Let op: om deze website goed te kunnen gebruiken is het noodzakelijk om Cookies aan te zetten. Meer informatie...

Nieuwe Boeken Grace Publishing House voorjaar 2021

Grace Publishing House is een uitgeverij waarbij boeken verschijnen rond geloofsgroei, Bijbelstudie, christelijke romans en is ook de uitgever van de Telosbijbel. In het voorjaar van 2021 worden weer verschillende nieuwe boeken verwacht.

De boeken van Grace Publishing House kunt u altijd reserveren bij Ichthusboekhandel. Direct na verschijnen worden ze dan toegezonden.

Wat niet gezegd werd

Amy Lynn Green komt voor het eerst in Nederland nu uit met een bijzondere roman met de titel: Wat niet gezegd werd. Een verhaal over een interneringskamp in de VS voor Duitse krijgsgevangenen.

Ironside Lake, Minnesota, Januari 1944 Eigenzinnig en vastberaden als ze is, heeft taalkundestudent Johanna Berglund vastomlijnde plannen voor haar toekomst … plannen die geen ruimte laten voor de terugkeer naar haar woonplaats en het hartzeer en de geheimen die ze achter zich heeft gelaten. Maar als ze die toekomst uitsluitend kan bereiken door een baan aan te nemen als vertaalster in een nabijgelegen kamp voor Duitse krijgsgevangenen, stemt ze er met grote tegenzin mee in.

Wanneer Johanna aankomt in het eens zo slaperige stadje in Minnesota, blijkt het een broeinest van vijandigheid te zijn. De meeste patriottische burgers willen er niet van weten dat Duitse soldaten hun velden gaan bewerken, en ze hebben ongezouten kritiek op de werknemers van het kamp. Als Johanna de problemen beschrijft aan haar goede vriend Peter Ito, die taalleraar is op een school voor officieren van de militaire inlichtingendienst, moedigt hij haar aan om de stad die haar heeft afgewezen een tweede kans te geven.

Door haar omgang met de krijgsgevangenen en het censureren van hun correspondentie met thuis gaat Johanna met meer sympathie naar hen kijken, maar het pleiten voor een betere behandeling bezorgt haar vijanden in de gemeenschap. Hoe langer Johanna haar strijd aan het thuisfront voert, hoe meer de grenzen tussen medeleven en verraad vervagen – en ze moet beslissen waar haar hart werkelijk ligt.


'Deze meeslepende roman over het leven aan het Amerikaanse thuisfront tijdens de Tweede Wereldoorlog heeft me van begin tot eind geboeid. Wat niet gezegd werd vertelt het hele verhaal door middel van brieven, krantenberichten en andere documenten, en ik bleef maar bladzijden omslaan die licht wierpen op onze vooroordelen en de manier waarop onze angst tot haat kan leiden. De personages van Amy Lynn Green worstelen met het gehoorzamen van Jezus' opdracht om hun vijanden lief te hebben, in een tijd waarin vriendelijkheid betonen aan Amerikanen van Japanse afkomst of aan Duitse krijgsgevangenen kan worden opgevat als verraad. En verstopt tussen de bladzijden ontvouwt zich een teer liefdesverhaal dat de kers is op dit juweel van een literaire taart.'
– Lynn Austin

Wat niet gezegd werd Green, Amy Lynn
€ 22,95
voorraad onbekend
Voor de liefde in het zadel

Voor de liefde in het zadel is deel 1 van de nieuwe serie Hanger's Horsemen. Deze roman is geschreven door de bekende christelijke schrijfster Karen Witemeyer. Spannend, romantisch van een gewaardeerde auteur.

Hij heeft gewetenloze bandieten bevochten en vreselijke verwondingen doorstaan. Maar nu hij haar heeft ontmoet, overweegt hij zich gewonnen te geven.

Gekweld door herinneringen aan de oorlog staat voormalig cavalerieofficier Matthew Hanger nu aan het hoofd van een groepje huurlingen die bekendstaan als Hanger's Horsemen – levende legendes in het negentiende-eeuwse Texas. Ze nemen het op voor onschuldigen en verschaffen recht aan onderdrukten. Maar als de kogel van een veedief een van hen op het randje van de dood brengt, zijn zíj degenen die hulp nodig hebben.

Dokter Josephine Burkett is eraan gewend dat mannen met één blik op haar rokken haar medische vaardigheden in twijfel trekken. Maar nieuw voor haar is dat een man onmiddellijk van gedachten verandert en zelfs aanbiedt om haar te assisteren tijdens een operatie. Met zijn trouw aan zijn zieke vriend wint Matthew Josephines respect, en als haar broer ontvoerd is, wordt hij haar enige hoop op redding.

