Let op: om deze website goed te kunnen gebruiken is het noodzakelijk om Cookies aan te zetten. Meer informatie...

Kleuterbijbels

Kleuterbijbels, bedoeld voor kinderen van 4-6 jaar (de onderbouw in het basisonderwijs) zijn bij Ichthusboekhandel.nl volop aanwezig en in verschillende uitvoeringen verkrijgbaar.

Juist op de kleuterleeftijd is het belangrijk om de verhalen in de bijbel te verbreden. Niet alleen inhoudelijk, maar ook kinderen laten zien dat de Bijbel zoveel verhalen kent, die nu nog steeds betekenis hebben.

Waar de één kiest voor veel tekst bij een kleuterbijbel, kiest een ander voor meer illustraties. Kijk hier onder naar wat er zoal beschikbaar is of kom gerust eens langs in één van onze winkels. Daar kunnen we u heel veel laten zien en u het beste advies geven.

De kleuterbijbel koopt u eenvoudig online in de webshop van Ichthusboekhandel.nl, de specialist als het gaat om kinderbijbels. Wij adviseren u waar nodig en desgewenst wordt het gratis leuk ingepakt in één van de Ichthusboekwinkels in Alphen aan den Rijn, den Haag, Leiden of Zoetermeer.

Kleuterbijbel

In begrijpelijke zinnen en met aansprekende illustraties vertelt de Kleuterbijbel meer dan 200 verhalen uit het Oude en Nieuwe Testament.

De bijbelverwijzingen geven aan waar het verhaal in de Bijbel te vinden is. De Kleuterbijbel heeft als extra ook een interactief element: ieder verhaal eindigt met een vraag of opmerking om over door te praten.

Dit zal kinderen meer bij het verhaal betrekken en helpen om de betekenis beter te begrijpen.

Een complete gezinsbijbel om keer op keer samen uit te lezen!

Kleuterbijbel Ellis, G.
€ 24,99
voorraad onbekend
Mijn kleuterbijbel / druk 1

Een lief, aantrekkelijk kleuterbijbeltje met illustraties van Emily Bolam, die kleine kinderen zeker zullen aanspreken.

De belangrijkste verhalen uit de Bijbel zijn opgenomen, vanaf de schepping tot Jezus' opstanding.

Ideaal als geschenk bij geboorte, doop of eerste verjaardag.

Mijn kleuterbijbel / druk 1 Goodings, Christina
€ 12,99
voorraad onbekend
Luister maar

Luister maar is een kinderbijbel voor kinderen vanaf 5 jaar. Deze Bijbel is uitermate geschikt om voor te lezen en om samen de prachtige platen te bekijken.Arie van der Veer vindt het belangrijk dat de boodschap van de Bijbel in eenvoudige, begrijpelijke taal wordt doorgegeven, zowel aan kinderen als aan grote mensen. In deze kinderbijbel zoekt hij samen met zijn dochter Ellen Laninga naar de diepere betekenis van het bijbelwoord, waarin God mensen aanspreekt. Zo ontdekken ouders en kinderen samen hoe groot God is.* Klassieke kinderbijbel met aansprekende verhalen voor het gehele gezin;* Naast bekende ook onbekende bijbelverhalen;* Korte en compacte teksten die al geschikt zijn voor kinderen vanaf 5 jaar;* Warme,vrolijke illustiratie van Rike Janssen, die op een liefdevolle manier alle kinderen aanspreken;* Bijna 200 verschillende verhalen. Arie van der Veer (1942) is – naast echtgenoot, vader en opa – predikant, schrijver, programmamaker en oud-voorzitter van de Evangelische Omroep.Ellen Laninga-van der Veer (1973) is getrouwd en heeft drie kinderen. Ze is dirigent, schrijver, componist, liedschrijver en directeur van Integraal Kind Centrum (IKC) De Paperclip in Zwolle.

Luister maar Veer, Arie van der / Laninga, Ellen
€ 32,50
voorraad onbekend
Kijkbijbel (21e druk)

De Kijkbijbel van Kees de Kort, illustrator en kunstenaar (1934 -2022) is een prachtige klassieke kinderbijbel voor jonge kinderen. Met verhalen uit het Oude en het Nieuwe Testament. De Kijkbijbel is er nu in een 21e druk!

Alle verhalen uit de serie "Wat de Bijbel ons vertelt" zijn in de Kijkbijbel gebundeld. Een zeer geliefd prenten- en voorleesboek voor peuters en kleuters én leesboek voor jonge kinderen.

