Let op: om deze website goed te kunnen gebruiken is het noodzakelijk om Cookies aan te zetten. Meer informatie...

Najaarsaanbieding KokBoekencentrum

In het najaar van 2018 hopen o.a. de volgende titels bij Kok Boekencentrum uit te komen. We zijn al bezig dieze items volop in te kopen om ze direct bij verschijnen in de winkel te kunnen laten zien....!

KokBoekencentrum is een samengaan van uitgeverij Kok en Uitgeverij Boekencentrum die sedert begin dit jaar gefuseerd zijn.

82 artikelen
pagina 1 van 9
Eenzaam

Nels Fahner begint in het boek Eenzaam een zoektocht naar betekenis, oorzaken en oplossingen van dit verstrekkend maatschappelijk fenomeen.

Eenzaamheid is maatschappelijk probleem nummer één. Dit boek van Fahner brengt het probleem op een uitstekend wijze voor het voetlicht. Het doet verslag van een boeiende en schrijnende zoektocht naar de oorzaken en gevolgen, maar inspireert ook om te zoeken naar oplossingen.

Voor dit boek interviewde de auteur ervaringsdeskundigen, filosofen, psychologen, beleidsmakers en mensen uit de praktijk, onder wie wetenschapper Anja Michielse, filosoof Ad Verbrugge en leken-benedictijn Wil Derkse.

Wordt verwacht 22 januari 2019

Nels Fahner woont in Leiden is freelance journalist en schreef eerder o.a. Droef gemoed. In gesprek met Antoine Bodar over depressie.

Eenzaam Fahner, Nels
€ 17,99
voorraad onbekend
Calvijn verzameld

Jean Cauvin wordt in Nederland al eeuwen Johannes Calvijn genoemd. Dat zegt alles over de enorme invloed die de reformator de eeuwen door heeft gehad op de Nederlandse kerk en cultuur. Nu is er door Dr. Herman Selderhuis een uitgave met verzameld werk van Calvijn.

Al vroeg verschenen vertalingen van met name zijn
Institutie en zijn commentaren, maar tegelijk bleven veel van zijn kleinere werken onvertaald. Daar brengt Calvijn Verzameld nu verandering in. Een team van Calvijn-deskundigen presenteert hier een veelheid van voor het eerst(!) of opnieuw vertaalde teksten, voorzien van een beknopte inleiding op elke tekst. Calvijn is meer dan 'de man van één boek' en hij is frisser, breder en actueler dan zijn portret doet vermoeden.

Luther zag dat ook en uitte zijn tevredenheid over Calvijns werk. Wie Calvijn verzameld ter hand neemt, zal het snel met Luther eens zijn.

Dr. Herman Selderhuis is hoogleraar kerkgeschiedenis en kerkrecht aan de Theologische Universiteit Apeldoorn en directeur van Refo500. Daarnaast is hij o.a. president van RefoRC (Reformation Research Consortium) en wetenschappelijk curator van de Johannes a Lasco Bibliotheek in Emden. In 2016 verscheen onder zijn redactie Luther Verzameld, een uitgave die enthousiast werd ontvangen.

Calvijn verzameld Selderhuis, Herman J.
€ 69,99
voorraad onbekend
De Dordtse Leerregels

Nu de Dordtse Leerregels in een nieuwe actuele taal hertaald door dr. W. Verboom ter gelegenheid van het vierhonderdste jubileumjaar.

In 2018 is het 400 jaar geleden dat in Dordrecht debelangrijkste Nationale Synode uit de Nederlandse kerkgeschiedenis plaatsvond.

Deze synode nam het initiatief voor het opstellen van de Dordtse Leerregels, een belijdenisgeschrift waarin de leer van de uitverkiezing centraal staat en de leer van de Remonstranten bestreden wordt. Dit belijdenisgeschrift verscheen in 1619, maar is nog steeds inhoudelijk van grote waarde. Tegelijkertijd geldt dat het bij velen onbekend is. Dr. W. Verboom heeft daarom de tekst van de Dordtse Leerregels hertaald voor deze tijd en van kanttekeningen voorzien.