Als het plan helemaal misloopt en Josephine tussen twee vuren komt te zitten, moet Matthew alles opofferen – misschien zelfs zijn team – om haar te bevrijden.

GRATIS THUISBEZORGD IN NEDERLAND

Voor de liefde in het zadel Witemeyer, Karen
€ 22,50
voorraad onbekend
Mijn toevlucht

Mijn toevlucht is een tweede christelijke roman van Jocelyn Green en gaat gaat over een vluchtelinge uit Frankrijk, die uitweek naar Amerika en een vrijheidsstrijder. Eerder schreef ze het boek het merkteken van de koning.

Ze verlangt naar vrede en ontvlucht de revolutie ... om in de nasleep van een andere te belanden.

Kantmaakster Vivienne Rivard had nooit gedacht dat ze door haar beroep in levensgevaar zou komen. Maar in het revolutionaire Frankrijk is het een doodsvonnis - de adel, en iedereen die ermee geassocieerd wordt, wacht de
guillotine. Vivienne vlucht naar Amerika, maar in de Franse wijk van Philadelphia dreigt opnieuw gevaar. Sympathisanten van de revolutie vermoeden dat de jongen die ze onder haar hoede heeft wel eens de troonopvolger kon zijn. Zal ze in de Franse nederzetting Asylum dan eindelijk een blijvende toevlucht vinden?

Vrijheidsstrijder Liam Delaney heeft met trots in de Amerikaanse Revolutie gediend, maar nu de nieuwe regering een strenge belasting oplegt die zijn familie treft, herkent hij nauwelijks nog de democratie waarvoor hij gevochten heeft. Hij wil niets liever dan werken op zijn geliefde boerderij in de buurt van Asylum, maar wordt al snel meegezogen in de escalerende spanningen van de Whiskey-opstand. Wanneer hij een mooie, jonge Française ontmoet die net uit Parijs is aangekomen, begint voor beiden een verrassende zoektocht naar de vrede en veiligheid die hun zo lief is.

Mijn toevlucht Green, Jocelyn
€ 22,50
voorraad onbekend
Laatste strohalm

Van Melissa Jagears verschijnt in 2020 haar nieuwste boek: Een laatste strohalm, deel 1 in de serie Prairiegeloften, hartverwarmende verhalen over verstandshuwelijken met innemende personages.

Met een vreemde trouwen om een ranch te redden is al moeilijk genoeg, maar dan ook nog het land kwijtraken op je trouwdag …

Om de ranch te kunnen behouden waar haar man en drie van haar kinderen begraven liggen, klampt Annie Gephart zich vast aan een laatste strohalm: een nieuwe echtgenoot. Wie van de vrijgezellen in de stad zou een huwelijksaanzoek willen overwegen van een alledaagse weduwe met een opstandige dochter, een drukke en levendige zoon, en onbetaalde belastingen – zonder haar in het gezicht uit te lachen?

Jacob Hendrix heeft nooit helemaal afstand gedaan van zijn droom om een eigen ranch te bezitten, ook al is hij uiteindelijk marshal geworden van een kleine stad in Wyoming. De baan zou best vol te houden zijn, ware het niet dat hij meer een boodschappenjongen is dan een politieagent.

Als Annie hem een aanzoek tot een verstandshuwelijk doet, trekt hem dat zeker aan. Hij zou toch wel dwaas zijn om zo'n prachtig stuk land te laten schieten. Maar mag dat de enige reden zijn om zich te verbinden aan een vrouw die hij nauwelijks kent?

Onbetaalde belastingen zijn echter niet het enige wat een bedreiging vormt voor de plannen van Annie en Jacob. Veedieven, een tanende vriendschap en eigenzinnige kinderen maken dit 'gemakshuwelijk' allesbehalve gemakkelijk. Als ze alles kwijtraken waarvoor ze beiden hun eigen leven hebben opgegeven, zal de liefde van een vreemde dan genoeg zijn?

Laatste strohalm Jagears, Melissa
€ 22,50
voorraad onbekend
Waar is God als het mis gaat

Waar is God als het mis gaat? vormt de intrigerende titel van een boekje door John Blanchard over de grote vragen rond lijden en verdriet.

Wij leven in 'een wereld met rafelige randjes'. Door aardbevingen, vulkaanuitbarstingen, overstromingen, orkanen, tsunami's, bosbranden en hongersnoden komen miljoenen mensen om het leven. Ongelukken eisen iedere dag een enorm aantal slachtoffers: vliegtuigen storten neer, treinen ontsporen, auto's komen in botsing en schepen lijden schipbreuk.
Ook sterven talloze mensen door ziekte. Daarnaast veroorzaken allerlei aandoeningen een aanhoudend lijden, zoals invaliditeit, verlammende zwakheid, pijn en angst. Om nog maar te zwijgen van het leed als gevolg van de afschuwelijke dingen die mensen elkaar aandoen.

