochtelijk tegen alle pogingen van de vrome mens om in het werk van God en van Christus binnen te sluipen.

Vertaald door G.P. Sandberg en H. Schoonderwoerd naar de Duitse uitgave van dr. Hermann Kleinknecht.

Verklaring van de brief aan de galaten Luther, Maarten
€ 27,90
voorraad onbekend
Rechtvaardig door het geloof

Luthers verklaring van de Galatenbrief uitgelegd voor jongeren.

Wat je ook doet, je wordt alleen rechtvaardig voor God door het geloof. Dát is de kern van Luthers boodschap. Luther vocht tegen de mening dat een mens nog wel íets aan zijn zaligheid kan doen.

Een leer die ook nu nog springlevend is. Je komt ongetwijfeld wel eens in aanraking met mensen die beweren dat je er ook iets aan moet doen. Aannemen, geloven, liefde geven ...

In zijn uitleg van het bijbelboek Galaten hamert Luther steeds op één thema: je wordt alleen zalig door het geloof in de Heere Jezus Christus. Er komt niets, maar dan ook niets van jou bij kijken.

Rechtvaardig door het geloof is een weergave van een van Luthers belangrijkste werken in de taal van nu. Aan de hand van herkenbare vragen helpt deze bewerking je om het goud van Luther en de rijkdom van Gods Woord in de Galatenbrief te ontdekken.

Mooi herinneringsboek ter gelegenheid van het Lutherjaar 2017

Rechtvaardig door het geloof Barten, Evert
€ 22,50
voorraad onbekend
Verklaring van het OT en NT 2 dln

De tweedelige uitgave is bestemd voor een ieder die Matthew Henry's complete commentaar, dat al meer dan 250 jaar velen tot grote steun is geweest te uitgebreid vindt .

Door de hem geschonken wijsheid laat Matthew Henry ook andere delen in de rijkdom van het Woord van God. Dat maakt dat deze heldere en duidelijke verklaring, die geheel uit Matthew Henry's eigen woorden bestaat, niet meer weg te denken is als studiebron voor hen die de Bijbel willen leren verstaan.

Deze uitgave is een vertaling uit het Engels onder leiding en verantwoording van C.A. Tukker en V. Tukker-Terlaak. De vertaling heeft betrekking op de concise-editon, waardoor dit een compactere uitvoering kan zijn dan de negendelige editie.

Verklaring van het OT en NT 2 dln Henry
€ 199,-
voorraad onbekend
Redelijke godsdienst / Deel 1b

Hertaling van deel 1b van Wilhelmus à Brakels Redelijke Godsdienst.

Wilhelmus à Brakel (1635-1711) schreef zijn Redelijke Godsdienst als dogmatiek voor gemeenteleden. De eerste druk kwam uit in 1700, en sindsdien zijn tientallen herdrukken gevolgd.

Dat het boek zo geliefd was bij gewone kerkleden, komt wellicht vooral omdat Brakel bij vrijwel ieder onderwerp een toespitsing maakt naar het persoonlijke leven.

Om de Redelijke Godsdienst ook voor komende generaties leesbaar te houden, wordt het boek hertaald door Jasper Stam.

Nadat dit voorjaar deel 1a verscheen, is nu ook deel 1b gereed gekomen. Hierin zijn de laatste 14 hoofdstukken ondergebracht uit À Brakels eerste deel vande Redelijke Godsdienst, dat gaat over de zegeningen die God in het genadeverbond schenkt. Onderwerpen die aan de orde komen, zijn:de wedergeboorte, het geloof, de rechtvaardiging en de sacramenten.

NB: De verschijning van deel 2, dat erover gaat hoe de gelovigen uit het genadeverbond leven, wordt verwacht in het najaar van 2017.

Doelgroep: predikanten, kerkenraden, gemeenteleden en theologiestudenten

Redelijke godsdienst / Deel 1b Brakel, Wilhelmus à
€ 49,95
voorraad onbekend
De navolging van Christus

Het boek 'De navolging van Christus' van de middeleeuwse monnik Thomas a Kempis is door christenen van alle plaatsen als lijfboek omarmd.

