Let op: om deze website goed te kunnen gebruiken is het noodzakelijk om Cookies aan te zetten. Meer informatie...

Nieuw uitgeverij Scholten najaar 2022

Bij Uitgeverij Scholten uit Zwolle verschijnen in het najaar van 2022 weer veel nieuwe titels doe een breed publiek zullen aanspreken. Online bestellen of reserveren kan nu reeds bij Ichthusboekhandel.nl de plek voor oriëntatie, advies en bestelgemak.

Ontzet thriller

Ontzet is de tweede thriller geschreven door de Nederlandse auteur Jozef Hoek. Een spannende psychologische roman voor jongeren en volwassenen.

Op haar trouwdag wordt Lydia Rodenberg op brute wijze ontvoerd. Al snel komt het onderzoeksteam een hoofdverdachte op het spoor: Andries Lindehout, een rancuneuze effectenmakelaar met een dubieuze staat van dienst.

De verantwoordelijk inspecteur, Marly Rensen, denkt de ware toedracht van het delict direct te doorzien. Ze beseft echter al snel dat het rechercheteam Lindehout nooit binnen de wettelijke kaders veroordeeld krijgt en als onderzoeksleider besluit ze hem met zijn eigen wapens te bestrijden. Rensen ontketent daarmee een huiveringwekkende tweestrijd ver voorbij het strafrechtelijk toelaatbare.

Ontzet is een meeslepende psychologische thriller over misdaad, recht en veerkracht. Een boek dat je laat huiveren, in verwarring brengt en je aan het denken zet over de vraag: hoever mag je gaan om kwaad met kwaad te vergelden?

Geschikt voor volwassenen en jongeren vanaf 16 jaar.

Jozef Hoek studeerde af aan de Evangelische Theologische Hogeschool te Veenendaal en werkte vijfentwintig jaar binnen de jeugdzorg als pastoraal werker, functionaris zingeving & ethiek en opleider. Daarnaast was hij vijf jaar aangesteld als herstelbemiddelaar slachtoffer-dadergesprekken in het kader van een pilot van Slachtofferhulp Nederland en het ministerie van Justitie en Veiligheid. Samen met zijn vrouw woont hij in de binnenstad van Hattem. Vuurvogel was zijn debuut.

Ontzet thriller Hoek, Jozef
€ 14,95
voorraad onbekend
Onmisbaar

'Onmisbaar' is een meeslepende roman, van Mirjam Kooijman waarin je heen en weer geslingerd wordt tussen verlangen en verantwoordelijkheid.

Na het overlijden van haar moeder, voelt Jiska zich als oudste dochter verantwoordelijk voor het gezin. Ze probeert naast haar school en stages zoveel mogelijk thuis te zijn. Dan ontmoet ze Levi, met wie het meteen klikt. Maar kan ze wel tijd maken voor een relatie met iemand die zo ver weg woont? Als ze op de bruiloft van een vriendin iemand ontmoet die interesse in haar heeft én dichtbij woont, weet Jiska het niet meer. Wat is Gods plan met haar leven? Hoe weet ze hoe ze de juiste keuze moet maken?
Levi brengt het liefst zijn dagen door in de boomgaard van zijn vader. Na zijn ontmoeting met Jiska komt daar verandering in. Heel wat keren rijdt hij op en neer om tijd met haar door te brengen. Maar waarom houdt ze hem op afstand?
Als een ingrijpende gebeurtenis alles op zijn kop zet, lijken er eindelijk dingen op de juiste plaats te vallen.

Onmisbaar Kooijman, Mirjam
€ 16,95
voorraad onbekend
Henoch, konieken van de  Nefilim dl. 2

Henoch is het tweede deel dat uitkomt in de serie Kronieken van de Nefilim met de auteurs Brian Godawa en Ganpat Berrevoets, maar speelt zich af ver vóór Noach. Het verhaal gaat over Henoch, die bekend staat als de man die wandelde met God.

Over hem wordt verteld dat God hem wegnam en dat hij niet hoefde te sterven. Na een tragische gebeurtenis, ontvlucht Henoch de stad Sippar. Hij gaat op zoek naar zijn verre voorouders Adam en Chawa, de eerste mensen. Metuselach, zijn zoon, en Edna, een tempelmaagd van de god Utu, gaan met hem mee. In die dagen zijn de Nefilim op aarde … beruchte en gewelddadige krijgers, die een gevaar vormen voor de hele mensheid. Waar Henoch de roeping van Elohîm krijgt om het oordeel over hen uit te voeren, heeft een oude vijand zich als doel gesteld Henochs familie uit te roeien.