Dr. W. Verboom (Harderwijk) is emeritus hoogleraar Geschiedenis van het Gereformeerde Protestantisme en houdt zich al vele jaren bezig met de betekenis van de belijdenisgeschriften voor nu. Eerder schreef hij een eigentijdse weergave van de Heidelbergse Catechismus

De Dordtse Leerregels Verboom, Prof Dr W
€ 12,99
voorraad onbekend
Raak de wonden aan

In zijn uiterst actuele boek: Raak de wonden aan, neemt Tomas Halik het verhaal van de ongelovige Thomas als basis. Het bevat bevat veertien theologisch-filosofische bespiegelingen over de mystieke diepere lagen van het christelijk geloof en een verrassend, scherpzinnig en zelfs humoristisch commentaar op het huidige tijdsgewricht.

LET OP: TIJDENS DE MAAND FEBRUARI 2020 van € 19,99 voor € 14,99

Het vraagt moed om de wonden van onze wereld onder ogen te zien en ze aan te raken met geloof, een christelijk geloof dat door die aanraking zelf getekend en gewond raakt. Tomas Halik gaat daarin met ons op reis langs 14 ankerplaatsen.

Tomas Halik (1948) is priester en hoogleraar Filosofie en Sociologie aan de Karelsuniversiteit te Praag. Hij was onder andere de vertrouweling en raadsman van president Havel, de Tsjechische aartsbisschop Tomášek en Johannes Paulus II. Eerder verschenen van hem: Geduld met God (2014), De nacht van de biechtvader (2016) en Ik wil dat jij bent (2017

Het CvdM heeft deze speciale actie goedgekeurd door de actiecode 904-10830 toe te kennen aan het boek: Raak de wonden aan van Tomas Halik, voor de maand februari 2020

Raak de wonden aan Halik, Thomas
€ 20,-
voorraad onbekend
De God van Abraham, Isaak en Jakob

Henk Binnendijk komt in januari 2019 met een TV serie naar aanleiding van het bijbelstudieboek de God van Abraham, Isaak en Jakob. Deze serie is uitstekend geschikt om ook als bijbelstudiegroep te volgen.

Abraham, Isaak en Jakob en hun vrouwen waren gewone
mensen. Ze leefden vierduizend jaar geleden en in een andere cultuur. Maar het waren wel mensen met dezelfde gevoelens, verlangens en onzekerheden als wij. Wie ook nog altijd Dezelfde is, is de God van Abraham, Isaak en Jakob. Hij beloofde u veel. Sommige beloften werden gedurende hun leven vervuld. Andere lagen in de toekomst. En ondanks hun tekortkomingen bleef Hij altijd achter hen staan.

Henk Binnendijk is een geliefde en veelgelezen auteur. Hij werkte jarenlang als programmamaker en werd vooral
bekend door zijn tv-programma's met Bijbelstudies en gesprekken over het geloof. Hij sprak op EO- jongerendagen en spreekt nog steeds op conferenties en
mannendagen

De God van Abraham, Isaak en Jakob Binnendijk, Henk
€ 17,99
voorraad onbekend
School van het gebed

Anselm Grun als gebedsmeester over: School van het gebed. Over hoe bidden je leven verrijkt.

Veel mensen vinden bidden moeilijk. In de dagelijkse hectiek vinden we de tijd niet, niet de juiste woorden, niet de juiste plek.

Bidden is niet alleen spreken tot God, maar ook luisteren en je bewust zijn van Gods aanwezigheid. Vertrouwen, expressie, openheid, een goede omgeving en houding zijn essentieel. Anselm Grün leert ons God diep in ons te ontdekken.

In dit boek zijn aanwijzingen en oefeningen te vinden die hierbij op weg helpen.

School van het gebed Grun, A.
€ 12,99
voorraad onbekend
Breekbaar Halleluja

Jan Martijn Abrahamse schreef met Breekbaar Halleluja een over de Pelgrimspsalmen een bijzondere toelichting. De Liederen Hamaoloth (Psalm 121-134) krijgen zo een actuele uitleg.

