Let op: om deze website goed te kunnen gebruiken is het noodzakelijk om Cookies aan te zetten. Meer informatie...

Marriage week

Van tot 7 tot 14 februari geven de christelijke boekhandels extra aandacht aan boeken over het huwelijk en relaties. Onderstaand een overzicht van christelijke boeken over het huwelijk. Wie weet zit er een cadeautje bij voor je valentijn.

Rond Valentijnsdag (14 februari) wordt jaarlijks de Marriage week gehouden. Het sluit aan op aktiviteiten vanuit de Marriage course en is bedoeld om iedereen die een relatie heeft te helpen om die nog beter te zien worden.

Liefde is

Het Bijbels dagboek van Gary Chapman voor samen heet: liefde is.... Ontdek door dagelijks tijd met elkaar te delen dat praten de levensader is van elke (liefdes)relatie.

'Liefde is...' biedt een jaar lang dagelijkse overdenkingen en gespreksvragen voor stellen. Over communicatie, verwachtingen, man-/vrouwrollen, seks, conflicthantering, geld, kinderen schoonfamilie en meer. Het dagboek Liefde is, is daarmee toegankelijk, inzichtelijk en positief.

Relatietherapeut Gary Chapman is de auteur van de vijf talen van de liefde. Hij laat zich in zijn praktijk en in zijn boeken inspireren door wat de Bijbel ons kan leren.

Met 'Liefde is...' kunnen stellen een jaar lang elke dag samen lezen en praten.

Liefde is Chapman, Gary
€ 26,-
voorraad onbekend
Stille tijd voor stellen

Het Bijbels dagboek: Stille tijd voor stellen is bedoeld voor (jonge) echtparen. Het helpt om persoonlijk én samen tijd te hebben met God en zo je relatie met God én elkaar te verdiepen.

INKIJKEXEMPLAAR Stille Tijd voor Stellen

Tijd nemen voor elkaar kan moeilijk zijn, maar het is ongelofelijk belangrijk voor het opbouwen van een gezonde relatie. Dit 365-dagen-dagboek Stille tijd voor stellen geeft frisse inzichten, bemoedigende Bijbelgedeelten, boeiende vragen om over na te denken en inspirerende gebeden.

Of mensen nu nog maar pasgetrouwd zijn, of hun hele leven lang al bij elkaar zijn, samen tijd voor God maken en Zijn Woord, is de beste manier voor stellen om de dag te beginnen of te eindigen.

Uit de serie A little God time - diverse auteurs.

Thema:
Bijbels dagboek voor stellen | christelijk dagboek voor stellen.

Stille tijd voor stellen
€ 24,99
voorraad onbekend
Houvast voor je relatie

Houvast voor je relatie is een nieuw boek van Gary Chapman met 5 adviezen voor een krachtige liefde: in de Coronacrisis en voor daarna! Daarmee wil het een krachtige hulp zijn voor je relatie, op een doeltreffende en eenvoudige wijze geeft het vijf adviezen om met passie vol te houden in de liefde. Gebaseerd op de vijf talen van de liefde.

Inkijkexemplaar Houvast voor je relatie door Gary Chapman.

We leven in een tijd die veel eisen stelt aan relaties. Chapman schrijft over de uitdagingen die echtgenoten tegenkomen doordat zij langere tijd in een beperkte ruimte moeten samenleven tijdens COVID-19. Maar dit boek is ook relevant voor echtparen die na de pandemie aan de gezondheid van hun relatie willen werken. De gezamenlijke 'opsluiting' kan zorgen voor extra stress in een huwelijk en in iedere situatie (werkloosheid, ziekte of pensioen). Om vast te houden aan zijn favoriete cijfer (5) geeft Chapman de 5 belangrijkste adviezen voor een krachtige liefde terwijl we dicht op elkaar leven, zodat we zowel psychologisch als ook emotioneel toch gezond kunnen blijven.

Gary Chapman – auteur, spreker, voorganger en therapeut – heeft een passie voor mensen en wil helpen blijvende relaties aan te gaan. Chapman is een bekende huwelijkstherapeut en is vanaf het begin van zijn bediening actief geweest in gezinstherapie.

Gary Chapmanis een wereldwijde bestsellerauteur van het boek de vijf talen van de liefde

Houvast voor je relatie Chapman, Gary
€ 14,99
voorraad onbekend
Getrouwd zijn is de hemel niet

Annemarie van Heijningen in een eerlijk en open boek over het huwelijk op een hilarische, confronterende en tegelijkertijd ontroerende wijze.

