Let op: om deze website goed te kunnen gebruiken is het noodzakelijk om Cookies aan te zetten. Meer informatie...

Nieuw najaar 2023 Nederlands Vlaams Bijbelgenootschap

In het najaar van 2023 worden bij het NBG, het Nederlands Vlaams Bijbelgenootschap weer verschillende nieuwe boeken verwacht. Uitgaven die bedoeld zijn om meer mensen bekend te maken met de Bijbel.

U de kunt de nieuwe uitgaven van het NBG reserveren bij Ichthusboekhandel.nl, de aangewezen plek in de regio voor de distributie van de uitgaven van de Bijbel.

Migration Bible
Migration Bible GNT
€ 25,-
voorraad onbekend
Paperback Nieuwe Bijbelvertaling 2021

De NBV21 is er nu in een paperback. Een lichte, compacte uitgave van de Nieuwe Bijbelvertaling 2021. Fijn voor wie graag een Bijbel meeneemt om onderweg te lezen of in de kerk te gebruiken. Ook een mooie Bijbel om cadeau te geven.

Eigentijds ontwerp van Joost Grootens op het populaire formaat 12 x 18 cm. De NBV21 is dé vertaling van de 21e eeuw. Deze vertaling brengt je dicht bij het Woord van God, ademt eerbied en zorgvuldigheid en is gebaseerd op de laatste wetenschappelijke inzichten. Met de NBV21 is er een prachtige vertaling van de Bijbel beschikbaar die de komende decennia gebruikt zal worden.

Paperback Nieuwe Bijbelvertaling 2021 NBV21
€ 18,95
voorraad onbekend
Ontmoeting Bijbels Dagboek

Ontmoeting is een Bijbels dagboek bij de NBV21. Dagelijkse ontmoetingen geven ons leven kleur en zorgen soms voor een onverwachte wending.

Ook de Bijbel staat vol ontmoetingen. Dit dagboek belicht iedere dag van het jaar een Bijbelse ontmoeting. In de verhalen over mensen die andere mensen, engelen, zichzelf en regelmatig ook God tegenkomen, kunnen we iets van ons eigen verhaal zien oplichten.

De meditaties bij iedere ontmoeting, geschreven door theologen en Bijbelwetenschappers uit Nederland en Vlaanderen met verschillende kerkelijke achtergronden, zijn over meerdere dagen verspreid. Zo is er ruimte voor verdieping en komt steeds een ander interessant aspect aan bod.

Medewerk(st)ers o.a.:

* Nikolaas Sintobin
* René de Reuver
* Erik Borgman
* Alain Verheij
* Eleonora Hof
* Frank Bosman
* Hetty Lalleman

Dit dagboek is voor wie zich dagelijks wil laten verrassen door inspirerende en uitdagende ontmoetingen tussen God en mensen en mensen onderling.

Met extra inspiratie rond de feestdagen.

Ontmoeting Bijbels Dagboek NBV21
€ 27,50
voorraad onbekend
Kleur en doeboek Prentenbijbel

Nu voor bij de Prentenbijbel van Marijke ten Cate een kleur- en doeboek met een mega-kleurplaat

Kleur samen urenlang aan de mega-kleurplaat over het leven van Jezus, of doe de leuke puzzels en opdrachtjes uit dit kleur- en doeboek.

Kleur en doeboek Prentenbijbel Cate, Marijke ten
€ 10,95
voorraad onbekend
Je hoeft niet bang te zijn badboekje
Je hoeft niet bang te zijn badboekje Oranje, Corien en Marieke ten Berg
€ 9,95
voorraad onbekend
Prentenbijbel 2.0

De nieuwe Prentenbijbel van Marijke ten Cate krijgt een uitbreiding met nieuwe tekeningen en de verhalen worden door Sylvia vanden Heede vertelt. De heel veel gebruikte Prentenbijbel krijgt daarmee een nog groter gebruik. Daarmee is het de nieuwe Prentenbijbel 2.0.

INKIJKEXEMPLAAR Prentenbijbel 2.0 Marijke ten Cate en Sylvia vanden Heede.

De verhalen in de Prentenbijbel worden verteld door de bijzondere illustraties, die pagina vullend zijn, aangevuld met begrijpelijke teksten. De Bijbelse prenten worden op een unieke wijze verbonden met een eenvoudig en aansprekend verhaal. Verhalen met korte teksten en op kinderen gerichte taal. In de nieuwste editie staan er acht nieuwe verhalen bij. Onder meer over Jakob en Esau, Koningin Ester, de doop van Jezus en de bruiloft in Kana.

De Prentenbijbel telt in totaal 39 Bijbelverhalen en vormt voor kinderen van 2 tot 6 jaar een heel mooie en leuke kennismaking met verhalen uit de Bijbel.

Marijke ten Cate maakte alle prachtige illustraties. De illustraties in de Prentenbijbel zijn geschilderd in warme, heldere kleuren en laten veel (leuke en originele) details zien. Een aantal bestaande verhalen is uitgebreid met extra illustraties. Op boeiende wijze vertellen tekst en illustratie samen zo de tijdloze Bijbelse verhalen.

In het Oude Testament komen naast de bekende verhalen over Noach en Daniël ook minder bekende verhalen aan bod, zoals de herbouw van de muren van Jeruzalem onder leiding van Nehemia.

Het deel over het Nieuwe Testament vertelt o.a. de verhalen over de geboorte en het leven van Jezus, Zacheus, de uitstorting van de Heilige Geest, de reizen van Paulus en de visioenen van Johannes.

Waarom zou u de Prentenbijbel 2.0 kopen voor uw kind of kleinkind:

* ideaal als cadeau voor ouders en kind bij geboorte, doop of opdragen of als verjaardagscadeau;
* nu nog meer verhalen en tekeningen in de nieuwste editie;
* uitstekend geschikt voor gebruik in kleutergroepen en zondagsscholen;
* verrijkend in kringvertellingen voor o.a. mensen met een verstandelijke beperking.

Bestel nu uw exemplaar van de Prentenbijbel 2.0 online bij Ichthusboekhandel.nl of kom langs in één van de Ichthusboekwinkels.

De Prentenbijbel 2.0 is de opvolger van de Prentenbijbel die Marijke ten Cate eerder illustreerde met een team van kinderboekenschrijvers.

Prentenbijbel 2.0 Cate, Marijke, Sylvia vanden Heede
€ 34,95
voorraad onbekend