Let op: om deze website goed te kunnen gebruiken is het noodzakelijk om Cookies aan te zetten. Meer informatie...

kinderbijbels middenbouw

Kinderbijbels voor de middenbouw, kinderen in de leeftijd tussen 6 en 9 jaar vindt u volop bij Ichthusboekhandel.

Juist in deze leeftijd groep kan de reeks aan verhalen uitgebreid worden en blijkt de bijbel een schat aan geschiedenis te bevatten. Ichthusboekhandel is de kinderbijbelwinkel in de regio en heeft heel veel in huis voor uren voorleesplezier.

11 artikelen
pagina 1 van 2
God wil bij mensen wonen

God wil wonen bij de mensen. Die wonderlijke boodschap wordt voor kinderen van de bovenbouw van de basisschool doorverteld in deze prachtig geschreven kinderbijbel.

Door de sobere en ingetogen schrijfstijl van de auteurs raak je onder de indruk van de zeggingskracht van bekende en onbekende bijbelverhalen.

De auteurs laten zich leiden door eerbied voor de Bijbel en blijven zo dicht mogelijk bij de bijbeltekst. Als deze kinderbijbel een plek krijgt in het hart van het gezin, ontdekken kinderen dat God ook bij hen wil wonen.

Aan deze kinderbijbel werkten mee:

* Ria Borkent
* Judith Janssen-van der Barg
* Arie Kok
* Roeland Smith
* Christine Stam- van Gent
* Corinne Vuijk

De eindredactie was in handen van Jeanette Wilbrink-Donkersteeg. De illustraties zijn van Liza-Beth Valkema

God wil bij mensen wonen Borkent, Ria; Kok, Arie; Janssen, Judith
€ 12,50
voorraad onbekend
De Bijbel Voor Jou

Dit boek is 'de Bijbel voor jou'. Daarmee is het niet de volledige bijbel, maar een selectie van de vele verhalen. Het is een weergave door mevr. Mulder van Haeringen van de bijbelse geschiedenissen in een taal die voor kleine kinderen vanaf ca. 7 jaar en voor (oudere) verstandelijk gehandicapten begrijpelijk is.

De echte Bijbel staat voor hen misschien (net) iets te hoog op de boekenplank, maar ouders en verzorgers mogen tegen hen zeggen: dit boek is de Bijbel voor jou!

In deze kinderbijbel worden in totaal 87 verhalen uit het Oude Testament en 56 uit het Nieuwe Testament beschreven.

Het begin van hoofdstuk 1 uit 'De Bijbel voor jou' geeft een indruk van de tekst:

Heel lang geleden maakte de Here God de hemel en de aarde. In de hemel ging Hij Zelf wonen, samen me de Here Jezus. De Here Jezus is de Zoon van God. De engelen mochten er ook wonen. De engelen zijn knechten van de Here God. In de hemel was alles fijn en mooi. Maar op aarde was het nog niet mooi. Daar was alles door elkaar: de lucht, de zee en het land. En het was er helemaal donker! 'Laten We mensen gaan maken,' zegt de Here God tegen de Here Jezus. 'De mensen mogen op de aarde wonen. Maar dan moet de aarde eerst ook mooi gemaakt worden.' Op de eerste dag maakt de Here God het licht op de aarde. Dan kunnen de mensen straks wat zien. Op de tweede dag maakt Hij de wolken en de mooie blauwe lucht. Op de derde dag maakt de Here God de zee, de meren en het land. Dan kunnen de mensen straks op het land wonen en met een bootje op het meer varen. De Here God maakt ook het gras, de bloemen en de bomen. Het is nu al heel mooi op de aarde! Op de vierde dag maakt de Here God de zon, de maan en de sterren. Overdag kunnen de mensen dan lekker in het zonnetje zitten. En 's nachts kunnen ze naar de sterren kijken. Als de maan schijnt, is het niet zo donker 's nachts. Daarom maakt de Here God op de vijfde dag de vogels. Die vliegen door de blauwe lucht. Ze maken hun nestje in de bomen. En ze zingen een vrolijk liedje. De Here God maakt ook de vissen. De grote walvis die in de zee zwemt. En de kleine goudvis die in de vijver zwemt. Nu is het niet zo stil meer. Maar er moeten nog meer dieren komen! Daarom maakt de Here God op de zesde dag alle andere dieren. De leeuwen, de beren en de olifanten.

