Let op: om deze website goed te kunnen gebruiken is het noodzakelijk om Cookies aan te zetten. Meer informatie...

NBV21

De nieuwste Bijbelvertaling in 2021 verschijnt onder de naam NBV 21 en is direct bij verschijnen op d.v. 14 oktober 2021 volop leverbaar bij Ichthusboekhandel.nl, de NBV 21 shop in de regio. De NBV2021 is de revisiebijbel voor de 21e eeuw.De Nieuwe Bijbelvertaling 2021 wordt medio oktober verwacht onder de naam NBV21. De NBV 21 zal dit najaar weer op veel aandacht kunnen rekenen als de nieuwste Bijbel van 2021. Ichthusboekhandel geeft u alle informatie en achtergronden over het NBV 2021-project.

De NBV2021 is een volledig gereviseerde NBV 2004 en is daarmee een geactualiseerde versie van de Bijbel die in 2004 verscheen onder de naam Nieuwe Bijbelvertaling (NBV). Een Bijbelvertaling die inmiddels niet meer weg te denken valt in kerken en huizen van mensen. Centraal blijft bij de NBV 2021 dat de vertaalprincipes van die NBV 2004 gehandhaafd zijn, maar de editie van de NBV21 is als het ware een "gepolijste" uitvoering. Daarmee is de NBV 21 actueel én vertrouwd tegelijkertijd!

Er verschijnen D.V. 14 oktober 2021 naast de standaardeditie van deze Bijbel en de NBV21 met Deuterocanonieke boeken (DCB), eveneens twee huisbijbels (met en zonder DCB) , drie handzame compacte dundrukuitgaven, twee huwelijksbijbels (met en zonder DCB) en een zgn. Edge Lined Bijbel NBV21 ( de zgn. sprekersbijbel). Een fraaie Kanselbijbel voor in de kerk maakt het assortiment NBV 2021 compleet. Naast deze uitgaven worden nog een Kunstbijbel NBV21 (met toepasselijke schilderwerken) verwacht en uiteraard een Literaire Bijbel, in een fraaie één koloms vormgeving. De verwachting is dat een Studiebijbel NBV21 en een Bijbels dagboek NBV 21 binnen afzienbare tijd volgen.

Voor MEER INFORMATIE over de NBV2021 klik op onderstaande links:

* Inkijkexemplaar van een voorbeeldtekst van de NBV 21 - (copyright Nederlands Bijbelgenootschap.)
* ACHTERGRONDEN bij de Revisiebijbel NBV 21.
* ACTUELE AANBOD van de NBV 2004 (blijft tot oktober 2021 beschikbaar bij Ichthusboekhandel).
* Volg alles over de NBV 2021 via de NIEUWSBRIEF van Ichthusboekhandel.nl.

RECENSIES NBV 21:

'Wat ben ik blij met het herinvoeren van eerbiedhoofdletters. Bij mijn werk voor TV en radio en het schrijven van boeken heb ik na 2004 toch mij hier daaraan gehouden. Fijn dat de NBV 21 me weer helpt '
- Ds. Arie v.d. Veer, oud voorzitter van dan de Evangelische Omroep (EO)

“Ik ben heel blij met de wijzigingen die ik heb gezien, veel punten waar ik mij aan ergerde zijn weggenomen. Als heel de vertaling vanaf de start zo geweest was, had ik hem waarschijnlijk ook gebruikt als kanselbijbel.”
- Ds. Dick Westerkamp

"De NBV 21 is meer Bijbelgetrouw, zal men in sommige kringen zeggen. Mooier en consistenter, zal men in brede kring zeggen."
- Prof. dr. Eric Peels, Hoogleraar OT Apeldoorn

Alle vier de boekwinkels van Ichthusboekhandel.nl zijn Partners van het Nederlands Vlaams Bijbelgenootschap. Ze werken op meerdere gebieden nauw samen met het NBG en zijn dan ook de aangewezen partij in de regio Zuid-Holland West om de Bijbels en boeken van het Bijbelgenootschap te verkopen en op voorraad te houden.

