Let op: om deze website goed te kunnen gebruiken is het noodzakelijk om Cookies aan te zetten. Meer informatie...

Moederdag tips

40 artikelen
pagina 2 van 4
Moeskruid

Moeskruid, een boek voor vrouwen en moeders van Elise Pater-Mauritz helpt bij het ontwikkelen van een dagelijkse gewoonte om het Woord van God beter te leren begrijpen en te verstaan.

We weten dat het belangrijk is, maar veel vrouwen worstelen ermee: dagelijks bijbellezen en bidden. Waar vind je de tijd? Hoe houd je je aandacht vast? En wat moet je eigenlijk doen met die open Bijbel? Een hoofdstuk lezen waar je was gebleven, dichtslaan en weer verder gaan? Je hebt het gevoel dat dit anders zou moeten. Maar hoe?

Het is het werk van de Heilige Geest om harten te openen en een verlangen te geven naar God en Zijn Woord. Dat neemt niet weg dat wij de middelen mogen gebruiken. Vanuit dat besef wil Elise Pater een handreiking bieden voor de invulling van onze stille tijd. In dit boek geeft ze daarvoor een praktische uitwerking in de vorm van een methode: moeskruid. Iedere letter van het woord 'moeskruid' staat voor een wezenlijk aspect bij het houden van stille tijd. Bij de invulling van onze stille tijd kunnen we niets zonder de Heere. Wij kunnen planten en natmaken, maar het is God Die de wasdom geeft.

[h3] * Mooi Moederdag cadeau
* Helpt bij het ontwikkelen van een vaste gewoonte[/3]

Moeskruid Pater-Mauritz, Elise
€ 13,50
voorraad onbekend
101 bemoedigingen voor moeders

Het boek '100 bemoedigingen voor moeders' was een boek dat velen raakte door de heldere boodschap voor moeders. Het boek raakte een snaar, omdat woorden gegeven werd aan de hoge roeping die God vrouwen gegeven heeft.

Wilma en Marieke zijn doorgegaan met het schrijven van bemoedigingen. In dit prachtige tweede boek laten de schrijfsters opnieuw zien hoeveel de bijbel te zeggen heeft over de rol van de vrouw en de moeder in het leven van elke dag.

Het boek bevat als extra vijf mooi vormgegeven kaarten met inspirerende quotes.

Eerder verschenen: 100 bemoedigingen voor moeders (ISBN 9789088971327)

101 bemoedigingen voor moeders Butter, Marieke den; Samyn, Wilma
€ 18,95
voorraad onbekend
100 bemoedigingen voor moeders

100 dagboekstukje over taak en roeping van de moeder volgens de Bijbel

Het moederschap is een verantwoordelijke, maar vooral heel mooie taak. Veel vrouwen en moeders zijn niet zo op de hoogte van de taak en roeping die God in Zijn Woord aan hen schenkt. De Bijbel bevat veel lessen en bemoedigingen voor moeders.

In dit dagboek worden er 100 uitgelicht, in korte stukjes uitgelegd en praktisch toepasbaar gemaakt voor het dagelijks leven. Zo kunnen vrouwen met nog meer vreugde en toewijding hun taak in het gezin uitoefenen.

Met 5 gratis ansichtkaarten!

Interview Reformatorische Dagblad 2 september 2016

100 bemoedigingen voor moeders Butter- Kommers, Marieke den; Samy -Ouds
€ 20,-
voorraad onbekend
Groeien in heelheid

Het pastorale boek Groeien in Heelheid van Alexander Venter gaat over gebedsmininstry en het Koninkrijk van God.

Jezus zendt ons uit om het Koninkrijk van God te verkondigen in de kracht van de heilige Geest. Een van de manieren waarop we dat mogen doen, is door met en voor elkaar te bidden. We brengen elkaar in Gods tegenwoordigheid en strekken ons samen uit naar zijn shalom – naar heelheid van leven, naar verzoening, genezing en herstel

Uitvoerige studie naar de rol en de betekenis van het ministry-gebed.

Groeien in heelheid Venter Alexander
€ 25,95
voorraad onbekend
Durf te gaan!

