Let op: om deze website goed te kunnen gebruiken is het noodzakelijk om Cookies aan te zetten. Meer informatie...

Nieuwe Boeken Kok Boekencentrum zomer 2021

Gedurende de zomer van 2021 verschijnen bij Uitgeverij KokBoekencentrum, onderdeel van VBK weer bijna 50 nieuwe boeken. We laten u er graag kennis mee maken. Direct bij verschijnen zijn ze online leverbaar bij Ichthusboekhandel.nl en uiteraard dan ook in de verschillende winkels.

Reserveren kan nu reeds online!

Een lied in de schaduw

Het nieuwste boek van Lynn Austin, Een lied in de schaduw. En, verrassend: Het speelt vooral in Nederland tijdens de tweede Wereldoorlog. Het verhaal beweegt zich en en rond de stad Leiden, een plaats die Lynn Austin als geen andere Amerikaanse christelijke auteur kent door de studie van één van haar kinderen.

Begin thuis alvast met het Inkijkexemplaar van "Een lied in de Schaduw" door Lynn Austin.

'Een lied in de schaduw' van Lynn Austin is een spannende historische roman over ingewikkelde dilemma's in oorlogstijd met het Hollandse platteland en de historische stad Leiden als decor. Lena woont samen met haar man op een boerderij, waar ze besluit onderduikers te verbergen. Haar dochter Ans vestigt zich tegen Lena's zin in Leiden en sluit zich aan bij het verzet.

Lena is een echtgenote én moeder die samen met haar man boeren op het rustige platteland in Nederland. Haar geloof is altijd haar kompas geweest, maar kan ze standvastig blijven als de vragen steeds complexer worden en de antwoorden het verschil tussen leven en dood kunnen betekenen?

Lena's dochter Ans is onlangs verhuisd naar het bruisende Leiden, vol romantische ideeën over een nieuwe baan en een jonge Nederlandse politieagent. Maar wanneer ze wordt meegesleept in het verzetswerk, botst haar idealisme met de gevaarlijke realiteit die gepaard gaat met het bestrijden van de vijand.

Miriam is een jonge joodse violiste die emigreerde vanwege de veiligheid die ze dacht dat Nederland zou bieden. Ze vindt liefde in haar nieuwe land, maar terwijl haar familie zich in Leiden vestigt, zullen de gebeurtenissen die volgen hen op de proef stellen op manieren die ze zich nooit had kunnen voorstellen.

De nazi-invasie brengt deze vrouwen op onverwachte plaatsen, op soms hartverscheurende manieren. Maar het verhaal dat zich ontvouwt, belicht het verrassende uithoudingsvermogen van de menselijke geest en de kracht van geloof en liefde om ons erdoor te helpen

Lynn Austin is een wereldwijd gewaardeerde schrijfster van christelijker romans, waaronder ook Bijbels historische boeken. U kunt haar boeken online bestellen of reserveren bij Ichthusboekhandel.ml of kopen in één van de winkels in Alphen aan den Rijn, den Haag, Leiden of Zoetermeer. De nieuwste boeken van Lynn Austin zijn bij Ichthusboekhandel altijd op voorraad, direct na verschijnen.

Een lied in de schaduw Austin, Lynn
€ 26,99
voorraad onbekend
Onverdiend

'Onverdiend' van Terri Blackstock is een spannende christelijke thriller over vertrouwen, verdriet en verlies. Advocaat Jamie weet niet wat haar overkomt als haar jeugdvriend Dustin haar vraagt om hem te verdedigen.

Deze aangrijpende nieuwe thriller van de New York Times bestsellerauteur Terri Blackstock zal je op het puntje van je stoel achterlaten.

Een verwoestende explosie. Drie beste vrienden zijn alleen aanwezig om hun favoriete band te horen. Maar slechts één van hen komt er levend uit.

Als de politie Dustin met een huiszoekingsbevel zijn kofferbak doorzoekt, weet hij dat het gewoon een vergissing is. Hij is voormalig militair en eigenaar van een beveiligingsbedrijf. Maar hij is geschokt als ze explosieven vinden, en hij kan niet bevatten hoe ze daar terecht zijn gekomen.

Strafrechtadvocate Jamie Powell was Dustins beste vriendin toen hij opgroeide. Ze hebben elkaar niet meer gesproken sinds hij naar de basistraining is vertrokken, maar zij is de eerste aan wie hij denkt als hij wordt gearresteerd. Jamie weet dat ze haar carrière op het spel zet door een beschuldigde terrorist te verdedigen, maar ze zal hem nooit in de steek laten. Iemand laat Dustin in de val lopen voor schokkende gewelddaden. Maar waarom? Is er iemand die ze kan vertrouwen.......

Onverdiend is een op zich zelf staand te lezen boek van Terri Blackstock.

Onverdiend Blackstock, Terri
€ 23,99
voorraad onbekend
Een thuis in Afrika (dl. 3)

De roman: Een thuis in Afrika is het derde deel van de serie / trilogie "Onderweg naar Afrika" van Irma Joubert. Opnieuw laat Irma Joubert zien dat ze geschiedenis met een hart schrijft. Een thuis in Afrika is de langverwachte opvolger van Hildegard en Het meisje uit het verscholen dorp.

Een INKIJKEXEMPLAAR voor wie thuis al wil beginnen in een Thuis in Afrika van Irma Joubert

Bestel nu. Let op: Gratis verzending.

De zevenjarige Charles wordt in 1940, vanwege de bombardementen op Londen, naar zijn tante op het platteland van Schotland geëvacueerd. Hij voelt zich thuis bij het leven en werken op de boerderij. Maar dan overlijdt tante Grace - waar moet hij nu naartoe?

Aan de andere kant van Europa trekt het Duitse Leger ten strijde tegen Rusland. Onder de manschappen bevindt zich een gedreven majoor, de jonge Oswald von Stein. Hem staan de Slag om Stalingrad en de Siberische krijgsgevangenenkampen te wachten.

De oorlog tekent de beide jongens voor het leven. Onafhankelijk van elkaar reizen ze naar Zuid-Afrika om daar een bestaan op te bouwen. Maar het moment dat hun levenskoers werkelijk omslaat houdt verband met een bijzonder Nederlands meisje met de naam Mentje de Vries........ .

Een thuis in Afrika is het 3e deel van de serie Onderweg naar Afrika, maar kan ook als losstaand boek gelezen worden.

Irma Joubert werkte 35 jaar als docente geschiedenis en Afrikaans in de bovenbouwklassen van een middelbare school. Ze noemt de puberteit de interessantste fase in een mensenleven. Kenmerkend is dan ook dat Joubert haar personages vaak binnen haar roman laat opgroeien van kind tot volwassene. Joubert: “Ik begin mijn boeken graag met de kinderjaren van mijn hoofdpersonen, omdat een mens in die tijd wordt gevormd. Zo kun je als lezer ook begrip opbrengen voor hoe iemand wordt zoals hij is. Voor het meest bizarre gedrag van een mens is namelijk meestal wel een verklaring te vinden.”

Ook Irma's eigen jeugd is bepalend geweest. Haar jeugd bracht ze door op een boerderij of 'plaas' even buiten het dorpje Nylstroom in Transvaal (tegenwoordig Limpopo). Deze plaas, het dorp en de boerengemeenschap dienen nog altijd als decor voor haar verhalen. Ze wijst zelf naar het warme christelijke nest waar ze opgroeide, als een belangrijke oorzaak voor haar fascinatie voor menselijke relaties.

Online uw exemplaar van het boek: een Thuis in Afrika door Irma Joubert kopen kan bij de webshop van Ichthusboekhandel.nl, of bestel het in één van de Ichthuswinkels. Het boek wordt dan direct aan u opgestuurd of ligt klaar in één van de Ichthusboekwinkels.!