Kijk hier voor de BESTELLIJST NBV 21 bij Ichthusboekhandel.nl.

U kunt de nieuwe edities van de NBV21 online als eerste druk van de nieuwe Bijbel nu al kopen. De Nieuwe Bijbelvertaling 2021 bestellen is eenvoudig via de webshop van Ichthusboekhandel.nl of u kunt de NBV 21 kopen, c.q. reserveren in één van de Ichthusboekwinkels in Alphen aan den Rijn, den Haag, Leiden en Zoetermeer. (Gratis verzending en indien gewenst: leuk ingepakt) Hieronder een overzicht van alle verschillende uitvoeringen van de NBV 2021:

14 artikelen
pagina 1 van 2
Standaardeditie NBV21 Canoniek

De standaardeditie van de NBV21 komt in een witte stijlvolle uitvoering beschikbaar. Deze editie is bedoeld voor een grote doelgroep die de Bijbel graag in huis wil hebben. Voor de één bedoeld voor persoonlijk gebruik en voor anderen als naslagwerk. De standaardeditie van de NBV 21 is onder het motto dichter "bij de Bron" vanaf d.v. 14 oktober 2021 beschikbaar.

INKIJKEXEMPLAAR NBV 21 Standaardeditie (Meest gekocht)

De NBV21 is bedoeld als de Bijbel voor de 21e eeuw. De gereviseerde vertaling is naar aanleiding van ongeveer 12.000 reacties van heel veel Bijbellezers met veelal kleinere verbeteringen, nog beter, scherper en krachtiger geworden dan de eerste versie uit 2004. De NBV21 leest als nieuw en heeft tegelijkertijd de vertrouwde en de herkenbare klanken van de Nieuwe Bijbelvertaling uit 2004.

Wat mag u verwachten van de Standaardeditie van de NBV 21:

* Complete teksteditie van de 66 Canonieke Bijbelboeken (Oude en Nieuwe Testament);
* Heeft een rustig en tijdloos ontwerp met een prettig leesbare letter;
* Stevig linnen omslag voor langdurig gebruik;
* Zeer geschikt voor persoonlijk gebruik of als naslagwerk.

De standaareditie met Deuterocanonieke boeken (DCB) | Achtergronden bij de NBV 21 | KLIK HIER voor de andere uitgaven van de NBV 21.

Reserveer nu reeds uw exemplaar van de eerste druk van de Standaardeditie NBV21 bij Ichthusboekhandel.nl de plek om Bijbels te kopen. Direct na verschijnen wordt uw exemplaar dan toegezonden. Kopen van de NBV 21 kan online in de webshop van Ichthusboekhandel of u kunt hem nu al bestellen in één van de Ichthusboekwinkels in Alphen aan den Rijn, den Haag, Leiden of Zoetermeer.

Standaardeditie NBV21 Canoniek NBV21
€ 38,-
voorraad onbekend
Standaard NBV21 met Deuterocanonieke b

De NBV21 met deuterocanonieke boeken is voor een grote doelgroep zowel binnen als buiten de kerk. Binnen de Rooms Katholieke kerk, maar ook tijdens bijv. Taizévieringen wordt deze editie vaak gebruikt. Vanuit een cultureel perspectief de meest gekozen editie. Onder het motto dichter bij de Bron nu medio oktober 2021 beschikbaar.

INKIJKEXEMPLAAR NBV21 met Deuterocanonieke boeken (standaard)

De NBV 21, de Bijbel voor de 21e eeuw. Beter, scherper en krachtiger dan de eerste versie uit 2004, mede dankzij reacties van duizenden Bijbellezers. De NBV21 brengt je dicht bij de bron. Het blijven de vertrouwde klanken en klinkt tegelijk toch als nieuw.