In getrouwd zijn is de hemel niet, weet Annemarie de lezer opnieuw te raken met haar korte, prikkelende teksten. Daarmee is dit boekje een huwelijksboek wat helemaal anders is. Alsof je al lezend naar een cabaretvoorstelling kijk, balancerend tussen schaterlach, stilte en ontroering.

Daarmee is het een lekker luchtig huwelijksboek wat je leuk kunt geven bij een huwelijk, of een huwelijksjubileum.

Annemarie van Heijningen is schrijver, spreker en columnist. Ze werd bekend o.a. met het boek Refomeisje en

Getrouwd zijn is de hemel niet Heijningen-Steenbergen, Annemarie van
€ 16,99
voorraad onbekend
Tussen de lakens
Tussen de lakens Leman, Kevin
€ 17,95
voorraad onbekend
Een plus een is drie

'Een plus een is drie' is een bijzonder boekje vol cartoons, columns en luchthartig advies. Ideaal als cadeautje voor een huwelijk of voor een relatiejubileum. Gebruik humor als relatieversterker in een één minuut tip!

Dit boekje is bedoeld om in te neuzen, je een (glim)lach te bezorgen en je misschien weer een beetje hoop te geven. Bewaar het in de auto, op je bureau, in de keuken, naast je bed of waar je het ook maar gemakkelijk even kunt oppakken om een paar bladzijden te lezen: zelfs als jij iemand bent die het altijd druk, druk, druk heeft! We hopen dat je ervan zult genieten.
Rob en Katharine Parson

Een plus een is drie Parsons, Rob; Hill, Katharine
€ 9,99
voorraad onbekend
Een echtgenoot naar Gods hart / druk 1

Jim George geeft in het boek: Een echtgenoot naar Gods hart, antwoord op de cruciale vraag: Wat is er nodig voor een geweldig huwelijk? Hij doet dit vanuit een christelijk perspectief.

Een fantastisch huwelijk is binnen het bereik van elke echtgenoot – en het is lang niet zo moeilijk te verwezenlijken als je misschien denkt.

In Een echtgenoot naar Gods hart wijst Jim George je op kleine manieren waarop je grote resultaten kunt boeken. Ze zijn gebaseerd op duidelijke en eenvoudige prioriteiten die God in de Bijbel aangeeft – en ze zullen eraan bijdragen dat…

* je een betere echtgenoot wordt
* jij en je vrouw als team samenwerken
* je communicatie met je vrouw verbetert
* je huwelijk en je familierelaties intenser worden
* jij en je vrouw meer plezier hebben samen

Bijzonder waardevol zijn de gedeelten... 'Kleine dingen die een groot verschil maken' aan het eind van elk hoofdstuk. Je zult je erover verbazen hoe kleine stappen in de juiste richting, kunnen leiden tot veel meer voldoening in je huwelijk.

Geef je vrouw 'Een echtgenote naar Gods hart', geschreven door Elizabeth George, en groei dichter naar elkaar toe.

Jim George, auteur van o.a. Een man naar Gods hart, is afgestudeerd aan Talbot School of Theology. Gedurende 25 jaar heeft hij verschillende pastorale taken vervuld en gedoceerd aan The Master's Seminary. Hij en zijn vrouw, Elizabeth, zijn vijftig jaar getrouwd en ze hebben kinderen en kleinkinderen.

Een echtgenoot naar Gods hart / druk 1 George, Jim
€ 15,95
voorraad onbekend
Met jou en God verbonden

Sue Johnson schreef met Houd mij vast een belangrijk boek over het huwelijk. Omdat velen haar vroegen haar impliciete christelijke focus te verduidelijken is er nu: met jou en God.

Dr. Sue Johnson ontwikkelde haar emotiegerichte therapie om betaande relaties weer nieuw leven in te blazen, om stellen (weer) te leren communiceren en hen zo een nieuw perspectief te bieden.

Aan de hand van verhalen uit haar praktijk, gesprekstechnieken en oefeningen coacht ze je in zeven stappen (fasen) naar een veilige en duurzame relatie.

In deze voor christenen stellen gereviseerde editie vindt je behulpzame bijbelverwijzingen en specifiek christelijke adviezen.

Dit boek is bedoeld om je dichter bij God én bij elkaar te brengen.