Een thuis in Afrika (dl. 3) Joubert, Irma
€ 26,99
voorraad onbekend
Het Beiroet Protocol (dl. 4)

De christelijke thriller 'Het Beiroet Protocol' van Joel C. Rosenberg is een ijzersterk complotverhaal boordevol actuele politieke thema's en het vierde deel in de Marcus Ryker-serie. Joel Rosenberg schrijft spannende christelijke boeken die iedereen gelezen wil hebben omdat het verhalen geeft, die morgen zomaar zouden kunnen gebeuren. Niet voor niets dat men hem een profetische auteur noemt.

Gevangen achter vijandelijke linies. Brutaal gemarteld en met de dood bedreigd. En het ergste moet nog komen.... Marcus Ryker heeft zijn hele leven anderen beschermd, eerst als marinier, vervolgens als agent van de geheime dienst en ten slotte als clandestiene CIA-agent. Maar deze keer is het zijn eigen leven dat in gevaar is.

Als een routinematige reis langs de Israëlisch-Libanese grens vreselijk misloopt, worden Amerikaanse agenten in een hinderlaag gelokt en gevangen genomen door een van de schurkenstaten van Hezbollah.

Voor het Witte Huis is het een nachtmerriescenario. Als Marcus en zijn collega's worden gemarteld en live op televisie worden geëxecuteerd, heeft de president geen andere keus dan het Amerikaanse volk te leiden in weer een nieuwe oorlog waar ze geen zin in hebben en die ze waarschijnlijk ook niet kunnen winnen.

Marcus staat voor een strijd op leven of dood en de overlevingskansen worden elk uur kleiner. Ontsnappen lijkt onmogelijk. Redding is een snel vervagende hoop. Nu de tijd dringt, moet hij vechten met elk instinct dat hij heeft, want als hij zichzelf niet meer kan redden, kan hij zijn vrienden zeker niet redden. Het enige waar Marcus op kan vertrouwen, is zijn training, zijn ervaring én zijn geloof.............

Good Reads geeft het Beiroet Protocl 4,55 sterren!

De Marcus Ryker serie:

* Het Kremlin Complot ( deel 1)
* Russusche Roulette (deel 2)
* Machtsstrijd in Jeruzalem (deel 3)

Joël Rosenberg heeft het unieke vermogen om spanning te verbinden met de actualiteit van Islamitische Staat, de perikelen rond de staat Israël en de oude profetieën uit de Bijbel. Daarin neemt hij een originele positie in. De kennis van Joel Rosenberg over deze problematiek is zeer actueel én bijbels doordacht. Joel Rosenberg is samen met zijn gezin inwoner van de staat Israël. Hij is betrokken geweest als communicatieadviseur bij projecten van de Israëlische overheid. Als evangelisch christen is hij voortdurend alert op de ontwikkelingen in het Midden-Oosten

Het Beiroet Protocol (dl. 4) Rosenberg, Joel C.
€ 24,99
voorraad onbekend
Een spel van licht

Het nieuwe boek van Charles Martin "Een spel van licht" leert je hoe moeilijk, maar ook hoe belangrijk het is om los te laten. het vertelt het verhaal van twee broers, een vader en verrast met de uitdaging van liefde en genade.

Begin nu alvast met het INKIJKEXEMPLAAR van een Spel van licht door Charles Martin's nieuwste boek in 2021.

De succesvolle fotograaf Tucker Mason weet precies hoe hij dingen vast kan leggen die anderen niet kunnen zien. Maar wat hij niet inziet, is hoe hij in het reine moet komen met zijn verleden en zijn vader kan vergeven. Als zijn halfbroer ontsnapt uit een psychiatrische instelling en zijn jeugdvriendin met haar zoon op zijn pad komt, wordt hij gedwongen de confrontatie met zijn verleden aan te gaan. Maar dat vraagt om een stap in de genade waarin hij nauwelijks gelooft.

"Tucker, ik wil je een geheim vertellen,"

Juffrouw Ella krulde mijn hand tot een vuist en liet die aan mij zien.

'Het leven is een strijd, maar je kunt er niet met je vuisten tegen vechten. Je moet er met je hart tegen vechten.'

Als internationaal bekende fotograaf heeft hij de wereld rondgereisd en zowel het serieuze als het vreemde gezien. Maar wanneer zijn broer uit een psychiatrisch ziekenhuis ontsnapt en een oude vriendin verschijnt met haar zoon en een blauw oog, wordt Tucker gedwongen naar huis terug te keren en de pijn van zijn eigen tragische verleden onder ogen te zien.

Terug op het platteland van Alabama komt Tucker in het reine met de geesten die hij heeft achtergelaten. Miss Ella Rain hield ooit van Tuck en zijn broer alsof ze haar kinderen waren. Haar inhuren om voor Waverly Hall te zorgen en hen uit het zicht te houden, was het enige goede dat hun vader ooit deed. En hoewel juffrouw Ella al vele jaren weg is, kan Tuck haar stem nog steeds horen.

Charles Martin is een bestsellerauteur in de New York Times van 13 eerdere romans, waaronder zijn meest recente 'Send Down The Rain'. Zijn werk is beschikbaar in meer dan 30 talen. Hij woont in Jacksonville, Florida met zijn vrouw en hun drie zonen. Charles Martin stapte uit het bedrijfsleven om zich volledig op het schrijven te kunnen richten. Inmiddels is hij de bestsellerauteur van romans als 'Ver van huis' en 'Over bergen heen'. Zijn werk is in meer dan vijftien talen vertaald.

KLIK HIER als je meer wilt lezen van Charles Martin

Reserveer nu: Gratis verzending

Een spel van licht Martin, Charles
€ 23,99
voorraad onbekend
Maria icoon van genade

Het boek 'Maria, icoon van genade' geschreven door christelijk gereformeerd theoloog Arnold Huijgen is een doorwrocht theologische werk over de Bijbelse figuur van Maria, de moeder van Christus en beschrijft haar vanuit verschillende invalshoeken. Maria is een voorbeeld van geloof en vertrouwen. Wie naar haar kijkt, wordt daardoor bemoedigd.

PRIJSWINNAAR BESTE THEOLOGISCHE BOEK 2021

UPDATE:
Het boek Maria Icoon van genade is tot en met 6-12-2021 in herdruk door de onverwacht zeer grote vraag. Reserveren kan gemakkelijk bij Ichthusboekhandel.nl. Directe verzending na herdruk.

Dit boek gaat terug naar de Bijbel om Maria opnieuw in beeld te krijgen als Joods meisje, moeder van de Verlosser en moeder van de gelovigen. De traditie van de vroege kerk, de Reformatie en de moderne literatuur helpen om Maria als icoon van genade te zien. Transparant tot op Gods genade werpt zij licht op seksualiteit, kunst, de eenheid van de kerk en op de toekomst van Europa als christelijk continent na de coronapandemie.

INKIJKEXEMPLAAR MARIA ICOON VAN GENADE - DR. ARNOLD HUIJGEN

Dit is het voor het eerst weer eens sinds langere tijd een boek van een protestants theoloog over Maria. Het is sowieso tamelijk zeldzaam wanneer een protestants theoloog over Maria schrijft.

'Maria staat in een rij van sterke Bijbelse vrouwen die laten zien dat de kerk niet zonder de vrouwelijke stem kan,' aldus Arnold Huijgen.

Interview in Trouw met Arnold Huijgen. 24-7-2021

Arnold Huijgen is hoogleraar systematische theologie aan de Theologische Universiteit van de Christelijke Gereformeerde Kerken in Apeldoorn. Eerder verscheen van hem:Lezen en laten lezen.

UPDATE 29-11-2021:

Maria, icoon van genade, geschreven door Arnold Huijgen wint Prijs beste Theologie boek 2021 volgens de website: www.nachtvandetheologie.nl

"De jury, gevormd door recensenten van Trouw en Nederlands Dagblad, prijzen Huijgen in hun juryrapport om zijn lef en oecumene: “Een volbloed protestant theoloog die op Bijbelse gronden pleit voor een herwaardering van Maria, als moeder van de verlosser en van de gelovigen. In dit boek wordt Maria wat protestantser, en daarmee kan het protestantisme juist weer wat katholieker worden. Een oecumenische win-win situatie.”

