Let op: om deze website goed te kunnen gebruiken is het noodzakelijk om Cookies aan te zetten. Meer informatie...

Marriage week

Van tot 7 tot 14 februari geven de christelijke boekhandels extra aandacht aan boeken over het huwelijk en relaties. Onderstaand een overzicht van christelijke boeken over het huwelijk. Wie weet zit er een cadeautje bij voor je valentijn.

Rond Valentijnsdag (14 februari) wordt jaarlijks de Marriage week gehouden. Het sluit aan op aktiviteiten vanuit de Marriage course en is bedoeld om iedereen die een relatie heeft te helpen om die nog beter te zien worden.

18 artikelen
pagina 1 van 2
Liefde is

Het Bijbels dagboek van Gary Chapman voor samen heet: liefde is.... Ontdek door dagelijks tijd met elkaar te delen dat praten de levensader is van elke (liefdes)relatie.

'Liefde is...' biedt een jaar lang dagelijkse overdenkingen en gespreksvragen voor stellen. Over communicatie, verwachtingen, man-/vrouwrollen, seks, conflicthantering, geld, kinderen schoonfamilie en meer. Het dagboek Liefde is, is daarmee toegankelijk, inzichtelijk en positief.

Relatietherapeut Gary Chapman is de auteur van de vijf talen van de liefde. Hij laat zich in zijn praktijk en in zijn boeken inspireren door wat de Bijbel ons kan leren.

Met 'Liefde is...' kunnen stellen een jaar lang elke dag samen lezen en praten.

Liefde is Chapman, Gary
€ 23,99
voorraad onbekend
Stille tijd voor stellen

Het Bijbels dagboek: Stille tijd voor stellen is bedoeld voor (jonge) echtparen. Het helpt om persoonlijk én samen tijd te hebben met God en zo je relatie met God én elkaar te verdiepen.

INKIJKEXEMPLAAR Stille Tijd voor Stellen

Tijd nemen voor elkaar kan moeilijk zijn, maar het is ongelofelijk belangrijk voor het opbouwen van een gezonde relatie. Dit 365-dagen-dagboek Stille tijd voor stellen geeft frisse inzichten, bemoedigende Bijbelgedeelten, boeiende vragen om over na te denken en inspirerende gebeden.

Of mensen nu nog maar pasgetrouwd zijn, of hun hele leven lang al bij elkaar zijn, samen tijd voor God maken en Zijn Woord, is de beste manier voor stellen om de dag te beginnen of te eindigen.

Uit de serie A little God time - diverse auteurs.

Thema:
Bijbels dagboek voor stellen | christelijk dagboek voor stellen.

Stille tijd voor stellen
€ 22,50
voorraad onbekend
Houvast voor je relatie

Houvast voor je relatie is een nieuw boek van Gary Chapman met 5 adviezen voor een krachtige liefde: in de Coronacrisis en voor daarna! Daarmee wil het een krachtige hulp zijn voor je relatie, op een doeltreffende en eenvoudige wijze geeft het vijf adviezen om met passie vol te houden in de liefde. Gebaseerd op de vijf talen van de liefde.

Inkijkexemplaar Houvast voor je relatie door Gary Chapman.

We leven in een tijd die veel eisen stelt aan relaties. Chapman schrijft over de uitdagingen die echtgenoten tegenkomen doordat zij langere tijd in een beperkte ruimte moeten samenleven tijdens COVID-19. Maar dit boek is ook relevant voor echtparen die na de pandemie aan de gezondheid van hun relatie willen werken. De gezamenlijke 'opsluiting' kan zorgen voor extra stress in een huwelijk en in iedere situatie (werkloosheid, ziekte of pensioen). Om vast te houden aan zijn favoriete cijfer (5) geeft Chapman de 5 belangrijkste adviezen voor een krachtige liefde terwijl we dicht op elkaar leven, zodat we zowel psychologisch als ook emotioneel toch gezond kunnen blijven.

Gary Chapman – auteur, spreker, voorganger en therapeut – heeft een passie voor mensen en wil helpen blijvende relaties aan te gaan. Chapman is een bekende huwelijkstherapeut en is vanaf het begin van zijn bediening actief geweest in gezinstherapie.

Gary Chapmanis een wereldwijde bestsellerauteur van het boek de vijf talen van de liefde

Houvast voor je relatie Chapman, Gary
€ 13,99
voorraad onbekend
Getrouwd zijn is de hemel niet

Annemarie van Heijningen in een eerlijk en open boek over het huwelijk op een hilarische, confronterende en tegelijkertijd ontroerende wijze.

In getrouwd zijn is de hemel niet, weet Annemarie de lezer opnieuw te raken met haar korte, prikkelende teksten. Daarmee is dit boekje een huwelijksboek wat helemaal anders is. Alsof je al lezend naar een cabaretvoorstelling kijk, balancerend tussen schaterlach, stilte en ontroering.

Daarmee is het een lekker luchtig huwelijksboek wat je leuk kunt geven bij een huwelijk, of een huwelijksjubileum.

