Let op: om deze website goed te kunnen gebruiken is het noodzakelijk om Cookies aan te zetten. Meer informatie...

Najaarsaanbieding Jongbloed-Arkmedia 2018

74 artikelen
pagina 2 van 8
Dagboek bij de HSV voor jongens

Doe je mee met je vrienden, wat wil je worden, hoe deel je je tijd in, wie zijn voorbeeld volg je. In het dagboek bij de Herziende Statenvertaling staan handvatten om keuzes te maken.

40 dagen lang kan je een klein stukje uit de Bijbel lezen, waar het gaat over kiezen. Ds. J. Belder legt in begrijpelijke woorden uit wat het stukje uit de Bijbel voor jou betekent. Iedere dag staat er een kleine opdracht, zodat je direct kan toepassen wat je net hebt geleerd.

Dagboek bij de HSV voor jongens Belder, J.
€ 9,95
voorraad onbekend
Dagboek bij de HSV voor meiden
Dagboek bij de HSV voor meiden Herwig, Willeke
€ 9,95
voorraad onbekend
Erewoord!

'Erewoord!' is een Bijbels dagboek bij Gods beloften, gebaseerd op tekst uit de Herziene Statenvertaling.

Hoe leef je met God? Hoe leef je als christen in de wereld? Door je vast te houden aan wat God in Zijn trouw belooft! In Zi jn beloften zit troost, kracht en hoop. Omdat de Bijbel een boek vol beloften is, kunnen christenen elke dag weer geïnspireerd worden door de blijde boodschap. Bekende en minder bekende beloften worden in dit dagboek uitgelegd; in welke situatie werden zij voor het eerst opgeschreven of uitgesproken?

Daarna volgt bij elke belofte een praktische toepassing voor je leven hier en nu. Passende symbolen illustreren het dagboek. Geschikt voor jongeren, echtparen en gezinnen die willen leven met Gods beloften.

Erewoord! Dalen, Lieuwejan van
€ 19,95
voorraad onbekend
De gelijkenissen

De gelijkenissen is een overzichtsboek door Martin van Veelen waarin alle parabels aan de orde komen van Jezus uit het Nieuwe Testament.

Dit boek bevat uitleg van alle gelijkenissen die in de Evangeliën staan, en daarnaast bespreekt het diverse beeldspraak die gebruikt wordt.Gelijkenissen zijn geen makkelijke verhalen. Dat was al zo toen de Heere Jezus ze vertelde. In onze tijd zijn de gelijkenissen er niet makkelijker op geworden. De noodzaak om dieper door te denken is gebleven. Martin van Veelen leest de gelijkenissen in de context waarin ze door de evangelisten zijn opgeschreven en bewaard. Die context zegt veel over hun betekenis.Theologen zullen in dit boek veel vinden waar ze hun winst mee kunnen doen. Tegelijk is het zo geschreven dat ook niet-theologisch geschoolde lezers het goed kunnen lezen.

De gelijkenissen Veelen, Martin van
€ 14,95
voorraad onbekend
Gij die zo nabij zijt

Gij die zo nabij zijt gaat over ouderenpastoraat en is geschreven door ds. H.G. de Graaff.

In het ouderenpastoraat luisteren we naar levensverhalen en proberen we ervaringen te verbinden met het Evangelie. Dit boek geeft waardevolle adviezen voor de pastorale begeleiding van ouderen in diverse levensomstandigheden: met dankbaarheid kunnen terugzien, verlieservaringen moeten verwerken, gebukt gaan onder levensmoeheid, etcetera.

De rode draad in dit boek is de belofte dat de Goede Herder Zelf in ons midden aanwezig is.

Gij die zo nabij zijt Graaff, H.G. de
€ 13,50
voorraad onbekend
De Redder in nood

In De Redder in nood onderzoek t dr. R.W. de Koeijer hoe de Bijbel en de kerkgeschiedenis over schuld en vergeving spreken.

Schuld en vergeving zijn in onze tijd geen populaire begrippen. Toch horen ze bij het hart van het christelijk geloof. Ze raken immers de verhouding tussen God en mens én die tussen mensen onderling.

Aan de orde komt ook welke betekenis deze thema's hebben in de kerkdienst, het geloofsleven en de pastorale praktijk.

Redder in nood is een praktisch boekje wat niet alleen voor persoonlijke studie geschikt is, maar ook voor gebruik in kringen.

De Redder in nood Koeijer, R.W. de
€ 13,50
voorraad onbekend
De Mensenzoon, Die dient
De Mensenzoon, Die dient Maas, M.
€ 9,95
voorraad onbekend
Goudkoorts

Goudkoorts is een bijbelstudieboekje van H. van den Belt over de Romeinenbrief. Geschikt voor persoonlijk gebruik, maar zeker ook voor bijbelstudiegroepen. Met vragen die praktisch zijn voor bespreking.

De Romeinenbrief is een goudmijn. De eeuwen door hebben christenen in deze brief het Evangelie ontdekt en herontdekt. In deze bijbelstudies uit de eerste helft van dit bijbelboek deelt dr. H. van den Belt de inzichten die hij heeft opgedaan in de omgang met deze brief. De kernboodschap van Paulus is dat de rechtvaardige uit het geloof zal leven. Christus is de enige Rechtvaardige. Hij leeft door Zijn geloof.

Goudkoorts Belt, H. van den
€ 9,95
voorraad onbekend
Als de Geest waait

Als de Geest waait is een bewerking van de Ankerlezingen in Gouda en Voorthuizen gehouden zijn. Het overkoepelende thema is: Als de Geest waait.

Als de Geest van God waait, waar merken we dat dan vandaag? Hoe werkt de Heilige Geest in onze tijd? Waar zien we dit in ons leven, in de kerk en in de wereld? Op welke manier kunnen we onderscheiden tussen het echte werk van de Geest en dat wat er op lijkt of wat ten onrechte aan Hem wordt toegeschreven? Hoe ligt de verhouding tussen enerzijds onze eigen verantwoordelijkheid om de Geest niet te bedroeven en uit te blussen en aan de andere kant onze afhankelijkheid van de Geest zonder Wie we niets kunnen doen?

In deze bundel artikelen, bewerkingen van de Ankerlezingen die zowel in Gouda als in Voorthuizen werden gehouden, komen deze vragen aan de orde. Nieuwtestamentische kernwoorden als doop, verzegeling, vervulling en zalvingmet de Heilige Geest worden tegen het licht gehouden. Ook ontbreekt de aandacht voor de gaven van de Geest (charismata) en voor het brede werken van de Geest in de schepping niet. Vragen rond het gebed en rond verantwoordelijke omgang met het milieu hebben alles te maken met de actuele aanwezigheid en werkzaamheid van de Geest.

Gespreksvragen maken het mogelijk de afzonderlijke thema's ook op een gesprekskring te behandelen.

Onder redactie van: dr. M. van Campen, dr. J. Hoek en dr. M.J. Paul.

Als de Geest waait
€ 9,95
voorraad onbekend
De economie van het gegeven goed
De economie van het gegeven goed
€ 9,95
voorraad onbekend