In het interview met Geel vertelt Huijgen dat hij nog nooit met zoveel plezier aan een boek had geschreven. De belangrijkste conclusie volgens de theoloog is dat het tijd is om in de protestantse traditie Maria te gaan herwaarderen. “Ik heb ontdekt dat Maria een venster opent naar wie God is”, aldus Huijgen."

Maria icoon van genade Huijgen, Arnold
€ 27,99
voorraad onbekend
Zangvogels

'Zangvogels' van Christy Lefteri, bekend van het boek 'De bijenhouder van Aleppo', is een geëngageerde roman waarin migranten in het Middellands Zeegebied een stem krijgen.

Nisha is op Cyprus huishoudster bij Petra en haar dochtertje, terwijl ze haar eigen dochtertje in Sri Lanka probeert op te voeden via haar telefoon. Yiannis vangt als stroper illegaal kleine trekvogels op Cyprus, maar droomt stiekem van een leven samen met Nisha. Als Nisha op een dag spoorloos is verdwenen, gaat Petra naar haar op zoek. Tijdens haar zoektocht ontdekt ze de duistere kanten van het migrantenbestaan.

'Door het lezen van dit boek kijk je voorgoed anders naar het vluchtelingenprobleem. Deze roman raakt je volop.'
- Gerda Aukes van Boekhandel Den Boer in Baarn over 'De bijenhouder van Aleppo'

'Ontroerend, hartverscheurend, liefdevol en met een glimpje hoop.'
- Boekhandel Verkaaik in Gouda over 'De bijenhouder van Aleppo'.

Zangvogels Lefteri, Christy
€ 22,99
voorraad onbekend
Sterren in de schemering

'Sterren in de schemering' van Sarah Sundin is een hartslagverhogende oorlogsroman voor de fans van Melanie Dobson en Tricia Goyer die zich afspeelt in München in het jaar 1938.

De Amerikaanse journalist Evelyn Brand is vastbesloten haar vaderland op de hoogte te stellen van de groeiende tirannie in nazi-Duitsland. Maar ze moet voorzichtig zijn om geen argwaan te wekken bij de regering én bij haar baas, die vindt dat ze als vrouw minder grote klussen zou moeten doen.

Sterren in de schemering Sundin, Sarah
€ 24,99
voorraad onbekend
Man zijn in de tweede helft

'Man zijn in de tweede helft' van bekende auteurs Henk Stoorvogel en Eugène Poppe is een boek voor mannen over de midlifefase. Rond hun veertigste belanden mannen in een overgangsfase: ze bewegen zich richting de tweede helft van hun leven.

Voor veel mannen is dit een verwarrende fase. Wanneer deze midlifefase niet goed doorleefd wordt, kan die uitlopen op een midlifecrisis. In het traject van eerste naar tweede helft verschuift het waardensysteem van de man: van prestatie naar relatie, van doen naar zijn, van nemen naar geven.

Het boek geeft inzicht in de dynamiek die op gang komt en helpt mannen (opnieuw) richting te vinden.

Een perfect cadeau voor Vaderdag!

Man zijn in de tweede helft Stoorvogel, Henk; Poppe, Eugène
€ 21,-
voorraad onbekend
Kort en krachtig over de Heilige Geest

Kort en krachtig over de Heilige Geest is een boek van Ron van der Spoel voor wie geen dikke boeken wil lezen en bespreekt de twaalf kernpunten over de Geest.

Dit boek is ontstaan vanuit een persoonlijke zoektocht. De auteur heeft emt vallen en opstaan ontdekt hoe zijn leven echt doro Gods Geest geleid kan worden.

Wie gelooft in Jezus ontvangt de Heilige Geest in zijn of haar leven. Het is de Geest die ons de liefde van Jezus leert kennen. Het is de Geest die ons leert om Jezus te volgen.

Maar hoe werkt de Geest dan in mij? Hoe merk ik de Heilige Geest. Hoe gehoorzaam ik Zijn leiding. Op al die vragen geeft Ron van der Spoel in dit compacte boek antwoord. De auteur schrijft bondig en helder, waardoor het boek ook voor de minder ervaren lezers erg toegankelijk is.

Ron van der Spoel (Berg en Terblijt) is predikant in Zuid-Limburg en werkt daar namens het Leger des Heils als pionier. Daarnaast is hij verbonden aan Open Doors Vlaanderen.Eerder verscheen van hem: Kort en krachtig over gebed.

Kort en krachtig over de Heilige Geest Spoel, Ron van der
€ 12,99
voorraad onbekend
De kaart naar ons eiland

De kaart naar ons eiland' van Valerie Fraser Luesse is een hartverwarmende coming-of-ageroman over een levensveranderende fietstocht.

Het vijftiende levensjaar van Peyton Cabot zal pijnlijk en transformerend zijn. Zijn vader, het heldhaftige maar onwillige hoofd van een welvarende Savannah-familie, is als een onrustige dierenarts thuisgekomen uit de Tweede Wereldoorlog. Hij probeert zijn demonen te verdrinken in Bourbon en neemt afstand van zijn zoon.

Een tragisch ongeluk toont Peyton de diepte van de toewijding van zijn ouders aan elkaar, maar onderbreekt zijn eigen ontluikende romance met het meisje van zijn dromen, Lisa Wallace.

Peyton worstelt met een jong leven en neemt een gewaagde beslissing: hij zal teruggaan op een reis die zijn vader op zijn vijftiende maakte, op zijn fiets helemaal naar Key West, Florida. Gedeeltelijk is die toch een onafhankelijkheidsverklaring, deels een zoektocht naar zichzelf, Peytons reis zal hem meer brengen dan hij zich ooit had kunnen voorstellen - namelijk de sleutel tot zijn onkenbare vader, een hereniging met Lisa en een roeping die de rest van zijn leven zal bepalen.

Door aangrijpend proza ??en personages die zo echt zijn dat je zeker weet dat je ze kent, neemt Valerie Fraser Luesse je mee naar de legendarische Atlantische kust voor een uniek coming-of-age-verhaal dat je niet snel zult vergeten.

Dit boek is de vertaling van: The key to everything.

De kaart naar ons eiland Fraser Luesse, Valerie
€ 21,99
voorraad onbekend
Het huis tussen de appelbomen

'Het huis tussen de appelbomen' van Heidi Chiavaroli is een indrukwekkende historische roman voor liefhebbers van Louisa May Alcott. Een jonge vrouw vindt een gedichtenbundel en brieven van een vriendin van de beroemde schrijfster.

Twee vrouwen, érén die in het huidige Massachusetts woont en een andere in Louisa May Alcott's Orchard House kort na de burgeroorlog, overwinnen hun eigen persoonlijke demonen en zoeken een plek om thuis te komen.

2001
In de steek gelaten door haar eigen familie, is Taylor vastbesloten om haar kans om zich bij het huis van haar beste vriendin, Victoria Bennett, te voegen, niet te verknoeien. Maar ondanks het bijwonen van zomerkamp in het historische Orchard House van Louisa May Alcott met Victoria en het delen van dromen om beroemde auteurs te worden, worstelt Taylor om erbij te horen. Als ze naar de universiteit gaat en begint te daten, voelt het alsof Taylor eindelijk haar plek en wat stabiliteit vindt.??totdat Victoria's verraad alles verandert.

1865
Terwijl Louisa May Alcott de wereld rondreist, aanvaardt Johanna Suhre een baan als verzorgster van Louisa's bejaarde ouders en hun huis in Concord. Kort na aankomst in Orchard House ontmoet Johanna Nathan Bancroft en negeert Louisa's waarschuwende woorden, wordt verliefd en accepteert Nathans voorstel. Maar al snel ervaart Johanna de donkere kant van haar man, en ze kan de blauwe plekken die dat met zich meebrengt niet verbergen.

