Let op: om deze website goed te kunnen gebruiken is het noodzakelijk om Cookies aan te zetten. Meer informatie...

Nieuw najaar 2022 bij Buijten Schipperhein, Vuurbaak van Wijnen

Sinds begin 2022 werken de uitgeverijen van Wijnen, Vuurbaak en Buijten en Schipperhein nauw samen op een gezamenlijke locatie in Amersfoort. Daarom presenteren wij hun uitgaven hieronder als een eenheid. Alle nieuwe titels kunt u online rechtstreeks bestellen bij Ichthusboekhandel.nl of in één van de Ichthusboekwinkels.

Moderne profeten: ware woorden

Moderne profeten van Kees van Ekris krijgt een vervolg in deel 2 met als thema: Ware woorden., en bevat acht portretten van intrigerende mensen. Waarheid is actueel. Post-truth en fake-news knagen aan ons. Wie liegt en wie niet? En hoe groot is mijn eigen beeld van de waarheid?

Profeten zijn waarheid op het spoor. Ze zien iets en ze zeggen het. Het is vaak ongemakkelijk, het is meestal scherp, maar het is altijd 'goed bedoeld'. Zij spreken omdat ze willen bewaken wat goed is, omdat ze willen tegenspreken wat mensen en samenlevingen geen goed doet.

In deel 2 van 'Moderne profeten' maken we opnieuw acht portretten van intrigerende mensen. We laten zien waarom ze zo gedreven waren en wat ze ontdekten. Het zal steeds om waarheid draaien, maar telkens anders, en met verschillende accenten. Steeds zal ook blijken hoe hun christelijke traditie ons kan helpen 'in waarheid te leven'.

De profeten van dit seizoen:

* Henri Nouwen,
* Arvo Pärt,
* Majoor Bosshardt,
* Paul Kingsnorth,
* Vaçlav Havel,
* een anonieme jonge vrouw,
* Søren Kierkegaard,
* Tim Keller en
* Tish Warren.

Bestel nu online Moderne profeten, ware woorden bij de webshop van Ichthusboekhandel.nl of kom langs in één van de Ichthusboekwinkels.

Moderne profeten: ware woorden Ekris, Kees van
€ 24,99
voorraad onbekend
Wegbereider

Het nieuwste boek van Ann Voskamp in 2023 "Wegbereider", heeft als ondertitel: vind de weg naar het leven van je dromen. Ann Voskamp laat op openhartige wijze zien hoe God op ongedachte wijze ons leven vervulling en richting wilt geven.

Vaak gaat het leven niet zoals je hoopt of verwacht. Je hebt een doel, een droom, maar het lukt je niet om er te komen. In een desoriënterende wereld, met obstakel na obstakel, is het soms moeilijk om de hoop niet te verliezen. In het boek 'Wegbereider' vertelt Ann Voskamp op een openhartige manier haar eigen verhaal. Vanuit haar herinneringen gaat ze in op diepere, geestelijke gedachten en gevoelens. Ze vertelt over haar worstelingen in haar huwelijk, haar kinderen, hun gezondheidsproblemen, en nog veel meer. Maar door dit alles heen ontdekt ze dat de Wegbereider altijd een weg zal banen, niet naar waar we denken te willen gaan, maar een weg naar Hem.

Voor mensen die obstakels blijven tegenkomen op weg naar hun dromen, biedt Ann een frisse nieuwe manier om de dagelijkse moeite en problemen te bekijken:

* De weg vinden gaat eigenlijk over het vinden van een manier van leven
* Het obstakel is het wonder.......
* Hoewel de wereld je misschien in de steek laat, je hart breekt en je verdrinkt in angsten, is er een echte weg naar een plek waar je gewild, gezien, gekend en veilig bent.
* Het grootste liefdesverhaal waar je ooit van zou kunnen dromen, is geen luchtspiegeling, maar kan werkelijkheid zijn.

Bestellen van het "Wegbereider" door Ann Voskamp kan eenvoudig online bij de webshop van Ichthusboekhandel.nl of in één van de Ichthusboekwinkels.

