Let op: om deze website goed te kunnen gebruiken is het noodzakelijk om Cookies aan te zetten. Meer informatie...

nieuwe boeken Kok Boekencentrum najaar 2020

In het najaar van 2020 worden weer veel nieuwe boeken verwacht bij Ichthusboekhandel die uitgegeven worden door Kok Boekencentrum. Deze titels zijn direct na verschijnen leverbaar bij Ichthusboekhandel en kunnen nu reeds gereserveerd worden. Wij leggen ze dan voor u klaar in één van onze winkels of sturen ze dan direct toe bij verschijnen.

KokBoekencentrum is een bekende uitgever van christelijke boeken, zowel fictie als non-fictie.

De engelen van Elisabeth

De nieuwste historische roman: de engelen van Elisabeth, door Els Florijn is een bijzonder eerbetoon aan onderdrukte vrouwen in de psychiatrie van 1890. Els Florijn geeft een inkijkje in de harde en ongenadige wereld binnen de muren van een gesticht, zoals vroeger een psychiatrische instelling genoemd werd. De hoofdpersoon Elisabeth de Lange leert in de wereld aan het eind van de negentiende eeuw te overleven. Een indrukwekkende geschiedenis gebaseerd op goede research en en zeer doorleefde betrokkenheid.

Dordrecht, 1890. Elisabeth de Lange, drieëntwintig jaar oud, wordt verdacht van de moord op twee van haar kinderen. Bij gebrek aan bewijs wordt ze krankzinnig verklaard en komt ze in het gesticht terecht. In de harde en ongenadige omgeving leert ze tegen wil en dank overleven. Aan één ding klampt ze zich vast: de hoop haar zoontje Jan nog één keer te mogen vasthouden. Voor wat er daarna zal gebeuren, sluit ze haar ogen – tot dat niet langer kan.

Els Florijn (1982) schreef diverse romans en verwierf grote bekendheid met de bestseller Het meisje dat verdween, over de lotgevallen van twee Joodse meisjes in de Tweede Wereldoorlog. Voor het schrijven van De engelen van Elisabeth ontving Florijn een werkbeurs van het Nederlands Letterenfonds.

Dankzij het ik-perspectief vouwt de roman zich als een cocon om je heen. De beelden die Florijn gebruikt zijn sterk. Iemand gebruikt woorden die „tot op de draad [zijn] versleten”. Met de kleren van het gesticht aan is Elisabeth „vormeloos geworden”. Een vondst zijn de titels van de hoofdstukken. Florijn heeft ervoor gekozen steeds een deel van de laatste zin uit het hoofdstuk als titel te gebruiken. Daardoor zijn de titels bijna poëzie in zichzelf. Florijn is te veel woordkunstenaar om dat toeval te laten zijn: Laat de deur met een klap achter mij dichtvallen. Het stuk van mij dat nu ontbrak. Dit is wat ik je kan geven.

Als dit is wat Florijn ons kan geven, smaakt dat opnieuw naar meer.
- Recensie Reformatorisch Dagblad door Mirjam Roukema

Voor de lezers van o.a. Esther Gerritsen en Margaret Atwood

GRATIS THUISBEZORGD IN NEDERLAND

De engelen van Elisabeth Florijn, Els
€ 23,99
voorraad onbekend
Hier ben je veilig

Hier ben je veilig van Damian Barr gaat over twee oerkrachten: macht en liefde. Een verhaal waarin een nachtmerrie waar wordt. De Times noemt het een verzengend debuut. Het vormt een aanklacht tegen geweld en onderdrukking van andersdenkenden.

Tijdens de Boerenoorlog worden Sarah en haar zoontje afgevoerd naar concentratiekamp Bloemfontein. Voor hun eigen veiligheid, zo verzekeren de Britten hun.

Een eeuw later heeft een nazaat van Sarah op hetzelfde terrein een paramilitair trainingskamp gesticht. Onwillige en tegendraadse jongens worden er getransformeerd tot echte mannen, zo beloven ze. Het wordt de zestienjarige Willem bijna fataal. Een op waargebeurde feiten gebaseerd verhaal dat laat zien hoe extreme omstandigheden tot extreme opvattingen kunnen leiden.

Hier ben je veilig Barr, Damian
€ 21,99
voorraad onbekend
De ketter van Carthago

Een nieuwe meeslepende historische roman van Frans Willem Verbaas over Aurelius Augustinus. Het boek, de ketter van Carthago speelt in de oudheid van de vroeg-christelijke kerk en geeft een uniek perspectief op die tijd en hoe we het werk van Augustinus in de context daarvan kunnen plaatsen. De ketter van Carthago is een levendige historische roman over de kerkvader Augustinus tijdens de dramatische nadagen van Romeinse Rijk.

INKIJKEXEMPLAAR Ketter van Cathago door Frans Verbaas.

Noord-Afrika, het jaar 430 na Christus. Het Romeinse Rijk staat op het punt uiteen te vallen en een nieuwe godsdienst is aan een onstuitbare opmars bezig. Terwijl Vandalen de havenstad Hippo Regius belegeren en de inwoners het liefste zouden vluchten, probeert de vrijgevochten rebel Spes Niger de stad juist in te komen. Hij heeft een belangrijke boodschap voor Aurelius Augustinus, de beroemde bisschop van Hippo. Maar dan hoort hij dat de bisschop stervende is......

Samen met Heilig vuur (2009) over Johannes Calvijn en De vierde vrouw (2013) over Karl Barth vormt De ketter van Carthago over Augustinus het opus magnum van Frans Willem Verbaas; drie kerkvaders wier gedachtegoed de basis vormt voor het christendom vandaag de dag.

'Dit is misschien wel de meest geslaagde theologische roman sinds de verschijning in 1950 van Henry Morton Robinsons “The Cardinal”.'
– NRC over 'Heilig vuur'

Frans Willem Verbaas (1962) is een Nederlands theoloog, PKN-predikant, publicist en romanschrijver.

GRATIS THUISBEZORGD IN NEDERLAND

De ketter van Carthago Verbaas, Frans Willem
€ 24,99
voorraad onbekend
Het meisje uit het verscholen dorp Midpr

Meisje uit het verscholen dorp: Recent boek van Irma Joubert over een onderduikplek tijdens de Tweede Wereldoorlog tussen Nunspeet en Vierhouten nu als midprice. Het vervolg op Hildegard, eerste deel in deze trilogie van Irma Joubert.

Nunspeet, 1943. Mentje is niet blij met de vreemde mensen die vader in het geheim op de stalzolder van hun boerderij laat wonen. Op een dag gaat het helemaal mis. De soldaten halen iedereen weg – behalve Mentje. Na een angstige vlucht komt ze midden in de nacht in een geheim dorp in de bossen, waar tientallen joodse mensen verborgen zitten. Maandenlang blijft ze daar wonen, tot het te gevaarlijk voor haar wordt en Mentje naar Arnhem moet. Maar hoe lang zal ze daar veilig zijn? En hoe moet vader haar nu vinden als hij vrij komt? Allemaal vragen waar een kind mee zit.

Het vervolg op dit boek wordt zomer 2021 verwacht als derde deel in de trilogie.

Het meisje uit het verscholen dorp Midpr Joubert, Irma
€ 20,-
voorraad onbekend
Het beloofde land

De nieuwste roman 'Het beloofde land' van Elizabeth Musser schrijft over drie vrouwen die elkaar ontmoeten tijdens een wandeltocht die hun leven zal veranderen . Een levensechte roman die vrouwen van alle leeftijden zal inspireren. Een pelgrimage waarin geloof, vriendschap en ontdekking van wie je zelf bent centraal staat.

Abbie Jowett is overweldigd door verschillende tegenslagen in haar leven. Ze besluit haar volwassen zoon achterna te reizen naar Spanje, om daar samen met hem de beroemde pelgrimsroute Camino de Santiago te lopen.