2019
Na het nieuws te hebben ontvangen over de diagnose van Lorraine Bennett, weet Taylor dat ze naar huis moet terugkeren om haar adoptiemoeder weer te zien. Nu een succesvolle auteur, is Taylor vastbesloten om weinig tijd in Concord door te brengen. Toch raakt ze betrokken in het verhaal van een vrouw die daar eeuwen geleden woonde. En door haar verhaal kan Taylor gewoon vergeving vinden en een plek om ergens bij te horen.

Het huis tussen de appelbomen Chiavaroli, Heidi
€ 23,99
voorraad onbekend
Vlindervlucht

'Vlindervlucht' van Ashley Clark is een roman over de impact van racisme en de helende kracht van moederliefde. Het is 1946. Nadat Millie is bedreigd vanwege haar huidskleur, besluit ze haar geboorteplaats te ontvluchten en een eigen boetiek te beginnen, een droom die ze al jaren koestert. Een ontmoeting met een vreemdeling verandert haar leven, maar haar afkomst dwingt haar om een hartverscheurende keuze te maken.

Harper Albright heeft al haar hoop gevestigd op een toekomst in de mode. Maar als alles om haar heen instort, keert ze terug naar Fairhope, Alabama, en naar Millie, de vrouw die haar voor het eerst leerde naaien. Terwijl ze over haar eigen toekomst nadenkt, worden lang verborgen geheimen over Millie's verleden aan het licht gebracht.

In 1946 stapte Millie Middleton in een trein en verliet Charleston om de helft van haar erfgoed verborgen te houden. Ze droeg met haar twee erfstukknopen en de droom om een ??kledingwinkel te hebben. Ze had nooit verwacht een charmante treinspringer te ontmoeten die haar leven voor altijd veranderde ??en bracht haar opnieuw tot een hartverscheurende keuze over welke erfenis haar toekomst zou bepalen.

Nu keren Harper en Millie samen terug naar Charleston om de man te vinden die misschien de antwoorden heeft die ze zoeken.?? Maar ook een kans voor de modezaak waar ze allebei van hebben gedroomd. Maar pas als alles verloren lijkt te zijn, zien ze de onverwachte manieren om te herstellen van wat er aan rafelrandjes is ontstaan.

Vlindervlucht Clark, Ashley
€ 23,99
voorraad onbekend
De juiste keuze

De juiste keuze' van Jody Hedlund is een rijke historische roman over morele dilemma's tegen de achtergrond van 19e-eeuws Canada.

De rijke Arabella Lawrence vlucht naar British Columbia op een bruidsschip, hoewel ze nog steeds de littekens van fouten uit het verleden draagt. Als een van de weinige alleenstaande vrouwen in de stad, ze heeft onmiddellijk huwelijkskandidaten, maar ze is vastbesloten om niet opnieuw vast te zitten in een slechte keuze.

Twee heel verschillende mannen strijden om haar hand. Luitenant Richard Drummond is een heer bij de marine en staat in hoog aanzien. Peter Kelly is de bakker van de stad en heeft hard gewerkt om een ??bloeiend bedrijf op te bouwen. Hij en Drummond strijden niet alleen om Arabella's genegenheid, maar botsen ook over hun opvattingen over hoe de inboorlingen moeten worden behandeld te midden van een pokken epidemie.

Terwijl Arabella haar angsten begint te overwinnen, ontdekt ze iemand die hulp harder nodig heeft dan zij zelf: een uitgehongerd meisje dat door haar stam in de steek is gelaten. Arabella wil het meisje helpen en steunt op Peters advies en begeleiding. Zal ze de wijsheid hebben om de juiste beslissing te nemen of zal het zoeken naar het goede zowel haar als Peter alles kosten?

Jody Hedlund is de bestseller auteur van meer dan 30 historische romans voor zowel volwassenen als tieners en heeft talloze prijzen gewonnen, waaronder de Christy, Carol en Christian Book Awards. Jody woont in Michigan met haar man, een druk gezin en vijf verwende katten. Ze vindt het heerlijk om zich voor te stellen dat ze echt het verleden kan bezoeken, hoewel dat nog moet gaan lukken, overigens wel heel goed via de vele boeken die ze leest.

De juiste keuze Hedlund, Jody
€ 24,99
voorraad onbekend
In naam van de kroon

'In naam van de kroon', geschreven door Michelle Griep, is een romantische en humoristische detective die zich afspeelt in het Victoriaans Londen van 1885.

Er is vaak maar een dun lijntje tussen een zondaar en een heilige.....

Het verhaal in Naam van de Kroon, levert een charmante geschiedenis over een getalenteerde dief, een stuntelige agent en hun onwillige samenwerking. Jackson Forge haast zich om zijn eerste dag als agent in 1885 Londen te beginnen, wanneer hij te grazen wordt genomen door Kit, die de bijnaam 'Robin Hood in een jurk' heeft gekregen. Zij leeft er van om de arme inwoners van Blackfriar's Lane te helpen door te stelen van rijke Londenaren.

Agent Jackson Forge's plan om de wereld veiliger te maken, of in ieder geval de straten van Victoriaans Londen wordt dan al heel snel een uitdaging. Want de straat is het domein van Kit Turner, een oplichtster die een groep leidt die op de ouderwetse manier geld verwerft - de rijken oplichten om aan de armen te geven.

Wanneer een lokale taxichauffeur vermist wordt, moet Jackson de man vinden, en de enige manier om dat te doen is door Kit's hulp in te roepen. Het dillemma: Als Jackson de taxichauffeur niet vindt, wordt hij ontslagen. Als Kit Jackson niet helpt, arresteert hij haar voor diefstal. Toch realiseren ze zich geen van beiden dat dit één van hun kleinste problemen is.

Joe had toevallig Kit jaren eerder in huis genomen. Kit laat Jackson kennismaken met veel personages uit de onderwereld van Londen, die aanvankelijk allemaal terughoudend zijn om te spreken, maar zich uiteindelijk openstellen voor Jackson.

Jacksons sterke gevoel voor ethiek en zijn diep geloof ontmaskeren ondertussen de leugens die Kit lang gelooft over haar leven van diefstal. Hoewel ze misschien verschillen in hun benadering van het vinden en nastreven van dat wat telt, ontwikkelen de twee een wederzijds respect dat zich ontwikkelt tot een voorspelbare maar aangenaam excentrieke romance. Jacksons gretigheid en Kit's durf blijken een perfecte match te zijn, waardoor in dit verhaal zowel de beproevingen van Victoriaanse armoede als de kracht van herstel zichtbaar kan worden.

In naam van de kroon Griep, Michelle
€ 24,99
voorraad onbekend
Een deur die altijd openstaat

'Een deur die altijd openstaat' van Melissa Tagg is een hartverwarmende roman over een onverwachte vriendschap. De auteur van het boek Als gebed de hemel raakt weet opnieuw weer een bijzonder verhaal te vertellen.

Hij wordt verscheurd tussen liefde en eer ...

Lucas Danby heeft altijd spijt gehad van de beslissingen die zijn oneervol ontslag uit het leger veroorzaakten - en hij is altijd blijven proberen om zijn eergevoel te herstellen. Hij heeft het afgelopen decennium gevaarlijke kortetermijnmissies op zich genomen als een elite privésoldaat - het enige deel van zijn leven dat ooit goed is gegaan. Maar het risicovolle werk geneest nooit zijn schaamte. Nu verblijft hij in de Verenigde Staten en begeleidt hij een nieuwe rekruut. Meer nog, hij is het zat om te liegen tegen de mensen om wie hij het meest geeft - inclusief de vrouw van wie hij al jaren stiekem houdt.

Zij kan niet ontsnappen aan haar huis vol herinneringen ...

Jenessa Belville zou blij moeten zijn. Ze is tenslotte het meisje uit de geboorteplaats waar iedereen van houdt. Maar ze is ook de laatste Belville die nog over is - en als het aan haar lag, zou ze de naam en al zijn pijnlijke herinneringen achter zich laten. Dat is precies wat ze hoopt te doen als ze Belville Park verkoopt, het enorme landgoed dat ze van haar ouders heeft geërfd. Maar eerst moet ze de eens zo glorieuze tuinen van het pand herstellen. Maar op dezelfde dag dat ze het bord 'Te koop' ophangt, ontdekt ze drie kinderen die zich verstoppen in het huisje van de conciërge en haar in de onverwachte rol van tijdelijke voogd duwen.

