Let op: om deze website goed te kunnen gebruiken is het noodzakelijk om Cookies aan te zetten. Meer informatie...

Nieuwe boeken 2023 Uitgeverij KokBoekencentrum

Bij KokBoekencentrum VBK worden in het voorjaar van 2023 weer nieuwe titels verwacht, die u nu al kan reserveren bij Ichthusboekhandel.nl

De nieuwe titels van KokBoekencentrum worden in de loop van 2023 verwacht. De eerste inkopen zijn al weer geweest en werken er aan om zo snel als mogelijk deze beschikbaar te hebben voor onze bezoekers.

59 artikelen
pagina 1 van 6
Het geheim van David over de Psalmen

Henk Binnendijk is weer volop actueel met Het geheim van David wat over de Psalmen gaat. Henk Binnendijk zegt over zijn nieuwste boek: Nooit heb ik een boek geschreven dat mij zo dicht bij God bracht. Ik ben door dit boek veel meer van God gaan houden. Wat een God hebben wij , die zo met mensen omgaat!

Henk Binnendijk vraagt zich af hoe David als koning van Israël, met zo'n druk en bedreigd leven, kans gezien heeft om toch telkens weer stil te zijn en een psalm te schrijven. Het zegt veel over zijn relatie met God. Dat ging hem boven alles. Door Davids psalmen te bestuderen is Henk Binnendijk achter het geheim van David gekomen. Het geheim dat David z?n hele leven bij zich droeg en dat hem kracht gaf in moeilijke momenten:

'Zelfs al ga ik door een dal van diepe duisternis, ik vrees geen kwaad, want Gij zijt bij mij.'

Mediteren met Henk Binnendijk helpt je te ervaren wat de troostende kracht van Davids psalmen is. Bevat gespreksvragen voor groepsbespreking en Bijbelstudie.

Henk Binnendijk (Rijnsburg) is een geliefde en veelgelezen auteur. H? werd bekend door zijn tv-programma's met gesprekken over het geloof. Tot z?n bekendste boeken behoren De Bergrede, Dichtbij God en Het Meesterwerk van God.

Het geheim van David over de Psalmen Binnendijk, Henk
€ 19,99
voorraad onbekend
Lysbeth

Lysbeth is een nieuwe historische roman van Marlies Medema en gaat in op de leefwereld van Amsterdam begin zeventiende eeuw.

1617. Het zijn woelige tijden. Lysbeth, een rijke Amsterdamse koopmansvrouw, raakt tegen haar wil verzeild in een politiek conflict. Het verscheurt haar en dreigt haar familie uiteen te drijven. Rem, haar man, is een belangrijke remonstrantenleider. Jan, de broer die haar heeft grootgebracht, is fel contraremonstrant. Als honderd jonge contraremonstranten hun huis overvallen, dreigt ze alles
te verliezen. Ze zint op wraak om de machthebbers het zwijgen op te leggen. Als het stadsbestuur haar man wil oppakken voor hoogverraad, moet Lysbeth vechten voor haar leven.

Lysbeth is gebaseerd op gedegen research en geschreven op basis van ware gebeurtenissen uit het leven van Lysbeth Philipsdr. de Bisschop (1566-1652).

Marlies Medema is schrijfster, journalist en contentmaker bij de Evangelische Omroep. Ze woont in Houten en schreef eerder de bestseller Papieren paradijs, over een Nederlandse domineesvrouw in Suriname.

Lysbeth Medema, Marlies
€ 23,99
voorraad onbekend
Prins van Perzië, over Kores

De Prins van Perzië is een nieuwe Bijbels historische roman van Tessa Afshar over de beloften aan koning Kores of ook wel Cyrus genoemd, waar we over lezen in de Bijbel op meerdere plaatsen.

De joodse Keren wordt door haar in Babylon gevangen familie noodgedwongen verkocht aan het huishouden van Daniel. Ze ontwikkelt zich snel tot een van Daniels beste schrijvers, maar na een ongeluk wordt ze weggestuurd met een mysterieuze opdracht: een herdersjongen trainen voor een grootse toekomst. Als ze geruchten hoort over zijn ware identiteit, beseft ze dat ze hem met haar leven moet bewaken, omdat hij weleens degene kan zijn die haar volk naar vrijheid zal leiden.