Sue Johnson is klinisch psycholoog en een vooraanstaand deskundige in de relatiewetenschap. Haar boek houd mij vast, werd reeds meer dan 100.000 keer verkocht.

Zij werd vooral bekend doordat in de marriage course en marriage counseling veel naar haar wordt verwezen.

Met jou en God verbonden Johnson, Sue; Sanderfer, Kenneth
€ 27,50
voorraad onbekend
Huwelijksreis

Bijbelse navigatie voor (aanstaande) echtparen

Op je trouwdag begin je aan een huwelijksreis. Meer dan ooit is het belangrijk om je op je huwelijksreis voor te bereiden en, als je al een poosje op reis bent, om een goede koers te houden.

Huwelijksreis wil je materiaal aanreiken om bewust bezig te zijn met je huwelijk en je te spiegelen aan Gods Woord. Het is daarom niet alleen een leesboek, maar vooral een luisterboek: Wat zegt de Bijbel? Het is ook een doeboek: Vragen en voorbeelden nodigen je uit om naar je eigen huwelijk te kijken en er samen met je (aanstaande) man of vrouw overi n gesprek te gaan.

Deze uitgave is ook geschikt om op een huwelijks(voorbereidings)kring in de kerkelijke gemeente gebruikt te worden.

Huwelijksreis Hartingsveldt, F. van
€ 9,95
voorraad onbekend
Hemels huwelijk

[/h2]Willem en Marian de Vink delen in het Hemels Huwelijk hun ervaringen over het huwelijk en geven jonge (en oudere) mensen veel tips om hun verbintenis blijvend zinvol te maken. [/h2]

Een huwelijk dat klopt, klopt als één hart

Ben je geïnteresseerd in relaties en hoe ze werken vanuit een christelijke levensvisie? Dan gaat dit boek je helpen! We beantwoorden belangrijke vragen, zoals: wat is een huwelijk eigenlijk? Hoe krijg je een goed huwelijk? Wat is liefde? Hoe praat je opbouwend met elkaar? Hoe ziet God jullie relatie? Wat zegt de Bijbel over liefde en huwelijk?

Wij geloven dat het huwelijk bedoeld is om samen gelukkig oud te worden!

Na het lezen van dit boek:
* Weet je wat het huwelijk betekent.
* Kijk je met andere ogen naar je partner.
* Heeft jullie liefde een groeispurt gekregen.

Lees ook:
Hemels Huwelijk Supplement - Wie is de ware?
Dit is een E-Book, verkrijgbaar na aankoop van het boek.

Hemels huwelijk Vink, Willem de; Vink, Marian de
€ 17,50
voorraad onbekend
Ik ook van jou

Hoe kunnen we een leven lang gelukkig getrouwd zijn? Hoe lossen we conflicten op? Dit boek staat vol praktische adviezen. Het leest gemakkelijk en helpt u uw huwelijk op te bouwen of te vernieuwen.

Als boek maakt het onderdeel uit van de Marriage course en geeft zo heel veel achtergronden voor het (opnieuw) doordenken en beleven van het huwelijk zoals de bijbel dit bedoeld heeft.

Vanwege de achtergrond in de Alpha-cursus is dit boek ook heel goed bruikbaar in een context waarin men geen achtergrond heeft in het christelijke denken over huwelijk en gezin. Het is mede door de illustri

Recensie:
Reformatorisch Dagblad 24 november 2004, W. Bakker, o.a.: De auteurs benadrukken de noodzaak om aan het huwelijk te bouwen en bevelen het boek aan als een gereedschapskist bij de bouw. Want 'veel huwelijken stranden omdat man en vrouw nooit geweten hebben wat de ander nodig heeft om het huwelijk te laten functioneren'. Er komen in overzichtelijke en goed leesbare hoofdstukken thema's aan de orde als: tijd nemen voor elkaar, communiceren, hoe je de liefde naar elkaar concreet kunt maken, omgaan met verschillen en het oplossen van conflicten, de kracht van vergeving etc. Het echtpaar Lee kiest duidelijk voor een huwelijk op grond van Gods Woord met daarin tijd voor gebed voor en met elkaar. Niet op jezelf gericht, maar met wederzijdse toewijding, waarbij God de centrale plaats inneemt. Het boek biedt handvatten om concreet mee aan de slag te gaan: een gedeelte lezen en er als man en vrouw over in gesprek te gaan En daarbij ook de eigen zwakke kanten te erkennen. Je kunt het boek gebruiken als naslagwerk en er een hoofdstuk uit lezen dat juist nu op de eigen situatie van toepassing is. Of het hele boek doornemen.