Vechten voor hun toekomst betekent genezing van het verleden ...

Lucas heeft moeite om een jonge man te begeleiden met littekens die bijna net zo doordringend zijn als de zijne en biedt aan om Jenessa te helpen bij het herstel van het terrein van Belville. Hoewel ze samen verbonden raken door een drietal kinderen die aan hun hart trekken en de vonken die ze niet kunnen ontkennen, dreigen geheimen uit het verleden en het actuele verdriet hen uit elkaar te trekken. Alleen de helderste liefde en de moeilijkste opoffering kunnen het huis dat Jenessa nooit wilde, veranderen in het huis waar zij en Lucas altijd naar hebben verlangd..........

Melissa Tagg wordt steeds beter en beter."
~ Susan May Warren, bestsellerauteur van USA Today

Een deur die altijd openstaat Tagg, Melissa
€ 23,50
voorraad onbekend
Vang me op (deel 3)

'Vang me op' van Courtney Walsh is het diepgaande derde deel in de Harbor Pointe-serie over een ingrijpende ziekte en de kracht van genade.

Carly en Josh waren elkaars eerste liefde. Maar na de geboorte van hun zoontje Jaden ging het mis tussen hen. Josh verliet Harbor Pointe en liet Carly achter als alleenstaande moeder. Wanneer Jaden zestien jaar later ernstig ziek wordt, besluit Josh terug te keren en er alles aan te doen om Jaden een kans te geven beter te worden... en om Carly te laten inzien dat hij nu een andere man is dan toen.

Vang me op is het vervolg op:

Kijk omhoog (1)
Pak mijn hand (2)

Voor wie ze achter elkaar wil lezen en herlezen.

Vang me op (deel 3) Walsh, Courtney
€ 23,99
voorraad onbekend
Lavendeldroom deel 5

'Lavendeldroom' van christelijk auteur Irene Hannon is het zonnige vijfde deel in de romantische Hope Harborserie.

Jeanette Mason leidt een teruggetrokken bestaan op haar lavendelhoeve annex theehuis en dat bevalt haar prima. Ze is dan ook not amused wanneer haar nieuwe buurman een uitgelaten pup blijkt te hebben die haar kostbare planten uitgraaft. Hij worstelt ondertussen met de zorg voor zijn vijfjarige nichtje dat haar beide ouders verloren heeft. Kunnen ze als buren iets aan elkaar hebben of zal ergernis de boventoon blijven voeren?

Lavendeldroom deel 5 Hannon, Irene
€ 23,99
voorraad onbekend
Dochters van de kust
Dochters van de kust Austin, Lynn
€ 20,-
voorraad onbekend
Al die dingen nu jij er niet meer bent

'Al die dingen' van Emily Spurr is een teder verhaal over verlies en moed, waarin de onvergetelijke vriendschap tussen het jonge meisje Rae en haar buurvrouw centraal staat. Als Rae's moeder op een dag zomaar is verdwenen, gaat Rae in eerste instantie gewoon door met wat ze altijd doet.

Totdat de buurvrouw argwaan krijgt en haar vertrouwen probeert te winnen. Langzaam ontwikkelt zich een vriendschap, maar groeit bij Rae ook de angst dat ze op een gegeven moment de werkelijkheid onder ogen moet zien - en wat dan?

"Al die dingen" is een overrompelend boek wat je brengt bij vragen die je misschien liever niet onder ogen ziet. En hoe het leven ons soms dwingt ze wel te erkennen en er mee om te gaan.

'Een juweel van een roman. Origineel en indrukwekkend zelfverzekerd.'
- Graeme Simsion, bestsellerauteur van de Rosie-trilogie.

Al die dingen nu jij er niet meer bent Spurr, Emily
€ 23,99
voorraad onbekend
Het spiegelwoordenboek
Het spiegelwoordenboek Winch, Tara June
€ 26,99
voorraad onbekend
Zwarte zwanen

Zwarte Zwanen is een meeslepende, historische whodunnit over tweehonderd vrouwen op één schip geschreven door Hope Adams.

'Zwarte zwanen' van Hope Adams is een spannende historische roman, gebaseerd op het waargebeurde verhaal van tweehonderd gedetineerde vrouwen die op zee geconfronteerd worden met opsluiting, verlies - en moord. Alle vrouwen gaan aan boord van een driemaster, op transport gesteld naar Tasmanië. Ze zijn gestraft voor lichte misdrijven, op één vrouw na: zij is een moordenares. Als midden op zee een van de vrouwen dodelijk verwond wordt, breekt er paniek uit. Wie heeft dit gedaan? En wie wordt het volgende slachtoffer?

'Ik heb er enorm van genoten. Het roept een tijdperk op waarin het recht wreed was, maar ook toont het de diepe band tussen vrouwen, die hoop en inhoud geeft aan hun bestaan.' - Elizabeth Buchan, auteur van Het museum van verbroken beloftes

'Een schitterende roman. Adams neemt de fascinerende geschiedenis van een schip vol veroordeelden en brengt het tot leven in een boeiend verhaal vol intriges en duistere geheimen. Een geweldig verhaal over schuld, onschuld en tweede kansen.' - Emma Rous, auteur van De tweeling van Summerbourne

'Een ongelooflijke reis over zee, en een intrigerend moordmysterie. Unputdownable!' - Katie Fforde, auteur van o.a. Het buitenhuis

Adams' debuut verandert een echte 19e-eeuwse zeereis in een opmerkelijk persoonlijk drama. Lezers die houden van stevig in de echte geschiedenis gewortelde historical mysteries, zullen zeker worden beloond.' - Publishers Weekly

'Een historisch verhaal over hoop voor vrouwen die door de samenleving zijn afgedankt.' - Kirkus Review

'Een mooie vertelling vol spanning en sisterhood, die het keiharde bestaan van vrouwen schetst, en hun wanhopige instinct om te overleven in een wereld die hun welzijn veronachtzaamt.' - Daily Mail

'Een leeservaring die enorm veel voldoening geeft, vanwege deze ingrediënten: een meesterlijk plot, goed uitgewerkte personages en een mooie balans in wanhoop om wat werd achtergelaten en optimisme voor wat nog gaat komen.' - The Guardian (VK)

Zwarte zwanen Adams, Hope
€ 21,99
voorraad onbekend
Hierna

'Hierna' van Catherine Wolff is een cultuurgeschiedenis van de hemel vanuit het perspectief van zowel religieuze als niet-religieuze visies. Welk beeld hebben we van de hemel? Wie of wat zouden we daar kunnen tegenkomen?

In deze boeiende cultuurgeschiedenis verdiept Catherine Wolff zich in de manier waarop mensen en culturen de hemel door de eeuwen heen hebben gekarakteriseerd. Ze beschrijft hoe verschillende religies en geloofsovertuigingen dit idee hebben ingekleurd en hoe niet-religieuze invloeden vanaf de Verlichting tot de hedendaagse niet-religieuze visies op de hemel daarop hebben ingewerkt.

Wat leeft er onder mensen en wat maakt hun opvattingen onderscheidend en opvallend? Hoe mensen de hemel zien en waarom we het er al duizenden jaren ideeën over hebben, zijn vragen die de kern van onze menselijkheid vormen, zegt Wolff, en zij beantwoordt ze met fascinerende details.

