Let op: om deze website goed te kunnen gebruiken is het noodzakelijk om Cookies aan te zetten. Meer informatie...

Nieuw uitgeverij Scholten najaar 2022

Bij Uitgeverij Scholten uit Zwolle verschijnen in het najaar van 2022 weer veel nieuwe titels doe een breed publiek zullen aanspreken. Online bestellen of reserveren kan nu reeds bij Ichthusboekhandel.nl de plek voor oriëntatie, advies en bestelgemak.

19 artikelen
pagina 1 van 2
Ontzet thriller

Ontzet is de tweede thriller geschreven door de Nederlandse auteur Jozef Hoek. Een spannende psychologische roman voor jongeren en volwassenen.

Op haar trouwdag wordt Lydia Rodenberg op brute wijze ontvoerd. Al snel komt het onderzoeksteam een hoofdverdachte op het spoor: Andries Lindehout, een rancuneuze effectenmakelaar met een dubieuze staat van dienst.

De verantwoordelijk inspecteur, Marly Rensen, denkt de ware toedracht van het delict direct te doorzien. Ze beseft echter al snel dat het rechercheteam Lindehout nooit binnen de wettelijke kaders veroordeeld krijgt en als onderzoeksleider besluit ze hem met zijn eigen wapens te bestrijden. Rensen ontketent daarmee een huiveringwekkende tweestrijd ver voorbij het strafrechtelijk toelaatbare.

Ontzet is een meeslepende psychologische thriller over misdaad, recht en veerkracht. Een boek dat je laat huiveren, in verwarring brengt en je aan het denken zet over de vraag: hoever mag je gaan om kwaad met kwaad te vergelden?

Geschikt voor volwassenen en jongeren vanaf 16 jaar.

Jozef Hoek studeerde af aan de Evangelische Theologische Hogeschool te Veenendaal en werkte vijfentwintig jaar binnen de jeugdzorg als pastoraal werker, functionaris zingeving & ethiek en opleider. Daarnaast was hij vijf jaar aangesteld als herstelbemiddelaar slachtoffer-dadergesprekken in het kader van een pilot van Slachtofferhulp Nederland en het ministerie van Justitie en Veiligheid. Samen met zijn vrouw woont hij in de binnenstad van Hattem. Vuurvogel was zijn debuut.

Ontzet thriller Hoek, Jozef
€ 18,95
voorraad onbekend
Onmisbaar

'Onmisbaar' is een meeslepende roman, van Mirjam Kooijman waarin je heen en weer geslingerd wordt tussen verlangen en verantwoordelijkheid.

Na het overlijden van haar moeder, voelt Jiska zich als oudste dochter verantwoordelijk voor het gezin. Ze probeert naast haar school en stages zoveel mogelijk thuis te zijn. Dan ontmoet ze Levi, met wie het meteen klikt. Maar kan ze wel tijd maken voor een relatie met iemand die zo ver weg woont? Als ze op de bruiloft van een vriendin iemand ontmoet die interesse in haar heeft én dichtbij woont, weet Jiska het niet meer. Wat is Gods plan met haar leven? Hoe weet ze hoe ze de juiste keuze moet maken?
Levi brengt het liefst zijn dagen door in de boomgaard van zijn vader. Na zijn ontmoeting met Jiska komt daar verandering in. Heel wat keren rijdt hij op en neer om tijd met haar door te brengen. Maar waarom houdt ze hem op afstand?
Als een ingrijpende gebeurtenis alles op zijn kop zet, lijken er eindelijk dingen op de juiste plaats te vallen.

Onmisbaar Kooijman, Mirjam
€ 16,95
voorraad onbekend
Henoch

Henoch is het tweede deel dat uitkomt in de serie Kronieken van de Nefilim met de auteurs Brian Godawa en Ganpat Berrevoets, maar speelt zich af ver vóór Noach. Het verhaal gaat over Henoch, die bekend staat als de man die wandelde met God.

