Let op: om deze website goed te kunnen gebruiken is het noodzakelijk om Cookies aan te zetten. Meer informatie...

Marianne Witvliet

Marianne Witvliet (1951) is een auteur van christelijke kinderboeken en romans en al 30 jaar actief op dat gebied. Daarnaast was ze ook illustrator en redacteur bij het Reformatorisch Dagblad.

Marianne Witvliet debuteerde in 1993 met Schetsen van Anne, een verzameling columns die zij jarenlang schreef voor het Reformatorisch Dagblad. Voor de kinderboeken Ademloos en Ik ben niet bang ontving ze de prijs voor het beste christelijke kinderboek 'Het Hoogste Woord'. Haar roman Gebroken wit (2003) werd in korte tijd een aantal malen herdrukt en in het Duits vertaald. Voor de Christelijke Boekenweek 2004 schreef ze de novelle Enkele reis Aix (2004).

Marianne Witvliet werkte als redacteur bij de Erdee Media Groep, wat ze deed naast haar gezin met vier kinderen die ze alleen heeft opgevoed. Na haar pensioen kwam er weer meer ruimte om te schrijven.

De boeken van Marianne Witvliet kopen kan online bij de webshop van Ichthusboekhandel.nl of in één van de Ichthusboekwinkels.

Boven de robijnen

Boven de robijnen, van Nederlands auteur Marianne Witvliet, vormt een onconventioneel liefdesverhaal met de natuur als troostvol decor. Marianne Witvliet weet verhalen van nog niet zo lang geleden op een bijzondere wijze actueel te maken.

Schiermonnikoog, 1949. Jonge vrouwen worden opgeroepen om brieven te schrijven aan 'onze jongens' in Nederlands-Indië om hun eenzaamheid te verminderen. In Boven de robijnen van Marianne Witvliet schrijft Noa Terheyde in 1949 met tegenzin een brief naar een onbekende soldaat in Nederlands-Indië. Dat vindt vooral Noa's moeder een goed idee. Maar onze jongen Daniël Blankenberg blijkt veel interessanter dan Noa had vermoed.

INKIJKEXEMPLAAR Boven de robijnen door Marianne Witvliet

De onverwachte liefde tussen hen is vanaf het begin voelbaar, maar als Daniël terugkeert naar Nederland, blijken hun tegenovergestelde toekomstplannen een relatie onmogelijk te maken.

Hoewel hun wegen zich scheiden, blijft hun korte tijd samen niet zonder gevolgen. Jaren later probeert Noa Daniël te traceren in Indonesië en maakt ze een onverwachte keuze.

Marianne Witvliet (1951) debuteerde in 2003 met de bestseller Gebroken wit. Daarna volgden onder meer Kind van het water (2008) en Als je verdwaalt (2019). Marianne woont in Nunspeet.

Interview met Marianne Witvliet over Boven de robijnen.

Boven de robijnen Witvliet, Marianne
€ 24,99
voorraad onbekend
Als je verdwaalt

Als je verdwaalt is een nieuwe psychologische roman van Marianne Witvliet over een jonge vrouw die na de dood van haar vader de draad van haar leven weer probeert op te pakken. Met dit boek laat ze zien dat ze opnieuw een verfijnde en troostende roman geschreven heeft die laat zien dat geluk vaak in kleine dingen zit.

Na de dood van haar vader en de daaropvolgende verhuizing heeft Jip het gevoel dat ze langzamerhand de grip op haar leven verliest. Eenzaam trekt ze zich terug in de natuur, op zoek naar troost. Ze maakt daar kennis met een tuinman, bij wie ze iets van de veiligheid en het vroegere zelfvertrouwen terugvindt dat haar vader haar gaf. Dan komt Juda op haar pad. Hij begrijpt haar, maar brengt haar ook compleet in verwarring. Toch moeten ze samen vechten voor de plek waaraan ze hun hart verloren hebben.

Net als in haar roman "Kind van het water' is Marianne Witvliet er opnieuw in geslaagd om een doorvoeld en fijnzinnig verhaal neer te zetten.

AUTEUR :
Marianne Witvliet (Nunspeet) schrijft kinderboeken, prentenboeken en romans, waaronder Gebroken wit (2003) en Kind van het water (2008). Ze werkte als redacteur, journalist en recensent bij het Reformatorisch Dagblad en is fulltime schrijver en fotograaf.

Als je verdwaalt Witvliet, Marianne
€ 24,99
voorraad onbekend
Kind van het water

Kind van het water door Marianne Witvliet is een ontdekkingstocht naar ware liefde en opoffering, tegen het schitterende decor van het naoorlogse leven in een oude Rotterdamse havenwijk.

Nina Dodaars denkt zich ontworsteld te hebben aan de opvoeding van haar ongehuwde moeder, een eenvoudige werkster. De grootouders van Nina's moeder vertrokken rond 1900 met paard en wagen, waarop zowel de inboedel als het gezin paste, van de Zeeuwse eilanden naar Rotterdam, om werk te zoeken.

Geld dat Nina's vader haar naliet op voorwaarde dat hij onbekend bleef, geeft haar de gelegenheid om te studeren. Van haar vader weet Nina niet meer dan dat hij een van de broodheren van haar moeder was, en bovendien een vermogende burger. Ze trouwt met Stan Kaváfis, een chirurg in opleiding, en vervreemdt meer en meer van haar ouderlijk huis.

