Let op: om deze website goed te kunnen gebruiken is het noodzakelijk om Cookies aan te zetten. Meer informatie...

Nieuwe boeken 2023 Uitgeverij KokBoekencentrum

59 artikelen
pagina 4 van 6
De droom van de koopmansvrouw
De droom van de koopmansvrouw Dudley, Lorri
€ 23,99
voorraad onbekend
Pontius Pilatus

In de Bijbels historische roman Pontius Pilatus schildert Paul Maier het portret van een ambitieuze Romeinse gouverneur. Te midden van politieke intriges wordt Pontius Pilatus naar voren geschoven om in de provincie Judea de orde te handhaven. Met de grote invloed en macht van de joodse leiders vereist dat de nodige tact en moed.

Bovendien blijkt Herodus Antipas een verraderlijk complot tegen hem beraamd te hebben. En dan wordt hem ook nog het proces tegen Jezus van Nazareth in de maag gesplitst.

Paul Maier weet op een historisch verantwoorde en betrouwbare wijze het bekende beeld van Pilatus te completeren en te nuanceren.

Pontius Pilatus Maier, Paul
€ 20,-
voorraad onbekend
Theofilus

In de Bijbels-historische roman Theofilus van van thrillerauteur Randy Singer staat Theofilus, een ambitieuze jonge Romein, aan het begin van zijn juridische carrière. Hij is pas benoemd als assistent van Pontius Pilatus en is getuige van het proces tegen Jezus in Jeruzalem. Maar hij geeft Pilatus een advies dat hij zijn hele leven nog diep betreurt.

Terug in Rome laveert als strafpleiter tussen intriges, verraad en machtswellust. Dan meldt zich een cliënt die de herinneringen aan het proces van Jezus weer oprakelt. Zijn naam is Paulus. Theofilus besluit hem te verdedigen voor het gerechtshof van keizer Nero. Zal hij nu wél een onschuldig mens van de dood kunnen redden?

Een prachtige historische roman in de traditie van Ben Hur, Quo Vadis en De brand van Rome.

Theofilus is een boek om te lezen en te herlezen tijdens de 40 dagentijd, de lijdenstijd voorafgaand aan Pasen.

Theofilus Singer, Randy
€ 20,-
voorraad onbekend
De vijf wonden
De vijf wonden Valdez Quade, Kirstin
€ 25,99
voorraad onbekend
Picknick bij Hanging Rock
Picknick bij Hanging Rock Lindsay, Joan
€ 23,99
voorraad onbekend
In Birkenau haatte ik niemand
In Birkenau haatte ik niemand Maksymowicz, Lidia; Rodari, Paolo
€ 21,99
voorraad onbekend
Staan in de wereld van nu

'Staan in de wereld van nu' van Jacques Ellul is een actuele hertaling van het boek dat oorspronkelijk werd uitgegeven in 1948. Maar hoewel het uit 1948 komt, is het indrukwekkend hoe dit hartstochtelijke essay nu nog zo actueel kan zijn.

Als leiders het stuur kwijt zijn, media ons bezighouden met bijzaken, en techniek en geld de aarde onderwerpen - wat is dan nog de taak van christenen? Wat betekent het revolutionaire geloof in Christus als donkere wolken zich samenpakken boven de kerk en ons land, maar ook boven de hele aarde?

Jacques Ellul was filosoof, socioloog, theoloog en hoogleraar in het recht. Hij stond bekend als de man die alles heeft voorzien en zijn essay leert christenen hoe ze moeten staan in deze wereld.

Staan in de wereld van nu Ellul, Jacques
€ 20,-
voorraad onbekend
Schurken en heiligen

In zijn boek 'Schurken en heiligen' geeft John Dickson een realistische kijk op 2000 jaar christelijke geschiedenis.

Dickson gaat in op de donkere kanten van het christendom: van de kruistochten en de inquisitie tot het racisme en misbruik in de huidige kerk. Maar hij belicht ook de goede momenten van de kerk, waarop ze in overeenstemming was met de leer van Jezus: van de opkomst van liefdadigheid tot de uitvinding van ziekenhuizen.

Voor voorstanders van de kerk is het belangrijk om de slechte en goede kant van de kerkelijke geschiedenis te herkennen en zich te laten inspireren om in lijn met Jezus te leven. Voor sceptici is het een uitdagende introductie van het idee dat het christendom een essentieel fundament is van onze samenleving. Kortom, een uiterst genuanceerd boek over de vraag in hoeverre het christendom is geslaagd in haar missie om Jezus na te volgen.

Schurken en heiligen Dickson, John
€ 34,99
voorraad onbekend
Pastoraat en dementie
Pastoraat en dementie Roding, Annemarie
€ 14,99
voorraad onbekend
Jezus' liefde delen met moslims
Jezus' liefde delen met moslims Masri, Fouad; Guthrie, Stan
€ 22,99
voorraad onbekend