Over hem wordt verteld dat God hem wegnam en dat hij niet hoefde te sterven. Na een tragische gebeurtenis, ontvlucht Henoch de stad Sippar. Hij gaat op zoek naar zijn verre voorouders Adam en Chawa, de eerste mensen. Metuselach, zijn zoon, en Edna, een tempelmaagd van de god Utu, gaan met hem mee. In die dagen zijn de Nefilim op aarde … beruchte en gewelddadige krijgers, die een gevaar vormen voor de hele mensheid. Waar Henoch de roeping van Elohîm krijgt om het oordeel over hen uit te voeren, heeft een oude vijand zich als doel gesteld Henochs familie uit te roeien.

In de Kronieken van de Nefilim weet Brian Godawa zonder overdrijven de Bijbelse gebeurtenissen te vertalen naar meeslepende fictie. Zijn stijl is geliefd bij lezers van Narnia en Lord of the Rings, maar hij weet door zijn grondige Bijbelkennis ook historici en theologen te boeien. Wie meerdere delen van de kronieken leest, zal de centrale thema's herkennen. Maar de boeken zijn ook goed apart van elkaar te lezen.

Henoch Godawa, Brian
€ 18,95
voorraad onbekend
Opstand

Opstand is het derde deel in de serie 'De vier Ruiters' van Marijke van Dijk.

Nadat Ezra Jennings vanuit Washington D.C. is teruggekeerd, merkt hij dat zijn geheugen hem in de steek laat. Niet uit het veld geslagen gaat Ezra verder in zijn zoektocht naar de waarheid en komt zodoende achter de ware identiteit van de Schaker. Wanneer het gevaar hem zelfs in Nederland achtervolgt, slaat de paniek toe. Ondertussen probeert Dominique Said een infiltrant binnen zijn bedrijf op te sporen, maar wordt hierin voortdurend gedwarsboomd. Als er in Washington ook nog eens een stroomstoring plaatsvindt, waardoor een waardevol object uit de kluis van het CIB wordt geroofd en zijn huis ondersteboven wordt gekeerd, is Dominique genoodzaakt om met EMET samen te werken. Maar of dit wel zo verstandig is?

Gideon heeft zijn eigen problemen. De kans dat Jia vrijkomt wordt steeds kleiner en de vertwijfeling slaat toe. En wanneer ook nog eens het verplichte vaccinatiepaspoort in Europa wordt ingevoerd, breekt de hel los. Zijn Ezra en zijn familie in staat staande te blijven of zullen ze onder de druk bezwijken?

Opstand Dijk, Marijke van
€ 18,95
voorraad onbekend
Zijn meesterwerk

Laat je verwonderen over het menselijk lichaam, Zijn meesterwerk geschreven door Rolf Robben en Erik van Westreenen is een boek voor iedereen die benieuwd is naar hoe het lichaam in elkaar zit.

Je lichaam, je hebt het er mee te doen. Of je nu jong, lenig en sterk bent of iets ouder, stram en al wat minder fit. Het menselijk lichaam is een meesterwerk. Een ingenieus systeem, maar tegelijk ook kwetsbaar. Soms is een klein tikje al genoeg om je helemaal uit balans te brengen. Hoe ga je als christen om met jouw lijf?

Dit boek is geschreven door een arts en een Bijbellezer. Elk laat vanuit zijn eigen invalshoek zien hoe prachtig en tegelijk kwetsbaar het menselijk lichaam is gemaakt. Elk hoofdstuk bestaat uit drie delen. De dokter legt uit hoe je lichaam werkt, je brein, bloedsomloop en ademhaling en wat er gebeurt als er iets misgaat. De Bijbellezer zoekt in de Bijbel naar wat je daar kan leren over je lijf en leden. In de 5e dimensie vind je verrassende verbeeldingen vanuit onverwachte hoek: van een schilder of schrijver, een film of een lied. Hier en daar aangevuld met wetenswaardigheden, testjes en doordenkvragen. De auteurs durven ethische kwesties aan te kaarten en prikkelende vragen te stellen, zonder pasklare antwoorden te geven.