INKIJKEXEMPLAAR (pdf) het beloofde land - Elizabeth Musser -->

Tijdens hun reis ontmoeten ze Rasa, een Iraanse vrouw die in het geheim vluchtelingen helpt, en Caroline, een journaliste die onderzoek doet naar pelgrims. Ieder heeft zo een eigen reden voor deze ontdekkingsreis, maar geen van hen was voorbereid op de schurende kracht van de Camino, die alles blootlegt en aanspoort tot grondige zelfreflectie. Tegelijkertijd een tocht die vriendschappen mogelijk maakt en ruimte verschaft.

'Een prachtige roman, die je laat nadenken over schuld en vergeving.'
- Elisabethbode over 'Als ik mijn ogen sluit'

Samen met haar man Paul is Elizabeth Musser pastoraal begeleider van zendelingen. Als ze niet op reis zijn, schrijft ze vanuit haar tuinhuisje in Lyon, zoals ze het zelf noemt 'entertainment met een ziel'. Ze heeft in Nederland elf zeer gewaardeerde romans op haar naam staan.

GRATIS THUISBEZORGD IN NEDERLAND

Het beloofde land Musser, Elizabeth
€ 24,99
voorraad onbekend
Vlucht uit Parijs

de Roman Vlucht uit Parijs' van de internationale bestsellerauteur Mario Escobar is het verhaal van twee moedige Joodse kinderen, op de vlucht voor het naziregime in Frankrijk.

Augustus, 1942. De Joodse broertjes Jacob en Moses Stein logeren bij hun tante in Parijs op het moment dat er een razzia plaatsvindt. Ze weten te ontsnappen en gaan op zoek naar hun ouders, twee beroemde toneelschrijvers die zich in Zuid-Frankrijk schuilhouden. Tijdens deze reis door bezet gebied dreigt het gevaar overal. Uiteindelijk komen ze terecht in het dorp Le Chambon-sur-Lignon, ook wel 'de ziel van Frankrijk' genoemd. Zullen Moses en Jacob hun weg naar veiligheid weten te vinden?

Vlucht uit Parijs Escobar, Mario
€ 23,99
voorraad onbekend
Goudpapaver

De roman 'Goudpapaver' van Laila Ibrahim gaat over het grote thema: wat durf je te riskeren voor vrijheid? Op het eerste gezicht lijken Jordan, een zwarte lerares van middelbare leeftijd, en Sadie, een witte vrouw die getrouwd is met een ambitieuze Duitse zakenman, weinig gemeen te hebben. Maar hun familiegeschiedenissen, die zich jaren geleden met elkaar vermengden op een plantage in Virginia, zijn nog altijd met elkaar verbonden.

Op de plantage hebben hun moeders, Mattie en Lisbeth, een sterke band opgebouwd, ondanks hun verschil in afkomst. Het is 1894 en Mattie ligt op sterven. Sadie en Lisbeth ondernemen als moeder en dochter een zware reis om afscheid te kunnen nemen. Maar ongelijkheid zorgt nog steeds voor grote problemen. Sadie en Jordan zullen samen moeten vechten voor een betere toekomst.

'Goudpapaver' is een roman over de kracht van vriendschap, de liefde tussen moeders en dochters, en de moed om te vechten voor een vrije toekomst waarin rassenongelijkheid tot het verleden behoort. Het is het vervolg op 'De eerste krokus' en 'Mosterdzaad', maar kan ook op zichzelf gelezen worden.

'Deze mooi geschreven roman draait om moed, vriendschap, vrijheid en de impact van de keuzes die je maakt.' - Visie over 'Mosterdzaad'

Goudpapaver Ibrahim, Laila
€ 22,99
voorraad onbekend
Een tijd om nooit te vergeten

'Een tijd om nooit te vergeten' is een roman van Jennifer Robson en biedt een uniek en aangrijpend inkijkje in het atelier waar de beroemde bruidsjapon van prinses Elizabeth ooit werd gemaakt.

In de roerige tijden vlak na de Tweede Wereldoorlog worden borduursters Ann Hughes en Miriam Dassin uitgekozen voor een bijzondere opdracht: het maken van de bruidsjapon van prinses Elizabeth. Voor hen een kans om toe te werken naar een betere toekomst. Meer dan een halve eeuw later stuit Anns kleindochter op een paar geborduurde bloemen in de spullen van haar overleden grootmoeder. Als ze ontdekt dat het dezelfde bloemen zijn als die op de bruidsjapon van koningin Elizabeth, gaat ze op onderzoek uit.

Jennifer Robson introduceert drie onvergetelijke heldinnen, die met elkaar verbonden zijn door gedeelde pijn, vriendschap en de reddende kracht van liefde.

Een tijd om nooit te vergeten Robson, Jennifer
€ 23,99
voorraad onbekend
Lichtboei deel 4

Het vierde deel in de romanserie Hope Harbor, 'Lichtboei' geschreven Irene Hannon, sleept je weer mee in de drama en romantiek van de levens van de inwoners van dit idyllische dorpje.

Onverwacht erft ex-legerarts Ben Garrison een oude, afbrokkelende vuurtoren. Het liefst maakt hij het ding met de grond gelijk, maar de toren is een belangrijk monument voor de gemeenschap en redacteur Marci Weber is vastbesloten om te vechten voor het behoud ervan. Tijdens de strijd om de toren vliegen de vonken over en weer, maar als het duo samen gaat werken ontvlamt er een ander soort vuur...

Nu met een plattegrond van Hope Harbor, waardoor jer alles nog beter kan volgen!

'Hannon heeft een heerlijk romantisch verhaal geschreven dat niet aan de oppervlakte blijft.
- Nederlands Dagblad over 'Zeerozen'

Lichtboei deel 4 Hannon, Irene
€ 23,99
voorraad onbekend
Tussen de regels door

De roman 'Tussen de regels door' van Rachel Hauck speelt zich af in het hart van New York. Vijf mensen ontvangen een anonieme, mysterieuze uitnodiging van The Fifth Avenue Story Society. Ze hebben nog nooit van het genootschap gehoord.

En geen van allen zijn ze van plan hun diepste geheimen mee te nemen naar een kamer vol vreemden. Samen vormen executive assistant Lexa, literatuurprofessor Jett, Uber-chauffeur Chuck, bejaarde weduwnaar Ed en zakenvrouw Coral een bepaald wel zeer uiteenlopend gezelschap. Hun nieuwsgierigheid en eenzaamheid winnen het echter van hun angst, en in de wekelijkse ontmoetingen in de oude bibliotheek ontdekken ze dat het delen van verhalen levens kan veranderen.

'Een lekker romantisch boek, met het nodige vleugje spanning.' -
Nederlands Dagblad over 'Het huis op nummer 7'

Tussen de regels door Hauck, Rachel
€ 23,99
voorraad onbekend
Twee weken voor jou

In haar nieuwste boek 'Twee weken voor jou' van de bekende auteur van christelijke romans, Karen Kingsbury staat Elise Walker voor een hartverscheurende keuze: ze heeft nog twee weken de tijd om te beslissen over het lot van haar pasgeboren baby.

Nu ze gaat studeren is Elise Walker vastbesloten om haar leven te beteren, maar het duurt niet lang voordat ze ontdekt dat ze zwanger is. Aaron en Lucy Williams worstelen met hun kinderwens en zijn in de wolken als Elise voor hen kiest als adoptieouders. Tijdens het adoptieproces schrikken ze alle drie als ze erachter komen dat Elise na de geboorte nog twee weken heeft om een definitieve beslissing te maken...

Karen Kingsbury is één van de bekendste christelijke romanschrijvers. Ze studeerde journalistiek en werd na haar afstuderen sportverslaggever voor de Los Angeles Times (overigens met geen enkele kennis over sport). Haar schrijfcarrière begon met vier boeken over waargebeurde misdaden tot ze dit onderwerp niet meer kon verdragen. Ze legde haar uitgever haar plan voor om christelijke boeken te schrijven, maar dit werd afgewezen omdat deze verhalen geen buitenechtelijke seks, geweld, of grove taal bevatten. Kingsbury zette echter door en vond uiteindelijk een uitgever die wel bereid was haar"clean reads"uit te geven. Inmiddels zijn al haar boeken bestsellers geworden en heeft ze miljoenen boeken verkocht.