INKIJKEXEMPLAAR Kijkbijbel 21e druk

Kinderen horen graag uit de Bijbel vertellen. Vooral als er mooie, kleurige tekeningen bij het verhaal staan. De tekeningen in de Kijkbijbel hebben iets speciaals: ze spreken boekdelen. Dat is de kunst die Kees de Kort verstaat en met dat artistieke vakmanschap illustreerde hij 28 Bijbelverhalen in de serie 'Wat de Bijbel ons vertelt'. Zijn kunstwerken uit de bekende vierkante losse boeken zijn nu op een andere manier verwerkt. Met de tekst van alle verhalen zijn ze vormgegeven tot een nieuw, sprankelend geheel: de Kijkbijbel.

De Kijkbijbel is daarmee een Bijbel om in te kijken als je nog niet kunt lezen, om je leeshonger te stillen zodra je wél kunt lezen, om uit voor te lezen of te vertellen als je (groot)ouder of opvoeder bent. Een boek voor ... voor wie eigenlijk niet?

Voor volwassenen is achter in de Kijkbijbel een praktische leeswijzer met wat meer achtergrondinformatie bij de verhalen opgenomen.

Voorlezen tot 6 jaar, zelf lezen 6 tot 9 jaar

U kunt de Kijkbijbel 21e druk online bestellen bij de webshop van Ichthusboekhandel.nl of kopen in één van de Ichthusboekwinkels in Alphen aan den Rijn, den Haag, Leiden of Zoetermeer.

Kijkbijbel (21e druk) Kees de Kort
€ 34,95
voorraad onbekend
Kijk en luister 1

De Kijk en Luister bijbel, bevat Bijbelse verhalen in woord en beeld voor kleine kinderen verteld door Laura Zwoferink met tekeningen van Jaap Kramer. Deel 1

Het doel van deze uitgave is kleine kinderen al jong vertrouwd maken met de verhalen uit de Bijbel. Kijk en luister is rijk geïllustreerd, zodat de kinderen zelf zoveel mogelijk kunnen zien en ontdekken. De Bijbelse verhalen kunnen aan de hand van platen aan de kinderen verteld worden. De korte teksten bieden daarbij ondersteuning.

Kinderen die beginnen met lezen, kunnen de teksten ook zelf lezen.

Vanaf 2 jaar

Kijk en luister 1 Zwoferink
€ 34,50
voorraad onbekend
Kijk en luister 2

Laura Zwoferink maakte met deel 2 in de serie Kijk en Luister bijbel een vervolg op haar reformatorische kinderbijbel. Het doel van deze uitgave is kleine kinderen al jong vertrouwd te maken met de verhalen uit de Bijbel.

De Kijk en Luister bijbel 2 is rijk geïllustreerd door Jaap Kramer, zodat de kinderen zelf zoveel mogelijk kunnen zien en ontdekken.

De bijbelse verhalen kunnen aan de hand van platen aan de kinderen worden verteld. De korte teksten bieden daarbij ondersteuning.

Kinderen die beginnen met lezen kunnen de teksten ook zelf lezen.

Kijk en luister 2 Zwoferink
€ 34,50
voorraad onbekend
Kijk en luister 3

Kijk en luister 3, de kinderbijbel van Laura Zwoferink, wil jonge kinderen al jong vertrouwd maken met de verhalen uit de Bijbel.

Deze reformatorische kinderbijbel is rijk geïllustreerd door Jaap Kramer, zodat de kinderen zelf zoveel mogelijk kunnen zien en ontdekken. De verhalen kunnen aan de hand van de platen aan kinderen worden verteld. De tekst biedt daarbij ondersteuning. Beginnende lezers kunnen de teksten ook zelf lezen.

In het najaar van 2006 verscheen deel 1 van Kijk en luister, in het najaar van 2007 deel 2. De overweldigende hoeveelheid positieve reacties op deze uitgaven hebben geleid tot het schrijven van dit derde deel.

Vanaf 2 jaar

Klik om een interview van de GezinsGids met de auteur te lezen.

Kijk en luister 3 Zwoferink
€ 34,50
voorraad onbekend
Mijn kleine peuterbijbel

Mijn kleine Peuterbijbel is een kinderbijbel van Nederlandse bodem. In het kartonboek staan veel herkenbare illustraties. Deze kenmerken zich in dit boekje door bespreekbare emoties, een gebalanceerd kleurenpalet en subtiele details die bijdragen aan het Bijbelverhaal en het gesprek er over.

De handzame uitvoering in stevig karton met afgeronde hoeken maakt het boek zeer gebruiksvriendelijk. De kartonnen pagina's hebben een matte uitstraling, wat past bij dit duurzame product. Mijn kleine Peuterbijbel is geschikt om te gebruiken in thuissituaties, maar zeker ook in groepsverband in de kerk of op de kinderopvang.

Onderwijskundige Melanie van de Peut werkt als taalcoördinator in de kinderopvang. Uit de praktijk weet zij wat deze jonge doelgroep aanspreekt, en hoe je als voorlezer de aandacht vasthoudt en interactie op gang brengt.

Mijn kleine peuterbijbel Peut, Melanie van der
€ 10,95
voorraad onbekend