Annemarie van Heijningen is schrijver, spreker en columnist. Ze werd bekend o.a. met het boek Refomeisje en

Getrouwd zijn is de hemel niet Heijningen-Steenbergen, Annemarie van
€ 14,99
voorraad onbekend
Tussen de lakens
Tussen de lakens Leman, Kevin
€ 17,95
voorraad onbekend
Een plus een is drie

'Een plus een is drie' is een bijzonder boekje vol cartoons, columns en luchthartig advies. Ideaal als cadeautje voor een huwelijk of voor een relatiejubileum. Gebruik humor als relatieversterker in een één minuut tip!

Dit boekje is bedoeld om in te neuzen, je een (glim)lach te bezorgen en je misschien weer een beetje hoop te geven. Bewaar het in de auto, op je bureau, in de keuken, naast je bed of waar je het ook maar gemakkelijk even kunt oppakken om een paar bladzijden te lezen: zelfs als jij iemand bent die het altijd druk, druk, druk heeft! We hopen dat je ervan zult genieten.
Rob en Katharine Parson

Een plus een is drie Parsons, Rob; Hill, Katharine
€ 9,99
voorraad onbekend
Een echtgenoot naar Gods hart / druk 1

Jim George geeft in het boek: Een echtgenoot naar Gods hart, antwoord op de cruciale vraag: Wat is er nodig voor een geweldig huwelijk? Hij doet dit vanuit een christelijk perspectief.

Een fantastisch huwelijk is binnen het bereik van elke echtgenoot – en het is lang niet zo moeilijk te verwezenlijken als je misschien denkt.

In Een echtgenoot naar Gods hart wijst Jim George je op kleine manieren waarop je grote resultaten kunt boeken. Ze zijn gebaseerd op duidelijke en eenvoudige prioriteiten die God in de Bijbel aangeeft – en ze zullen eraan bijdragen dat…

* je een betere echtgenoot wordt
* jij en je vrouw als team samenwerken
* je communicatie met je vrouw verbetert
* je huwelijk en je familierelaties intenser worden
* jij en je vrouw meer plezier hebben samen

Bijzonder waardevol zijn de gedeelten... 'Kleine dingen die een groot verschil maken' aan het eind van elk hoofdstuk. Je zult je erover verbazen hoe kleine stappen in de juiste richting, kunnen leiden tot veel meer voldoening in je huwelijk.

Geef je vrouw 'Een echtgenote naar Gods hart', geschreven door Elizabeth George, en groei dichter naar elkaar toe.

Jim George, auteur van o.a. Een man naar Gods hart, is afgestudeerd aan Talbot School of Theology. Gedurende 25 jaar heeft hij verschillende pastorale taken vervuld en gedoceerd aan The Master's Seminary. Hij en zijn vrouw, Elizabeth, zijn vijftig jaar getrouwd en ze hebben kinderen en kleinkinderen.

Een echtgenoot naar Gods hart / druk 1 George, Jim
€ 15,95
voorraad onbekend
Met jou en God verbonden

Sue Johnson schreef met Houd mij vast een belangrijk boek over het huwelijk. Omdat velen haar vroegen haar impliciete christelijke focus te verduidelijken is er nu: met jou en God.

Dr. Sue Johnson ontwikkelde haar emotiegerichte therapie om betaande relaties weer nieuw leven in te blazen, om stellen (weer) te leren communiceren en hen zo een nieuw perspectief te bieden.

Aan de hand van verhalen uit haar praktijk, gesprekstechnieken en oefeningen coacht ze je in zeven stappen (fasen) naar een veilige en duurzame relatie.

In deze voor christenen stellen gereviseerde editie vindt je behulpzame bijbelverwijzingen en specifiek christelijke adviezen.

Dit boek is bedoeld om je dichter bij God én bij elkaar te brengen.

Sue Johnson is klinisch psycholoog en een vooraanstaand deskundige in de relatiewetenschap. Haar boek houd mij vast, werd reeds meer dan 100.000 keer verkocht.

Zij werd vooral bekend doordat in de marriage course en marriage counseling veel naar haar wordt verwezen.

Met jou en God verbonden Johnson, Sue; Sanderfer, Kenneth
€ 23,99
voorraad onbekend
We love our life

Leg jullie bijzondere momenten samen op originele wijze vast met deze 20 fotokaarten.

Samen kerst vieren, jullie vrienden, een weekendje weg, een lekker gerecht; iedere relatie is uniek en dat maakt het juist zo leuk.

Hoe ziet jullie leven samen eruit? Met dit originele product kun je allerlei momenten van jullie samen vastleggen.

Hoe het werkt? Kies een van de kaarten, maak een goede selfie van jullie samen waarbij de kaart in beeld is. Print de foto uit en plaats deze in het lijstframe van dit product. Zo is het direct een origineel fotolijstje dat in het oog springt. Natuurlijk is delen via social media ook leuk.

Leuk cadeau voor elk stel dat van selfies houdt!

Lenneke den Hertog is boekhandelaar in Nijkerk en moeder van een zoontje van bijna drie. Ze zet met deze fotokaarten een eigen stempel op een succesvol concept.

We love our life Hertog, Lenneke den
€ 8,95
voorraad onbekend