Twee weken voor jou Kingsbury, Karen
€ 25,-
voorraad onbekend
Eindelijk thuis (Mid-price)

De roman 'Eindelijk thuis' van Lynn Austin (nu als midprice) begint in Zweden, in 1897. Na de dood van hun ouders besluiten de drie zussen Elin, Kirsten en Sofia te emigreren naar Amerika: een lange, zware reis die hun leven voorgoed verandert. Wanneer zullen ze werkelijk weer thuis zijn?

Elin, de oudste, voelt de verantwoordelijk voor haar zussen als een last op haar schouders drukken. Niemand weet dat haar oom haar heeft misbruikt. Wanneer hij zijn oog op Sofia laat vallen, weet Elin dat het tijd is voor drastische maatregelen. Ze vertrekt met haar zussen naar Amerika. De drie zussen hebben elk hun eigen geheimen en dromen. Als ze hun ware bestemming willen vinden, zullen ze ook een moeilijke reis naar binnen moeten maken.

'Lynn Austin is een goede verteller. Bijna onmerkbaar verandert ze van perspectief en switcht van de ene zus naar de andere. Een ontspannen boek, dat leest als een trein.'
-EO Visie

Eindelijk thuis (Mid-price) Austin, Lynn
€ 26,99
voorraad onbekend
Het huis van mijn moeder (midprice)

De roman 'Het huis van mijn moeder' van Lynn Austin start met het verhaal van Kathleen. Vijfendertig jaar geleden verbrak zij het contact met haar familie - net zoals haar moeder en grootmoeder voor haar deden - en liet alles achter zich om een nieuw bestaan op te bouwen.

Nu lijkt ze alles te hebben waar ze naar verlangde, waaronder een geweldige dochter. Onder het oppervlak vertoont haar leven echter barsten en scheuren. Kathleens relatie met haar dochter is niet goed, en de wonden uit haar jeugd zijn nooit geheeld.

Wanneer Kathleen onverwacht uitgenodigd wordt door haar familie, besluit ze het verleden onder ogen te zien. Misschien zijn er antwoorden op haar vragen te vinden in de keuzes van haar moeder en grootmoeder... en misschien ligt daar ook de weg naar haar dochters hart.

Een roman in de stijl van de bestseller 'Eva's dochters'.

'Goede wijn behoeft geen krans, net zomin als Austins romans.'
- Nederlands Dagblad

Het huis van mijn moeder (midprice) Austin, Lynn
€ 20,-
voorraad onbekend
Alles wat ik vinden wil

In de roman 'Alles wat ik vinden wil' van Nicole Deese zet een jonge vrouw alles aan de kant om haar kinderwens in vervulling te laten gaan. Zelfs de man van haar dromen...

Na jaren van daten heeft lerares Lauren Bailey zich er uiteindelijk bij neergelegd dat ze single is. Nu hoeft ze zich alleen nog maar te focussen op haar nieuwe droom: moeder worden. Ze is er klaar voor een kind te adopteren, en zonder moeite zegt ze toe de komende twee jaar niet meer te daten. Alle aandacht is voor het kind. Maar dan speelt er een onvoorziene complicatie op: Joshua Avery.

Joshua werkt als invalleerkracht op Laurens school. Met zijn passie voor onderwijs en zijn overrompelende charme, laat hij Laurens hart sneller kloppen. De connectie tussen hen is niet te ontkennen. Hierdoor komt Lauren voor een moeilijk keuze te staan, waarmee ze niet alleen Joshua's hart, maar ook haar eigen hart zal breken.

Nicole Deese schrijft originele romantische verhalen die dieper gaan dan je had verwacht: voor je het weet lopen de tranen over je wangen!

Alles wat ik vinden wil Deese, Nicole
€ 22,99
voorraad onbekend
Kerst op Ivy Hill

In de roman 'Kerst op Ivy Hill' van Julie Klassen wordt er volop kerst gevierd in het idyllische dorpje waar dit verhaal zich afspeelt. een heerlijke roman om te lezen in de donkere dagen voor en tijdens de Kerst.

Richard Brockwell is al jaren niet thuis geweest met kerst. Hij is veel liever in Londen, ver van zijn ouderlijk huis, waar hij kan ontsnappen aan de vele familiegeheimen en de pijn uit het verleden. Maar wanneer Richards moeder dreigt zijn toelage stop te zetten als hij niet langskomt met kerst, keert hij met tegenzin terug naar Ivy Hill. Deze kerst op het platteland brengt vele verrassingen met zich mee, waaronder ontmoetingen met een wees, zijn eerste liefde en Arabella Awdry... een dame die veel aantrekkelijker is dan hij zich herinnert.

Zal kerst op Ivy Hill, met de romantische sfeer van het platteland en de vreugdevolle kerstliederen, een magische verandering in het hart van Richard teweeg kunnen brengen?

Als extraatje bevalt 'Kerst op Ivy Hill' een kort verhaal van Dineke Epping, waarin fans van de roman, De draad die ons verbindt hun favoriete personages zullen zien terugkeren.

Kerst op Ivy Hill Klassen, Julie
€ 22,99
voorraad onbekend
Het strand van de verloren schatten

De roman 'Het strand van de verloren schatten' van Julie Klassen speelt zich af aan de kust van Cornwall, waar Laura Callaway op zoek is naar kostbare voorwerpen en de verhalen die daarachter schuil gaan. Julie Klassen weet ook in dit boek een meeslepende christelijke Regency roman neer te zetten, waar de lezers veel plezier aan zullen beleven.

Laura Callaway loopt dagelijks langs de kust van Cornwall, die berucht is vanwege de vele scheepswrakken. Niet om kostbare schatten te jutten, maar om te zoeken naar het verhaal achter de levens die verloren zijn gegaan. Op een dag vindt ze op het strand een gewonde man. Ze verzorgt hem en ontdekt een wond die van een mes afkomstig lijkt. Als er nieuwe aanwijzingen aanspoelen, weet ze niet meer of ze er wel goed aan heeft gedaan om hem in huis te nemen.

'Deze historische roman leest meer als een detective, hoewel de romantiek niet ontbreekt.' - lezersreactie op Hebban.nl over 'De brug naar het eiland'

Julie Klassen werkte 16 jaar lang als redacteur bij een uitgeverij, totdat ze zelf de stap waagde om te gaan schrijven. Inmiddels heeft ze 14 christelijke romans geschreven en diverse prijzen gewonnen. Julie Klassen schrijft christelijke romans in de stijl van Jane Austen (Regency) en de zusjes Brontë: vol historische details en intrigerende plots. Hou je van romantiek, negentiende-eeuws Engeland en Jane Eyre, dan zit je dus goed bij deze auteur!

Het strand van de verloren schatten Klassen, Julie
€ 26,99
voorraad onbekend
Het hart van de leeuw

De roman 'Het hart van de leeuw' van Joanne Bischof is een meervoudig bekroond historisch verhaal over een circus in Virginia waar de uiteenlopende werelden van dompteur Charlie Lionheart en verpleegster Ella samenkomen in een verboden vriendschap, die beiden hoop én liefde geeft.

Virginia, 1890. Een circus strijkt neer in de stad Raonoke. Dompteur Charlie Lionheart is wanhopig: zijn babynichtje Holland heeft hoge koorts. Hij brengt haar naar het ziekenhuis, waar verpleegster Ella haar uiterste best doet om Holland beter te maken, niet wetend welk afschuwelijk geheim Charlie en Holland met zich meedragen. Stukje bij beetje leert Ella het gouden hart van Charlie kennen.. En naarmate hun vriendschap dieper wordt, laat Charlie de geheime wereld achter de coulissen zien, waar Ella ontdekt hoe hoop geboren kan worden uit opoffering.

