Let op: om deze website goed te kunnen gebruiken is het noodzakelijk om Cookies aan te zetten. Meer informatie...

Moederdag tips

40 artikelen
pagina 3 van 4
Vrouwenbijbel - HSV

De Vrouwenbijbel is een complete Herziene Statenvertaling (HSV) aangevuld met extra studiemateriaal en praktische toelichting speciaal bedoeld voor vrouwen. Deze studiebijbel voor vrouwen is verkrijgbaar bij Ichthusboekhandel.

Meer dan zeventig vrouwen hebben samen teksten geschreven bij de bijbeltekst. Het extra materiaal gaat vooral in op de relatie die God met ons heeft en onze onderlinge relaties. Er is ruimte voor emotie, eerbied, blijdschap en waardering.

INKIJKEXEMPLAAR VROUWENBIJBEL (HSV)

De Vrouwenbijbel wil vrouwen helpen de verbinding te maken tussen de boodschap van de Bijbel en hun dagelijkse leven in het hier en nu. De toegevoegde teksten bestaan uit biografieën, themapagina's, meditaties, inleidingen op bijbelboeken, strooiers en een encyclopedie van vrouwen die in de Bijbel voorkomen. De Vrouwenbijbel brengt bekende en minder bekende Bijbelse vrouwen voor het voetlicht en nodigt vrouwen van vandaag uit bewust te leven in afhankelijkheid van God.

De Vrouwenbijbel bevat de complete bijbeltekst van de Herziene Statenvertaling (HSV).

Naast dr. Hanneke Schaap-Jonker werd de kernredactie gevormd door Rieke den Hertog-van 't Spijker MA, dr. Almatine Leene, dr. Hennie Marsman, Magda Reinders-Kater, drs. Eline van Vreeswijk, Paulien Zeeman-Lens MA en Christien Bos MA

De vrouwenbijbel in het kort:

* Verbinding tussen Bijbel en dagelijks leven
* Aandacht voor Bijbelse vrouwen
* Eye-openers over je relatie met God
* Eye-openers over je relatie met anderen
* Extra's: thema's, inleidingen, meditaties, biografieën, encyclopedie

De vrouwenbijbel online kopen doet u bij Ichthusboekhandel, de specialist als het gaat om goede bijbels.

Vrouwenbijbel - HSV Herziene Statenvertaling
€ 62,50
voorraad onbekend
Het hart als inzet

Tamera Alexander komt met het boek Het hart als inzet als het derde deel van de Bell Meade serie opnieuw verrassend met een titel die veel leesplezier zal opleveren.

Sylas Rutledge, de nieuwe eigenaar van de Northeast Line Railroad, investeert alles wat hij heeft in deze onderneming. Deels omwille van de uitdaging, maar vooral om de naam van zijn vader te zuiveren. Maar Sy heeft iemand nodig die hem helpt zijn weg te vinden in de gemeenschap van Nashville.

Wanneer hij Alexandra Jamison ontmoet, besluit hij meteen dat hij zijn gids heeft gevonden. Alleen, hij ontdekt al snel dat het treinongeval waarvan zijn vader de schuld kreeg, de dood heeft veroorzaakt van Alexandra's verloofde, waardoor haar hart is gebroken.

Alexandra wijst een door haar vader gearrangeerd huwelijk af en volgt in plaats daarvan haar passie voor lesgeven aan de Fisk University, de eerste universiteit voor voormalige slaven in de VS. Maar haar familie en de betere kringen in Nashville keuren dit gedrag af, en al snel merkt ze dat ze door beide met de nek wordt aangekeken.

Door connecties met de familie Harding worden Alexandra en Sylas onverwachte bondgenoten. En ondanks haar eerste indruk, merkt Alexandra geleidelijk dat ze meer voor hem gaat voelen. Maar dat mag toch niet, wanneer haar hart niet vrij is?

Deze heerlijke roman bewijst waarom Tamera Alexander een van de meest geliefde auteurs van het genre is - en een van mijn favorieten.
Lynn Austin

Tamera Alexander woont in Nashville (USA). Ze schreef een groot aantal boeken en won meermalen een Christy Award voor beste historische roman. Dit boek is het derde deel in de Bell Meade serie.

Het hart als inzet Alexander, Tamera
€ 21,-
voorraad onbekend
Licht dat leven doet

Het cadeauboek 'Licht dat leven doet' van Henk Helmantel en André F. Troost bevat schilderijen en liederen van twee christelijke kunstenaars. Het is een verrassend geschenkboek voor bijzondere gelegenheden.

Henk Helmantel en André F. Troost zijn beiden landelijk bekende christelijke kunstenaars. Helmantel is beeldend kunstenaar en Troost is schrijver van gedichten en kerkliederen. In dit prachtige boek brengen ze hun kunstwerken bijeen in een prachtige combinatie van beelden en teksten.

Het boek bevat veertig schilderijen, gecombineerd met evenveel bijpassende liederen. In het boek zijn enkele schilderijen van Helmantel opgenomen die nog niet eerder in boekvorm verschenen en nieuwe liederen van Troost. Kan ook gebruikt worden als een dagboek.

