Let op: om deze website goed te kunnen gebruiken is het noodzakelijk om Cookies aan te zetten. Meer informatie...

Mesu Andrews

Mesu Andresw is de christelijke schrijfster van Bijbels historische romansMesu Andrews is de auteur van Bijbels historische fictie en heeft een groeiende bekendheid gekregen. Zij is er voor de lezers die houden van Francine Rivers en Lynn Austin.

Mesu Aandrews is de Christy Award-winnende auteur met het boek Jesaja's dochter. Haar diepe begrip van en liefde voor Gods Woord helpt de Bijbelse wereld tot leven te brengen voor de lezers.

Andrews woont in North Carolina met haar man Roy. Ze blijft in contact met lezers via e-mails met nieuwsberichten, leuke blogposts en frequente korte verhalen. Ga voor meer informatie naar www.MesuAndrews.com.

De boeken van Mesu Andrews zijn leverbaar via Ichthusboekhandel in de webshop en uiteraard in de winkels. We zien u graag langskomen.

Koningin in de Nacht

Koningin in de nacht van Mesu Andrews is een aangrijpende Bijbels historische roman over de vrouw van de beruchte koning Manasse, de zoon van Hizkia. Het gaat over de misstappen van Manasse en daarbij brengt Andrews Bijbelverhalen tot leven

Meshullemeth wordt op achtjarige leeftijd als speelmaatje voor de vijfjarige Manasse naar het koninklijk paleis gehaald. Als koning Hizkia overlijdt, wordt Manasse koning en Meshullemeth zijn vrouw.

De in Jahweh teleurstelde Manasse aanbidt liever de zon, de maan en de sterren. De afgoderij breekt het hart van zijn moeder. Haar woorden lijken niet tot haar zoon door te dringen. Maar misschien wel tot Meshullemeth...

Koningin in de Nacht Andrews, Mesu
€ 19,95
voorraad onbekend
Voor de leeuwen (over Daniel)

Mesu Andrews, auteur van bijbels historische romans bijt zich nu vast in de geschiedenis van Daniël. Daarmee brengt zij de tijd van deze profeet tot leven en schrijft een boeiende Bijbels historische roman over deze man die samen met zijn vrouw Abigail, in uitdagende omstandigheden niet alleen zijn geloof behoud, maar ook een maatschappelijke belangrijke rol vervult.

Nadat de jonge Abigail wordt gekidnapt door Babylonische soldaten, komt zij als dienstmeisje terecht bij prins Daniël, met wie ze samewerkt om te overleven aan het Babylonische hof in een volledig heidense samenelving.

Ondanks hun ontluikende verliefdheid verliezen Daniël en Abigail elkaar uit het oog. Nadat ze elk voor hete vuren hebben gestaan, kruisen hun paden later weer en stichten ze een gezin.

Abigail heeft echter een geheim dat haar blijft achtervolgen. Kunnen zij en Daniël hun weg terugvinden naar Yahweh, en naar elkaar?

Mesu Andrews bestudeert diepgaand Gods Woord op zoek naar historische en culturele achtergronden, evenals oude teksten en originele talen. Haar liefde voor Gods Woord is door het schrijven van Bijbels historische romans er alleen maar meer op geworden. Ze schrijft bijbelse romans, rijk aan geestelijk inzicht, die ze ontdekte fascinerende conclusies door haar historische onderzoek.

Mesu Andrews groeide op met een gevarieerd christelijk erfgoed. Haar grootouders kwamen uit de Pilgrim Holiness beweging, Nazarene en Wesleyan Churches. Haar vader was een Quaker en haar moeder Charismatisch. Zoals je je misschien kunt voorstellen, was God een centrale figuur in de meeste gezinsbesprekingen, maar theologie was vooral een slagveld en de Schrift het wapen. Als opstandige tiener verwierp Mesu God en Zijn Woord, maar ontdekte zijj Jezus als een levensveranderende Redder door het vernieuwde leven van een oude vriend.

Haar eerdere boek: Dochter van Jesaja kreeg een opvallend goede ontvangst!

Voor de leeuwen (over Daniel) Andrews, Mesu
€ 11,95
voorraad onbekend
Dochter van Jesaja

De dochter van Jesaja is een boeiende bijbels historische roman waarin de tijd van Hizkia tot leven komt. Mesu Andrews is de auteur en dit boek is genomineerd voor een Christy Award 2019!

Als bijna haar hele familie voor haar ogen is vermoord, word het meisje Ishma als buit meegevoerd naar Samaria door Israëlische soldaten. Als ze onverwacht wordt vrijgelaten, komt ze terecht in het huishouden van de profeet Jesaja. Daar trekt ze de aandacht van Koning Hizkia, die vastbesloten is het koninkrijk dat zijn vader bijn heeft vernietigd, weer opt e bouwen,. Maar haar liefde voor hem, brengt haar op een pad, waarvan ze hoopte dat ze het voor altijd achter zich gelaten had.

Mesu Andrews schreef meerdere bijbels-hsitorische romans. Dochter van Jesaja is de eerste die in het Nederlands wordt uitgegeven.

Voorpublicatie engelse editie

Dochter van Jesaja Andrews, Mesu
€ 26,-
voorraad onbekend