Wat mag u van de standaardeditie van de NBV 21 met Deuterocanonieke boeken verwachten:

* complete teksteditie van de 66 Canonieke Bijbelboeken + de 11 Deuterocanonieke / Apocriefe boeken (Oude en Nieuwe Testament)
* Heeft een rustig en tijdloos ontwerp met een prettig leesbare letter.
* Zeer geschikt voor persoonlijk gebruik of om als naslagwerk beschikbaar te hebben.

De standaardeditie met de Canonieke boeken | Achtergronden NBV21 | Voorpublicatie NBV21 (als PDF)

KLIK HIER voor de andere uitgaven van de NBV 21.

Reserveer nu uw exemplaar van de NBV21 standaardeditie met Deuterocanonieke boeken bij Ichthusboekhandel.nl de plek om Bijbels te kopen. Direct na verschijnen wordt uw exemplaar dan toegezonden. Bestellen kan online in de webshop van Ichthusboekhandel of u kunt al reserveren in één van de Ichthusboekwinkels in Alphen aan den Rijn, den Haag, Leiden of Zoetermeer.

Standaard NBV21 met Deuterocanonieke b NBV 21
€ 39,50
voorraad onbekend
Standaardeditie NBV21 Luxe - duimgrepen

De NBV21 is er in een luxe donkerblauwe uitvoering met duimgrepen (index) Onder het motto dichter bij de Bron nu medio oktober 2021 beschikbaar bij Ichthusboekhandel.

INKIJKEXEMPLAAR Standaardeditie Luxe NBV21 met Duimgrepen.

Deze luxe Bijbel heeft een goed leesbare letter, is uitgevoerd in een soepele kunstleren (vivella) omslag van twee donkerblauwe kleuren die elkaar fraai complementeren. De titel is ingedrukt in zilverfolie en de Bijbeltekst voorop in gepreegd in het omslag.

De NBV21, de bijbel voor de 21e eeuw. Beter, scherper en krachtiger dan de eerste versie uit 2004, mede dankzij reacties van duizenden Bijbellezers. De NBV21 brengt je dicht bij de bron. Vertrouwde klanken en klinkt tegelijk als nieuw.

Wat mag u van de luxe editie van de standaardbijbel verwachten:

* Complete teksteditie van de 66 Canonieke Bijbelboeken;
* Met een rustig en tijdloos ontwerp;
* Twee complementaire kleuren donkerblauw vivella;
* Met fraai ingedrukte (gepreegde) Bijbeltekst in het omslag
* Met beschermend foedraal in bijpassende kleur;
* Formaat 14,5 x 22 cm. (Zie standaardeditie);
* Zeer geschikt voor persoonlijk gebruik of om mee te nemen als kerkbijbel.

KLIK HIER voor de andere uitgaven van de NBV 21.

Reserveer nu uw exemplaar van de dundrukeditie van NBV21 bij Ichthusboekhandel.nl de plek voor bijbels. Direct na verschijnen wordt uw exemplaar dan toegezonden. Bestellen kan online in de webshop van Ichthusboekhandel of u kunt al reserveren in één van de Ichthusboekwinkels in Alphen aan den Rijn, den Haag, Leiden of Zoetermeer.

Standaardeditie NBV21 Luxe - duimgrepen NBV21
€ 77,50
voorraad onbekend
Edge lined Bijbel NBV21

De Edge Lined Bijbel NBV21 is een prachtige soepele editie van deze Bijbel speciaal voor sprekers en liturgisch gebruik. De eerste oplage van deze exclusieve Bijbel met een ongekende gebruikservaring bestaat uit 250 genummerde exemplaren. Onder het motto dichter bij de Bron nu d.v. 14 oktober 2021 beschikbaar.

De NBV21 is de Bijbel voor de 21e eeuw. De tekst is nog beter, scherper en krachtiger dan de eerste versie uit 2004, mede dankzij reacties van duizenden Bijbellezers. De NBV21 brengt je dicht bij de bron.

