Let op: om deze website goed te kunnen gebruiken is het noodzakelijk om Cookies aan te zetten. Meer informatie...

Najaarsaanbieding KokBoekencentrum

82 artikelen
pagina 2 van 9
Met liefde zorgen

Met Liefde zorgen van Marije Vermaas-Boer is een leuk cadeau- en inspiratieboek voor mantelzorgers met een toegankelijke inhoud, bijzondere illustraties , schrijfopdrachten, gedichten, recepten, en inspirerende verhalen.

Dit boekje staat vol recepten, gedichten, inspirerende verhalen, tips, illustraties ) Door Iris Boter) en schrijfoefeningen voor mantelzorgers die zich geïnspireerd weten door het christelijk geloof. Even een moment voor jezelf, om op adem te komen en daarna vol nieuwe moed verder te gaan.

Een prachtig cadeau voor mantelzorgers: als blijk van waardering en als bemoediging. Aan dit boek werkten o.a. mee: Rita Renema, André F. Troost, Tim van Iersel, Wout Huizing, Elisabeth van Windt, Wil Doornenbal en Wilco Kruijswijk.

Marije Vermaas-Boer (1984) is religiewetenschapper en contextueel theoloog. Zij schreef onder andere Beschuit zonder muisjes (2012), Inspiratieboek DANK (2014) en is eindredacteur van het tijdschrift Zin in zorg. Ze geeft lezingen en workshops en werkt onder meer voor organisaties in de zorg

Met liefde zorgen Vermaas, Marije
€ 12,99
voorraad onbekend
Parelduiken

Geïnspireerd door meditatie, de christelijke mystici en de deuken en barsten die zij in haar eigen leven opliep, presenteert Marga Haas oude bijbelteksten zo fris en sprankelend dat ze mensen van nu op een nieuwe manier aanspreken.

Eerlijk, open en ontwapenend.

Parelduiken bevat 52 korte overwegingen – een voor elke week op het ritme van het jaar. Ze geven stof tot nadenken en vragen erom herlezen te worden.

Parelduiken Haas, Marga
€ 12,99
voorraad onbekend
PUUR! Magazine, nr. 2- 2018, incl. Booka

Weinig is zo krachtig als stilte. Als je stil bent kun je veel meer horen, zelfs je eigen hart. PUUR! magazine gaat dit najaar 2018 op zoek naar de stilte. Stilte is zo waardevol: het kan nieuwe inzichten geven, nieuwe energie, nieuwe zin.

Uit lezersonderzoek bleek dat stilte een van de thema's is waar lezeressen belangstelling voor hebben. Alle reden dus voor een stilte-nummer, uiteraard met de onderwerpenmix waar PUUR! magazine om bekendstaat: interviews, inspiratie, bemoediging, DIY, ontspanning en praktische tips.

Het gratis bookazine bij deze najaarseditie is de bijbels-historische roman Land van stilte geschreven door Tessa Afshar.

PUUR! Magazine, nr. 2- 2018, incl. Booka Diverse
€ 9,99
voorraad onbekend
Ik vier jou- Verjaardagskalender

Wilma Veen met verjaardagskalender, ik vier jou, om niemand te vergeten.

Feestjes zijn er om te vieren. Maar de verjaardagskalender van Wilma Veen is op zichzelf al een feest. Ik vier jou biedt elke maand een prachtig schilderij, voldoende ruimte om alle verjaardagen en jubilea te noteren, en een inspirerende quote van Wilma Veen.

Een cadeautje voor jezelf, of om iemand anders blij mee te maken.

Ik vier jou- Verjaardagskalender Veen, Wilma
€ 12,50
voorraad onbekend
Overvloed

Overvloed is het vijfde deel in de Adem de dag-reeks van Mirjam van der Vegt.

Overvloedig leven willen we allemaal. Maar wat is werkelijke overvloed en wanneer heb je voldoende? Hoe kom je uit de modus van tekort en leer je de overvloed van elke dag te zien en beleven?

Teken – dicht – bid – mijmer – kleur – en mediteer jezelf richting een verzadigd leven waarin je kunt genieten van genoeg.

De Adem de dag-reeks brengt verdieping door middel van creatieve verwerkingsopdrachten, mooie gebeden en praktische korte meditaties. Wortel in vrede, bloei in liefde

Mirjam van der Vegt is naast auteur ook stiltetrainer en (landelijk) spreker. Ze schreef eerder de Stiltelijn, met recente titels als het Stiltedagboek en Adem de dag. Eerdere delen in deze serie: Balans, Moed, Faalkunst en Geliefd.

De deeltjes uit de serie adem de dag zijn bij Ichthusboekhandel LOS verkrijgbaar per stuk.

Overvloed Vegt, Mirjam van der
€ 6,50
voorraad onbekend
Een stil moment: Franciscus

Franciscus van Assisi blijft boeien. In dit leuke cadeauboekje teksten en gebeden die je helpen om stil te worden en geïnspireerd.

Doe eerst wat nodig is, doe dan wat mogelijk is en plotseling doe je wat onmogelijk is. – Franciscus van Assisi

Een stil moment: Franciscus
€ 9,99
voorraad onbekend
Een stil moment: Benedictus

Benedictus van Nursia heeft de westerse wereld veel meegegeven met zijn regels voor het leven in de gemeenschap.

Dit cadeauboekje bevat inspirerende teksten die ons helpen om stil te worden, ons te bezinnen en in beweging te komen.

Laten we beseffen dat Hij ons niet verhoort door een vloed van woorden, maar door een zuiver hart en tranen van berouw. Daarom moet ons gebed kort en zuiver zijn. – Benedictus van Nursia

Een stil moment: Benedictus
€ 9,99
voorraad onbekend
U weet wie wij zijn

U weet wie wij zijn is een verzameling van Gebeden zoals Karl Barth die ons nagelaten heeft.

Naast een briljant theoloog was Karl Barth een bewogen pastor die zijn gemeente met preken en gebeden wist te onderwijzen en bemoedigen. In zijn gebeden blijkt zijn gave om het evangelie te vertalen naar een praktisch en spiritueel niveau. De gebeden nodigen uit tot vernieuwing van het eigen gebed.

De door Barth zelf samengestelde bundel verschijnt bij zijn vijftigste sterfdag.Karl Barth wordt beschouwd als de belangrijkste en meest invloedrijke protestante theoloog van de 20e eeuw

U weet wie wij zijn Barth, Karl
€ 13,99
voorraad onbekend
Karl Barth en zijn theologische weg door

Dr. K. Bleij laat in Karl Barth en zijn theologische weg door de tijd een nieuwe generatie ontdekken wie hij was en wat zijn betekenis was voor de theologie.

De Zwitser Karl Barth (1886-1968) was een van de grootste theologen van de twintigste eeuw. Dit boek laat zien hoe de Duitse en Europese geschiedenis van die eeuw – de Eerste Wereldoorlog, de opkomst van Hitler, de Duitse kerkstrijd – doorklinkt in het theologisch werk van Barth, die zich tegen het nationaalsocialisme verzette en na de Tweede Wereldoorlog de vanzelfsprekendheid bekritiseerde waarmee het Westen zich liet meeslepen in de Koude Oorlog-retoriek.

Een mooi, toegankelijk overzichtswerk voor iedereen die Barth nader wil leren kennen.

Karl Barth en zijn theologische weg door Blei, Karel
€ 37,50
voorraad onbekend