Een prachtig geschenk dat de schoonheid van geloof en schepping in woord en beeld laat zien.

Licht dat leven doet Helmantel, Henk; Troost, A.F.
€ 19,99
voorraad onbekend
Wenskaarten om te handletteren en te ver
Wenskaarten om te handletteren en te ver Bikker, Linda
€ 11,95
voorraad onbekend
Elke dag nieuw (Moeders vandaag)

Moeders vandaag is een boek van Elize Pater-Mauritz, waarin ze het belang van de rol van de moeder uitwerkt en jonge vrouwen aanmoedigt om daarin zich te ontwikkelen.

Ik ben een jonge moeder die heel veel houdt van haar man en kinderen. Maar ook een moeder met vragen. Hoe kan het dat ik niet altijd vreugde kan vinden in mijn leven als echtgenote en moeder? Waarom voel ik me soms onrustig, onzeker of onvoldaan?

Het werk van een moeder lijkt misschien niet zo opzienbarend, maar heeft waarde voor de eeuwigheid. In dit boek neemt de auteur je mee door de Bijbel, op zoek naar Gods roeping voor moeders vandaag en de verwachting die er is in Hem.

Uit het leven van Eva leer je over je roeping in je huwelijk. Uit het leven van Jochebed leer je over je roeping in je gezin. Uit de geschiedenis van Martha en Maria leer je over je roeping in je huis.

Je leest ook de ervaringen van zeven gewone moeders van vandaag. Je ontdekt gaandeweg dat moederschap in al zijn facetten net tuinieren is. Je hebt een roeping te vervullen, waarin je van het begin tot het einde afhankelijk bent van de zegen van de Heere. En Zijn trouw is elke dag nieuw!

Bekijk de trailer van dit boek!

Elke dag nieuw (Moeders vandaag) Pater-Mauritz, Elise
€ 14,50
voorraad onbekend
Alles wat je achterlaat

Jane Kirkpatrick verteld in de roman Alles wat je achterlaat, een prachtig verhaal van een vrouw die droomt om te worden wat ze altijd al heeft willen zijn. Een kijkje in het Oregon van de laatste helft van de 19e eeuw.

Jenny Pickett weet veel over de geneeskracht van planten, maar haar droom om dokter te worden brengt haar in conflict met haar omgeving. Ze zet alles op alles om haar droom te laten uitkomen. Maar de weg ernaartoe is lang, en de prijs ervoor is hoog, niet alleen voor Jenny zelf, maar ook voor haar familie. Zijn die offers te groot voor haar idealen?

Alles wat je achterlaat Kirkpatrick, Jane
€ 22,99
voorraad onbekend
Een masker van bevalligheid

Masker van bevalligheid door Kristi Ann Hunter is het tweede deel in de Hawthore House serie en het vervolg op een Dame van aanzien.

Lady Georgina Hawthorne heeft altijd geweten dat ze een goed huwelijk zal moeten sluiten. Na jarenlang onvermoeibaar de details van haar debuutseizoen te hebben voorbereid, verwacht ze een verpletterende indruk te maken en te kunnen kiezen uit een aantal aanvaardbare huwelijkskandidaten.

Colin McCrae, die wel geld en invloedrijke zakelijke connecties heeft maar geen adellijke titel, wordt overal uitgenodigd maar nergens geaccepteerd. Hij is van plan om ooit te trouwen, maar beslist niet met een oppervlakkige vrouw als lady Georgina, die zich alleen maar lijkt bezig te houden met status en uiterlijk.

Achter Georgina's bevallige en vlekkeloze uiterlijk gaat echter een beschamend geheim schuil, waaruit haar sociale ambities voortkomen. Een geheim dat ze angstvallig verborgen probeert te houden – en dat Colin dreigt te ontdekken. Hoewel ze beiden de ander uit de weg willen gaan, voelen ze zich toch tot elkaar aangetrokken. Is het verwerkelijken van hun dromen de offers waard die ze ervoor moeten brengen?

Kristi Ann Hunter is aan de prestigieuze universiteit Georgia Tech afgestudeerd in de informatica, maar wist altijd al dat ze wilde schrijven. Ze woont met haar man en drie kinderen in Georgia. Online is ze te vinden op www.kristiannhunter.com

Een masker van bevalligheid Hunter, Kristi Ann
€ 20,-
voorraad onbekend
Het spoor naar huis

Het spoor naar huis van Susie Finkbeiner is het langverwachte vervolg van En verlos ons van het stof. Het is opnieuw een must-read voor de liefhebbers.

Pearl Spence heeft in haar jonge leven al veel meegemaakt. Maar bij elke tegenslag weet ze één ding heel zeker: haar familie staat altijd voor haar klaar. Hun liefde is het anker in haar leven. Na een dramatische gebeurtenis besluiten Pearls ouders om de stofstormen van Oklahoma te verruilen voor het groene Michigan. Zal het haar lukken om ergens anders een nieuw leven op te bouwen? Om het spoor te volgen, terug naar het geluk dat haar ooit zo vertrouwd was?

Het spoor naar huis Finkbeiner, Susie
€ 22,99
voorraad onbekend