Let op: om deze website goed te kunnen gebruiken is het noodzakelijk om Cookies aan te zetten. Meer informatie...

Kinderbijbel als dagboek

Er zijn steeds meer kinderbijbels die als dagboek zijn gemaakt. Soms op datum, soms op verhaalnummer. Daarmee kun je elke dag een Bijbelverhaal lezen en geef je structuur voor kinderen en jezelf als ouders aan het moment van even heerlijk voorlezen, samen praten, samen bidden.

Hieronder een selectie van kinderbijbels die 365 dagen geschikt zijn voor gebruik. Ze zijn online te bestellen bij Ichthusboekhandel of kom langs in één van de Ichthusboekwinkels.

Dagboek voor kleine schatjes

Het Bijbels dagboek voor kleine schatjes , brengt door middel van leuke figuurtjes, korte meditaties en verrassende rijmpjes 365 Bijbelteksten tot leven voor peuters en kleuters.

Zo leren ze al heel jong een moment voor God te hebben. En dat zal meewerken aan hun vorming tot liefdevolle, gelovige mensen.

Elke dag begint met een Bijbelse belofte of waarheid. Daarna volgt een korte meditatie die bij de leeftijd van kleine schatjes past. En iedere pagina wordt afgesloten met een toepasselijk en luchtig rijmpje.

De schattige illustraties van Elena Kucharik geven dit Bijbelse dagboek een aantrekkelijk, eigen karakter. Het Dagboek voor Kleine Schatjes neemt kleine kinderen mee op een tocht door de Bijbel. In kleine stapjes. Van Genesis tot Openbaring ontdekken kinderen dat God een liefdevolle Vader is, die rijke beloften heeft gedaan en die een bijzondere voorliefde voor kinderen heeft.

De gebruikte Bijbelteksten zijn vereenvoudigd ter wille van de jonge lezertjes.

Dagboek voor kleine schatjes Barnhill
€ 22,50
voorraad onbekend
Samenleesbijbel 100 stappen voor groepen

De 100 stappen Samenleesbijbel is een onderdeel van de succesvolle boeken rond de Samenleesbijbel. Deze uitgave is speciaal ontwikkeld voor groepsgebruik: in de kerk, in clubverband en op school.

Dit boek bevat 100 stappen met elk:

* een Bijbelgedeelte uit de Bijbel in Gewone Taal om samen te lezen
* een grote illustratie om te bekijken en over te praten
* een groepsactiviteit om te doen of te spelen
* door praat vragen en weetjes over de achtergrond van de Bijbel

Met de 100 stappen worden gebruikers op een logische en uitgebreide wijze door het Oude en Nieuwe Testament geleid. Kinderen leren op deze manier zelf Bijbellezen en er komen bekende én minder bekende verhalen voorbij. In het verwerkingsmateriaal wordt rekening gehouden met verschillende leerstijlen. Door de diverse verwerkingen kunnen kinderwerkers en leraren zelf kijken welke elementen het beste aansluiten bij hun groep.

Deze uitgave heeft het NBV ontwikkeld in samenwerking met JOP, de jeugdorganisatie van de Protestantse Kerk Nederland. Uit recent onderzoek blijkt dat een op de drie protestantse gemeenten in Nederland wekelijks minder dan twintig kinderen (in de leeftijd van 0 tot 18 jaar) in de kerk heeft.

'Steeds meer kerken hebben kleine groepen voor kindernevendienst of club. Deze 100 stappen Samenleesbijbel is een mooie manier om samen met zo'n groepje kinderen de diepte van de Bijbel te ontdekken op een creatieve manier', zo zegt Nelleke Plomp, specialist vieren met kinderen en jongeren bij JOP. Juist voor kinderwerkers in deze kerken is dit product een uitkomst. Maar denk ook aan missionair kinderwerk, kinderclubs of Bijbelkringen waarbij gezinnen bij elkaar komen.

Samenleesbijbel 100 stappen voor groepen NBG
€ 29,95
voorraad onbekend
100 bijbelverhalen voor jou
100 bijbelverhalen voor jou Wilkinson
€ 12,50
voorraad onbekend
Slaap lekker Bijbel

In de Slaap maar lekker kinderbijbel staan tien bekende verhalen uit het Oude én Nieuwe Testament.

Onder andere het verhaal van Jozef, Daniël, Jona en de verloren zoon worden verteld. De verhalen brengen de kinderen dicht bij God en ze raken vertrouwd met de Bijbelse verhalen. Met deze verhalen kun je lekker slapen!

Slaap lekker Bijbel Carroll, Vanessa; Fiorin, Fabiano
€ 16,99
voorraad onbekend