Wegbereider Voskamp, Ann
€ 19,95
voorraad onbekend
Kent u dat gevoel? 100 denkduwtjes
Kent u dat gevoel? 100 denkduwtjes Knevel, Andries
€ 15,-
voorraad onbekend
Op aarde zoals in de hemel
Op aarde zoals in de hemel Wright, Tom
€ 24,95
voorraad onbekend
Bijbelverhalen en zakenpraatjes 4x7 blog
Bijbelverhalen en zakenpraatjes 4x7 blog Engeldorp Gastelaars, Peter van
€ 15,-
voorraad onbekend
Stamelend halleluja

Stamelend halleluja van Albert Ferwerda is een dagboek waarin men met muziek het kerkelijk jaar door gaat. Een dagboek, maar een beetje anders dan een gewoon Bijbels dagboek. Een dagboek dat je steeds inspireert om dat nummer nog eens te beluisteren. Met soms een glimlach, soms een traan.

Was het een heilig of gebroken halleluja? Leonard Cohen weet niet zeker hoe het woord aan de mond van koning David, de psalmdichter, is ontsnapt. Het was in elk geval een tot zijn eigen verbazing gestameld woord, van een koning die in één bijbelhoofdstuk kans zag vrijwel alle Tien Woorden te overtreden.

In dit boek worden allerlei liedjes in het kader van een bijbeltekst geplaatst, die er soms de basis van is en andere keren een tegenstem biedt. Nederlandse en vooral Engelse liedjes van zangers en zangeressen, van pop tot rock, van eigentijdse evangelische muziek tot traditionele Afro-Amerikaanse gospels.

Het gaat om christelijke muziek en muziek van christelijke artiesten, uit alle hoeken van de kerk, maar ook anderen komen aan het woord met hun prikkelende vragen over een (Almachtige) God, over Jezus en zeker over christenen.

Omdat een uitvoering van What a friend we have in Jesus van Ike en Tina Turner net zo meeslepend en bemoedigend kan zijn als de ingetogenheid van Woody Guthrie's Jesus Christ.

Albert Ferwerda is al meer dan veertig jaar predikant, eerst in de Gereformeerde Kerken in Nederland en nu in de Protestantse Kerk in Nederland. Hij diende, meestal samen met zijn vrouw Dineke, vijf gemeenten in Nederland en samen waren ze ook werkzaam in Bangladesh, Londen en Ghana. In een eerder boekje en veel artikelen hield hij zich bezig met popmuziek en de relatie van het christelijk geloof daartoe.

Stamelend halleluja Ferwerda, Albert
€ 29,90
voorraad onbekend
41 vragen van God voor de donkere dagen

Marien Kollenstaart gaat in op 41 vragen voor de donkere dagen voor kerst. Een adventsboek wat graag licht wil brengen in die donkere tijd, die uitmondt in de komst van het Licht der wereld.

De toekomst roept vragen op. Vragen over waar het heen gaat met deze wereld, over wat jou persoonlijk staat te wachten. Christenen vragen zich af hoe laat het is op Gods horloge: vijf voor twaalf of duurt het nog even voordat Jezus komt?

Ook God zélf stelt vragen in de Bijbel aan ons over de toekomst. De periode van Advent, Kerst en Oud en Nieuw is bij uitstek geschikt om stil te staan bij deze thema's.

* Ontdek hoe Gods vragen nieuw licht werpen op de donkere dagen rond Kerst.
* 41 dagen lang krijg je een vraag die je uitdaagt om stil te worden en het contact met God te zoeken.
* Na die vraag volgt een korte uitleg en toepassing.
* Aansluitend staan twee bezinningsvragen en een kort gebed.
* Tot slot is er ruimte om jouw antwoord aan God op te schrijven.

41 vragen van God voor de donkere dagen Kollenstaart, Marien
€ 12,99
voorraad onbekend
In Zijn kracht / 182x bezinnen moeders
In Zijn kracht / 182x bezinnen moeders Koudijs, Daniëlle
€ 22,50
voorraad onbekend
#Powerbook Opnieuw beginnen (winter 2022
#Powerbook Opnieuw beginnen (winter 2022 Koudijs, Daniëlle
€ 14,99
voorraad onbekend
Veranderen van kerk
Veranderen van kerk Oosterhuis, Gertjan
€ 18,50
voorraad onbekend
Goede moed 2023

Het Bijbels dagboek Goede Moed 2023 bevat 365 meditaties. Iedere maand wordt ingezoomd op een bepaald Bijbelboek of een Bijbels thema. Geschikt voor jongeren en ouderen.