Dit boek van bijbelse, oud-christelijke én middeleeuwse wijsheid is in duizenden uitgaven gedrukt en in allerlei talen vertaald. Al meer dan vijf eeuwen lang heeft het zo de weg naar miljoenen lezers gevonden, die de vele honderden raadgevingen vaak levenslang hebben herlezen en overwogen.

Het boek was enkele jaren niet meer leverbaar en verschijnt nu in een nieuwe vertaling van Jacques Koekkoek. Volgens Gerard De Korte, bisschop van Den Bosch, 'brengt Thomas a Kempis ons bij het hart van het evangelie: de liefde voor Jezus, eenvoud en onderlinge gemeenschap' .

De navolging van Christus Kempis, Thomas a
€ 23,50
voorraad onbekend
Meidenbijbel

Een hele leuke "meidenbijbel" in de Nieuwe bijbelvertaling (NBV). Speciaal voor jongeren een limited edition die voor een beperkte periode beschikbaar is.

Een nieuwe uitvoering van een echte Meidenbijbel en daarmee een collectors item! Deze Bijbel is altijd erg in trek, maar is door de beperkte oplage (te) snel uitverkocht. Daarom is het nu tijd voor een nieuwe versie in het assortiment. Leuk om als geschenk te geven / te krijgen.

Meidenbijbel NBV
€ 45,-
voorraad onbekend
Bidden

Een meer persoonlijk boek van Tim Keller: Bidden, vertrouwelijke omgang met de ontzagwekkende God. Hoewel het zo belangrijk is, weten veel mensen niet goed hoe te bidden. In zijn inmiddels bekende heldere en aansprekende stijl en aanpak schreef Keller een boek boordevol Bijbelse wijsheid en praktische adviezen.

Uit hoofdstuk 1:
"Bidden is de enige weg waarlangs je tot echte zelfkennis komt. Het is ook de belangrijkste weg waarlangs we diepgaande verandering ervaren – het aanbrengen van een andere ordening in de dingen die we liefhebben. Door middel van gebed geeft God ons ontzettend veel van de onvoorstelbare dingen die hij voor ons in petto heeft. Ja echt, bidden maakt het veilig voor God om ons veel van de dingen te geven waar we het meest naar verlangen. Het is de manier waarop we God kennen, de manier waarop we God eindelijk als God behandelen. Gebed is gewoon de sleutel tot alles wat we moeten doen en moeten zijn in dit leven. We moeten echt leren bidden. We moeten wel."

Inhoudsopgave:

Inleiding - Waarom een boek over bidden?
Deel een - Verlangen naar gebed

1. De noodzaak van gebed
2. Hoe geweldig gebed is

Deel twee - Het gebed begrijpen
3. Wat is bidden?
4. Met God in gesprek
5. God ontmoeten

Deel drie - Leren bidden
6. Brieven over bidden
7. Regels voor het bidden
8. Het gebed aller gebeden
9. De toetsstenen voor het gebed

Deel vier: Gebedsleven verdiepen
10. Als gesprek: mediteren over zijn Woord
11. Als ontmoeting: zijn aangezicht zoeken

Deel vijf - Bidden in de praktijk
12. Ontzag: zijn grootheid prijzen
13. Intimiteit: zijn genade ontdekken
14: Strijd: hem om hulp vragen
15. De praktijk: dagelijks gebed

Bijlage - een paar andere schema's voor dagelijks gebed
Bibliografie
Dank
Noten
Over de auteur

Klik hier om het interview te lezen dat EO Visie met de auteur had over onder meer dit boek.
Klik hier voor een bespreking van dit boek in het Nederlands Dagblad.

Tim Keller (1950) is senior pastor van de Redeemer Presbyterian Church in New York City. Eerder verschenen van hem een groot aantal titels, waaronder de bestseller In alle redelijkheid – Christelijk geloof voor welwillende sceptici. Van dit boek zijn inmiddels meer dan 20.000 exemplaren verkocht in Nederland.


Keer terug naar de startpagina

In zijn nieuwste boek behandelt Tim Keller een kernbegrip uit het christelijk geloof: het gebed.

Bidden Keller, Tim
€ 22,50
voorraad onbekend