'Een warm geschreven roman... ik kijk uit naar meer!'
- recensie over 'De zoete geur van appelcider'

Het hart van de leeuw Bischof, Joanne
€ 21,99
voorraad onbekend
Dochter van Rome

In de Bijbels historische roman 'Dochter van Rome' neemt Tessa Afshar, de lezers mee in het boeiende leven van Priscilla en Aquila. Het boek, een meeslepende Bijbels historische roman, gaat over de zoektocht naar de vroege kerk in Rome. Een plek waar christenen samen moesten strijden om verraad te kunnen veranderen in liefde en verlossing. Op een unieke wijze komt de eerste tijd van de vroege christelijke kerk tot leven.

Rome, de eerste eeuw na Christus. Wanneer de dochter van een prominente Romeinse generaal en een onterfde Joodse immigrant elkaar ontmoeten, had geen van hen kunnen bedenken dat ze één van de invloedrijkste koppels van de vroege christelijke kerk zouden gaan vormen. De liefde tussen Priscilla en Aquila bloeit op, en samen bouwen ze aan een gemeenschap van gelovigen. Maar moord en verraad blijven hen achtervolgen. Wanneer ze uit hun huis worden gejaagd door een wispelturige keizer, schakelen ze de hulp in van de ongewone rabbi Paulus. Zullen ze er samen in slagen om verlossing te brengen in het heetst van de strijd?

Tessa Afshar is een bekende schrijfster van Bijbels historische boeken. Opgegroeid als moslima, kwam ze op jonge leeftijd door bekering tot het christelijk geloof. Ze is jongerenwerker geweest en werkzaam binnen de kerk.

GRATIS THUISBEZORGD IN NEDERLAND

Dochter van Rome Afshar, Tessa
€ 24,99
voorraad onbekend
Een onfortuinlijke geschiedenis

'Een onfortuinlijke geschiedenis' van schrijfster Grace Hitchcock gunt de lezer een kijkje achter de gesloten deuren van een psychiatrische instelling, waar de kerngezonde Edith Foster en de undercover journaliste Nellie Bly naar een manier zoeken om te kunnen ontsnappen.

New York, 1887. De erfgename Edith Foster voelt niet de behoefte zich te voegen naar wat de maatschappij van haar verwacht. Ze leeft zich uit en geniet van haar excentrieke hobby's, zoals schermen en fietsen op haar vélocipède. Maar vlak voor haar vijfentwintigste verjaardag, wanneer ze eindelijk over haar erfenis zal kunnen beschikken, laat haar oom, die het geld voor haar beheert, haar opnemen in een psychiatrisch ziekenhuis. Daar sluit ze vriendschap met undercover journaliste Nellie Bly. Hun toekomst ziet er grimmig uit... zullen ze erin slagen een weg naar buiten te vinden en hun ware zelf te heroveren?

Geïnspireerd door 'Ten Days in a Mad-House' van Nelly Bly.

Een onfortuinlijke geschiedenis Hitchcock, Grace
€ 19,99
voorraad onbekend
Het rode koord

De bekende auteur van christelijke thrillers, Ted Dekker en zijn dochter Rachelle schreven samen het gruwelijk spannende boek 'Het rode koord'.

Meer dan tien jaar geleden zag Grace iets wat de wereld voorgoed zou veranderen. Het kwaad overspoelde de aarde, en sindsdien verschuilt Grace zich met de andere leden van haar kerk diep in de bossen achter het rode koord. Zolang ze daarachter blijven, zullen ze veilig zijn. Grace' broer betwijfelt of de wereld buiten het koord echt zo slecht is. Hij haalt Grace over om een kijkje te nemen. Zijn plan is het startschot voor een reeks gevaarlijke ontwikkelingen... waarvan Grace het middelpunt vormt.

'De Dekkers hebben een voortstuwend einde-van-de-wereld-verhaal tot leven geroepen dat provocatief onderzoek naar religieuze gehoorzaamheid en geloof verdubbelt.' - Publishers Weekly

Als oudste dochter van een bestsellerauteur wist Rachelle Dekker al vroeg dat ze wilde schrijven, net als vader Ted Dekker. Ze heeft inmiddels verschillende YA-thrillers op haar naam staan. Dit is de eerste keer dat ze samen met haar vader een boek schrijft

Het rode koord Dekker, Ted; Dekker, Rachelle
€ 23,99
voorraad onbekend
De storm
De storm Scherstra, Martin
€ 18,50
voorraad onbekend
Bewijs het maar
Bewijs het maar Hooyberghs, Anne-Marie
€ 17,90
voorraad onbekend
Zo wit als sneeuw
Zo wit als sneeuw Zoeteman, Thea
€ 19,50
voorraad onbekend
Onder de linde
Onder de linde Berg, Greetje van den
€ 18,50
voorraad onbekend
Een schone getuigenis
Een schone getuigenis Visscher, Marja
€ 17,90
voorraad onbekend
Hoeve Westergaarde
Hoeve Westergaarde Wisse, Clemens
€ 17,90
voorraad onbekend
Sterker dan de wind
Sterker dan de wind Schoon, Mary
€ 18,50
voorraad onbekend
Dubbelspel
Dubbelspel Foekens, Simone
€ 17,90
voorraad onbekend
De toekomst tegemoet
De toekomst tegemoet Berkelaar, Annemartien
€ 17,90
voorraad onbekend
Stilte voor de storm
Stilte voor de storm Wageningen, Gerda van
€ 18,50
voorraad onbekend
Onderstroom
Onderstroom Ven-Rijken, Ria van der
€ 18,50
voorraad onbekend
Liefde van mijn leven

Het boek Liefde van mijn leven is het openhartige verslag van muzikant, auteur en spreker Gerald Troost en zijn vrouw Nelinda over de grote vragen van het huwelijk, hoe beleef je de liefde én hoe voed je die?

Gerald en Nelinda Troost zijn meer dan geliefden: ze zijn levenspartners. Ze ondersteunen elkaar, delen een gezin met drie kinderen en twee bloeiende carrières die elkaar deels overlappen. Maar met dit alles blijft de liefde de basis. Wat is het geheim van die liefde? Welke rol speelt God in hun relatie? Wat voor strubbelingen kennen ze en hoe gaan ze daarmee om?

In Liefde van mijn leven zijn Gerald en Nelinda Troost openhartiger dan ooit over misschien wel het belangrijkste onderdeel van het leven: de liefde. Aangevuld met interviews met andere stellen is dit boek een ware liefdesgids voor prille én langdurige relaties.

Gerald Troost is zanger, spreker en trainer. Nelinda Troost zingt mee in Geralds band en doet allerlei werk achter de schermen, maar is zelf ook spreker, dagvoorzitter en pastor. Ze wonen samen met hun drie kinderen in Veenendaal.

Liefde van mijn leven Troost, Gerald; Troost, Nelinda
€ 19,99
voorraad onbekend
Op weg naar de hemel

"Op weg naar de hemel" is het nieuwste boek in 2020 van Henk Binnendijk. In dit boek laat Henk Binnendijk zien hoe de Tabernakel als wegwijzer uit het Oude Testament kan dienen in ons leven. De geloofsgroei van de christen aan de hand van de typologie van de Tabernakel staat daarbij centraal.

INKIJKEXEMPLAAR Op weg naar de Hemel - Henk Binnendijk

Henk Binnendijk wijst de weg naar de hemel aan de hand van een bijzonder beeld uit het Oude Testament: de Tabernakel. De tabernakel toont ons wie God is en hoe groot Gods plan met het leven van een mensen. Aan de hand van de tabernakel laat Henk Binnendijk zien wat het offer van Jezus betekent. En dat God garant wil staan, dat Hij zijn doel met de mens bereikt. De tabernakel is het mooiste beeldmateriaal dat God ons heeft gegeven. Tot in de kleinste details heeft Hij dit concept persoonlijk aan Mozes gedicteerd. Henk Binnendijk laat zien hoe het onderwijs van de Tabernakel in deze tijd nog steeds van grote waarde is.