Wat mag je van de Edge Lined Bijbel NBV21 verwachten:

* Complete teksteditie van de 66 Canonieke Bijbelboeken;
* Rustig en tijdloos ontwerp ook qua bladspiegel;
* Prettig leesbare letter;
* Een soepele, stijlvolle zwarte leren (geitenleer) band;
* Handgemaakt voor de hoogste kwaliteit;
* Ongekend soepele binding, die zorgt voor zeer prettige gebruikservaring;
* De Bijbel ligt vlak, waar je ook bent tijdens het lezen en blijft ook goed open liggen;
* Heel geschikt voor persoonlijk gebruik, maar zeker als sprekersbijbel.

LET OP
Van 1 september tot en met 31 december 2021 is de Edge Lined edition er met een speciale intekenprijs. U nu al RESERVEREN. U ontvangt dan de Bijbel direct bij verschijnen tegen de introductieprijs.

KLIK HIER voor de andere uitgaven van de NBV 21

Reserveer nu uw exemplaar van de Edge Lined Bijbel NBV21 bij Ichthusboekhandel.nl de plek voor bijbels. Direct na verschijnen wordt uw exemplaar dan toegezonden. Bestellen kan online in de webshop van Ichthusboekhandel of u kunt de NBV21 kopen of reserveren in één van de Ichthusboekwinkels in Alphen aan den Rijn, den Haag, Leiden of Zoetermeer.

Edge lined Bijbel NBV21 NBV21
€ 175,-
voorraad onbekend
Huisbijbel NBV21 met Deuterocanonieke b

De Huisbijbel NBV21 met de Deuterocanonieke boeken is er in een witte stijlvolle editie (grijze rug) voor een grote doelgroep . Onder het motto dichter bij de Bron nu medio oktober 2021 beschikbaar. De huisbijbel met de deuterocanonieke boeken is uitstekend geschikt voor persoonlijk gebruik, als tafelbijbel of huisbijbel en voor iedereen die een grotere letter wat prettiger leest.

INKIJKEXEMPLAAR HUISBIJBEL NBV21 met DCB

De NBV21, de Bijbel voor de 21e eeuw. Beter, scherper en krachtiger dan de eerste versie uit 2004, mede dankzij reacties van duizenden Bijbellezers. De NBV21 brengt je dicht bij de bron. Vertrouwde klanken en klinkt tegelijk als nieuw.

Wat mag u van de Huisbijbel NBV21 met Deuterocanonieke boeken verwachten:

* complete teksteditie van de 66 Canonieke Bijbelboeken en 11 Deuterocanonieke boeken
* Met een rustig en tijdloos ontwerp, prettig leesbare letter.
* De huisbijbel heeft het zelfde formaat (14,5 x22 cm) als de basiseditie. De letter is echter groter, waardoor 400 pagina's meer.
* Zeer geschikt voor persoonlijk gebruik of als naslagwerk
* Stevige band, geschikt voor thuisgebruik

[url]/nbv21/[blank]KLIK HIER [/h]voor de andere uitgaven van de NBV 21.

Reserveer nu uw exemplaar van de huisbijbel NBV 21 met Deuterocanonieke of Apocriefe boeken bij Ichthusboekhandel.nl de plek voor Bijbels. Direct na verschijnen wordt uw exemplaar dan toegezonden. Bestellen kan online in de webshop van Ichthusboekhandel of u kunt al reserveren in één van de Ichthusboekwinkels in Alphen aan den Rijn, den Haag, Leiden of Zoetermeer.

Huisbijbel NBV21 met Deuterocanonieke b NBV 21
€ 49,50
voorraad onbekend
De Bijbel Kunstbijbel NBV21 (2 dl.)

De Kunstbijbel is een Bijbel in de vertaling van de NBV 21 met schilderwerken uit de Lage Landen in een tweedelige editie in een fraaie box, waarin veel kunst opgenomen is, die verbonden is met het Rijksmuseum in Amsterdam.