'Prachtig geschreven, vakkundig onderzocht en meesterlijk gepresenteerd: deze reis langs hoe de hemel door de geschiedenis heen is begrepen, is absoluut fascinerend.'
- James Martin SJ

Hierna Wolff, Catherine
€ 27,99
voorraad onbekend
Bloei als de bloemen

In het bijzondere boek Bloei als de bloemen toont de christelijke schrijfster / blogger Morgan Harper Nichols een hoopvol feest, een genadevolle ontmoeting, een rustplaats voor het hart, een balsem voor je wonden en een lofzang op de vrijheid. Een ultieme liefdesbrief voor je hoofd, hart, ziel en lichaam. De ondertitel is niet voor niets: Onbegrensd leven met hart en ziel.

Vol hoop en reminders dat het leven zwaar kan zijn, maar juist daardoor ook zo waardevol. Dat het licht altijd weer doorbreekt, hoe donker het ook is. En dat je tot bloei komt, altijd.

Een prachtig, poëtisch boek vol rake teksten, vergelijkbaar met bijvoorbeeld het werk van Rupi Kaur. Dit boek is een prachtig cadeau om te koesteren en door te geven.

Bloei als de bloemen Harper Nichols, Morgan
€ 21,99
voorraad onbekend
De zaaier, de koning en de erfgenaam

Het Bijbelstudieboek: De zaaier, de koning en de erfgenaam door Bart van Nes is een prikkelende en verrassende studie over de gelijkenissen, dat zowel zelfstandig als in groepen te lezen is.

De verhalen van Jezus prikkelen onze verbeelding, wekken ons verlangen op en ontregelen onze verwachting. Deze ervaringen heeft de auteur met het lezen van de gelijkenissen die Jezus vertelde. In dit boek deelt hij deze ervaringen.

Hij legt de gelijkenissen uit die te vinden zijn in het Evangelie van Matteüs. Iedere gelijkenis zegt iets over het Koninkrijk van God, samen vormen ze een prachtig beeld van waar het om gaat in dit Koninkrijk. Een prikkelende en verrassende kijk op de gelijkenissen.

Geschikt voor persoonlijke lezing maar ook voor samen lezen in kringen.

De zaaier, de koning en de erfgenaam Nes, Bart van
€ 14,99
voorraad onbekend
Nooit heb ik niets met U

In het boek 'Nooit heb ik niets met U' voert Henk Veltkamp persoonlijke gesprekken met vijfentwintig verschillende mensen over wie God voor hen is.

Wie is God? Dat levert heel diverse antwoorden op. De een krijgt een warm gevoel en raakt niet meer uitgepraat. De ander haalt de schouders op. Henk Veltkamp voert gesprekken met 25 vrouwen en mannen die - zo verschillend als ze zijn - allemaal 'iets met God' hebben, om hen te vragen naar de aard en beleving van dat 'iets'.

Elk gesprek start met de vraag welke plek God in hun leven inneemt. Wat hebben zij als kind van God meegekregen? En hoe is het verder gegaan? Wat betekent God nu voor hen?

Gesprekken met Stevo Akkerman, Nora Asrami, Tamarah Benima, Stef Bos, Tijs van den Brink, Heino Falcke, Jacobine Geel, Henk Helmantel, Frits de Lange, Almatine Leene, Huub Oosterhuis, Sabine Plasschaert, Paul van Vliet e.a.

Nooit heb ik niets met U Veltkamp, Henk
€ 24,-
voorraad onbekend
Samenleren I

Het boek Samenleren I van Wijnanda Hogendoorn geeft handreikingen om Bijbellezen in het gezin vorm en inhoud te geven. Samen Bijbellezen in het gezin is een belangrijk onderdeel van de geloofsopvoeding.

In Samenleren biedt Wijnanda Hogendoorn handreikingen om deze Bijbelleesmomenten tot waardevolle gezinsmomenten te maken. Het boek bevat creatieve handvatten om 25 weken lang iedere dag samen met de Bijbel bezig te zijn.

Doordeweeks worden er korte momenten met enkele vragen en opdrachten aangeboden, voor de zondag is er een uitgebreidere verwerking beschikbaar.

Samenleren 1 is het eerste deel van een tweeluik en met name bedoeld voor de periode van Advent en Kerst.

Wijnanda Hoogendoorn is moeder van vier opgroeiende kinderen en werkzaam in het onderwijs. Ze heeft veel ervaring met het maken / bedenken van werkvormen en verwerkingen rond Bijbelgedeelten.

Samenleren I Hoogendoorn, Wijnanda
€ 17,99
voorraad onbekend
Hallo, mama

Hallo, mama, is het visuele dagboek van Polly Dunbar over de prachtige hoogten en bizarre diepten van het ouderschap die elke moeder zal herkennen.

Toen Polly Dunbar moeder werd, begon ze de mooie en gekmakende momenten in haar moederschap te tekenen. Van de schattige baby tot de ontdekkende peuter en de rivaliteit tussen broertjes en zusjes. Een eerlijk, grappig en ontroerend boek over het moederschap, met handgeschreven teksten en veel illustraties.

Een perfect cadeau voor elke (aanstaande) moeder.

Polly Dunbar is één van de bekendste illustratoren van Engeland, Haar prentenboeken hebben diverse prijzen gewonnen. Ze heeft twee zoontjes, die de inspiratiebron vormen voor dit boek.

'Grappig, humoristisch en heel herkenbaar! Een ideaal cadeau voor elke moeder.'
- Alinda Bol, LUV Spakenburg

Hallo, mama Dunbar, Polly; Geijtenbeek-Gouw, Evelyne
€ 20,-
voorraad onbekend
Mijn armen om je heen

Mijn armen om je heen' door André F. Troost is een bundel met gedichten, vrije verzen en liedteksten voor moeilijke en lichte periodes. Het bevatten gedichten voor dichtbij als leven even anders loopt. De verzen zijn grotendeels geschreven in een heftige tijd, waarin corona dreigend dichterbij kwam.

Al zou geen mens je meer omarmen,
al sta je eenzaam bij een graf,
laat Mij jouw koude hart verwarmen,
Ik ben jouw steun, jouw stok, jouw staf!
Ik laat je niet ten onder gaan,
Ik ben niet weg, maar opgestaan!

De meeste gedichten zijn zingbaar op door de auteur aangegeven bekende melodieën.

Mijn armen om je heen Troost, André F.
€ 13,99
voorraad onbekend
Nieuwe voorspelen en begeleidingen bij h

Nieuwe voorspelen en begeleidingen bij het Liedboek' geeft materiaal voor organisten bij de begeleiding van liederen die niet in de eerdere liedboeken vanuit het Liedboek 2013 zijn opgenomen. Het bevat 200 liederen

Het 'nieuwe' Liedboek uit 2013 wordt inmiddels op grote schaal gebruikt. Bij organisten ontstaat een groeiende behoefte aan meer begeleidingsmateriaal, intonaties en voorspelen, vooral bij strofische liederen die niet in voorgaande liedboeken stonden. Een driekoppige redactie heeft een selectie gemaakt en een groep van zo'n tachtig componisten heeft bij deze liederen een voorspel, een intonatie en een begeleiding geschreven.

Deze nieuwe uitgave biedt organisten inspirerende keuzemogelijkheden en zal de afwisseling zeker bevorderen.

Een leidend criterium voor de componisten was dat de bewerkingen van de voorspelen en de begeleidingen, goed speelbaar moesten zijn voor een amateur kerkorganist op een bescheiden twee klaviersorgel met 16' - pedaal.

Nieuwe voorspelen en begeleidingen bij h
€ 99,-
voorraad onbekend
Dagboek over heiligen en onheiligen

Dagboek over heiligen en onheiligen van Pieter L. de Jong is een Bijbels dagboek dat iedere dag inzoomt op een persoon uit de Bijbel. Het focus is dan op zijn of haar relatie met God. Daarmee is het een dagboek over allerlei bekende en minder bekende Bijbelse personen en legt het zo een verbinding tussen hen en ons dagelijks leven.

Inkijkexemplaar Bijbels dagboek Heiligen en onheiligen door Pieter de Jong.