Henk Binnendijk is een geliefde en veelgelezen schrijver. Hij werkte jarenlang als programmamaker en werd bekend door zijn tv-programma's met Bijbelstudies en gesprekken over het geloof. Hij sprak op EO jongerendagen en is nog steeds actief als spreker op conferenties, mannendagen, in kerkelijke gemeenten e.d. Onder zijn bekendste boeken behoren o.a. Het meesterwerk van God, (2018) Hoe ziet de hemel er uit? (2019)

TIP: Combineer uw bestelling met de Bijbelwijzer de Tabernakel u heeft dan een prachtige afbeelding van de Tabernakel en extra visuele informatie over de priesterdienst. Als pakket heeft u dan bovendien gratis verzending.

Het boek Op weg naar de hemel is naast persoonlijk gebruik, tevens zeer geschikt voor gebruik in Bijbelstudiegroepen.

Op weg naar de hemel Binnendijk, Henk
€ 21,-
voorraad onbekend
Heilige plaatsen

Ga mee op reis als een bedevaart in het fotoboek 'Heilige plaatsen' van Derry Brabbs en ontdek de mooiste pelgrimsoorden van Europa. Pelgrimeren is onverminderd populair. Niet alleen lopend, maar ook per vliegtuig, trein en boot reizen mensen naar allerlei bekende heilige plaatsen in Europa.

Dit prachtige geschenkboek met meer dan 300 unieke foto's vangt de 35 mooiste pelgrimsoorden van Europa in beeld. Reis mee door wonderschone landschappen naar bekende en minder bekende oorden, via de prachtige ruïnes van het klooster van Lindisfarne, langs de kapel Saint-Michel d'Aiguilhe op het puntje van een scherpe vulkanische rots naar het afgelegen La Salette in de Franse Alpen. De kerken en kathedralen herbergen eeuwenoude kunstschatten en zijn een lust voor het oog.

'Een pelgrimage is een reis, en elke reis heeft een bestemming. Moderne pelgrims gaan op bedevaart of zijn op zoek naar rust in een drukke wereld.'
- Derry Brabbs

Heilige plaatsen Brabbs, Derry
€ 49,99
voorraad onbekend
Hooggevoelig, wat nu?

Hooggevoelig, wat nu? is een inzichtgevend boek vanuit onderzoek en ervaringen door Mirjam Bogaard. Het helpt je te ontdekken wat hooggevoeligheid wel is en laat je ook zien wat het niet is.

De eerste keer dat iemand tegen Mirjam Bogerd zei dat ze misschien hoogsensitief was, verwierp ze dat volledig. Het had voor haar zo'n negatieve bijklank dat ze er niks van wilde weten.

Toen haar zoontje echter tekenen vertoonde van HSP, ploos ze alles uit. Nu is ze kenner en coach en deelt ze haar ervaringen in dit boek, waarin ze met een nuchtere blik laat zien hoe je van hoogsensitiviteit je kracht kunt maken – zelfkennis, zelfzorg en zelfcompassie in praktijk!

Hooggevoelig, wat nu? Bogerd, Mirjam
€ 17,99
voorraad onbekend
Ruach, een ademtocht

Het boek Ruach, een ademtocht bevat een persoonlijke zoektocht naar vrede in de vorm van een prachtig lees- en kijkboek. Het is gemaakt door illustratrice Marjolein Hund, o.a. bekend door de platen in de kinderbijbel bij de Herziene Statenvertaling.

In oktober 2010, tien jaar geleden, werd er een roofoverval gepleegd op de juwelierszaak van illustratrice Marjolein Hunds vader en oom. Het was het begin van een periode vol vragen,
verdriet en pijn.

Marjolein verloor haar vertrouwen in de wereld en ging op zoek naar de kern van het leven. Haar gelovige man Gideon en andere christenen in haar omgeving in Amsterdam
hielpen haar zich langzaamaan weer veilig te voelen. In Ruach doet ze in woord en beeld verslag van haar persoonlijke zoektocht naar God en zichzelf, naar vrede en rust.

Illustratrice Marjolein Hund (Amsterdam) groeide op in een niet-christelijk gezin. Tijdens haar burn-out werd haar familie in diepe rouw gestort en was de voorgeschreven rust ver te zoeken.

Midden in haar diepste rouw wist ze de weg tot God te vinden.

Ruach, een ademtocht Hund, Marjolein
€ 22,50
voorraad onbekend
Hartsrust, 365 momenten met God

In het bijbels dagboek 'Hartsrust, 365 momenten met God' biedt Eline Hoogenboom voor elke dag een moment van rust en inspiratie om je dag rustig, krachtig en vreugdevol te beginnen aan Jezus' voeten. Zo kom je dichter bij wat je ziel nodig heeft om GOd beter te leren kennen, en sta je krachtiger in het leven.

Met 12 maandthema's zoals onder andere 'Aan Jezus' voeten', 'Laat genade stromen', 'Je imperfecte leven' en 'Thuiskomen bij jezelf', deelt Eline Hoogenboom haar bemoedigende woorden over het niet perfecte leven, over genade die hoort te stromen en niet te sijpelen, over durven vallen en weer opstaan en verder gaan.

Hartsrust, 365 momenten met God Hoogenboom, Eline
€ 21,-
voorraad onbekend
PUUR! Magazine, Zeg ja tegen het leven

Puur! magazine winter 2020 gaat over: Zeg ja tegen het leven. Het ja-gevoel, dat is leven met open hart en open handen. Het betekent niet dat je op alles zomaar ja zegt. Soms past iets niet bij je, soms zit er iets tegen, dat hoort bij het leven. Het betekent wél dat je een open levenshouding hebt.

Hoe je dat doet, komt in deze editie van PUUR! magazine op allerlei manieren aan bod. Gerald en Nelinda Troost vertellen openhartig over hun relatie. Bekende christenen delen hun guilty pleasures. Verder natuurlijk koken, DIY, interieur, Bijbelstudie en nog veel en veel meer.

Met o.a. :

* prachtig kort verhaal van Josha Zwaan
* Binnenkijken bij Irma (vol neutrale kleuren en toch vol sfeer
* Hoe zeg je Ja als het tegen zit.
* Zeg JA tegen het leven
* Gerald en Nelinda Troost over hun relatie en hun Boek, liefde van mijn leven samen

Loop even langs één van de winkels van winkels van Ichthusboekhandel.nl om deze glossy mee te nemen en koop er één voor een vriendin en één voor je zelf!

PUUR! Magazine, Zeg ja tegen het leven najaar 2020
€ 9,99
voorraad onbekend
Liefde die bevrijdt

In het bijzondere boek wat als dagboek voor een kortere periode gebruikt kan worden 'Liefde die bevrijdt' volgt Francine Rivers de thema's uit haar meest gelezen roman 'Bevrijdende liefde': afwijzing, opgeven, redding, bevrijding, verzoening en herstel.

Elk hoofdstuk begint met een fragment uit de roman, gevolgd door een Bijbeltekst en een overdenking van de auteur. Ze sluit af met een opdracht zoals verdiepende Bijbelstudie, een gebed of iets doen voor een ander. Zowel geschikt als verdieping bij het (her)lezen van de roman Bevrijdende liefde of gewoon los daarvan te gebruiken.

U kunt Liefde die bevrijdt van Francine Rivers online bestellen bij Ichthusboekhandel.nl of in één van de winkels in Alphen aan den Rijn, den Haag, Leiden of Zoetermeer:

Liefde die bevrijdt Rivers, Francine
€ 14,99
voorraad onbekend
Verkeerd verbonden

Het boek Verkeerd verbonden van Cees Zweistra legt bloot dat de trend rond de sociale media ons juist meer eenzaam kan maken in plaats van echt verbonden.

