Let op: om deze website goed te kunnen gebruiken is het noodzakelijk om Cookies aan te zetten. Meer informatie...

Koop lokaal uw Bijbel of christelijke boek

Kopen was nog nooit zo eenvoudig. Je kunt (bijna) overal iets kopen en iedereen lijkt ook wel verkoper. Onze deeleconomie wakkert de koopman en -vrouw in ons aan en op dagen zoals Koningsdag wordt heel Nederland ondernemer.

Koop bij de lokale (christelijke) ondernemer, die hart heeft voor de regioDie ontwikkeling heeft ook een keerzijde. De ontwikkeling is dat er zoveel aandacht gegaan is naar (meestal) grote websites en grote bedrijven, die daar graag gebruik van maken, dat de lokale economie onder lijkt te sneeuwen. Was je vroeger vaste klant bij een winkel, tegenwoordig scoor je iets op internet of in een winkel waar je toevallig net bent.

Deze ontwikkeling heeft enorme impact op lokale winkels. Of het nu om de groenteboer, de bakker op de hoek of de boekhandel in de straat gaat, ze ondervinden er allemaal de gevolgen van. Wat niet iedereen zich realiseert, is dat in kleinere plaatsen winkels verdwijnen en daardoor lokale economieën mee vertrekken. Dit heeft gevolgen voor de leefbaarheid van een plaats. Veel mensen realiseren zich niet dat als deze winkels niet meer financieel bijdragen middels bijvoorbeeld de WOZ-belasting dit toch op het bordje van de burger terechtkomt. De goedkope aanschaf op internet, is dan uiteindelijk toch niet zo goedkoop meer... De service na aanschaf via internet vaak ook nog eens van een heel ander niveau dan bij de winkel in de buurt.

Lokale winkels zijn bereikbaarLokale winkels zijn niet duurder

Bij de verkoop van boeken is er sprake van een uitzonderlijk verschijnsel: ze zijn overal even duur. Dat is wettelijk geregeld. Daarmee maakt het niet uit of u een boek via een grote website koopt of bij de plaatselijke boekhandel. U betaalt immers altijd het zelfde. Behalve de verzendkosten dan, want die zijn er in de winkel niet...

Winkels zijn ontmoetingsplaatsen
Lokaal kopen kent een andere dimensie die we nog eens willen benadrukken. Als christelijke boekwinkels zijn we dagelijks getuige van ongelooflijk veel spontane ontmoetingen tussen mensen in de winkel. Mensen uit verschillende kerken en achtergronden ontmoeten elkaar daar. Regelmatig vinden gelijkgestemde zielen elkaar ook bij de boekentafel en raken in gesprek.

Mensen ontmoeten elkaar in de boekhandel

Lokale winkels kennen hun klanten
Ichthusboekhandel werkt in vier plaatsen en we verbazen ons altijd weer hoe verschillend de winkels daardoor zijn. De één gericht op internationale bezoekers, de ander op gezinnen en weer een ander op studenten. Dat betekent dat we proberen maatwerk te leveren voor onze bezoekers. We houden rekening met kerken die aanwezig zijn in ons werkgebied en zorgen dat hun basis gebruiksartikelen (Bijbels, psalm- kerk - liedboeken, avondmaalsbenodigheden, kerkbijbels etc. aanwezig zijn.

Ichthusboekhandel is missionair
Als gewone winkel in de straat komen we op een ongedwongen wijze in contact met mensen die voor het eerst in hun leven een bijbel kopen. Dat vergt soms wat uitleg, soms is onze aanwezigheid als winkel voldoende om ze tot die aankoop te brengen. Vaak is het ook de plek waar mensen een begin maken met een nieuwe oriëntatie op de kerk. We merken keer op keer dat die mix van aanwezigheid en kennis een hele goede match oplevert met mensen om ons heen.

Bij Ichthusboekhandel.nl vind je jouw bron van inspiratie en geestelijke groei met onze uitgebreide collectie christelijke boeken. Of je nu onderweg bent of een moment van rust zoekt, onze Bijbels en boeken bieden jou de diepgang en praktische wijsheid die je zoekt om je geloof en leven te verrijken

Waarom koop je bij Ichthusboekhandel