Als Nina's moeder overlijdt, lijkt ineens het laatste fundament onder haar leven weg te vallen. Ze gaat op zoek naar de totaal verschillende werelden van haar gelovige moeder en haar onbekende vader.

Kind van het water Witvliet, Marianne
€ 24,99
voorraad onbekend
Ik ben de sterkste

Josje is een stoer meisje. Ze houdt van voetballen, ze houdt van haar vriendjes Oos en Sammie, maar het allermeest houdt ze van rennen. Heel hard rennen, met haar armen wijd, alsof ze vliegt. Maar als je een geheim hebt, hoe kun je dan nog vliegen?

Ik ben de sterkste is een themaprentenboek over het aangeven van grenzen. Hoe doe je dat? Ga je af op de feiten, of telt een gevoel ook al? Moet je een geheim bewaren, of kun je het beter delen? Grote vragen, die door de poëtische tekst alle ruimte krijgen in dit verhaal.

Ruimte om over door te praten, thuis, op school of in hulpverleningsverband. Want een kind heeft recht op zijn eigen ruimte, en zijn eigen grenzen.


Marianne Witvliet (1951) is auteur en illustrator en werkt bij de Erdee Media Groep. Romans van haar hand: Gebroken wit, Kind van het water en Toen ik nog huppelde. Prentenboeken: Daar is mama! en Varkentje heeft koorts. Verschillende malen won ze de prijs voor het beste christelijke kinderboek.

Prof. dr. Henriëtte A. Moll is hoofd algemene kindergeneeskunde van Erasmus MC-Sophia Kinderziekenhuis te Rotterdam en ambassadeur van Change for Children (www.changeforchildren.org).

Ik ben de sterkste Witvliet, Marianne / Moll, Henriette
€ 9,90
voorraad onbekend
Gebroken wit

Yara Burger is vastgelopen. Na jaren ogenschijnlijk onvermoeibaar geleefd te hebben, moet ze er nu aan geloven. Het gaat zo niet langer.

Ze vertrekt naar een Frans eiland om met zichzelf in het reine te komen. Maar juist daar, op Ile d'Oussant, maken ontmoetingen met anderen het onmogelijk de pijn voor zichzelf te houden.

Yare ontmoet Lousie Leclerc, een oudere vrouw met een even verweerd innerlijk als zijzelf. In korte tijd ontstaat er een hartverscheurende openheid tussen de vrouwen, vooral omdat ze zich herkennen in elkaar, in hun verdriet, in hun geloof. Maar die openheid blijkt bedrieglijk…

Gebroken wit[ downloaddownload ] Witvliet, Marianne
€ 9,99
direct downloaden
Toen je nog huppelde

Zimmi raakt op een zonnige zomerdag, onder een hemel vol zwaluwen, in coma. Sindsdien is zij er nog wel, maar ook weer niet.

Het tengere meisjeslijf is een hermetisch gesloten kluis waarin alle kostbaarheden achter een niet te ontcijferen slot zijn opgesloten.

Haar moeder Meg en haar vader Jorrit verstaan ten slotte ook elkaars taal niet meer sinds hun leven alleen nog om Zimmi draait. Meg maakt een vogelreis naar Mecklenburg, het gebied waar ze Jorrit leerde kennen. Terwijl ze daar verhalen verzamelt voor Zimmi en bij stukjes en beetjes haar liefde terugvindt, leert ze Zimmi los te laten.

Marianne Witvliet werd op 26 december 1951 in Rotterdam geboren. Marianne Witvliet volgde de opleiding Maatschappelijke Gezondsheidszorg. Sinds 1998 werkt Marianne Witvliet als redacteur wonen/culinair bij het Reformatorisch Dagblad. Haar aquarellen zijn op diverse exposities tentoongesteld, o.a. in restaurant Het Capitool, Kasteel Coevorden en Castle van Coevorden in Canada. Verder illustreerde Marianne Witvliet pastorale kinderboekjes, zoals Mijn opa is gestorven, De stoel van Peter is leeg en Hij leert je bidden. Ook schreef Marianne Witvliet een verhaal voor een kerstbundel Achter de horizon. Haar eerste boek is Schetsen van Anne (1993). Dit boek is een bundeling van haar columns die onder gelijknamige titel verschenen in het Reformatorisch Dagblad. Haar tweede boek Verboden voor vogelverschrikkers is geschreven voor kinderen van ongeveer 10 jaar en is een origineel, actueel en leerzaam boek. In 1999 was ze één van de vier genomineerden voor de kinderboekenprijs 'Het Hoogste Woord'. Verboden voor vogelverschrikkers werd geprezen vanwege haar humor en originaliteit. In 2000 schreef ze het boekje Ademloos, dat op dezelfde wijze is samengesteld: Ademloos bevat veel tekeningen en de tekst beschrijft de gebeurtenissen in het leven van een meisje dat astma heeft. Ademloos is tot stand gekomen in samenwerking met de Werkgroep Christelijke Kinderboeken, en wordt (door uitgeverij Brockhaus) in het Duits vertaald en uitgegeven. Ademloos is bekroond met de kinderboekenprijs 'Het Hoogste Woord'. Auteurs die haar inspireren zijn o.a. Paul Biegel, Joke van Leeuwen, Roald Dahl en Annie M.G. Schmidt. De natuur blijft haar grootste inspiratiebron. 'De schepping blijft altijd verwonderen', aldus Marianne Witvliet.

Toen je nog huppelde[ downloaddownload ] Witvliet, Marianne
€ 9,99
direct downloaden