Let op: om deze website goed te kunnen gebruiken is het noodzakelijk om Cookies aan te zetten. Meer informatie...

Maatschappelijk Verantwoord Ondernemen

Ichthusboekhandel.nl wil als onderneming haar maatschappelijke verantwoordelijkheid nemen.

We doen dat op verschillende manieren waarbij we ons uiterste best doen onze ecologische voetafdruk zo beperkt mogelijk te houden. Daarom is duurzaamheid en hergebruik een natuurlijk en logisch uitgangspunt voor ons.

Kijken we naar onze inzet voor het milieu dan wordt alle afval gescheiden en waar mogelijk gerecycled. Daarvoor neemt onze interne vervoersdienst alle afval mee uit de winkels (karton, plastic en huishoudelijk afval) Dit wordt gescheiden aangeleverd. Het karton en papier (jaarlijks heel veel kilo's) wordt centraal opgeslagen en regelmatig opgehaald door de oudpapier dienst van de Vredeskerk in Zoetermeer.

Voor wat betreft onze webshop maken wij (voor 97%) gebruik van FSC-gecerticifeerd materiaal. Dat betekent dat we qua energie-label voldoen aan de vereisten van een B-label. Hoewel we daar zelf niet de hand in hebben, is het een heel prettig gegeven dat ons retour-percentage lager dan 4% is. Juist hierdoor is de ecologische belasting van webshops vaak (te) groot en feitelijk onbeheersbaar. Nodeloze energie wordt verspild voor een product wat niet op zijn plaats komt. Door extra nadruk te leggen op een goede kwaliteit van onze informatie bij de artikelen hebben we relatief weinig retouren.

Onze interne vervoersdienst werkt lean & green. Zij probeert op haar vaste routes onze webshopbestellingen waar mogelijk af te leveren. Door deze en andere maatregelen is de milieubelasting ook beperkt. Door onze samenwerking met andere bedrijven delen we een aantal voorzieningen. Door dit medegebruik kunnen we snel opschalen qua vervoersgrootte voor de aflevering van partijen.