Wij zijn eenzamer dan ooit! En dat terwijl wij leven in een tijd waarin vrijwel iedereen op digitale wijze met elkaar is verbonden. Filosoof Cees Zweistra neemt ons mee naar de wereld van eenzaamheid en digitale techniek. Scherpzinnig en in toegankelijke taal legt hij uit hoe het komt dat digitale techniek ons eenzaam maakt, maar ook hoe wij elkaar in deze digitale tijd kunnen blijven vinden. Hij wijst ons wegen om aan de hedendaagse eenzaamheid te ontsnappen.

'Bekwaam laverend tussen totale techniekkritiek en verleidelijk techniekoptimisme neemt Cees Zweistra de lezer mee op een filosofische zoektocht die hem of haar behulpzaam kan zijn bij een evenwichtige omgang met sociale media.'
HANS ACHTERHUIS

Verkeerd verbonden Zweistra, Cees
€ 18,99
voorraad onbekend
Samensturing in de kerk

In het boek Samensturing in de kerk werken Rianca Evers en Wilbert de Goei een werkbaar en hanteerbaar model uit voor nieuwe kerkstructuren: samen terug naar de oorspronkelijke missie van de kerk, samen sturen.

Samensturing is een concept dat zijn waarde al heeft bewezen in de wereld van de organisatiekunde en verandermanagement. In dit praktische en inspirerende boek vindt u handvatten om dit model toe te passen in iedere kerkelijke gemeente.

Leiderschapscoach Rianca Evers schreef in 2019 Samensturing voor organisaties, dat werd genomineerd voor Managementboek van het jaar. Ze is leider van het bedrijf Saminc, www.saminc.nl.

Wilbert de Goei is projectadviseur en voormalig voorganger. Hij werkt o.a. bij Stichting Transformatie

Samensturing in de kerk Evers, Rianca; Goei, Wilbert de
€ 24,99
voorraad onbekend
Hoe houd je het geloof fris?

Hoe houdt je het geloof fris is een boek waarin 14 jongeren en oudere theologen aan het woord komen en met elkaar in gesprek gaan over hoe men inspiratie kan vinden in de traditie. De redactie is gedaan door Mark de Jager, jonge Theoloog des Vaderlands.

In dit boek komen 14 jonge en (iets) oudere theologen aan het woord. In tweetallen introduceren ze een tekst uit de theologische traditie, die iets zegt over spirituele vorming. Ze gaan samen in gesprek over de teksten, hun eigen roeping en de vraag hoe ze als theoloog (en door theologie) geestelijk gezond blijven.

Daarbij spreken ze ook over de toekomst van de theologie als discipline, en de rol die spirituele vorming daarin speelt. Er is verveling in de kerken, mensen weten het allemaal al. Daarom: 'Hoe
houd je het geloof fris?'

Met medewerking van: Arjan Plaisier, Mark de Jager, Harm Goris, Sujin Rosie, Maaike Harmsen, Sara Kuiper, Arnold Huijgen, Charlotte Molenaar, br. Jozef Essing, Rik Zweers, Gijsbert van den Brink, Mart Jan Luytein, Benno van den Toren en Tirtsa Liefting

Hoe houd je het geloof fris? Jager, Mark de
€ 17,99
voorraad onbekend
De kerk is fantastisch!

De beschrijving van de kerk die Rik Torfs in het boek 'De kerk is fantastisch' geeft, is niet altijd fraai, of bijzonder aantrekkelijk te noemen. Vaak overigens juist weer wel. Is de kerk een plaats van verrotting, een angstige hoedster van de absolute waarheid en een zedenmeesteres die het zelf met de moraal niet altijd even nauw neemt of zijn er ook kanten te noemen die wel aantrekkelijk en inspirerend zijn? Vragen die Rik Torfs niet uit de weg gaat.

Dat negatieve beeld weerhoudt kerkjurist Rik Torfs er desondanks niet van om de kerk zeer te waarderen. Hij kiest acht invalshoeken om naar de kerk te kijken.

* De kerk als gebouw.
* Als pleisterplaats
* Als plek voor ongelovigen.
* Als oase.
* Als hospitaal.
* Als bron van humor.
* Als plek van schoonheid en
* als waakvlam voor de verrijzenis.

Acht perspectieven worden zo door Rik Torfs aangereikt die proberen iets van haar bestaan, schoonheid en kwetsbaarheid te tonen zonder haar helemaal te willen vatten. De kerk blijft ongrijpbaar. Niemand kent haar volledig, zelfs de paus niet.

De kerk is fantastisch! Torfs, Rik
€ 18,99
voorraad onbekend
Handboek pastoraat psychische problemen

In het Handboek pastoraat bij psychische problemen, wat staat onder eindredactie van Hanneke Schaap-Jonker geven verschillende deskundigen informatie over de meest voorkomende psychische stoornissen waar we ook in de kerkelijke gemeenschap mee om moeten leren gaan binnen de pastorale praktijk en het gemeenteleven.

Het handboek bespreekt vragen zoals: Wat houdt de stoornis in, hoe hangt de stoornis samen met geloof en geloofsbeleving, hoe werkt de stoornis door in het pastorale contact en wat zijn de do's en don'ts voor de pastor? Een must-read voor iedereen die actief is in het pastoraat, maar ook waardevol voor anderen die in hun omgeving te maken hebben met psychische ziekte. Dit handboek biedt niet alleen predikanten, maar ook ouderlingen en geestelijk verzorgers veel achtergrond op een compacte manier, die bovendien vooral praktisch gericht is.

Aan dit boek werkten mee: Carla Aantjes, Femmeke van den Berg, Irene Blom, Dirk de Boer, Albert Bronkhorst, Sarina Brons-van der Wekken, Arjen Catsburg, Ewoud de Jong, Matthias Jongkind, Lineke Karel-Blaauw, Gerrit-Jan Kattenberg, Elice Keijzer, Ada Klijs-Waalewijn, Frans Koopmans, Arie Jan de Lely, Annalyne Oordt-Florentinus, Hanneke Schaap-Jonker, Martin Schaap, Esther van Schie, Wubbo Scholte, Tony Suurendonk en Douwe Visser.

Handboek pastoraat psychische problemen Schaap-Jonker, H.
€ 22,50
voorraad onbekend
God en de pandemie reflectie over corona

Tom Wright zoekt in het boek: God en de pandemie, naar een theologisch en bijbels perspectief op de corona- of covid19-crisis. Sommigen zien in het Coronavirus het bewijs dat we leven in de eindtijd. Anderen zien het virus als een manier van God om ons wakker te schudden. Weer anderen vinden dat het de schuld is van de Chinezen, de regering, de WHO of zien nog andere complotten. Tom Wright helpt ons met een groter verhaal om dit alles meer context te geven.

In God en de pandemie legt Tom Wright uit waarom heel veel reacties bij de Corona-crisis tekortschieten. Hij nodigt je uit om na te denken over een andere manier van kijken en reageren – een manier die put uit het onderwijs en de voorbeelden van de Schrift, en vooral over de manier van leven, denken en bidden die Jezus ons heeft geopenbaard.

Voor wie is het boek: God en de Pandemie van Tom Wright?

* Voor christenen die de Coronacrisis willen begrijpen en duiden;
* voor hen die een bijbels geluid willen geven, zonder alles te versimpelen;
* Tom Wright biedt de lezer een op de bijbel gebaseerde manier om op dit soort gebeurtenissen te reflecteren.

'Prachtig geschreven, volledig op de Bijbel gebaseerd. . . Aarzel niet! '
- Aartsbisschop Justin Welby

'God en de pandemie' staat vol pareltjes aan inzichten
- Sjoerd Mulder in Trouw

God en de pandemie reflectie over corona Wright, Tom
€ 17,99
voorraad onbekend
Kruis en munt,  economie en theologie

In het boek Kruis of munt over de raakvlakken van economie en theologie laten theoloog Paul van Geest en econoom Lans Bovenberg zien dat de economie vandaag de dag dringend behoefte heeft aan reflectie en herijking. De mens is niet uitsluitend homo economicus, maar veel meer dan dat. De mens heeft gevoel, is soms inconsequent, en is vaak niet gedreven door verstandelijke overwegingen of louter eigenbelang maar het verlangen naar liefde is er ook.