De Kunstbijbel NBV21 bevat naast de tekst van het volledige Oude en Nieuwe Testament + de Apocriefe of Deuterocanonieke boeken in de nieuwste vertaling van het Nederlands Bijbelgenootschap 2021 ook schilderkunst van Hollandse meesters uit de Lage Landen.

KLIK HIER voor de andere uitgaven van de NBV 21.

De Bijbel Kunstbijbel NBV21 (2 dl.) NBV21
€ 89,90
voorraad onbekend
Dundruk editie NBV21

De NBV21 is er in een bruine (cognackleurig) tijdloze compact editie als dundruk Bijbel. Onder het motto dichter bij de Bron nu d.v. 14 oktober 2021 beschikbaar.

De NBV21, de bijbel voor de 21e eeuw. Beter, scherper en krachtiger dan de eerste versie uit 2004, mede dankzij reacties van duizenden Bijbellezers. De NBV21 brengt je dicht bij de bron. Het zijn vertrouwde klanken en klinkt tegelijk toch als nieuw.

Wat mag je van de Dundrukbijbel NBV21 (tijdloos) verwachten:

* Complete teksteditie van de 66 Canonieke Bijbelboeken;
* Heeft een rustig en tijdloos ontwerp;
* Een prettig leesbare letter;
* Formaat 10x15 cm (a6) waardoor gemakkelijk in jas of tas;
* Beschermend foedraal voor een langere levensduur (Fraai én handig) ;
* Zeer geschikt voor persoonlijk gebruik of als kerkbijbeltje.

KLIK HIER voor de andere uitgaven van de NBV 21.

Reserveer nu uw exemplaar van de dundrukeditie van NBV21 bij Ichthusboekhandel.nl de plek voor bijbels. Direct na verschijnen wordt uw exemplaar dan toegezonden of u kunt hem ophalen bij één van de winkels. Bestellen kan online in de webshop van Ichthusboekhandel of u kunt al reserveren in één van de Ichthusboekwinkels in Alphen aan den Rijn, den Haag, Leiden of Zoetermeer.

Dundruk editie NBV21 NBV21
€ 55,-
voorraad onbekend
De Bijbel - Literaire editie NBV21

De NBV21 in een literaire editie van de Nieuwe Bijbel van 2021. De literaire bijbel heeft inleidingen op elk Bijbelboek en een bladspiegel met één kolom. De leeservaring is daarmee die van een gewoon boek.

In de literaire editie staat de tekst in één kolom waardoor de leeservaring aansluit bij die van een roman. De literaire editie heeft inleidingen bij alle Bijbelboeken uit het Oude en Nieuwe Testament, inclusief de Deuterocanonieke of Apocriefe boeken, waardoor de lezer een goed startpunt krijgt om het Bijbelboek goed te kunnen volgen in de context van de tijd waarin de Bijbel geschreven is.

De nummering van de tekst is terug te vinden in de koptekst van de pagina's. Deze is niet doorlopend in de tekst aanwezig.

De Bijbel literaire editie NBV 2021 heeft twee handige overzichten opgenomen: een verklarende woordenlijst en een lijst: "Waar kan ik lezen over..."

KLIK HIER voor de andere uitgaven van de NBV 21

De Bijbel - Literaire editie NBV21 NBV21
€ 45,-
voorraad onbekend
Kanselbijbel NBV21 (23 x 35 cm)

De Kanselbijbel NBV21 maakt het gebruik binnen de kerk compleet. Deze Bijbel speciaal voor kanselgebruik komt er in een stijlvolle linnen band die uitstekend leesbaar en bruikbaar zal zijn in het liturgisch centrum van de kerk. Onder het motto dichter bij de Bron komt deze Kanselbijbel d.v. 14 oktober 2021 beschikbaar.