Op die (afwisselende) manier wil Piet de Jong de verwevenheid tussen ons verhaal en de verhalen uit de Bijbel zichtbaar maken: Abraham die na zoveel jaren weer eens een altaar bouwt, David die in geloof het gevecht aangaat, Salomo die zwicht voor het vrouwelijk schoon, Jeremia die sombert, Jona die vlucht, Tamar die vecht, een corrupte ambtenaar die een volgeling wordt, een dure boetiek onderneemster die een huiskring begint enzovoort.

Met dit dagboek komen de Bijbelse verhalen en personen nog dichterbij.

Drs. Pieter L. de Jong is emeritus predikant in de Protestantse kerk. Tot zijn emeritaat was hij ruim twintig jaar predikant van de Oude of Pelgrim Vaders kerk in Rotterdam-Delfshaven. Van zijn hand verschenen eerder de Bijbelse Dagboeken Zijn roepstem horen, Doorgeven en Door vreemd gebied.

Dagboek over heiligen en onheiligen Jong, Pieter L. de
€ 23,-
voorraad onbekend
Sta sterk met God

Sta sterk met God is een bijbels dagboek voor 20+, geschreven door Jan Willem van Dijk, predikant voorde PKN in Zevenhoven.

Contact met Jezus is de kracht die in onze levens het verschil maakt. Wat er vandaag ook op je wacht: je staat er niet alleen voor! Jezus liet de Emmaüsgangers weten dat het Oude Testament om Hem draait. Op die manier worden de vertrouwde bijbelverhalen actueel, nieuw en fris, en laten ze ook onze harten branden.

Een inspirerend bijbels dagboek speciaal voor twintigers, met elke dag een vraag en een kort gebed.

Dit dagboek is ook zeer geschikt als belijdeniscadeau.

Sta sterk met God Dijk, Jan-Willem van
€ 23,-
voorraad onbekend
Christelijk geloof voor eeuwige beginner

Christelijk geloof voor eeuwige beginners van Guus Labooy is een boek voor geloofsbeginners en jonge gelovigen over de belangrijkste thema's van het christelijk geloof.

De auteur schrijft zeer toegankelijk en probeert steeds te kijken door de ogen van mensen die zouden willen weten waar dat geloof nou eigenlijk over gaat. Af en toe is er een paragraaf 'doordenken' voor liefhebbers. Geloven en denken zijn voor de auteur geen tegenstellingen.

Het boek is geschikt voor individueel gebruik maar ook voor allerlei kringwerk en catechese in de kerk. Na elk hoofdstuk staan leessuggesties en gespreksvragen waardoor de lezer alles nog eens kan herkauwen.

Christelijk geloof voor eeuwige beginner Labooy, Guus
€ 15,25
voorraad onbekend
Bidden kun je leren

Met het boek 'Bidden kun je leren' geeft auteur Anne van Olst een praktische gids voor gebed, bedoeld voor zowel jonge als ervaren gelovigen en geschikt voor gebruik in (gebeds)-kringen. Een helder en uitdagend boek over het gebed, voor beginners én gevorderden.

Bidden kun je leren. Dit boek wil vanuit die overtuiging daarbij helpen. Het is een praktische gids voor gebed. Zowel voor beginners die een helpende hand kunnen gebruiken bij de eerste stappen op de weg van het gebed, als voor meer ervaren bidders die zich blijvend willen bezinnen op hun gebeden. Op een frisse manier wordt antwoord gegeven op vragen als: Wat is bidden? Hoe begin je je gebed? Hoe spreek je God aan? Hoe kun je met vertrouwen bidden?

De handleiding voor gesprek maakt het boek geschikt voor gebruik in kringen.

'De Bijbel staat vol handvatten als het gaat om gebed. Dit boekje helpt ze te ontdekken en maakt ze praktisch voor alledag!'
- Jurjen ten Brinke, voorganger Hoop voor Noord, Amsterdam

Bidden kun je leren Olst, Anne van
€ 16,99
voorraad onbekend
Bidden maakt licht

'Bidden van licht' is een bijbels dagboek voor 100 dagen van Theo van den Heuvel over het gebed. Lichtvoetig loopt Theo van den Heuvel 100 dagen met je op. Zijn uitgangspunt is dat bidden een reis is van donker naar licht!

Taalvaardig stimuleert hij je met inspirerende lessen over het gebed. Uit de Bijbel diept hij wijze inzichten op die je enthousiast maken om biddend door het leven te gaan. Het onderwijs van Jezus is daarbij een bron van wijsheid en kracht. Al biddend valt veel zwaarte weg en wordt je leven een stuk lichter.

Elke dag een mooie quote, opdracht en zegenspreuk zorgen ervoor dat je vordert op je gebedsreis.

Bidden maakt licht Heuvel, Theo van den
€ 18,99
voorraad onbekend
Leven met euthanasie

'Leven met euthanasie' van Theo Boer, Stef Groenewoud en Wouter de Jonge (redactie) is een bundel met veertig interviews met mensen die op een bepaalde manier betrokken zijn (geweest) bij euthanasie. Centraal staat daarbij de vraag: wat betekent de 'goede dood' voor nabestaanden en bevat veertig openhartige verhalen.

Bij bijna één op de twintig overlijdens is er in Nederland sprake van euthanasie. Als antwoord op niet te plannen en ongewenst lijden kiezen mensen voor deze geplande dood. Maar wat betekent de 'goede dood' voor direct betrokken naasten? Hoe ervaren zij dit? In dit boek doen ruim veertig van hen hun verhaal. Er werd niet geselecteerd of gecensureerd. Er werden geen mooie of nare details weggepoetst.

In zijn openheid is dit boek uniek voor Nederland. Het geeft dokters, patiënten, familieleden en naasten inzicht in wat zij mogelijk kunnen verwachten bij een keuze voor euthanasie.

Leven met euthanasie Boer, Theo; Groenewoud, Stef; Jonge, Wou
€ 21,-
voorraad onbekend
Waarheidszoekers

In 'Waarheidszoekers' beschrijft filosoof Cees Zweistra oorsprong en aard van het complotdenken en geeft hij aan hoe we met complotdenkers moeten omgaan. De bestorming van het Capitool en de anti-coronaprotesten laten zien dat het aantal complotdenkers stevig groeit. Complotdenkers zijn dan ook niet meer weg te denken en hoe moeten we hier we het gesprek hier over voeren?

Mede onder invloed van bekende Nederlanders zoals Lange Frans, Thierry Baudet en Doutzen Kroes wijzen zij op het bestaan van kwaadwillende complotten. Waar komt dit complotdenken vandaan? In een toegankelijke stijl legt filosoof Cees Zweistra uit wat het complotdenken is, waar complotdenkers de verkeerde afslag nemen en hoe we met complotdenkers om moeten gaan.

Zweistra beschrijft heel mooi hoe we tegenwoordig verscholen gaan achter onze gadgets, en daardoor de confrontatie met anderen uit de weg gaan.' -
- NRC over 'Verkeerd verbonden' (4 sterren)

Waarheidszoekers Zweistra, Cees
€ 26,-
voorraad onbekend
Eenvoudig leven

Het boek 'Eenvoudig leven' van Sam Janse, Bert de Leede, Wilma de Leede-De Kruijf, Koos van Noppen, en Jacques en Paul Schenderling is een Bijbelstudiebundel die over thema's als duurzaamheid en levensstijl gaat en de brug slaat tussen Bijbel en actualiteit.

In onze tijd wordt het duidelijk dat we hard op weg zijn deze wereld onleefbaar te maken. Wie in dat besef de Bijbel leest, voelt de vragen boven komen: Wat moeten we doen? Wat kunnen we nog? Wat heeft prioriteit? In dit boek slaan de auteurs door middel van Bijbelstudies een brug tussen Bijbel en actualiteit. Ze wijzen een weg naar het goede leven dat, verrassend genoeg, het eenvoudige leven blijkt te zijn. 'Eenvoudig leven' geeft diepe vreugde en opent nieuw perspectief. Beknopte interviews illustreren hoe dat er in de praktijk uit kan zien.

Het boek leent zich goed voor persoonlijke studie en overweging en is mede dankzij de gespreksvragen heel geschikt voor het gebruik in Bijbelkringen.