Zijn meesterwerk Robbe, Rolf; Westreenen, Erik van
€ 19,95
voorraad onbekend
De sterren vertellen

Ds. Willem J.J. Glashouwer neemt ons mee in het boek de sterren vertellen, in de historie van de sterrenbeelden vroeger en nu, en leert ons wat de Bijbel hierover te vertellen heeft. Na het lezen van dit boek zul je nooit meer op dezelfde manier naar de hemel kijken!

Zou het kunnen zijn dat God ons door de sterren iets wil vertellen? Al sinds het begin van de mensheid spelen sterrenbeelden een belangrijke rol. Van de oude goden uit Mesopotamië, Babylon en India tot aan de Grieken en Romeinen van de klassieke Oudheid. Overal ter wereld ziet men dezelfde sterrenbeelden. Ze werden en worden nog steeds vaak toegepast voor sterrenwichelarij, occulte waarzeggerij en moderne astrologie. Maar wie nadenkt over 'de grote Schepper aller dingen' gaat beseffen: het is Zijn Schepping. Zijn Universum. Zijn sterren. Zijn mensheid. Zijn toekomst. Zou het dan niet zo kunnen zijn dat God zélf een boodschap voor ons in Zijn sterren heeft geschreven? Zoals de drie wijzen uit het Oosten die door een ster wisten dat er een Koning was geboren? En als de sterrenbeelden spreken, wat zeggen ze ons dan over de toekomst van de wereld?

Ds. Willem J.J. Glashouwer (1944) is Nederlands Hervormd predikant emeritus, en President van Christians for Israel International en Honorary President of the European Coalition for Israel. Hij was een van de pioniers van de Evangelische Omroep, en later medeoprichter van de Evangelische Hogeschool in Amersfoort en de Christelijke Hogeschool voor Journalistiek. Daarnaast was hij twaalf jaar voorzitter van Christenen voor Israël. Verder was hij medeoprichter van het Hollandkoor, dat wereldwijd zingt voor (en soms ook in) Israël. Daarnaast publiceerde hij diverse boeken rondom Israël en de eindtijd, waarvan sommigen in vele talen vertaald. Willem is ruim 50 jaar getrouwd met Marianne en ze hebben vier kinderen en acht kleinkinderen.

De sterren vertellen Glashouwer, Willem J.J.
€ 24,95
voorraad onbekend
Bloed aan onze handen

Bloed aan onze handen is bedoeld voor iedereen die verlangt naar verzoening tussen de kerk en het Joodse volk en is geschreven door Michael L. Brown en vertaald door, Rolf Robbe

Gedenken is een groot onderdeel van het Joodse geloof en een opdracht die in de Bijbel vaak terugkomt. Maar om te kunnen gedenken, moeten we weten wat er is gebeurd. Het is tragisch dat juist christenen –die geënt zijn op de olijfboom Israël – bijna niets weten over tweeduizend jaar Joods lijden. Het is juist de christelijke Kerk geweest ('christelijk' in naam, maar niet in houding…) die een groot deel van de afschuwelijke geschiedenis van Israël heeft geschreven; en niet met inkt, maar met Joods bloed. Het wordt tijd dat wij, christenen, ons bewust worden van dit verleden. Het boek Bloed aan onze handen zou door iedere christen gelezen moeten worden.

Gelovigen uit de volken moeten weten wat het Joodse volk in de loop der eeuwen in de naam van Jezus is aangedaan. Het leren kennen van de geschiedenis is pijnlijk, maar broodnodig in de weg naar herstel. Dit boek is geschreven met een brandend (en vaak gebroken) hart, in de hoop dat Gods kinderen in deze tijd radicaal de zonden die de Kerk in het verleden heeft begaan, verwerpen. Alleen dán kan er verzoening komen. Verzoening tussen de Kerk en het Joodse volk en verzoening tussen het Joodse volk en haar Messias.