De NBV21 wordt voor veel kerken de bijbel voor de 21e eeuw. Beter, scherper en krachtiger nog dan de eerste versie uit 2004, mede dankzij reacties van duizenden Bijbellezers. De NBV21 brengt je dicht bij de bron. Vertrouwde klanken en klinkt tegelijk als nieuw. De Kanselbijbel kan daar niet bij ontbreken.

De NBV21 Kanselbijbel is een exclusieve uitgave van de Bijbel. De luxe Kanselbijbel valt op door zijn formaat van 23 x 35 centimeter. Het omslag is bekleed met een sterk linnen. Het eerste vers uit het evangelie van Johannes is in het omslag ingedrukt (gepreegd).

Wat mag u van de Kanselbijbel NBV21 verwachten:

* complete teksteditie van de 66 Canonieke Bijbelboeken;
* Met een fraai en tijdloos ontwerp;
* Formaat 23 x35 cm, d.w.z. zeer geschikt voor alle katheders.
* Zeer geschikt voor gebruik in de eredienst zowel door predikanten als lectors.
* Door de prettige (en grotere) letter gemakkelijker leesbaar voor veel mensen.

LET OP:
Van 1 september 2021 tot en met 31 december 2021 geldt een speciale introductiekorting. Dan zal de Kanselbijbel € 425,-- kosten. U kunt nu reeds RESERVEREN per MAIL, u betaalt dan achteraf op factuur.

KLIK HIER voor de andere uitgaven van de NBV 21

Reserveer nu uw exemplaar van de Kanselbijbel NBV21 bij Ichthusboekhandel.nl de plek voor Bijbels. Direct na verschijnen wordt uw exemplaar dan toegezonden. Bestellen kan online in de webshop van Ichthusboekhandel of u kunt nu al de Kanselbijbel kopen in één van de Ichthusboekwinkels in Alphen aan den Rijn, den Haag, Leiden of Zoetermeer.

Kanselbijbel NBV21 (23 x 35 cm) NBV21
€ 495,-
voorraad onbekend
Huisbijbel NBV21 - canoniek

De Huisbijbel NBV21 komt in een witte stijlvolle standaardeditie (grijze rug) voor een grote doelgroep die graag de Bijbel lezen voor persoonlijk gebruik of aan tafel met een wat grotere letter. Onder het motto dichter bij de Bron wordt deze tafelbijbel d.v. 14 oktober 2021 verwacht bij Ichthusboekhandel.nl en in de winkels.

INKIJKEXEMPLAAR HUISBIJBEL NBV21

De NBV21 is bedoeld als de Bijbel voor de 21e eeuw. Beter, scherper en nog krachtiger dan de eerste versie uit 2004, mede dankzij reacties van duizenden Bijbellezers. De NBV21 brengt je dicht bij de bron. Het zijn vertrouwde klanken en tegelijkertijd klinkt de NBV 2021 als nieuw.

Wat mag u van de Huisbijbel NBV 21 verwachten:

* De complete teksteditie van de 66 Canonieke Bijbelboeken Oude en Nieuwe Testament
* Met een rustig en tijdloos ontwerp voor goede leesbaarheid en zoekgemak;
* Qua formaat (14,5x22) identiek aan basiseditie maar met een grotere en nog beter leesbare letter, waardoor deze uitgave 400 pagina's meer heeft;
* Zeer geschikt voor persoonlijk gebruik of als tafelbijbel, c.q. huisbijbel

KLIK HIER voor de andere uitgaven van de NBV 21

Reserveer nu uw exemplaar van de Huisbijbel NBV21 bij Ichthusboekhandel.nl de plek voor bijbels. Direct na verschijnen wordt uw exemplaar dan toegezonden. Bestellen kan online in de webshop van Ichthusboekhandel of u kunt al reserveren in één van de Ichthusboekwinkels in Alphen aan den Rijn, den Haag, Leiden of Zoetermeer.

Huisbijbel NBV21 - canoniek NBV21
€ 48,-
voorraad onbekend