Econoom Lans Bovenberg laat zien dat de huidige economie gebaat is bij het stellen van inhoudelijke vragen en daarbij zijn levensbeschouwelijke ideeën onontbeerlijk. Theoloog Paul van Geest laat vanuit de christelijke traditie economen 'een rijkere – meer genuanceerde – taal' zien, die hen helpt kaders te ontwikkelen ten behoeve van de verfijning van de reflectie op economische processen.

Prof. dr. Lans Bovenberg is o.a. hoogleraar Relational Economics, Values and Leadership aan Erasmus School of Economics en hoogleraar economie aan Tilburg University.

Prof. dr. P. J.J. van Geest is o.a. hoogleraar kerkgeschiedenis en geschiedenis van de theologie aan Tilburg University en hoogleraar economie en theologie aan de Erasmus Universiteit Rotterdam.

Kruis en munt, economie en theologie Geest, Paul van en Lans Bovenberg
€ 20,-
voorraad onbekend
Het geschenk van vertrouwen
Het geschenk van vertrouwen Rijst, René van der
€ 19,99
voorraad onbekend
Kierkegaard in gewone taal

In de bundel Kierkegaard in gewone taal is door Geert Jan Blanken, kenner van Kierkegaard, een aantal teksten van hem bij elkaar gebracht op een toegankelijke wijze.

De Deense denker Søren Kierkegaard spreekt met zijn unieke stijl en scherpe inzichten nog steeds tot de verbeelding. Hij is briljant, maar zijn teksten zijn moeilijk.

In dit boek zijn een aantal van Kierkegaards toespraken in eenvoudiger taal omgezet en ingekort. Daardoor zijn ze aanmerkelijk makkelijker te lezen dan de oorspronkelijke teksten. Toch zijn de teksten niet eenvoudig. Dat zou namelijk geen recht doen aan Kierkegaard en aan de thema's waarover hij schrijft. Lezen en nadenken over de grote levensvragen vraagt een inspanning, die ook voor dit boek nodig zal zijn. Maar voor de lezer die zich daartoe zet, brengt dit boek de rijke en inspirerende gedachtewereld van Søren Kierkegaard een stuk dichterbij.

Kierkegaard in gewone taal Blanken, Geert Jan
€ 21,-
voorraad onbekend
Verborgen aanwezig

In zijn nieuwste boek Verborgen aanwezig laat Wim Rietkerk zien welke rol God speelt op het wereldtoneel. De coronacrisis heeft het leven van ons allen veranderd. De hele wereld lijkt getroffen als door een apocalyptische vuistslag. Hoe moeten wij deze ramp plaatsen in het licht van 'Gods hand in de geschiedenis'; is er zoiets?

De auteur zoekt ernaar in de Bijbelse verhalen en de profetieën. Hij gaat het gesprek aan met degenen die zoeken naar zin en samenhang in hun eigen leven en dat van de wereld rondom hen. Het boek is voorzien van gespreksvragen en goed bruikbaar voor een studiegroep van gelovigen die verdieping zoeken.

Wim Rietkerk heeft dertig jaar gewerkt voor L'Abri fellowship, een intellectuele gemeenschap en studiecentrum opgericht door Francis Schaeffer in de jaren vijftig. Hoewel L'Abri in Zwitserland is ontstaan, heeft Wim een ??groot deel van zijn tijd doorgebracht bij de tak van de gemeenschap die in Nederland is gevestigd.

Verborgen aanwezig Rietkerk, Wim
€ 14,99
voorraad onbekend
Dit geloof ik

In zijn nieuwste boek Dit geloof ik legt Willem J. Ouweneel kort en krachtig uit wat de kern en de blijvende waarde is van het christelijk geloof zoals hij dat al die jaren heeft willen doorgeven. In deze korte theologische reflectie maakt hij de balans op na meer dan 50 jaar preken en schrijven.

Het boek geeft inzicht en overzicht rond alles waar hij 53 jaar lang over gepreekt en geschreven heeft. De auteur ontdekte dat daarin bepaalde elementen in de loop der jaren een veel grotere betekenis hebben gekregen, zoals de joodse wortels van het christendom en de enorme waarde van het koninkrijk der hemelen als een koninkrijk hier op aarde, nu en straks.

Prof.dr. Willem J. Ouweneel (1944) is gepromoveerd in de biologie (Utrecht), in de filosofie (VU Amsterdam) en in de theologie (Bloemfontein, Zuid- Afrika). Hij is emeritus hoogleraar in de systematische theologie in Leuven (ETF).

Dit geloof ik Ouweneel, Willem J.
€ 17,99
voorraad onbekend
Kerkgeschiedenis voor iedereen

Kerkgeschiedenis voor iedereen van auteurs Jan van de Kamp (kerkhistoricus) en Almatine Leene (theologe) biedt een praktisch en overzichtelijk beeld van de geschiedenis van de christelijke kerk, beginnend bij de Vroege kerk en eindigend in de 21e eeuw. Daarbij ligt de nadruk op de lijnen die de Nederlandse kerkgeschiedenis bepaalden.

Kerkgeschiedenis lijkt misschien saai, maar het tegendeel is waar. Als je de geschiedenis van de kerk kent, begrijp je je eigen leven beter. Waar komen we vandaan? Door wie zijn we beïnvloed? De kerk ging door hoogte- en dieptepunten heen. Als je daarover leest, raak je verwonderd over Gods trouw aan zijn kerk en word je bemoedigd, opgescherpt of zelfs gecorrigeerd. Iets meer inzicht in de kerkgeschiedenis kan ons helpen om fouten die eerder gemaakt werden niet weer te herhalen.

Een toegankelijk geschreven boek met een toegankelijk en compact voerzicht van de kerkhistorie van Nederland. !

Kerkgeschiedenis voor iedereen Leene, Almatine; Kamp, Jan van de
€ 23,99
voorraad onbekend
Ja zeggen en ja doen
Ja zeggen en ja doen Robbe, Rolf
€ 14,99
voorraad onbekend
Ik wou zo graag dat ik wat troost kon ge

De bloemlezing 'Ik wou zo graag dat ik wat troost kon geven' bevat de mooiste troostgedichten uit het werk van Nel Benschop, Henriette Roland Holst, Jacqueline van der Waals, Jaap Zijlstra, Inge Lievaart en andere dichters.

Het leven kent zijn mooie kanten, maar als het donker wordt en stil, ontstaat de behoefte aan een hart onder de riem, in woord en gebaar. Dit boek bevat gedichten die woorden geven aan verdriet en verlies, maar ook woorden die verder reiken, een kier van licht brengen, een nieuw perspectief.

Ik wou zo graag dat ik wat troost kon ge Benschop, Nel
€ 20,-
voorraad onbekend
Van regenwoud tot bergtop
Van regenwoud tot bergtop Klijn, Jan W.
€ 19,99
voorraad onbekend
Van Jeruzalem tot Jaffa

Het meditatieve reisboek Van Jeruzalem tot Jaffa door Piet van Midden laten Gods woorden tot leven komen in de context van een reis door Israël. De meditaties nemen u mee, de bijbelse verhalen binnen. Reizen door Israël is een reis naar de tijd van de Bijbel, elke vierkante kilometer heeft hier geschiedenis.

Piet van Midden neemt twintig bijbelse plaatsen onder de loep. Naast Jeruzalem zijn er nog vele andere plaatsen die terug te vinden zijn in de Bijbel, denk aan Jaffa, de woestijn en de Dode Zee. Bij elke plaats staat een bijbeltekst, achtergrondinformatie, een korte overdenking en een gebed. Zo helpt deze reisgids om God en de geschiedenissen in de Bijbel beter te begrijpen.