Bloed aan onze handen Brown, Michael L.
€ 19,95
voorraad onbekend
Wandel in het licht

Hou je van wandelen met God? Dan is Wandel in het licht door Elene Lindeboom een heel leuk boek voor je.

Dan zijn de wandelboekjes van de serie Verder met God precies wat jij nodig hebt. Neem de boekjes mee naar een zelfgekozen natuurgebied en ontdek hoe God persoonlijk tegen je spreekt door Zijn schepping. Deel 5 van deze 7-delige serie kreeg de titel Wandel in het licht.

In dit boekje nodigt de auteur Eline Lindeboom je uit om te ontdekken wat licht met ons doet. In de natuur ontdek je met je eigen zintuigen wat er gebeurt als de zon schijnt, hoe bloemen naar het licht groeien, hoe water licht weerspiegelt en hoe bladeren zonlicht nodig hebben om zuurstof te maken. Worstel je in jouw leven met duisternis? Wat heb jij nodig om weer te gaan stralen? Hoe kun jij nog meer in Gods licht gaan leven en dit weerspiegelen naar je omgeving? De praktische vragen en opdrachten in het boekje helpen je om tijdens jouw wandeling inzicht te krijgen in wie God is en jouw relatie met Hem te versterken.

Wandel in het licht Lindeboom, Eline
€ 12,50
voorraad onbekend
Stap voor stap

Stap voor stap van Eline Lindeboom is een leuk wandelboek. Het boekje kreeg de titel Stap voor stap en leert om heel bewust te leven vanuit je hart, door af en toe stil te staan en om je heen te kijken.

Waar kun je dat beter ervaren dan in de natuur? De wandelboekjes van de serie Verder met God nodigen je uit om al wandelend je relatie met God te versterken. God heeft zoveel boodschappen in de natuur verborgen die jou helpen in je eigen leven. Deel 6 van deze 7-delige serie is een boek dat jou stilzet bij God.

Door langzamer te leven leer je opmerkzaam te zijn en de kleine dingen te waarderen die God elke dag op je pad legt. Je kunt het boekje meenemen naar elk willekeurig natuurgebied. Een praktisch en leerzaam boek voor iedereen die de schepping en de Schepper beter wil leren kennen.

Stap voor stap Lindeboom, Eline
€ 12,50
voorraad onbekend
Langs de afgrond

Langs de afgrond is een bijzonder getuigenis van Gods ingrijpen in voor mensen uitzichtloze situaties en geschreven door Jan Zwart, eerder piloot bij de MAF.

Langs de afgrond vertelt het indrukwekkende waargebeurde verhaal van André, de zoon van een Nederlandse zendeling. André is net afgestudeerd in Amsterdam als antropoloog. Met zijn kersverse bul op zak lijkt het leven hem aanvankelijk toe te lachen: hij is uitgenodigd om in de USA les te geven. Maar eenmaal in de USA storten al zijn toekomstdromen in als hij ziek wordt en de diagnose leukemie krijgt. Volgens de artsen is zijn situatie zeer kritisch waarop Jan, de vader van André, besluit zijn stervende zoon te evacueren naar Nederland. In een Nederlands ziekenhuis vecht André voor zijn leven, terwijl zijn familie het ergste vreest. Een behandelend arts geeft hem twintig procent overlevingskans. Dan volgt een aantal bijzondere gebeurtenissen elkaar op. Door zware ingrepen, complicaties en een visioen worden André en zijn familie heen en weer geslingerd tussen hoop en wanhoop. Wie is toch die mysterieuze politieagent die 's nachts voor de intensive care zit? En waarom is die secretaresse van oncologie regelmatig bij André te vinden? En zullen ze op tijd een donor vinden die André's leven kan redden? Langs de afgrond is een bijzonder getuigenis van Gods ingrijpen in voor mensen uitzichtloze situaties.

Langs de afgrond Zwart, Jan
€ 16,95
voorraad onbekend