In de Kronieken van de Nefilim weet Brian Godawa zonder overdrijven de Bijbelse gebeurtenissen te vertalen naar meeslepende fictie. Zijn stijl is geliefd bij lezers van Narnia en Lord of the Rings, maar hij weet door zijn grondige Bijbelkennis ook historici en theologen te boeien. Wie meerdere delen van de kronieken leest, zal de centrale thema's herkennen. Maar de boeken zijn ook goed apart van elkaar te lezen.

Henoch, konieken van de Nefilim dl. 2 Godawa, Brian
€ 18,95
voorraad onbekend
Zijn meesterwerk

Laat je verwonderen over het menselijk lichaam, Zijn meesterwerk geschreven door Rolf Robben en Erik van Westreenen is een boek voor iedereen die benieuwd is naar hoe het lichaam in elkaar zit.

Je lichaam, je hebt het er mee te doen. Of je nu jong, lenig en sterk bent of iets ouder, stram en al wat minder fit. Het menselijk lichaam is een meesterwerk. Een ingenieus systeem, maar tegelijk ook kwetsbaar. Soms is een klein tikje al genoeg om je helemaal uit balans te brengen. Hoe ga je als christen om met jouw lijf?

Dit boek is geschreven door een arts en een Bijbellezer. Elk laat vanuit zijn eigen invalshoek zien hoe prachtig en tegelijk kwetsbaar het menselijk lichaam is gemaakt. Elk hoofdstuk bestaat uit drie delen. De dokter legt uit hoe je lichaam werkt, je brein, bloedsomloop en ademhaling en wat er gebeurt als er iets misgaat. De Bijbellezer zoekt in de Bijbel naar wat je daar kan leren over je lijf en leden. In de 5e dimensie vind je verrassende verbeeldingen vanuit onverwachte hoek: van een schilder of schrijver, een film of een lied. Hier en daar aangevuld met wetenswaardigheden, testjes en doordenkvragen. De auteurs durven ethische kwesties aan te kaarten en prikkelende vragen te stellen, zonder pasklare antwoorden te geven.

Zijn meesterwerk Robbe, Rolf; Westreenen, Erik van
€ 19,95
voorraad onbekend
De sterren vertellen

Ds. Willem J.J. Glashouwer neemt ons mee in het boek de sterren vertellen, in de historie van de sterrenbeelden vroeger en nu, en leert ons wat de Bijbel hierover te vertellen heeft. Na het lezen van dit boek zul je nooit meer op dezelfde manier naar de hemel kijken!

Zou het kunnen zijn dat God ons door de sterren iets wil vertellen? Al sinds het begin van de mensheid spelen sterrenbeelden een belangrijke rol. Van de oude goden uit Mesopotamië, Babylon en India tot aan de Grieken en Romeinen van de klassieke Oudheid. Overal ter wereld ziet men dezelfde sterrenbeelden. Ze werden en worden nog steeds vaak toegepast voor sterrenwichelarij, occulte waarzeggerij en moderne astrologie. Maar wie nadenkt over 'de grote Schepper aller dingen' gaat beseffen: het is Zijn Schepping. Zijn Universum. Zijn sterren. Zijn mensheid. Zijn toekomst. Zou het dan niet zo kunnen zijn dat God zélf een boodschap voor ons in Zijn sterren heeft geschreven? Zoals de drie wijzen uit het Oosten die door een ster wisten dat er een Koning was geboren? En als de sterrenbeelden spreken, wat zeggen ze ons dan over de toekomst van de wereld?

Ds. Willem J.J. Glashouwer (1944) is Nederlands Hervormd predikant emeritus, en President van Christians for Israel International en Honorary President of the European Coalition for Israel. Hij was een van de pioniers van de Evangelische Omroep, en later medeoprichter van de Evangelische Hogeschool in Amersfoort en de Christelijke Hogeschool voor Journalistiek. Daarnaast was hij twaalf jaar voorzitter van Christenen voor Israël. Verder was hij medeoprichter van het Hollandkoor, dat wereldwijd zingt voor (en soms ook in) Israël. Daarnaast publiceerde hij diverse boeken rondom Israël en de eindtijd, waarvan sommigen in vele talen vertaald. Willem is ruim 50 jaar getrouwd met Marianne en ze hebben vier kinderen en acht kleinkinderen.