De pelgrimspsalmen zijn liederen voor mensen die op de een of andere manier onderweg zijn. Ze verwoorden alle menselijke emoties, en vertellen verhalen over o.a. hoop (psalm 122), vreugde (psalm 126), teleurstelling (psalm 131) en vriendschap (psalm 133). Op een diepgaande, toegankelijke manier toont de auteur de actualiteit van deze eeuwenoude teksten en de lessen die we er uit kunnen trekken.

De vele voorbeelden en gespreksvragen (DoorVragen en DoorDoen) per psalm maken dit boek ook geschikt als materiaal voor bijbelstudiegroepen.

Jan Martijn Abrahamse (Ede) is een jonge theoloog en predikant. Hij is docent systematische theologie en ethiek aan de CHE en als research fellow verbonden aan het Baptisten Seminarium. Begin januari 2018 promoveerde hij op de ambtstheologie van Robert Browne. Daarnaast is hij redacteur van het theologisch tijdschrift Soteria

Breekbaar Halleluja Abrahamse, Jan Martijn
€ 16,99
voorraad onbekend
Met eigen woorden

Piet van Midden presenteert in Met eigen woorden, bekende bijbelteksten in een nieuw jasje voor allerlei gelegenheden.

De Bijbel heeft een zeggingskracht die boven alle boeken uitgaat. Sommige teksten doen iets met je. Dat geldt nog sterker wanneer ze opnieuw verwoord worden.

Ds. Piet van Midden hertaalde een groot aantal bijbelteksten op een verrassende en lichtvoetige wijze: psalmen, profetenteksten, maar ook woorden van Jezus. Je kunt ze lezen voor jezelf, bij de opening van een bijeenkomst of vergadering , in een viering, of ze gebruiken om iemand een hart onder de riem te steken.

Piet van Midden (Bergambacht) is emeritus-predikant en docent Hebreeuws aan de Universiteit van Tilburg

Met eigen woorden Midden, Piet van
€ 17,99
voorraad onbekend
Als een ster is Hij verschenen

Als een ster is Hij verschenen is een prachtige kerstbundel met verhalen en liedteksten van dr. Andre F. Troost.

Als een ster is Hij verschenen biedt een bundeling van recent geschreven teksten voor de tijd van advent en kerst, voor jong en oud. Korte en iets langere verhalen, afgewisseld door nieuwe en eerder ontstane liedteksten, die ook uitstekend als gedicht kunnen worden (voor)gelezen. Vooral in de poëtische bijdragen licht de ster van de geboren Verlosser steeds weer op.

Dr. André F. Troost publiceerde tal van dagboeken, verhalen, theologische boeken en liedbundels. Hij woont als
emeritus predikant te Ermelo.

Als een ster is Hij verschenen Troost, André F.
€ 12,99
voorraad onbekend
Troost

Hella van der Wijst van het EO programma Ik mis je, schreef het boek Troost als bemoediging voor rouwenden en hun naasten.

Wat is troost en hoe werkt het? Waar vinden mensen die een dierbare moeten missen troost? Waarom is het delen van verdriet zo belangrijk? Wat moet je als naaste wel en vooral niet zeggen? Sinds drie jaar voert Hella van der Wijst voor het EOprogramma Ik mis je wekelijks een gesprek bij het graf van een geliefde. Dit levert unieke inzichten op in de manier waarop mensen in Nederland rouwen en doorleven. Daarvan is dit boek de weerslag.

Troost bevat zo'n twintig ervaringsverhalen van mensen die geliefden verloren. Daarnaast geven rouwdeskundigen en wetenschappers vanuit unieke invalshoeken inzichten in de wondere wereld van verdriet en troost. Dit boek kan rouwenden troosten en omstanders helpen om te troosten en het proces te verdiepen om verder te komen.

Hella van der Wijst is journalist en presenteert voor de EO het tv-programma Ik mis je. Ze woont in het Gooi.

Troost Wijst, Hella van der
€ 20,-
voorraad onbekend