Kores neemt in het Oude Testament een bijzondere plaats in. Andere buitenlandse overheersers worden vaak voorgesteld als instrumenten van God om het volk van Israël te straffen (zie bijvoorbeeld 2 Koningen 24:1-4). Kores daarentegen wordt beschreven als de bevrijder van de Judese ballingen. Volgens Ezra 1:2 belijdt Kores dat hij zijn macht dankt aan 'de HEER, de God van de hemel'. En in Jesaja 44:28 en Jesaja 45:1 wordt Kores 'Gods herder' en 'gezalfde van de HEER' genoemd.

Tessa Afshar is geboren in Iran en groeide daar op als moslima. Op haar veertiende ging ze naar een Engelse meisjesschool in Amerika. Haar leven kreeg een andere wending toen ze christen werd. Ze ging theologie studeren aan de Universiteit van Yale. Tegenwoordig schrijft ze romans en is ze actief als kerkelijk werker in een gemeente in New England.

Prins van Perzië, over Kores Afshar, Tessa
€ 24,99
voorraad onbekend
Thuis

Het boek Thuis, over de betekenis van de kerk, is geschreven door Dr. Bram van de Beek en gaat over de hoop voor en de toekomst van de kerk. Een kerk die bedoeld is als een plek om te zijn, wie je werkelijk bent.

Veel christenen vragen zich soms af waarom we de dingen in de kerk doen zoals we ze doen. Wat was ook alweer de betekenis van de doop, van het avondmaal? Waarom toch altijd die preek?

Maar ze hebben ook praktische vragen: hoe ga je om met kerkverlaters? Hoe geef je het jeugdwerk vorm? Bram van de Beek behandelt in dit boek de meest prangende vragen van gemeenteleden en kerkenraadsleden. In gewone taal.

Een toegankelijk boek om je kennis op te frissen; en als er vragen komen, het er even bij te pakken.

Bram van de Beek (Veenendaal) is emeritus hoogleraar Symboliek van de Vrije Universiteit in Amsterdam en bijzonder hoogleraar Systematische theologie aan de Universiteit van Stellenbosch, Zuid-Afrika.

Thuis Beek, Bram van de
€ 15,99
voorraad onbekend
Godenschemering

Godenschemering van Daniel De Waele beschrijft de geschiedenis van ons geloof in God. Hoe ons godsgeloof veranderde en welke zoektocht daar mee verbonden is.

Dit boek verhaalt hoe het geloof in God in der loop der tijden is geëvolueerd. We bekijken waarom godenbeelden bestormd werden, hoe Israël in een polytheïstische wereld de Ene God ontdekte, hoe die God doorheen de tijd humaner werd gezien.

We volgen het nooit eerder geziene verdampen van het geloof, eindigend in de dood van God. Daarnaast ontwaren we nog een andere geschiedenis: die van een blijvende zoektocht naar de Ene, die wellicht te vinden is, heel dichtbij , in het eigen hart.

Dr. Daniël De Waele is docent Protestantse godsdienst en docent Nieuwe Testament aan het Hoger Instituut voor Protestantse Godsdienstwetenschappen te Brussel. Van zijn hand verscheen eerder Ontluikend christendom (2021) en Vergeten rijkdom (2022).

Godenschemering Waele, Daniël de
€ 27,99
voorraad onbekend
De namiddag van het christendom

De namiddag van het christendom, op weg naar een nieuw tijdperk, is een profetisch boek over de toekomst van de kerk Het magnum opus van Tomas Halík.

Op profetische wijze schetst Tomás Halík de toekomst van de kerk. Hij stelt dat we niet leven in een tijdperk van verandering, maar in de verandering van een tijdperk. Alle crises die met die transformatie gepaard gaan, zijn nodig om tot een volwassener christendom te komen dat eindelijk zijn doel voor de wereld vervult.

Halík ziet een kerk voor zich die over haar eigen grenzen weet heen te stappen en meehelpt in het formeren van een wereldwijde broederschap, een nieuwe manier van leven. De namiddag van het christendom biedt een uiterst scherpe analyse van onze tijd en is een met grote overtuigingskracht geschreven meesterwerk.