Ouders kunnen 'De Bijbel voor jou' aan hun kinderen voorlezen; kinderen kunnen dit boek zelf lezen. Opnieuw of voor de eerste keer ontdekken we dan hoe geweldig God is.

De tekst werd geschreven door J.H. Mulder-van Haeringen. Van haar hand verscheen ook de Kinderbijbel voor Jullie. Zij vertelt de geschiedenissen uit de Bijbel met haar eigen woorden en blijft daarbij heel dicht bij de oorspronkelijke bijbeltekst. Op een unieke manier worden bekende en ook veel onbekende geschiedenissen naverteld.

De Bijbel Voor Jou MULDER-VAN HAERINGEN, J.H.
€ 26,-
voorraad onbekend
Volg mij
Volg mij Binsbergen, L. van
€ 35,-
voorraad onbekend
Bijbel voor kinderen / druk 5

Met deze bijbel voor kinderen, een bundeling van het Oude en het Nieuwe Testament, hebben de auteurs een duidelijk doel voor ogen: het toegankelijk en helder vertellen van eeuwenoude verhalen voor jonge kinderen over alledaagse mensen en hun verhouding tot God.

In het Oude Testament lezen we hoe God de wereld schiep en samen met Zijn volk op weg ging naar het beloofde land: een lange reis vol tegenslagen en gevaren.

Het Nieuwe Testament vertelt over de stal waar Jezus werd geboren. We lezen hoe hij met zijn leerlingen rondtrok om de mensen over God te vertellen. Maar niet iedereen was daar gelukkig mee… Alex de Wolf maakte bij deze prachtige verhalen sfeervolle illustraties.

Bijbel voor kinderen / druk 5 Busser , Marianne / Schroder, Ron / Wind
€ 29,99
voorraad onbekend
Lees maar mee bijbelverhalen

Tien bekende bijbelverhalen om samen met je kind te lezen.

Is je kind druk bezig met letters, woorden en klanken? Dan is dit samenleesboek echt iets voor jullie!

Tien bekende bijbelverhalen om samen te lezen, onder meer over Noach, Daniël en Jezus die de storm op het meer tot bedaren brengt. De verhalen zijn geschreven in een levendige stijl en voorzien van sprekende illustraties.

Een boek om samen te lezen met kinderen vanaf 5 jaar. In elk verhaal staan een aantal zinnen groter afgedrukt, met woorden op AVI M3/E3 niveau. Deze zinnen kunnen de kinderen zelf lezen. Samen bijbelverhalen lezen wordt tot een nog mooier moment met dit boek!

Annemarie Prins is al jaren actief in het kinderboekenvak. Ze startte als schoolbibliothecaris en was sinds 1999 betrokken bij de Werkgroep Christelijke Kinderboeken, met de EigenWijsPrijs en Het Hoogste Woord. Ze is redacteur van de website www.christelijkekinderboeken.nl en voorzitter van de jury Het Hoogste Woord. Ze is mede-initiatiefnemer van de St. Platform Christelijke Kinderboeken. Ze geeft workshops actuele christelijke kinderboeken voor boekhandels en organiseert de jaarlijkse studiedag voor auteurs van christelijke kinderboeken.

Lees maar mee bijbelverhalen Prins, Annemarie
€ 12,99
voorraad onbekend
365 Bijbelverhalen om zelf te lezen

De Bijbel komt tot leven in deze gezinsbijbel met prachtige illustraties.

Elke dag begint met een bijbeltekst, waarna het verhaal volgt. Alle bekende en minder bekende verhalen worden voor kinderen naverteld.

Vrouwke Klapwijk maakte hiervoor gebruik van de 'Bijbel in Gewone Taal', en dat maakt deze bijbel heel geschikt voor kinderen om zelf te lezen.

De prachtige, sprekende illustraties zijn van Marcin Piwowarski.

Geschikt voor kinderen vanaf 7 jaar.

Vrouwke Klapwijk is een bekende naam in christelijk kinderboekenland. Eerder vertaalde ze de Zelfleesbijbel, waarvan 10.000 exemplaren zijn verkocht.

365 Bijbelverhalen om zelf te lezen Klapwijk, Vrouwke
€ 25,99
voorraad onbekend