De sterren vertellen Glashouwer, Willem J.J.
€ 24,95
voorraad onbekend
Bloed aan onze handen

Bloed aan onze handen is bedoeld voor iedereen die verlangt naar verzoening tussen de kerk en het Joodse volk en is geschreven door Michael L. Brown en vertaald door, Rolf Robbe

Gedenken is een groot onderdeel van het Joodse geloof en een opdracht die in de Bijbel vaak terugkomt. Maar om te kunnen gedenken, moeten we weten wat er is gebeurd. Het is tragisch dat juist christenen –die geënt zijn op de olijfboom Israël – bijna niets weten over tweeduizend jaar Joods lijden. Het is juist de christelijke Kerk geweest ('christelijk' in naam, maar niet in houding…) die een groot deel van de afschuwelijke geschiedenis van Israël heeft geschreven; en niet met inkt, maar met Joods bloed. Het wordt tijd dat wij, christenen, ons bewust worden van dit verleden. Het boek Bloed aan onze handen zou door iedere christen gelezen moeten worden.

Gelovigen uit de volken moeten weten wat het Joodse volk in de loop der eeuwen in de naam van Jezus is aangedaan. Het leren kennen van de geschiedenis is pijnlijk, maar broodnodig in de weg naar herstel. Dit boek is geschreven met een brandend (en vaak gebroken) hart, in de hoop dat Gods kinderen in deze tijd radicaal de zonden die de Kerk in het verleden heeft begaan, verwerpen. Alleen dán kan er verzoening komen. Verzoening tussen de Kerk en het Joodse volk en verzoening tussen het Joodse volk en haar Messias.

Bloed aan onze handen Brown, Michael L.
€ 19,95
voorraad onbekend
Wandel in het licht

Hou je van wandelen met God? Dan is Wandel in het licht door Elene Lindeboom een heel leuk boek voor je.

Dan zijn de wandelboekjes van de serie Verder met God precies wat jij nodig hebt. Neem de boekjes mee naar een zelfgekozen natuurgebied en ontdek hoe God persoonlijk tegen je spreekt door Zijn schepping. Deel 5 van deze 7-delige serie kreeg de titel Wandel in het licht.

In dit boekje nodigt de auteur Eline Lindeboom je uit om te ontdekken wat licht met ons doet. In de natuur ontdek je met je eigen zintuigen wat er gebeurt als de zon schijnt, hoe bloemen naar het licht groeien, hoe water licht weerspiegelt en hoe bladeren zonlicht nodig hebben om zuurstof te maken. Worstel je in jouw leven met duisternis? Wat heb jij nodig om weer te gaan stralen? Hoe kun jij nog meer in Gods licht gaan leven en dit weerspiegelen naar je omgeving? De praktische vragen en opdrachten in het boekje helpen je om tijdens jouw wandeling inzicht te krijgen in wie God is en jouw relatie met Hem te versterken.

Wandel in het licht Lindeboom, Eline
€ 12,50
voorraad onbekend
Stap voor stap

Stap voor stap van Eline Lindeboom is een leuk wandelboek. Het boekje kreeg de titel Stap voor stap en leert om heel bewust te leven vanuit je hart, door af en toe stil te staan en om je heen te kijken.

Waar kun je dat beter ervaren dan in de natuur? De wandelboekjes van de serie Verder met God nodigen je uit om al wandelend je relatie met God te versterken. God heeft zoveel boodschappen in de natuur verborgen die jou helpen in je eigen leven. Deel 6 van deze 7-delige serie is een boek dat jou stilzet bij God.

Door langzamer te leven leer je opmerkzaam te zijn en de kleine dingen te waarderen die God elke dag op je pad legt. Je kunt het boekje meenemen naar elk willekeurig natuurgebied. Een praktisch en leerzaam boek voor iedereen die de schepping en de Schepper beter wil leren kennen.

Stap voor stap Lindeboom, Eline
€ 12,50
voorraad onbekend
Langs de afgrond

Langs de afgrond is een bijzonder getuigenis van Gods ingrijpen in voor mensen uitzichtloze situaties en geschreven door Jan Zwart, eerder piloot bij de MAF.