De bijdragen zijn van 12 christelijke gereformeerde predikanten. Ook dit jaar is er naast de gewone editie een editie in groter formaat met een grotere letter.

Goede moed 2023
€ 10,50
voorraad onbekend
Goede moed 2023 grote letter

Het Bijbels dagboek Goede Moed 2023 in een Grote Letter bevat 365 meditaties. Iedere maand wordt ingezoomd op een bepaald Bijbelboek of een Bijbels thema. Geschikt voor jongeren en ouderen.

De bijdragen zijn van 12 christelijke gereformeerde predikanten. Ook dit jaar is er naast de Groot Letter editie een editie in een gewone letter.

Goede moed 2023 grote letter
€ 16,55
voorraad onbekend
Bijbels dagboek 2023 (groot formaat)

Het bekende Bijbels Dagboek 2023 Kracht voor elke dag: afwisselende onderwerpen, originele teksten en gedegen uitleg waar je in het dagelijks leven wat mee kunt. Soms wordt ingegaan op een bepaald thema, soms wordt ervoor gekozen om één of meerdere Bijbelboeken door te lopen.

Iedere bijdrage bestaat uit een Bijbelgedeelte om te lezen, een uitgeschreven kerntekst en een meditatie. Daarbij wordt een psalm, gezang of lied opgegeven om te zingen. Op sommige dagen wordt een bezinningsvraag gesteld om over na te denken en eventueel in gezinsverband te bespreken, of er wordt een gebedspunt aangereikt.

Het Bijbels Dagboek 2023 bevat bijdragen van:

* Arthur Alderliesten,
* Wim de Bruin,
* Paul Egberts,
* Willem Griffioen,
* Lyanne de Haan-Wilts,
* Karin Koelewijn, Henk Koppelaar,
* ds. Marc Nabie,
* Martine Oldhoff,
* Neeltje Rietveld-de Jong,
* Jeroen Stomphorst en
* Alexander Veerman.

Het Groot Letter formaat van Kracht voor elke dag, is prettiger leesbaar voor mensen met een leesbeperking en gemakkelijk in het gebruik. u kunt het Bijbels dagboek Kracht voor elke dag gemakkelijk online kopen bij de webshop van Ichthusboekhandel.nl

Bijbels dagboek 2023 (groot formaat) Kracht voor elke dag
€ 14,99
voorraad onbekend
Bidden

Het boek bidden is een prachtige themabundel uit het werk van C.S. Lewis. Een van de grootste christelijke schrijvers van de vorige eeuw.

C.S. Lewis, van wie onder meer klassieke werken als Onversneden christendom en Brieven uit de hel verschenen, biedt hier wijsheid en lessen die onze persoonlijke dialoog met God - gebed - verlichten in een verzameling teksten uit de breedte van zijn geschriften. De inzichten van C.S. Lewis over het christendom en zijn reflecties op het christelijk leven zijn meer dan vijftig jaar na zijn dood nog volop origineel en actueel.

Bidden laat Lewis' diepe wijsheid over gebed zien en de plaats die het kan innemen in ons dagelijks leven. Veel mensen weten niet hoe ze moeten bidden, Lewis wijst hen de weg.

C.S. Lewis (1898-1963) doceerde oude Engelse literatuurgeschiedenis in Oxford en was de laatste acht jaar van zijn leven hoogleraar in Cambridge. Hij was binnen en buiten zijn vakgebied een vruchtbaar en veelzijdig auteur.C.S. Lewis is een van de invloedrijkste schrijvers van de twintigste eeuw.

Bidden Lewis, C.S.
€ 18,50
voorraad onbekend
Reli detox Genezen van religieuze mani

Het boek Reli Detox heeft als ondertitel Genezen van religieuze manipulatie en is geschreven door Reinier Sonneveld. Het gaat over ongezond leiderschap en hoe je kan voorkomen om daardoor beschadigd te worden.

Religie kan fantastisch zijn. Het kan mensen helpen om een doel te vinden in het leven door samen met anderen God te dienen. Maar het is helaas vaak al te makkelijk om verstrikt te raken in een giftige groep. Een groep die dingen van mensen vraagt die ze niet willen of kunnen geven, die steeds meer energie wegzuigt en mensen steeds meer losrukt van een gezond spiritueel leven.