Tomás Halík (1948) is priester en hoogleraar Filosofie en Sociologie in Praag. Eerder verschenen van zijn hand o.a. Geduld met God, Raak de wonden aan, zijn autobiografie In het geheim geloven en Omdat God ernaar verlangt mens te zijn.

De namiddag van het christendom Halik, Tomas
€ 29,99
voorraad onbekend
Sidney Chambers en het probleem van het

Sidney Chambers en het probleem van het kwaad' van James Runcie is het derde deel van de serie Granchester. De Britse pastoor en amateurdetective Sidney Chambers probeert te genieten van een vredig leven met zijn kersverse vrouw, maar het blijft nooit lang rustig in Grantchester.

Chambers probeert een seriemoordenaar te stoppen, onderzoekt de verdwijning van een beroemd schilderij, ontdekt dat de verdrinking op een filmset helemaal geen ongeluk was en komt er achter waarom er in 1963 een baby uit het ziekenhuis is meegenomen. Er is dus genoeg te doen voor de pastoor en zijn vriend, inspecteur Geordie Keating. Ondertussen worstelt Sidney met het probleem van het kwaad, grote persoonlijke veranderingen en natuurlijk ook de liefde.

Sidney Chambers en het probleem van het Runcie, James
€ 22,99
voorraad onbekend
Onbreekbare eed

Onbreekbare eed is een nieuw christelijke thriller van Andrew Huff. Spannend en met inhoud tot de laatste pagina. Voor de liefhebbers van Joel Rosenberg. Het eerste deel in de nieuwe thrillerserie John Cross.

Predikant John Cross is niet de man van wie je verwacht dat hij in een vorig leven in dienst was van de CIA, maar de waarheid is dat er bloed aan zijn handen kleeft. Toen hij God leerde kennen, beloofde hij nooit weer te doden. Maar als een oude vijand uit zijn CIA-verleden hem op het spoor komt, wordt hij op de proef gesteld.

Kan hij zijn eed houden zonder zijn leven of zijn gemeente daarvoor op te offeren? Niet alleen een pageturner vol razend spannende achtervolgingen en gevechten, maar ook een les in wat het betekent om de Vredevorst te volgen in een wereld vol geweld.

Andrew Huff is contentwriter in de christelijke media-industrie. Daarvoor heeft hij gewerkt als voorganger. Hij woont met zijn gezin in Texas.

Onbreekbare eed Huff, Andrew
€ 22,99
voorraad onbekend
Na al die tijd deel 3

Na al die tijd is het derde deel in serie over de familie Walker door Melissa Tagg.

Beckett Walker is al jaren niet meer in Maple Valley geweest uit angst dat hij wordt opgepakt. Die angst wordt werkelijkheid als hij besluit terug te keren en hij een taakstraf opgelegd krijgt.

Ook hovenier Kit Danby keert terug om de boomgaard van haar familie te onderhouden. Ze heeft één seizoen om winst te maken, maar dat kan ze niet alleen. Kit en Beckett hebben elkaar hard nodig, maar dan steken hun oude problemen – en gevoelens – de kop weer op…

Na al die tijd deel 3 Tagg, Melissa
€ 22,99
voorraad onbekend
Verzoening

In de roman 'Verzoening' van Deborah Raney stort weduwe Tess Everett zich op vrijwilligerswerk om zichzelf af te leiden van haar thuis dat een leeg nest is geworden. Daar ontmoet ze J.W. McRae, de vroegere man van haar overleden vriendin Char.

Ze heeft hem niet meer gezien sinds hij zijn zoon verwaarloosde na de dood van Char, waardoor Tess en haar man het kind onder hun hoede hebben genomen.

J.W. is terug en hoopt zich met zijn zoon te verzoenen nu hij opa is geworden. Tess verhuurt haar garage aan de weduwnaar in de hoop dat ze de afstand tussen vader en zoon kan overbruggen. Ondertussen bloeit er iets op tussen Tess en J.W., maar is hun relatie alle strubbelingen waard? Is het mogelijk om een nieuwe start te maken?

Verzoening is een op zich zelf staand boek en een echte Deborah Raney vol diepgang en romantiek.

Verzoening Raney, Deborah
€ 22,99
voorraad onbekend
Saldo cadeaukaart
Facebook
Instagram
Twitter
YouTube
WhatsApp
E-mail