Langs de afgrond vertelt het indrukwekkende waargebeurde verhaal van André, de zoon van een Nederlandse zendeling. André is net afgestudeerd in Amsterdam als antropoloog. Met zijn kersverse bul op zak lijkt het leven hem aanvankelijk toe te lachen: hij is uitgenodigd om in de USA les te geven. Maar eenmaal in de USA storten al zijn toekomstdromen in als hij ziek wordt en de diagnose leukemie krijgt. Volgens de artsen is zijn situatie zeer kritisch waarop Jan, de vader van André, besluit zijn stervende zoon te evacueren naar Nederland. In een Nederlands ziekenhuis vecht André voor zijn leven, terwijl zijn familie het ergste vreest. Een behandelend arts geeft hem twintig procent overlevingskans. Dan volgt een aantal bijzondere gebeurtenissen elkaar op. Door zware ingrepen, complicaties en een visioen worden André en zijn familie heen en weer geslingerd tussen hoop en wanhoop. Wie is toch die mysterieuze politieagent die 's nachts voor de intensive care zit? En waarom is die secretaresse van oncologie regelmatig bij André te vinden? En zullen ze op tijd een donor vinden die André's leven kan redden? Langs de afgrond is een bijzonder getuigenis van Gods ingrijpen in voor mensen uitzichtloze situaties.

Langs de afgrond Zwart, Jan
€ 16,95
voorraad onbekend
Verlangen - gedichtendagboek

Verlangen van Jocomien Bouwman gaat over de vraag: Verlang jij ernaar om God beter te leren kennen? Het is een Bijbels dagboek in de vorm van een gedichtenboek.

?Ik verlang ernaar Uw naam te noemen mij voortdurend op U te beroemen te getuigen dat U echt in mijn leven bent en dat U mij diep van binnen kent' Verlangen is het tweede gedichtendagboek van Jacomien Bouwman. Net als haar eerste dagboek bevat Verlangen voor elke dag van het jaar een korte Bijbeltekst en een bijpassend gedicht.

Het gedichtendagboek helpt je om in je drukke dagelijkse leven even een moment stil te staan bij God en Zijn woord. De zorgvuldig gekozen woorden in de gedichten wakkeren het verlangen aan om God de Vader nóg beter te leren kennen. Een verlangen dat Hij dolgraag beantwoordt met Zijn liefde en vrede. Verlangen is dankzij het compacte formaat een handzaam boekje dat je makkelijk meeneemt, op je nachtkastje kunt neerleggen of aan iemand cadeau kunt geven.

Verlangen - gedichtendagboek Bouwman, Jacomien
€ 9,95
voorraad onbekend
Hoor je hart

Het boekje Hoor je hart van Harmieke van Eijk moedigt je aan om in je dagelijkse leven af en toe stil te staan bij wat je hart je vertelt. Klopt het nog? Is er rust, ruimte en vrede in je hart? Is het werkelijk vrij?

Op elke pagina vind je een Bijbeltekst, kort gedicht of rake oneliner, aangevuld met bijpassend beeldmateriaal. Het boekje is zorgvuldig vormgegeven met verschillende lettertypes, foto's en illustraties in zachte kleuren, steeds weer anders en toch allemaal in dezelfde rustgevende sfeer. Een lust voor het oog en troost voor de ziel. Je kunt het boekje in één ruk uitlezen, maar beter is het om het af en toe open te slaan op een willekeurige pagina, stil te staan bij wat je ziet en je hart te laten spreken.

?Luister naar je hart. Het heeft zoveel moois te vertellen!' Een boekje vol hartstaal om cadeau te geven of ergens in je huis neer te leggen, zodat het je elke dag herinnert aan wat jouw hart je te vertellen heeft.

Hoor je hart Eijk, Harmieke van
€ 12,95
voorraad onbekend
Proef

Proef is een magazine over samen eten. Samen eten is zoveel meer dan het voeden van je lichaam. Het is ook samen genieten van het leven, goede gesprekken voeren en de onderlinge relatie versterken.

Dat gold nog sterker voor het Midden-Oosten in de tijd van de Bijbel, waar de gezamenlijke maaltijd een sociaal en religieus hoogtepunt vormde. Een belangrijk moment om te herdenken, te vieren, en vriendschaps- of familiebanden te bezegelen. In dit magazine worden zeven maaltijden uit de Bijbel tot leven gebracht in zeven herkenbare verhalen. Verhalen over mensen die duizenden jaren voor ons leefden, maar met dezelfde menselijke emoties worstelen als wij: schaamte, schuldgevoelens, ongeloof, verlangen en verwondering. Het magazine bevat verhalen over Adam en Eva, Abraham, Mozes, Zacheüs, de verloren zoon en de Emmaüsgangers. Het eindigt met de hemelse bruiloft die ons in de toekomst te wachten staat.