Het boek Eenvoudig leven van Sam Janse en anderen, is online leverbaar bij de christelijke webshop van Ichthusboekhandel.nl of in de winkels in Alphen aan den Rijn, den Haag, Leiden of Zoetermeer.

Eenvoudig leven Janse, Sam; E.a.
€ 13,99
voorraad onbekend
Van doopvont naar avondmaalstafel

Van doopvont naar avondmaalstafel van W. Verboom is een handleiding voor het lezen van de liturgische formulieren, bedoeld voor de kerkelijke gemeente.

De liturgische formulieren voor doop- en avondmaalsdiensten en voor openbare belijdenis nemen in een groot deel van de protestantse kerken een belangrijk plaats in. Door de klassieke formuleringen komt de rijke inhoud van deze formulieren echter niet altijd tot zijn recht.

In dit boek legt dr. W. Verboom de drie formulieren op heldere en pastorale wij ze uit voor de gemeente. Daarbij heeft de auteur de drie formulieren hertaald naar eigentijdsere taal en het avondmaalsformulier ook iets ingekort. Gespreksvragen achter in het boek maken het geschikt voor bespreking in de gemeente.

Van doopvont naar avondmaalstafel Verboom, Prof Dr W
€ 21,-
voorraad onbekend
Gidsen

Het boek 'Gidsen' van Bram de Muynck en Bram Kunz is een handleiding voor christelijke schoolpedagogiek, bedoeld voor masterstudenten pedagogiek, lerarenopleiders en beleidsmakers. Leraren worden in dit boek gezien als gidsen die leerlingen richting wijzen.

Vanuit een christelijk perspectief leiden zij de leerlingen in de wereld en nodigen ze uit zich daartoe te verhouden. In dit boek wordt verkend hoe christelijke idealen over mens en wereld zich verbinden met pedagogische uitdagingen van de maatschappelijke context.

Deze school pedagogiek is bedoeld voor masterstudenten pedagogiek, lerarenopleiders en beleidsmakers. De auteurs willen hiermee bijdragen aan de visievorming van onderwijsprofessionals.

Gidsen Kunz, Bram; Muynck, Bram de; Vermeulen,
€ 41,99
voorraad onbekend
Wolkenjagers
Wolkenjagers Carroll, Emma; Kok, Marije
€ 17,99
voorraad onbekend
De geheime operatie

Het boek 'De geheime operatie' is het actieboek voor de christelijke Kinderboekenweek 2021 en bedoeld voor de bovenbouw. Het is geschreven door Henriet Koornberg-Spronk

Marit, Fabio, Carlijn en Esmée vormen al jarenlang een hechte vriendengroep. Ze zitten bij elkaar in groep 8 en appen heel wat af in hun appgroep FRNZ4EVER. In dit nieuwe, zelfstandig te lezen deel van de serie gaan de vier vrienden op zoek naar hun talent: wat willen ze later worden? En alsof dat nog niet ingewikkeld genoeg is, hebben ze ook nog een mysterie te ontrafelen. Want wat spoken die geheimzinnige, nieuwe buurvrouwen toch uit? De vriendengroep begint een geheime operatie om dat tot op de bodem uit te zoeken!

De geheime operatie Koornberg-Spronk, Henriët
€ 9,99
voorraad onbekend
BSO aan de kook!

Het kinderboek BSO aan de Kook is geschreven door Elly Zuiderveld en bezorgt kinderen veel leesplezier rond koken.

De kinderen van de buitenschoolse opvang de Boei vervelen zich, maar dan heeft Aart een plan: de kinderen gaan op kookles! Er komt een echte chef-kok langs, Bart, de Kok van de Koning, met een echte koksmuts en glimmende potten en pannen. Hij leert de kinderen niet alleen koken, maar ook heel veel nieuwe en spannende dingen over smaken, smoren en smullen. Het gaat geweldig, tot het strenge opperhoofd Tineke Toestand zich ermee gaat bemoeien...

'Super leuk! Zo leren de allerkleinsten al over het reilen en zeilen in de keuken. Hopelijk inspireert dit boek een heleboel chefs in de dop voor ons mooie vak.' Jonnie & Thérèse Boer, De Librije

BSO aan de kook! Zuiderveld, Elly; Gouma, Bart
€ 15,25
voorraad onbekend
Silvester en de knallende melkbusbende

Sylvester en de knallende melkbusbende is een nieuw verhaal van Willeke Brouwer over Sylvester.

Silvester wil een nieuwe metaaldetector hebben, maar daarvoor zal hij toch echt zijn eigen geld moeten verdienen. Dus besluit hij een vakantiebaantje te nemen op de zorgboerderij van zijn oom Pier.

'Het is een aparte,' had Sils moeder gezegd. 'Maar je kunt er misschien wel werken.' Silvester maakt zich echter wel een beetje zorgen.

Want zijn moeder is al vet raar. Dus als zij iemand apart vindt...

Een nieuw verhaal over Silvester, vol knallende melkbussen, raadselachtige rabbi's en een ijskoude nieuwjaarsduik!

Silvester en de knallende melkbusbende Brouwer, Willeke
€ 15,99
voorraad onbekend
Geheime strijd

Geheime strijd is een jeugdboek over de oorlog en is geschreven door Cliff de Rouw.

Het is oorlog en boerenzoon Toon begint steeds meer mee te helpen in het verzet. Maar naast alle spanningen van de oorlog is Toon ook nog altijd een opgroeiende jongen en dat levert al genoeg problemen op: hij kijkt op tegen zijn grote neef, zijn vriendschap wordt op de proef gesteld, hij wordt voor het eerst verliefd en zelfs het vertrouwen in zijn eigen familie staat op het spel.

Een spannend oorlogsverhaal van de jonge auteur Cliff de Rouw, winnaar van de verhalenwedstrijd rondom het thema 'Bevrijding' die in 2020 door KokBoekencentrum werd georganiseerd.

Geheime strijd Rouw, Cliff de
€ 16,99
voorraad onbekend
Wat je ook doet, doe het goed!

Wat je ook doet, doe het goed, van Melissa Kruger gaat over worden wat je wil, het thema van de Kinderboekenweek 2021. Dit boek vol beroepen sluit hier perfect bij aan.

Elk kind droomt graag over de toekomst, als je later groot bent: de baan die je hebt, de plekken waar je naartoe gaat, nieuwe vrienden... Voor christelijke ouders is de belangrijkste ambitie echter dat hun kinderen van Jezus houden en Hem volgen. In dit mooi geïllustreerde prentenboek op rijm, vertaald door Joke Verweerd, wordt deze boodschap op een speelse en eigentijdse manier overgebracht.

'Een vrolijke tekst met al net zo vrolijke illustraties! Een boek over de dromen die alle christelijke ouders hebben voor hun kind - inclusief de grootste droom van allemaal.'
- Bob Hartman

'Dit wordt een nieuwe voorleesfavoriet! Er is niets wat je je kind meer op het hart wilt drukken dan wat blijkt uit de uitbundige, dartelende zinnen in dit prachtige boek.'
- Ann Voskamp

Wat je ook doet, doe het goed! Kruger, Melissa
€ 12,99
voorraad onbekend
Hoera, je bent opgedragen!

In het cadeauboek 'Hoera, je bent opgedragen!' schrijft Alice Kremer over het opdragen van kinderen en hoe dit bijzondere moment een dagelijks terugkerende zegen mag worden.

Het opdragen van je kindje is een feestelijk en bijzonder moment vol zegen van God

Elk levensjaar, van 0 tot 12, wordt stilgestaan bij het opdragen, met een zegen, een gebed, een opdracht en een korte Bijbelstudie.

Met veel ruimte om foto's in te plakken en herinneringen in te vullen, waardoor dit prachtige boekje een mooi bewaaralbum en een herinneringsboek wordt voor later.

Hoera, je bent opgedragen! Kremer, Alice
€ 16,99
voorraad onbekend