Van Jeruzalem tot Jaffa Midden, Piet van
€ 18,99
voorraad onbekend
De lezende analfabeet
De lezende analfabeet Jong, Stephan de
€ 16,99
voorraad onbekend
God leeft!

God leeft, is een nogal persoonlijk boek van de theoloog Bram van de Beek over de meest moeilijke teksten in de bijbel. Hij probeert antwoord te vinden op de vraag: Er zijn Bijbelteksten waarvan je denkt: Hoe kan dit in de bijbel staan?

God past niet in ons systeem en zijn mensen evenmin. Hij lééft en zijn mensen leven met Hem. Leven is dynamiek. Leven met elkaar is reactie. Leven is spanning. Soms wordt die tot ondraaglijke hoogte opgevoerd. Wat moeten we met het verhaal van Ananias en Saffira? Is Gods relatie met Israël een slecht huwelijk? Waarom wordt de onrechtvaardige rentmeester geprezen? Als de wereld waarin we leven Gods wereld is, wie heeft dan het script van dat verhaal geschreven? Het is het script voor de viering van de bevrijding. Aan de bevrijding gingen veel bloed, zweet en tranen vooraf.

Prof dr. A. (Bram) van de Beek, hervormd dogmaticus, (oorspronkelijk opgeleid als bioloog, was vanaf 2000 tot september 2010 hoogleraar Symboliek aan de VU te Amsterdam. Van 2005 tot 2008 was hij tevens decaan van de faculteit godgeleerdheid aan de VU. Hij wordt beschouwd als een vooraanstaand Nederlands theoloog die opnieuw gestalte geeft aan de orthodoxie in zijn dogmatische reeks "Spreken over God"

God leeft! Beek, A. van de
€ 17,99
voorraad onbekend
Het volk achter de VU

In het boek: Het volk achter de VU belicht historicus Fred van Lieburg de geschiedenis van het ontstaan van de Vrije Universiteit in Amsterdam. In 1878 streefde De Vereniging voor Hooger Onderwijs op Gereformeerden Grondslag zonder overheidssubsidie naar een eigen universiteit.

Binnen enkele jaren waren er 2500 donateurs, tien jaar later meer dan 8500. Samen financierden zij de Vrije Universiteit in Amsterdam. In deze studie wordt deze gulle achterban nauwkeurig in kaart gebracht.

Dat resulteert in een bijstelling van het beeld van de 'kleine luyden' achter Abraham Kuyper en de zijnen, maar geeft ook nieuw inzicht in het protestantse volksdeel in het overgangsproces van Réveil naar neocalvinisme.

Fred van Lieburg is hoogleraar religiegeschiedenis aan de Faculteit der Geesteswetenschappen van de Vrije Universiteit Amsterdam. Hij is sinds 2007 voorzitter van de Historische Commissie VU. Hij redigeerde in 2018 de jubileumbundel Geschiedenis aan de Zuidas: opstellen van VU-historici.

Het volk achter de VU Lieburg, Fred van
€ 19,99
voorraad onbekend
God is groter dan ons hart

Lydia Janssen schreef in 'God is groter dan ons hart' de biografie van Antonius Jan Glazemaker (1931-2018). Als pastoor, bisschop van Deventer en vooral als aartsbisschop van Utrecht speelde Glazemaker een belangrijke rol in de ontwikkelingen van de Oud-Katholieke Kerk tussen 1950 en 2000.

Hoe lukte het hem om de besluitvorming over heikele onderwerpen zoals het wijden van vrouwen tot priester, het zegenen van homoseksuele relaties en de modernisering van de liturgie zo te laten verlopen dat polarisatie werd voorkomen? Zat hem dat alleen in zijn bestuursstijl of had het ook te maken met zijn Godsbeeld?

Op zoek naar het antwoord op deze vragen sprak de auteur met talloze betrokkenen en deed ze uitvoerig archiefonderzoek.

God is groter dan ons hart Janssen, Lydia
€ 29,99
voorraad onbekend
Leven in liefde
Leven in liefde Does, Rob
€ 24,99
voorraad onbekend
Tweestrijd
Tweestrijd Dowswell, Paul
€ 17,99
voorraad onbekend
Buitengewone Bijbel

De 'Buitengewone Bijbel' van Bob Hartman is een Bijbel voor kinderen van nu. Een boek vol dansende engelen, kletsgrage struiken, maffe dromen en ongelofelijke beloftes. Een buitengewone kennismaking met de Bijbel.

De Bijbel is het beste en gaafste boek dat je ooit zult lezen. Het begint toen de wereld nog niet eens bestond (en dat is lang geleden!), en daar komt nog een heel verhaal achteraan. In deze 'Buitengewone Bijbel' worden zestig verhalen uit de Bijbel aan elkaar verbonden door middel van pijltjes, vragen en supergrappige tekeningen. Zo heb je de Bijbel nog nooit gelezen!

Buitengewone Bijbel Hartman, Bob
€ 18,99
voorraad onbekend
Tof! Dagboek voor tieners

'TOF!' van Gerrit ten Berge is een Bijbels dagboek met overdenkingen voor tieners. Een dagboek voor elke dag van het jaar, dat je helpt om opnieuw contact te zoeken met Jezus en Hem steeds beter te leren kennen.

Leven met Jezus is tof! Je bent bevrijd van je schuld en je mag in deze wereld liefde uitdelen. Niet omdat jij en ik zo goed zijn, maar omdat Jezus echt de allerbeste is! Met een korte Bijbeltekst en uitleg voor elke dag in het jaar. Grijp de kans aan om Jezus beter te leren kennen. Leven met Jezus is tof!

'Makkelijk dagboek voor de jongeren! Zeker een aanrader.' - Lezersreactie op 'Houvast'

Tof! Dagboek voor tieners Berge, Gerrit ten
€ 18,99
voorraad onbekend
Hoera, je bent opgedragen!

In het cadeauboek 'Hoera, je bent opgedragen!' schrijft Alice Kremer over het opdragen van kinderen en hoe dit bijzondere moment een dagelijks terugkerende zegen mag worden.

Het opdragen van je kindje is een feestelijk en bijzonder moment vol zegen van God

Elk levensjaar, van 0 tot 12, wordt stilgestaan bij het opdragen, met een zegen, een gebed, een opdracht en een korte Bijbelstudie.

Met veel ruimte om foto's in te plakken en herinneringen in te vullen, waardoor dit prachtige boekje een mooi bewaaralbum en een herinneringsboek wordt voor later.

Hoera, je bent opgedragen! Kremer, Alice
€ 16,99
voorraad onbekend
De oorlog die mijn leven redde

Het aangrijpende jeugdverhaal 'De oorlog die mijn leven redde', van bestsellerauteur Kimberly Brubaker Bradley, gaat over de negenjarige Ada, die nog nooit een stap buiten de deur heeft gezet. Haar moeder schaamt zich voor Ada's klompvoet en houdt haar binnen.

Maar als haar broertje geëvacueerd wordt uit Londen om aan de oorlog te ontsnappen, grijpt Ada haar kans en glipt weg om hem te volgen. Zo begint er een nieuw avontuur voor Ada, en voor Susan Smith, de vrouw die verplicht wordt de twee kinderen in huis te nemen. Er ontstaat een sterke band tussen Ada en Susan, maar is die sterk genoeg om de oorlog te overleven? Na 'De oorlog die mijn leven redde' schreef Kimberly Brubaker Bradley een tweede boek over Ada: 'De oorlog die ik eindelijk won'.

'Brubaker Bradley weet met een groot inlevingsvermogen gelaagde personages te scheppen, van wie je gaat houden.'

- Bas Maliepaard in 'Trouw'

De oorlog die mijn leven redde Brubaker Bradley, Kimberly
€ 14,99
voorraad onbekend
Het zwarte jaar
Het zwarte jaar Kraijo, Ineke
€ 17,99
voorraad onbekend
Wout Weter en de hond zonder naam
Wout Weter en de hond zonder naam Klapwijk, Vrouwke
€ 15,99
voorraad onbekend