In elk verhaal vind je dezelfde boodschap: Jezus nodigt je uit aan tafel. En als je op die uitnodiging ingaat, zullen er bijzondere dingen gebeuren. Proef is door het mooie kwaliteitspapier en het kleurrijke beeldmateriaal een hoogwaardig magazine en zeer geschikt om cadeau te geven.

Proef
€ 9,95
voorraad onbekend
Supermam

Supermam is een lekker dik magazine over: Voor elkaar, voor moeders die niet perfect zijn, maar altijd terecht kunnen bij hun volmaakte God.

In het magazine vind je mooie verhalen, eerlijke interviews, rake teksten, prikkelende columns, handige opvoedingstips en nog veel meer. Een magazine vol herkenning, bemoediging, tips en inspiratie! Het thema van dit najaarsnummer is Voor elkaar en richt zich op het vieren van kerst. Zullen we dit jaar weer zonder maatregelen bij elkaar kunnen komen om de komst van Jezus te vieren? En wat als samenkomen om wat voor reden dan ook niet kan?

In het magazine vind je heerlijke columns en interessante artikelen over thema's die alles te maken hebben met opvoeding en geloof. Een magazine dat moeders even een momentje voor zichzelf geeft, om bemoedigd en geïnspireerd te raken. Het magazine is los verkrijgbaar, maar je kunt ook tegen een voordelig tarief een abonnement afsluiten. Dan ontvang je het magazine twee keer per jaar automatisch op je deurmat. Leuk voor jezelf of om cadeau te geven aan een moeder die wel wat inspiratie kan gebruiken!

Supermam Docter-Agteres, Priscilla
€ 9,95
voorraad onbekend
Gewoon papa

Gewoon papa, met als thema "ingewikkeld" is hét magazine over aardse papa's en hun hemelse Vader.

Uniek in zijn soort. Vol boeiende interviews met bekende en minder bekende vaders, diepgaande Bijbelstudies en herkenbare verhalen. Een magazine dat zonder poespas de lezer weet te raken met actuele thema's die mannen belangrijk vinden. Ideaal voor wie misschien niet van lezen houdt, maar wel op zoek is naar diepgang.

Na het succesvolle eerste nummer van Gewoon papa verschijnt dit najaar de tweede editie. Het thema 'Ingewikkeld' is een verwijzing naar het Kerstkind dat in doeken gewikkeld werd. Aan de ene kant zo'n eenvoudig verhaal, aan de andere kant een groot mysterie. Een machtige God die mens werd. Je moet het kunnen omarmen en in doeken van geloof wikkelen om dit geheim te kunnen begrijpen. In dit nummer gaan we in gesprek met drie bekende mannen over wat dit voor hen persoonlijk betekent. Daarnaast vind je natuurlijk weer enkele rake columns, een vraagbaak voor al je opvoedingsvragen en nog veel meer. Een magazine vol diepgang en inspiratie!

Gewoon papa
€ 9,95
voorraad onbekend
Noel Kerstmagazine

Noël is het kerstmagazine voor de decembermaand. Een mooie glossy om zelf te lezen in de kersttijd, en om uit te delen aan vrienden, buren, familie en collega's tijdens de Adventstijd.

De acht verhalen in dit Kerstmagazine zijn een vrije bewerking van het Kerstevangelie uit Lukas. Het oude Kerstverhaal komt tot leven door de ogen van Elisabeth, Zacharia, Maria, Jozef, Simeon, Anne, Mesullam en Melchior.

Hun verhalen zijn herkenbaar én levensecht: Ze worden verliefd, krijgen kinderen of juist niet. Ze maken zich zorgen , zijn blij of jagen een droom na. Ander zijn door het leven getekend of hebben spijt van dingen die ze ooit hebben gedaan.

De mensen in de verhalen hebben echter één ding gemeen: Ze hebben Jezus ontmoet en dat heeft een ongekende diepe uitwerking op hun leven. Over Hem willen ze graag vertellen, misschien juist wel aan mensen vandaag!

De glossy Noël, Kerstmagazine: Ideaal voor een kerstpakket en om uit te delen voor een actie in de Adventstijd. In overleg kan de achterzijde voorzien worden van een boodschap namens uw kerkelijke gemeente.

Noel Kerstmagazine
€ 12,50
voorraad onbekend