Voor die mensen heeft Reinier Sonneveld een nieuw boek geschreven, Reli Detox, waarin hij helpt om giftige groepen te herkennen, manieren aanreikt om om te gaan met zo'n giftige groep en te ontdekken hoe gezonde religie eruitziet. Met thema's als onzekerheid, schaamte, nare herinneringen verwerken en vergeving geeft hij de lezer inzicht in religieuze manipulatie en de genezing ervan.

Reinier Sonneveld (1978) is scriptschrijver en schrijver van stripverhalen, kinder- en jongerenboeken en vooral theologische boeken. Zijn boek Jutten kreeg de Publieksprijs voor het christelijke boek 2006. Van zijn boeken werden meer dan 250.000 exemplaren verkocht.

Reli detox Genezen van religieuze mani Sonneveld, Reinier
€ 22,90
voorraad onbekend
De toekomst is jong
De toekomst is jong Horst, Willem van der
€ 15,-
voorraad onbekend
Naakte spiritualiteit
Naakte spiritualiteit McLaren, Brian
€ 22,99
voorraad onbekend
Belmont Mansion Trilogie

Tamera Alexander schreef drie romans over Belmont Mansion, die nu gebundeld als trilogie verschijnen: 'Een blijvende indruk', 'Van zeldzame schoonheid' en 'Op lieflijke tonen'.

Een blijvende indruk:

Claire Laurents diepste verlangen is om iets te schilderen dat haar bekendheid en waardering zal opleveren. Maar haar vader staat dat niet toe. Wanneer Claire zich gedwongen voelt om haar thuis te ontvluchten, ontmoet ze advocaat Sutton Monroe, die haar zijn vriendelijkheid toont door haar niet aan te geven. Maar heeft ze hem toch verkeerd ingeschat?

Van zeldzame schoonheid

Eleanor Braddock maakt zich zorgen over haar zieke vader en hoe ze hem kan onderhouden. Aartshertog Marcus Gottfried is vanuit Oostenrijk naar Nashville gekomen op zoek naar een leven dat hij zelf kan bepalen. Hij verzwijgt zijn adellijke achtergrond, om zijn passie voor de natuur en voor architectuur te kunnen uitleven.

Op lieflijke tonen

Rebekah Carrington is een getalenteerde violiste, maar wanneer ze auditie doet bij de nieuwe maestro van het Nashville Philharmonisch orkest maakt ze als vrouw geen enkele kans. Nathaniel Tate Whitcomb wordt als jonge dirigent in het hele land bejubeld. Kan hij Rebekahs vertrouwen terugwinnen, nadat hij haar toekomstdroom in duigen heeft laten vallen?'

Reformatorisch Dagblad over de romans van Tamera Alexander: 'Gewoon genieten.'

Belmont Mansion Trilogie Alexander, Tamera
€ 24,95
voorraad onbekend
Thera's erfenis

Thera is dood. En ze heeft uitgerekend Lammert Aslander aangewezen als executeur van haar testament.

Hij reist af naar haar woonplaats Nijmegen. Met de politie bezoekt hij de plek waar Thera's kleren gevonden zijn, op de kop van een strekdam, in een bocht van de Waal. 'Verdronken tijdens het zwemmen', luidt de officiële versie. Aslander gelooft er niets van: dat is niets voor Thera. Maar dan blijven twee mogelijkheden over: zelfmoord… of moord. Aslander besluit de zaak uit te zoeken.

Dan ontdekt hij, aan de muur in Thera's huis, een beeld dat daar niet hangen kan.

Niet dát beeld!

Niet bij Thera........

Aslander weet het zeker: als hij ontdekt wat dat beeld in Thera's huiskamer doet, kent hij de reden van haar zelfmoord. Of de identiteit van haar moordenaar.

Thera's erfenis Berg, Rien van den
€ 19,99
voorraad onbekend
Een glimp van de zee
Een glimp van de zee Dykes, Amanda
€ 9,99
voorraad onbekend
Ambon 1623
Ambon 1623 Clulow, Adam
€ 29,95
voorraad onbekend
Valentijn - glossy
Valentijn - glossy
€ 9,99
voorraad onbekend