Ik ook van jou Lee
€ 23,15
voorraad onbekend
Relatiestress

In elke liefdesrelatie zijn strubbelingen, maar soms loop je vast en weet je niet meer hoe het verder moet. De relatiestress slaat toe en uitzicht op verandering ligt niet zomaar voor het grijpen.

Je voelt je niet gehoord, raakt elkaar kwijt en weet niet hoe je hier verandering in kunt brengen. Het kan echt beter worden. Er zijn miljoenen stellen die door zo'n periode zijn gegaan, zijn genezen en zelfs meer van elkaar zijn gaan houden.

Marieke Meijer begeleidt mensen met relatieproblemen en merkt dat soms met eenvoudige ingrepen er al veel mogelijk is. In dit boek geeft ze de tien adviezen die zij in de praktijk het beste ziet werken wanneer mensen stress in hun relatie ervaren.

Marieke Meijer publiceerde eerder Vrij van moeten en Vrij en moedig leven met God.

Relatiestress Meijer, Marieke
€ 15,90
voorraad onbekend
365x liefdestalen - dagboek voor twee

Christelijk schrijver Gary Chapman legt in het boek 365x liefdestalen, dagboek voor twee, uit waarom we de liefde niet in één dag leren. Het is een Bijbels dagboek voor stellen om samen elke dag te werken aan je relatie. Samen een Bijbels dagboek lezen, kan partners helpen om elkaar beter te begrijpen en meer van elkaar te genieten.

De grote vraag in dit Bijbels dagboek is: Hoe laat je je partner zien dat je van hem of haar houdt? De vijf liefdestalen zijn daarvoor een hulpmiddel: je kunt je liefde laten blijken door samen te zijn, bemoedigende woorden te spreken, cadeaus te geven, te dienen en door elkaar aan te raken. Wil je de vijf liefdestalen in praktijk leren brengen, om samen met je partner je relatie te versterken? Dan is dit dagboek daar een ideale vorm voor.

Inkijkexemplaar 365x liefdestalen, Bijbels dagboek voor 2 van Gary Chapman

Met dit dagboek krijg je handreikingen om dichter naar elkaar toe te groeien. Je leert elkaar je liefde te tonen op een manier die daadwerkelijk overkomt. Dagelijks sta je even stil bij je relatie en werk je daar op een leuke en opbouwende manier aan. En dat loont! Deze korte en inspirerende overdenkingen zijn bedoeld om als stel samen te lezen en en het gesprek over aan te gaan.

Elke overdenking uit het dagboek 365x liefdestalen bestaat uit een kort Bijbelgedeelte, een praktische boodschap van Gary Chapman n.a.v. de 5 talen van de liefde en een voorbeeld voor een gebed om samen te bidden.

Dit dagboek is de heruitgave van de oude ISBN's: 9789063536398 / 9789063537111

365x liefdestalen - dagboek voor twee Chapman, Gary
€ 24,99
voorraad onbekend
het Huwelijk, Gods wijsheid over gevende

In het boek: Het huwelijk beschrijft Tim Keller samen met zijn vrouw Kathy hoe de bijbelse relatie van man en vrouw er volgens de Bijbel uit zou moeten zien. De ondertitel is: Gods wijsheid over gevende liefde.

Het huwelijk is veel, maar het is allesbehalve zoetelijk. Het huwelijk is groots, maar zwaar. Het is een brandende vreugde en kracht, en toch is het ook bloed, zweet en tranen, vernederende nederlagen en uitputtende overwinningen. Ik ken geen enkel huwelijk ouder dan een paar weken dat kan worden omschreven als een sprookje. Het is daarom niet zo gek, dat Paulus spreekt over een mysterie dat groot is (Ef. 5). Van tijd tot tijd lijkt het huwelijk een onoplosbaar vraagstuk, een doolhof waarin je verdwaald bent. Toch is er geen relatie tussen menselijke wezens die groter of belangrijker is dan het huwelijk. Als de mens in het paradijs zijn vrouw ziet, barst hij uit in een gedicht: 'Eindelijk, een gelijke aan mij!'