Durf te gaan is een bijzonder boek over hooggevoeligheid door Marion Lutke, waarin niet de beperkingen die dit soms geeft centraal staan maar de mogelijkheden die je hierdoor ontvangen hebt. Kortom hoe kan je hooggevoeligheid omarmen als talent.

Wat betekent het dat God sommige mensen heeft geschapen met hooggevoeligheid? Hoe kun je het niet als een last maar juist als een talent leren zien? Niet minder dan 15 tot 20% van de mensen is hooggevoelig. Deze mensen zijn gevoelig voor prikkels en beleven de wereld heel intens.

Er zijn al veel boeken geschreven over hooggevoeligheid en HSP, maar dit is (één van de) eerste christelijke boeken over dit onderwerp. Ook in dit deel van de Sestra verwerkboeken lees je weer veel praktische vragen, bemoedigingen en tips, waardoor je echt verder komt.

Marion Lutke is bekend als voormalig presentator van Human-interestprogramma's bij de EO. Ze is ook al jaren coach en docent. Haar aandachtsgebieden zijn het helpen van mensen bij het vinden van richting in hun leven en het verwerken van trauma's.

Durf te gaan! Lutke, Marion
€ 14,95
voorraad onbekend
365 momenten van rust

365 Momenten van rust is een Bijbels dagboek Neem even de tijd voor rust en ontspanning, en bedenk dat God goed is en je altijd trouw blijft.

365 momenten van rust bevat inspirerende psalmen en overdenkingen om je de hele dag rust en troost te geven

Elke dag zul je...

* rust krijgen in de liefdevolle aanwezigheid van jouw God
* een toevlucht vinden om even aan de drukte van je dagelijkse leven te ontsnappen
* ontdekken dat je in alle omstandigheden Gods volmaakte vrede kunt ervaren'

'Zeker, mijn ziel is stil voor God; van Hem is mijn Heil' - Psalm 62:2

365 momenten van rust
€ 21,95
voorraad onbekend
Supermam

Superman, een werkboek voor moeders van Priscilla Docter-Agteres gaat over samen delen en samen groeien in het gezin, waarbij moederschap wordt omarmt met hart en handen. Ideaal voor gespreksgroepen.

De auteur is moeder van 5 kinderen en ziet een steeds grotere hulpvraag groeien onder moeders. Die vraag gaat over hoe je ervaringen als moeder deelt met andere moeders over de opvoeding van de kidneren.

Om dit praktisch te faciliteren organiseert Priscilla Docter moederkringen als eerste in haar eigen regio.

In een jaarprogramma komen de moeders 10 keer bij elkaar om de ander te bemoedigen en en te inspireren. Priscilla Docter heef hiervoor een een werkboek samengesteld waarin 10 uiteenlopende thema's worden behandeld, zoals o.a.:

* individuele aandacht
* social media gebruik
* het gebed
* geloofsopvoeding
* communicatie,
* grenzen
* rust.

Priscilla Docter-Agters organiseert gespreksgroepen voor meoders en houdt lezingen voor vrouwen. Haar gezinis haar grote passie, naast de stille tijd die zij besteedt aan Bijbelstudie en gebed.

Supermam Docter- Agteres, Priscilla
€ 14,99
voorraad onbekend
Morgen ga ik echt!

In het full-color hardloopboek 'Morgen ga ik echt!' delen Marijke ten Cate en Corien Oranje hun hardloopervaringen.

Hardlopen is goed voor je! Maar hoe begin je eraan? En hoe houd je vol? Eerlijk, grappig en herkenbaar. Ze delen hun tips en tricks, en bekijken de hardloopwereld met een knipoog. 'Morgen ga ik echt!' gaat o.a. over:

* hardloopkleding,
* blessures,
* looptechnieken en
* de psychologie van het hardlopen.

Hardlopen kan je bijvoorbeeld helpen om af te vallen of om je beter te voelen.

Met veel tekeningen, motiverende verhalen, testjes en interviews: start to run today!

Marijke ten Cate tekende voor de Prentenbijbel en Corien Oranje is een bekend auteur van christelijke kinderenboeken, dagboeken en boeken voor vrouwen.

Morgen ga ik echt! Oranje, Corien; Cate, Marijke ten
€ 10,-
voorraad onbekend