Toch zegt de Bijbel dat God de soevereine Heerser is over alles wat er in het hele universum gebeurt. Hij staat boven alles, en Hij is genadig en goed.
Is er een manier om dit met elkaar te verenigen? In dit boekje geeft John Blanchard het antwoord.

Dr. John Blanchard is een internationaal bekende auteur, evangelist en apologeet. Van zijn publicaties zijn meer dan achttien miljoen exemplaren gedrukt in meer dan zestig talen.

Verschijnt D.V. april 2021

Waar is God als het mis gaat Blanchard, John
€ 8,95
voorraad onbekend
Waarom het kruis

Waarom het kruis? is een boekje van John Blanchard een in Amerika bekende apologeet, evangelist en auteur.

Miljoenen mensen dragen een kruisje als sieraad of mascotte of hebben misschien zelfs wel een kruis getatoeëerd op hun lichaam, terwijl ze niet zltijd weten wat de oorspronkelijke betekenis van het kruis is.

Dit boekje maakt duidelijk dat het te maken heeft met de kruisiging van Jezus en beantwoordt enkele belangrijke vragen die dat oproept, zoals:

* Waarom is het kruis zo'n populair symbool gebleven?
* Was de kruisiging van Jezus uniek?
* Waarom werd Hij ter dood gebracht?
* Welke betekenis heeft deze gebeurtenis nu voor ons?

John Blanchard laat zien dat het sterven van Jezus onze enige hoop is op vergeving van zonden en het eeuwige leven.

Dr. John Blanchard is een internationaal bekende auteur, evangelist en apologeet. Van zijn publicaties zijn meer dan achttien miljoen exemplaren gedrukt in meer dan zestig talen.

Verschijnt D.V. april 2021

Waarom het kruis Blanchard, John
€ 8,95
voorraad onbekend
Waarom kwam Jezus naar de aarde

Waarom kwam Jezus naar deze aarde? In dit levendige boekje ontdoet John Blanchard het kerstverhaal van de mythes en vertelt hij wat de echte geschiedenis van Kerst is. De krachtige waarheid die door de eeuwen heen ontelbare levens heeft veranderd.

Miljoenen mensen zijn ieder jaar druk bezig met de voorbereidingen voor één dag: 25 december, kerstdag. De meesten hebben er weleens van gehoord dat met Kerst de geboorte van Jezus Christus wordt gevierd, maar hebben er geen idee van waarom deze gebeurtenis zo belangrijk is.

Het boekje "Waarom kwam Jezus naar de aarde" beantwoordt vragen zoals:

* Wie was Jezus?
* Weten we eigenlijk wel wanneer Hij werd geboren?
* Had Zijn geboorte een speciaal doel?
* Wat onderscheidt Hem van alle andere mensen die op aarde hebben geleefd?

Dr. John Blanchard is een internationaal bekende auteur, evangelist en apologeet. Van zijn publicaties zijn meer dan achttien miljoen exemplaren gedrukt in meer dan zestig talen

Waarom kwam Jezus naar de aarde Blanchard, John
€ 7,95
voorraad onbekend
Hart vol herinneringen

Het boek Hart vol herinneringen is deel 2 uit de serie 'The Kissing Tree' en geschreven door Karen Witemeyer.

Phoebe Woodward is vastbesloten om de herinnering aan de warme liefde die haar ouders voor elkaar hadden, levend te houden door een herberg te openen speciaal voor echtparen. Wanneer haar vader een vastgoedbeheerder stuurt die moet helpen haar plannen tot een succes te maken, lijkt het erop dat haar eigenzinnige ideeën worden gedwarsboomd door zijn saaie, praktische kijk op de dingen.

Het blijkt een ware uitdaging te zijn om de juiste mix tussen romantiek en realiteit te vinden, en onverwacht schrijft het hart van de vrijgezelle Phoebe zijn eigen herinneringen.

Hart vol herinneringen Witemeyer, Karen
€ 8,95
voorraad onbekend
Hartenwens vervuld

Hartenwens vervuld van Regina Jennings is deel 1 uit de serie 'The Kissing Tree'. Een novelle met een romantische afloop waarin veel eerst op z'n plek moet komen.

Wanneer een jongeman uit haar verleden terugkeert en hun kleine stadje op zijn kop zet met een nieuwe uitvinding, wordt onderwijzeres Bella Eden herinnerd aan de dag die haar niet alleen een gebroken póls bezorgde ... Kan ze erop vertrouwen dat de man die haar leven ontwrichtte, haar zal helpen vechten voor een betere toekomst nu haar baan op het spel staat? En wordt haar hartenwens alsnog vervuld?

Hartenwens vervuld Jennings, Regina
€ 8,95
voorraad onbekend