Afgezien van onze relatie met God is het huwelijk de diepste levensvervulling. En daarom is net als het kennen van God zelf, het leren kennen en liefhebben van je man of vrouw moeilijk en pijnlijk, maar uiteindelijk zeer de moeite waard en wonderbaarlijk in al haar dimensies.'

tim kellerTim Keller (1950) is oprichter en leider van de sterk groeiende Redeemer Church in het centrum van New York. De kerk wordt wekelijks bezocht door zo'n vijfduizend mensen. Keller zoekt en vindt al meer dan twintig jaar manieren om mensen in een seculiere samenleving te bereiken met de Bijbelse boodschap van genade en verzoening. Hij is één van de invloedrijkste geestelijk leiders in de Verenigde Staten en daarbuiten. Zijn preken worden via internet door vele duizenden mensen over de hele wereld beluisterd. Keller groeide op in Pennsylvania. Hij studeerde aan de Bucknell University, Gordon-Conwell Theological Seminary en Westminster Theological Seminary. Naar eigen zeggen leerde hij het meest toen hij pastor was in Hopewell, Virginia. Zijn tweede kerk was de Redeemer Presbyterian Church in Manhattan, die hij en zijn vrouw Kathy in 1989 hebben gesticht.

New York Magazine noemde Keller de meest succesvolle evangelist in de stad, doordat hij inziet dat de jonge generatie afgestudeerden en kunstenaars in grote mate verantwoordelijk zijn voor de ontwikkelingen in de cultuur en dat het belangrijk is deze groep in hun eigen taal en sfeer tegemoet te treden.

Sentimentele verhalen over het huwelijk vind ik vermoeiend om aan te horen. Veel van wat ik hoorde bij bruiloften, in de kerk of op de zondagsschool is net zo oppervlakkig als een wenskaart.
- Tim Keller

Nu ook leverbaar Huwelijksdagboek van Tim en Kathy Keller. . Boeken van Tim Keller kunt u online bestellen bij Ichthusboekhandel.nl of kopen in één van de Ichthus winkels in Alphen aan den Rijn, den Haag, Leiden of Zoetermeer.

het Huwelijk, Gods wijsheid over gevende Keller, T.en Kathy Keller
€ 21,-
voorraad onbekend
Veel liefs

Veel liefs is een heel leuk cadeauboekje voor bij een huwelijk. Het geeft een aantal principes vanuit het grotere gehel van het thema: de vijf talen van de liefde. Een mooie starter bij een huwelijk wat zich kan verdiepen in één van de themaboeken die Gary Chapman hier over heeft geschreven.

Hij komt met bloemen thuis, maar wat jij echt zou willen is tijd voor elkaar...Zij geeft je een omhelzing, maar waar jij eigenlijk behoefte aan hebt, zijn haar bemoedigende woorden...

Het probleem is niet jullie liefde, maar jullie liefdestalen! Hoe houd je de liefde levend na de bruiloft?Het antwoord op deze vraag ligt volgens Gary Chapman in het geven van positieve woorden, tijd en aandacht, cadeaus, dienstbaarheid en lichamelijke aanraking. Ieder persoon heeft een verschillende liefdestaal.

Gary Chapman neemt je mee in de zoektocht naar de liefdestaal die bij jou en je partner past. Ontdek hét geheim dat je huwelijk levend houdt!

Veel liefs Chapman, Gary
€ 12,99
voorraad onbekend
Liefde van mijn leven

Het boek Liefde van mijn leven is het openhartige verslag van muzikant, auteur en spreker Gerald Troost en zijn vrouw Nelinda over de grote vragen van het huwelijk, hoe beleef je de liefde én hoe voed je die?

Gerald en Nelinda Troost zijn meer dan geliefden: ze zijn levenspartners. Ze ondersteunen elkaar, delen een gezin met drie kinderen en twee bloeiende carrières die elkaar deels overlappen. Maar met dit alles blijft de liefde de basis. Wat is het geheim van die liefde? Welke rol speelt God in hun relatie? Wat voor strubbelingen kennen ze en hoe gaan ze daarmee om?

In Liefde van mijn leven zijn Gerald en Nelinda Troost openhartiger dan ooit over misschien wel het belangrijkste onderdeel van het leven: de liefde. Aangevuld met interviews met andere stellen is dit boek een ware liefdesgids voor prille én langdurige relaties.

Gerald Troost is zanger, spreker en trainer. Nelinda Troost zingt mee in Geralds band en doet allerlei werk achter de schermen, maar is zelf ook spreker, dagvoorzitter en pastor. Ze wonen samen met hun drie kinderen in Veenendaal.

Liefde van mijn leven Troost, Gerald; Troost, Nelinda
€ 19,99
voorraad onbekend